Author |
Topic |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/05/2006 : 10:03:14
|
Cujete li ih kako reže? Oni dolaze, ili recimo radije da dolaze kao podivljali duhovi, gladni poput… pasa! Vodi ih pirat Brooke, koji je obješen na vješalima 1703. i bio izrigan iz pakla da sredi nesredeni racun. Što vezuje legendarno Crno ostrvo sa kvartovima modernog Londona? Kakva drevna madijanja su skrivena unutar trezora banke Hoskins, Hoskins & Wayne? Odgovori plutaju u ocima covjeka koji visi sa vješala...
OTOK PASA (na moju žalost preveden s Pasji otok) Boselli, Casertano, a što je najvažnije, evo ga od danas na kioscima!
Wealth beyond measure, outlander...
|
|
priki
Junior Member
Wallis and Futuna Islands
424 Posts
Member since 08/02/2005 |
Posted - 16/05/2006 : 12:15:33
|
quote: Originally posted by DeeCay
Cujete li ih kako reže? Oni dolaze, ili recimo radije da dolaze kao podivljali duhovi, gladni poput… pasa! Vodi ih pirat Brooke, koji je obješen na vješalima 1703. i bio izrigan iz pakla da sredi nesredeni racun. Što vezuje legendarno Crno ostrvo sa kvartovima modernog Londona? Kakva drevna madijanja su skrivena unutar trezora banke Hoskins, Hoskins & Wayne? Odgovori plutaju u ocima covjeka koji visi sa vješala...
OTOK PASA (na moju žalost preveden s Pasji otok) Boselli, Casertano, a što je najvažnije, evo ga od danas na kioscima!
Wealth beyond measure, outlander...
Nisam ni procitao, a po glavi mi se mota film MAGLA. Neznam zasto...
Oh! My god! It's full of stars. |
|
|
sonor
stripovi.com suradnik
Vatican City
3846 Posts
Member since 18/02/2006 |
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/05/2006 : 09:24:52
|
Jedna ispravka za SBE koji su krivo naveli ime pirata, zapravo se zove kapetan Moore. Sad vidim kakav bi Dylan Dog bio kad bi ga radio Boselli, no dobro, bio bi više slican Dampyru ili Zagoru recimo. Dosta akcijski orijentiran, bez pesudooniristickih sekvenci i ljubavne patetike Dylan vs. his girlfriends...
Od samoga pocetka pa kako je radnja vec polagano prešla 3/4 stripa, pitao sam se jel moguce ovo razrješiti uopce da rasplet bude racionalan/moguc? Naizgled nepovezane stvari, ljudi psi, tropski otoci, pirati, temporalne anomalije, analogna magija (whatta fuck is that?) Ljudi psi ili vukodlaci, ovo je više manje istoznacnica, samo što je ovo prvo malo neuobicajeno. U biti, ovo je jedan prosjecni Dampyr...
Casertano je stvorio stvarno zanimljivu galeriju likova, mislim prvenstveno na njihov fizicki izgled. Ko da imaju silikonske umetke u usnama i nosevima. Al sve u svemu, dobro je s vremena na vrijeme vidjeti neki svježiji lik kad se obicno samo redaju iste face u vecini epizoda.
Zanimljiv je onaj pojam "analogna magija". Jeste li se možda vec susreli s ovim pojmom? Kako bi to preveli, objasnili pojam?
Analogno = ista funkcija/svrha, razlicito porijeklo/grada
Wealth beyond measure, outlander... |
Edited by - DeeCay on 17/05/2006 09:40:58 |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 17/05/2006 : 10:18:19
|
Nisam zadovoljan s ovom epizodom, ali to je vec kronicno kod Dylana. Ne razumijem kako je Mister No mogao biti ugasen, a toliko se moglo uciniti s tim likom, a Dylan izlazi i dalje. S druge strane nisam citao talijanske epizode koje su izisle zadnjih par godina. Pretpostavljam da se dogodilo nesto revolucionarno kada jos izlazi.
Slazem se da ova Bosellijeva epizoda slici Dampyru, ali meni to ne pomaze jer mi se Dampyr ne dopada (nakon procitanih prvih 8 epizoda, valjda bu bolje). Casertano je imao i boljih uradaka (jel ono on nacrtao onu genijalnu epizodu Uspomene nevidljivog?).
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 17/05/2006 : 12:53:57
|
Pa, epizoda ima ponešto pustolovnog štiha u sebi, a i atmosfera jeze je na trenutke pogodena... ali budalasti, tako-tako na silu izgurani završetak smanjuje cjelokupni dojam. Slabašno prosjecno.
Analogna magija? Ma daj...
Bosellijev jedini rad na DD-u, hvala bogu! Nek se on samo drži svog Zagora!
Casertano odlican kao i obicno.
in the evidence of its brilliance |
|
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1583 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 26/05/2006 : 19:37:02
|
quote: Originally posted by mcn ... S epizodom sam inacce dossao do tridesete stranice i UMRO od dosade. Okej, mozzda mi se spavalo, ali krajnje je bezvezna.
ha, pa prvih 30 stranica (i još nešto dalje) je sasvim zadovoljavajuce problem je kretenski rasplet analogna magija? - koji je to vrag...da se usereš od smijeha da mi je znati koji to vracevi, carobnjaci, sekte i gatare koriste istu rasplet pušta na sve strane, jer je sama pretpostavka "s onu stranu razuma" - dakle, stvar je vec u samom pocetku imbecilna a kako je inace dobar boselli u zagoru...
da zbrojimo prvi dio stripa je prihvatljiv, kad se još ne nakupi previše nemogucih postavki, koje vode u nedohvatljivu pricu i kretenski rasplet casertano uobicajeno odlican, pa je i on razlog prihvatljivosti prvog dijela stripa...na kraju ni on ne može spasiti katastrofu bosellija
jadni dani za DD...trenutna redovna serija balansira nad ambisom
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 26/05/2006 : 20:08:58
|
svi govorite da su nove epizode dosta jadne (a jesu),pa ipak se Dylan i dalje dobro prodaje. ja sam npr. procitao sad zaredom oko 40 brojeva regularne serije po prvi put i uvijek su im iste izlizane fore i glupe filozofije tipa dylan dog.
inace nisam još procita ovu novu epizodu.mislio sam da ce biti dobra jer ju je napisa boselli ali po vašim komentarima cini se da nije tako možda mi se ipak svidi,tko zna...
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
|
|
|
|
Topic |
|