Author |
Topic  |
vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 26/05/2006 : 11:01:15
|
quote: Originally posted by DeeCay
Siguran sam da bi Groucha Barbato po kratkom postupku maknula jer joj se ne uklapau njezinu shemu pisanja scenarija. Dylan je sam po sebi i tragican i komican lik te uz dobru komunikaciju sa pravim likovima on ne treba sidekicka koji bi ga nadopunjavao. Sa glupim ženskama s kojima uvijek završi u krevetu, ta komunikacija i karakterizacija ne može biti previše kvaliteta, a uz to Dylanov lik blokira jeftina patetika. Barbatin Dylan je sasvim nešto drugacije i mogu reci da mi se svida.
Wealth beyond measure, outlander...
Da, ali Barbatin Dylan gubi onu draž a to su Grochovi vicevi i upadice kao i spavanje sa ženskima, to je nešto po cemu je Dylan prepoznatljiv i po meni je velika mana šta je Barbatova to iskljucila, srica njena šta su joj epizode predobre.
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva! |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 26/05/2006 : 11:02:10
|
quote: Originally posted by jasa
vice pitanje iz anatomije, koji se dio tijela kod muškarca tokom spolnog odnosa uveca dva puta
Jasa, nemamo pojma... Ko da smo ikada seksali?! Ali, ako ližeš, natekne ti jezik!
Jasa, još ako je neobrijano, može biti pravo gadno. 
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
|
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts
Posted - 26/05/2006 : 11:02:24
|
tacan odgovor ovo nema veze školok ovo je opce znanje , jedna cura pala na ispitu što to nije znala
homos homini lupus
b
Pa zjenica oka se inace širi kada se iskazuju snažne emocije, i zato ako vam cura ikad izjavi ljubav a zjenice nisu proširene, znajte da laže.
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 26/05/2006 : 11:03:13
|
Vice vam je odgovorio..ako niste vidjeli zjenice u oku ja mislim da bi ženi oci ispale kad bi se ona stvar udvostrucila
homos homini lupus |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/05/2006 : 11:12:39
|
quote: Originally posted by vice Da, ali Barbatin Dylan gubi onu draž a to su Grochovi vicevi i upadice kao i spavanje sa ženskima, to je nešto po cemu je Dylan prepoznatljiv i po meni je velika mana šta je Barbatova to iskljucila, srica njena šta su joj epizode predobre.
Isprva je možda bilo cool što je Dylan velki jebac, al kad vec pocne slinit na debele babe koje su vec daleko u klimakteriju ili ocajavat tipa - "ja sam se zaljubio, jao majko, što cu jadan sad?" - jeftina uporaba istrošene ideje. Uz toliku patetiku nemreš razviti korektnu karakterizaciju.
Groucho jest trademark DD, no moja teorija je da ako imaš kvalitetne sporedne likove, ne treba ti lik poput Groucha. Vec dobro provjereni uspješni uzorci, ponašanja likova, se teško mijenjaju kod Bonellija, ali i kod njihovih citatelja.
Zaboravih pohvaliti Casertana na izvrsno osmišljenim retardiranim clanovima obitelji Pennycoat, baš izgledaju retardirani. Doduše, i ostali likovi su parcijalno karikaturalni, he, he...
Wealth beyond measure, outlander... |
Edited by - DeeCay on 26/05/2006 11:31:53 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 26/05/2006 : 11:14:25
|
Vice vam je odgovorio..ako niste vidjeli zjenice u oku ja mislim da bi ženi oci ispale kad bi se ona stvar udvostrucila
Po ovome vidimo da si djevac, jasa
 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
Posted - 26/05/2006 : 17:48:55
|
meni je glupa epizoda... ne nesto ultra super glupa kao neke druge dilanove, ali sama pomisao da umjesto gospodara tisine citam strip u kojemu debeli starac siluje i zakopa trebu ( te ona absorbira, ocaj, jad, tugu i bijes primitivne obitelji ) mi je smijesna |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 26/05/2006 : 20:13:10
|
Isprva je možda bilo cool što je Dylan velki jebac, al kad vec pocne slinit na debele babe koje su vec daleko u klimakteriju ili ocajavat tipa - "ja sam se zaljubio, jao majko, što cu jadan sad?" - jeftina uporaba istrošene ideje. Uz toliku patetiku nemreš razviti korektnu karakterizaciju.
Groucho jest trademark DD, no moja teorija je da ako imaš kvalitetne sporedne likove, ne treba ti lik poput Groucha. Vec dobro provjereni uspješni uzorci, ponašanja likova, se teško mijenjaju kod Bonellija, ali i kod njihovih citatelja.
bravo, majstore za ovaj prvi dio se slažem u potpunosti.   
a za drugi moran reci da mi je bez groucha strip gluplji i dosadniji, onako se bar necemu nasmijen.
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
|
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts
Posted - 26/05/2006 : 22:37:31
|
quote: Originally posted by vice Da, ali Barbatin Dylan gubi onu draž a to su Grochovi vicevi i upadice kao i spavanje sa ženskima, to je nešto po cemu je Dylan prepoznatljiv i po meni je velika mana šta je Barbatova to iskljucila, srica njena šta su joj epizode predobre.
Zaboravih pohvaliti Casertana na izvrsno osmišljenim retardiranim clanovima obitelji Pennycoat, baš izgledaju retardirani. Doduše, i ostali likovi su parcijalno karikaturalni, he, he...
Ne, ne, ne svacaš da je zaljubljivanje Dylanovo obilježje, a ne blokada ka kvalitetnoj karakterizaciji, pa ako je to moga Sclavi onda to šta barbatova ne može je ociti nedostatak.
 |
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts
Posted - 26/05/2006 : 22:44:21
|
quote: Originally posted by fantom
Meni se cini da je u dd-u sve receno i to u puno vecoj mjeri nego u npr.Zagoru,Texu,Mr.No-u...
Pa da, i zato se ne smiju izostavljati cari tog stripa zbog neke kao bolje karakterizacije, šta bi uopce bilo da je Dylan kresnija onu malu u kuci na groblju.
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/05/2006 : 23:06:47
|
Meni se cini da je u dd-u sve receno i to u puno vecoj mjeri nego u npr.Zagoru,Texu,Mr.No-u...
Nije. Samo treba biti dobar autor. Barbato se u par zadnjih epizoda iskazala (L'ultimo arcano i Oltre quella porta). Pitanje je da li je uspjela reci sto ej htjela, ali u svakom slucaju, trudi se biti inovativna i osobna. Po meni, vrlo pohvalno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts
Posted - 26/05/2006 : 23:08:27
|
da, Barbatova je puno bolja od Rujua koji je, iako mi nije toliko mrzak kao drugima, ipak dosta lošiji, ali i njegove ciste slash epizode su mi katkad zakon.
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts
Posted - 27/05/2006 : 00:03:49
|
baš me zanima kakvi ce biti komentari na tu recenziju, posebno kikyjev i stinkyjev
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
|
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 27/05/2006 : 12:39:47
|
Meni se svidjela epizoda. Lukava je ta Barbatovka, ubaci takve likove u pricu koji su svi odreda sumnjivci, jako se trudi biti nepredvidljiva, raznim elementima iznenadenja jednostavno onemogucava citatelja da sam pokuša pretpostavit kako ce se prica završiti (baš kad misliš; e to ce tak završit, ona ti spici sasvim nešt drugo), i solidno drži kontrolu nad svojom pricom. Vidi se da je ovo rad pametne i sposobne osobe. Mana mi je ipak povremena tromost price. A Casertano nikada nije crtao bolje.
in the evidence of its brilliance |
 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 27/05/2006 : 14:26:06
|
quote: Originally posted by Markos
Nije. Samo treba biti dobar autor. Barbato se u par zadnjih epizoda iskazala (L'ultimo arcano i Oltre quella porta). Pitanje je da li je uspjela reci sto ej htjela, ali u svakom slucaju, trudi se biti inovativna i osobna. Po meni, vrlo pohvalno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Nisam citao,volio bih da si u pravu.U posljednje vrijeme citajuci DD-a,uvijek imam dojam-vec videno.Možda ne toliko u zapletima i strukturi price koliko u ,ajmo reci,poetici.Dylana sam doživljavao kao filozofski strip u kojem nam je Sclavi iznio svoje ideje o ljudskom životu,egzistenciji,ljubavi,smrti,prijateljstvu,otudenosti itd.No,Barbatovoj zapravo još nisam dao šansu,drago mi je ako kažeš da obecava. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 27/05/2006 : 21:57:37
|
quote: Originally posted by vice Ne, ne, ne svacaš da je zaljubljivanje Dylanovo obilježje, a ne blokada ka kvalitetnoj karakterizaciji, pa ako je to moga Sclavi onda to šta barbatova ne može je ociti nedostatak.
Kužim ja da je trademark, ali nicim izazvano zaljubljivanje na prvi pogled (u biti više neka depresivna zaludenost nego prava ljubav) 156. put više mi ne izgleda tako originalno ili znakovito kao recimo prvih 50. puta... Recimo, onaj zadnji Sclavijev koji je bio u Systemu, jao majko, da je samo lišen te zaljubljivacke patetike, bolje bi funkcionirao sigurno. Mislim da je vec vrijeme da prebolite Sclavija i suocite se sa drugim/drugacijim Dylanom kojeg kreira Barbato...
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 27/05/2006 : 22:03:44
|
quote: Originally posted by vice
Pa da, i zato se ne smiju izostavljati cari tog stripa zbog neke kao bolje karakterizacije, šta bi uopce bilo da je Dylan kresnija onu malu u kuci na groblju.
Misliš ovako?

|
|
vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts
Posted - 27/05/2006 : 23:41:43
|
quote: Originally posted by vice Ne, ne, ne svacaš da je zaljubljivanje Dylanovo obilježje, a ne blokada ka kvalitetnoj karakterizaciji, pa ako je to moga Sclavi onda to šta barbatova ne može je ociti nedostatak.
Kužim ja da je trademark, ali nicim izazvano zaljubljivanje na prvi pogled (u biti više neka depresivna zaludenost nego prava ljubav) 156. put više mi ne izgleda tako originalno ili znakovito kao recimo prvih 50. puta... Recimo, onaj zadnji Sclavijev koji je bio u Systemu, jao majko, da je samo lišen te zaljubljivacke patetike, bolje bi funkcionirao sigurno. Mislim da je vec vrijeme da prebolite Sclavija i suocite se sa drugim/drugacijim Dylanom kojeg kreira Barbato...
Neman ja ništa protiv Barbnatove, cak mi je njen Dylan zakon, price genijalne, ali fali ta jedna nota, iako je i ona pored takve odlicne price zanemariva.
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts
Posted - 27/05/2006 : 23:42:43
|
quote: Originally posted by vice
Misliš ovako?

O da.  
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts
|