forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Wolverine #42
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 26/05/2006 : 12:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
Ugodno iznenadenje.
Ovi televizijski scenaristi koje Marvel gura stvarno znaju svoj posao, Marc Guggenheim u svom prvom broju je odlican: besprijekorna karakterizacija, duhoviti dijalozi, odlicno vodena radnja, a ima i ponešto akcije. Crtež Humberta Ramosa možda nije u tradiciji dosadašnjih Wolverinovih crtaca, ali u svakom slucaju je kvalitetan i zaslužuje šansu. Me like it.

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 26/05/2006 : 15:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
crtez izgleda zakon
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3992 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 26/05/2006 : 16:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
humberto ramos je klon jim lee-ja. istina, vrlo nadareni, ali ipak klon, koji je svoju skolu naucio u leejevom wildstormu.

obicno crta zajedno s tusericom sandrom hope koja je prirodno nadarena i ima izdradjen vlastiti stil. sam ramos je jedino jak u kadriranju. sandrini crtezi na ramosove plot-ove u olovci su odlicna kombinacija, ali, nazalost, ovdje je njegovu olovku tusirao neki carlos cuevas i to na kraju vizualno izgleda dosta (marvelovski) sterilno. steta. vjerujem da je prica dobra kako kazes. ja se nisam mogao natjerati da procitam, upravo zbog crteza koji mi je odbojan.

http://zveles.blogspot.com/
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/05/2006 : 16:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Kakav je font, jel odbojan? ;-)))))

"All in all, you're just another brick in the wall."
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3992 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 26/05/2006 : 16:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
naravno da jest. marvelova modifikacija comic sans-a. najodvratniji font ikada! :)))

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/05/2006 : 16:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Square that ! Bolje da rade sans comic font if you get my french :-) !

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3992 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 26/05/2006 : 16:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
nema do todd kleina! if you get my american german. ;)

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/05/2006 : 16:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Aha to je njemacki, ja sam to citao na klingonskom pa se cudim sta ovaj psuje :-) !

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3992 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 26/05/2006 : 16:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
e, jesi ti klingonski strucnjak za nabijanje postova! :)))

Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 26/05/2006 : 16:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

humberto ramos je klon jim lee-ja. istina, vrlo nadareni, ali ipak klon, koji je svoju skolu naucio u leejevom wildstormu.

Ramos klon Jim Lee-ja????? Meni je on jedan cudan miks japanskih i evropskih utjecaja, Crimson mi baš djeluje vrlo evropski za jedan americki strip. Ako u Wolverineu baca na ikoga, onda je to Joe Madureira.

Kod njegovog stila, cini mi se da tušer i ne dolazi previše do izražaja.

A font je zakon, pogotovo Alfonso.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3992 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 26/05/2006 : 16:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
eh, pa i madureira crta pod velikim utjecajom jima leeja. nije ni cudo kad ih je upravo lee obojicu doveo u wildstorm i kod njega su radili svoje prve komercijalne stripove.

quote:
NRAMA: Who or what influenced you as an artist back then?

HR: When I started, everything was about Jim Lee, Erik Larsen, Todd McFarlane… so now you know.

ovo je samo izvadak iz interviewa napravljenog bas povodom ovog wolverinea. cijeli interview je ovdje: http://www.newsarama.com/marvelnew/Wolverine/Ramos/Ramos_Wolverine.htm

Edited by - zveles on 26/05/2006 16:43:28
Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 26/05/2006 : 16:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
quote:

eh, pa i madureira crta pod velikim utjecajom jima leeja. nije ni cudo kad ih je upravo lee obojicu doveo u wildstorm i kod njega su radili svoje prve komercijalne stripove.

quote:
NRAMA: Who or what influenced you as an artist back then?

HR: When I started, everything was about Jim Lee, Erik Larsen, Todd McFarlane… so now you know.

I u recenici iza:
But before all of them, Art Adams was the one for me. I’m also into the European art style. And also guys like Joe Madureira, J. Scott Campbell, Jason Pearson, Chris Bachalo, Carlos Meglia, Kaare Andrews etc inspired/inspire me.

Jim Lee/Humberto Ramos - nebo/zemlja. Utjecaj svih ostalih nabrojenih se vidi, ali ne i Jim Leeja :)

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3992 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 26/05/2006 : 17:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
je, kad je sa svima njima zajedno radio, suradjivao ili dijelio wildstormov studio. nije ni cudo da su se mdjusobno "inspirirali".

sam lee je ustvari pokrenuo cijeli jedan val crtaca koji su imali "rukopis" slican njegovom. i to su gore nabrojani wildstorm crtaci. ali, sve to zapravo i nije bitno. kome se svidja ramosov crtez, neka slobodno uziva u njemu. bez obzira koji mu bili utjecaji. meni osobno se ne svidja. ja mogu progutati ramosa samo u kombinaciji sa sandrom hope.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/05/2006 : 17:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
wolvi u ovom infernu izgleda kao ash koji je kao sto znamo zesce flopirao..prosjecno,vec videno ..kenjkenjserser

the chase is better than the catch
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/05/2006 : 18:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Meni takoder Ramos ne lici na Lee-a.Ako cemo tražiti klona od Lee-a to je onda Breth Booth.Inace Ramosov crtež je mangast a to mi se ne svida,pogotovo na Wolviju.
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 27/05/2006 : 12:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
quote:

obicno crta zajedno s tusericom sandrom hope koja je prirodno nadarena i ima izdradjen vlastiti stil. sam ramos je jedino jak u kadriranju. sandrini crtezi na ramosove plot-ove u olovci su odlicna kombinacija, ali, nazalost, ovdje je njegovu olovku tusirao neki carlos cuevas i to na kraju vizualno izgleda dosta (marvelovski) sterilno. steta. vjerujem da je prica dobra kako kazes. ja se nisam mogao natjerati da procitam, upravo zbog crteza koji mi je odbojan.

mozda je istina sve to sto kazes, ali meni super izgleda... bolje da je klon pa da super izgleda, nego da je originalan pa da crtez ka govno izgleda

ja san doduse sminker, ja patin na cist, usminkan, izbrusen, realistican i bogat crtez a la witchblade/darkness... taki mi je crtez najbolji... (autore jako slabo pamtnin )
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 27/05/2006 : 14:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
Ja sam inace liberalna osoba,pa tako da mi ne smeta bas toliko sve...:)))

To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability to inform yourself...
http://monstersgame.co.uk/?ac=vid&vid=11053176

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000