forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 vlad nabijac
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 28/05/2006 : 00:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
danas sam ga procitao i nemalo se razocarao
Yves me navikao na neobicne price, slojevite, a ovo je jedan obican povijesni strip, u stilu 'dolazak hrvata' ili kako se to vec zvalo, samo s hermanovim crtežom, pa bolje izgleda, a ima i jedna odlicna scena kada mladi vlad prvi put vidi kako ljude nabijaju na kolac

daleko je ovaj album godinama svjetlosti od manhattan beacha i girl from ipanema
ipak, opraštam mu, covjek je rumunjski zet i veliki zaljubljenik u tu zemlju, pa se na ovakav nacin valjda odužuje, a sigurno je uložio i veliki trud u kopanju po povijesnim arhivama

metabaron
New Member

177 Posts

Member since 25/01/2004

Posted - 28/05/2006 : 03:25:01  Show Profile Show Extended Profile  Send metabaron a Private Message
Znaci Hermann u zadnjih 10-20 godina nista dobrog nije napravio. Manhattan Beach i Girl from Ipanema su dosta losi. Meni se nimalo ne svidaju scenariji njegovog sina.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 28/05/2006 : 04:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Ma jebo Hermana, glavno da smo se mi druzili u Makarskoj. Mogao je bit i neki Mujo Mujic, meni bi isto bilo dobro.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 28/05/2006 : 08:49:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
herman je legenda

the chase is better than the catch
Go to Top of Page

blueberry
Average Member

Croatia
526 Posts

Member since 30/03/2006

Posted - 28/05/2006 : 09:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit blueberry's Homepage  Send blueberry a Private Message
quote:
Originally posted by metabaron

Znaci Hermann u zadnjih 10-20 godina nista dobrog nije napravio. Manhattan Beach i Girl from Ipanema su dosta losi. Meni se nimalo ne svidaju scenariji njegovog sina.

Crtež:
Nije istina!! Hermann je u zadnjih 10 godina podigao svoj crtež na još vecu razinu...Od kad ne crta s tušem njegovi su crteži likova,pozadina realniji i ljepši, a da ne govorimo kako sada koristi kadriranje,pozadinsko svjetlo-savršenstvo.

Scenarij:
Slažem se da mu scenariji stripova neki puta nisu baš kao i crtež (njegov crtež ukoliko je loš scenari ubiti izvuce cjeli strip)
Što se može.....

Hermannova po meni najbolja djela u zadnjih 10 god.:
1.SARAJEVO TANGO (poceo je koristiti novu tehniku crtanja. crtež 5,scenarij5)
2.Caatinga (certež 5 scenarij 5 -odlican povijesni strip)

Ja sam veliki ljubitelj Hermanna,ovo je moje mišljenje, ali se vjerovatno neki s tim nece složiti.....
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 28/05/2006 : 14:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
pa ne baš loše ali poput
obicne povijesne slikovnice bez previše duha
instant prikaz jedne povijesne licnosti uguran na 64 stranice

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 28/05/2006 : 17:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

to nije istina, bit cu pristojan pa reci samo da pretjeruješ, hermanov crtež je jednako dobar kao i prije, ponekad i bolji
a scenariji njegovog sina, ovi koje si spomenuo su briljantni
ni vlad nije toliko loš, ali nema nekog prevelikog smisla, tocno kako je kiky rekao
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 29/05/2006 : 06:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Crtež je odlican kao i uvijek ali se ova prica komotno mogla podijeliti u dva dijela, ovako je sve stisnuto u 64 stranice.

Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 29/05/2006 : 08:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>ovako je sve stisnuto u 64 stranice.

Stisnuto? Meni se visse ccinilo razvucceno, s obzirom kako se nissta ne dogadja ...

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 29/05/2006 : 08:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>ovako je sve stisnuto u 64 stranice.

Stisnuto? Meni se visse ccinilo razvucceno, s obzirom kako se nissta ne dogadja ...

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!

Mislim da se od price moglo više napraviti. Sama ideja mi se dopada ali je Hermann jun. nije iskoristio kako treba.

Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
Go to Top of Page

veber
Senior Member

1124 Posts

Member since 18/09/2002

Posted - 29/05/2006 : 10:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send veber a Private Message
prodajem vlada nabijaca potpisanog
Go to Top of Page

COLUMBO
Senior Member

Croatia
1615 Posts

Member since 21/11/2002

Posted - 29/05/2006 : 10:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send COLUMBO a Private Message
Meni je Vlad nabijac sasvim OK.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/05/2006 : 15:45:53  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

Definitivno.Baš jucer san ponovo procita Ipanemu, i poprilicno se razocara u scenarij.Manhattan je za nijansu bolji, ali još uvik jako loš.Caatinga mi je zakon,Divlji Bill, i Zong OK.Bar meni, daleko najbolji Mjesec ratnika, koji je pisa Van Hamme.
Go to Top of Page

TomDar
Junior Member

Slovenia
488 Posts

Member since 05/11/2003

Posted - 29/05/2006 : 18:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit TomDar's Homepage  Send TomDar an ICQ Message  Send TomDar a Private Message
Evo i Acove recenzije http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=ALBUM&StoryID=472

Mene je recenzijom privukao, tako da cu nabaviti ovaj strip.

Web striparna    
www.striparna.com  
Forum
http://forum.striparna.com        
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/05/2006 : 18:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Recenzija je odlicna, svaka cast Aci, sve je bolji i bolji. Jos kad se uzme u obzir da ne pise na materinjem jeziku... ionako je tesko pisati dobre recenzije, a pogotovo ne jeziku kojim ne baratas savrseno. Aco bi nam trebao biti primjer svima.
Ujedno, cestitke i Vegi na prvoj recenziji!

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

altair
Average Member

Croatia
575 Posts

Member since 19/09/2005

Posted - 29/05/2006 : 20:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send altair a Private Message
Iako mi nije bio na popisu za nabavku ova odlicna recenzija(bravo, bravo) natjerala me je da se predomislim.
Go to Top of Page

Leopold_IV
Senior Member

Croatia
1802 Posts

Member since 05/12/2001

Posted - 29/05/2006 : 22:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Leopold_IV an ICQ Message  Send Leopold_IV a Private Message
Strip mi je soliidan ali sto Aco kaze na par mjesta se gubi ritam i preskacu dijelovi kljucni za razvoj karaktera. Kraj preubrzan definitivno.
Svaka cast Aco na recenziji, pogotovo mi se svidio dio sa ruzama i pcelama, to nisam primjetio u prvom citanju. Imam popravni veceras.

--< Inches don't make champions >--
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 29/05/2006 : 22:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
da, na poslu sam primjetio da je postavljena recenzija, odlicna je, onaj dio o tehnici nabijanja na kolac je kirurški precizan, vidi se ko je doktor, bravo majstore, odoh ostaviti komentar, a savjetovao bih i ostalima da to ucine
evo, u zadnje vrijeme imamo 3 recenzije hermanovih one shot albuma (caatinga, manhattan beach, vlad nabijac) + 2 bernarda princea, a sve skupa nema 10 komentara, dajte ljudi
Go to Top of Page

Leopold_IV
Senior Member

Croatia
1802 Posts

Member since 05/12/2001

Posted - 29/05/2006 : 22:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Leopold_IV an ICQ Message  Send Leopold_IV a Private Message
kene, 11..sad sam stavio komentar..

--< Inches don't make champions >--
Go to Top of Page

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 29/05/2006 : 22:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
izvanredan strip ....koji definitivno popunjava rupe u stokerovu romanu....jer kao sto znamo Dracula samo napominje kako je nekad ratovao protiv turaka...i vodio armije...sada Hermannovim stripom saznajemo i kako i kada.....izvanredan strip....(upravo su smijesne primjedbe o gubitku ritma i praznom hodu ako se ima na umu da je to ipak POVIJESNI strip.....ja recimo nikad nisam kukao kod stripa Dunkerque zasto englezi uvijek zbrisu sa kontinenta...:))
cestitke na recenziji aci

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 29/05/2006 : 23:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
evo, nakon citanja recenzije, malo sam promijenio mišljenje, nisam znao da je yves zamislio cijelu trilogiju o draculi, ovaj uvodni dio je cisto povijesni, a kasnije nas cekaju ocnjaci...to albumu daje smisao, ali nedostaci ostaju, kao i kvalitete
Go to Top of Page

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 29/05/2006 : 23:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

evo, nakon citanja recenzije, malo sam promijenio mišljenje, nisam znao da je yves zamislio cijelu trilogiju o draculi, ovaj uvodni dio je cisto povijesni, a kasnije nas cekaju ocnjaci...to albumu daje smisao, ali nedostaci ostaju, kao i kvalitete

nope ne cekaju nas ocnjaci i ovo je konacni dio od hermanna...ostatak rade drugi, a nastavak slijedi u obradi bele lugosija...
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 29/05/2006 : 23:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
pa i to sam naucio u recenziji, jedino još ne znamo tko ce biti crtaci ostala dva albuma, ali oni nece imati veze s poviješcu, nego s legendama, romanima i filmovima, bar sam ja to tako shvatio, zato napisah ovo 'ocnjaci'
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 29/05/2006 : 23:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Aco je definitivno zaslužija sve pohvale, ono o nabijanju na kolac (brrr) i Vladovim mucenjima je doista detaljno objasnija, šteta stari šta nismo uvatili vrimena malo popricat na Mafestu.

Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!
Go to Top of Page

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 29/05/2006 : 23:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

pa i to sam naucio u recenziji, jedino još ne znamo tko ce biti crtaci ostala dva albuma, ali oni nece imati veze s poviješcu, nego s legendama, romanima i filmovima, bar sam ja to tako shvatio, zato napisah ovo 'ocnjaci'

kako nece imati veze s povjescu i bela lugosi je dio iste....i to prilicno zanimljiv dio iste koji je jako dobro obradjen u Burtonovu ED WOODU
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 29/05/2006 : 23:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
e, jebi ga, najbolje da ostaviš komentar u recenziji i dopuniš podacima o buduca dva albuma, aco je napisao da su slijedeca dva 'bram stoker' i 'transilvanija', ako imaš dodatne podatke i ako se drugi album bavi belom lugosijem i njegovim životom, ili cime vec, onda to podijeli s nama
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000