forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 vlad nabijac
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 30/05/2006 : 00:00:49  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

e, jebi ga, najbolje da ostaviš komentar u recenziji i dopuniš podacima o buduca dva albuma, aco je napisao da su slijedeca dva 'bram stoker' i 'transilvanija', ako imaš dodatne podatke i ako se drugi album bavi belom lugosijem i njegovim životom, ili cime vec, onda to podijeli s nama

e a onda nestaje carolija - inace ovo sto sam rekao (odao) o lugosiju bi trebalo biti opce poznato....ne volim spoilati mada me cesto optuzuju (neopravdano nadam se ) za to
a biti ce da se aco zeznuo jer fakat ne vidim nista zanimljivo u zivotu brama stokera (u njegovoj asistenciji irvingu nema nis zanimljivo)
dok lugosi...ima definitivno detalja koje mogu pokriti strip, film, knjigu...

Edited by - simi on 30/05/2006 00:06:41
Go to Top of Page

metabaron
New Member

177 Posts

Member since 25/01/2004

Posted - 30/05/2006 : 03:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send metabaron a Private Message
Siguran sam da sam vidio u Castermanovom katalogu izdanja za 2006 i drugi dio ovog isto tako od Hermana.
Sto da kazem za strip - vidjet cu kad dode Englesko izdanje.
Crtez Hermana se po meni pogorsao. Bas sam gledao neke ranije epizode Jeremiah-e i ove neke kasnije. Face mu nekako previse odudaraju od panela do panela. Isto taj wash tim samo sakriva nedostatke crteza. Nema neke inovacije nego samo bljestavilo boja. To je po mom misljenju. Nisam citao ni Sarajevo Tango ni Caatinga - mislim da su cak i objavljeni na Engleskom ali ih nigdje nisam dosad vidio.
Sto se scenarija tice ni nove epizode Jeremiah-e nisu vise nista posebno. A da o njegovom sinu i ne govorim. Taj covjek ne zna pisati.
Ajd sad neko da mi objasni sto se to desava u Blood Ties, npr.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/05/2006 : 09:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by simi
kako nece imati veze s povjescu i bela lugosi je dio iste....i to prilicno zanimljiv dio iste koji je jako dobro obradjen u Burtonovu ED WOODU

I u nekoliko dokumetaraca o velikih cudovištima sa velikih ekrana... Mada, strašan mi je detalj kad neuspješno snimaju scenu sa nekim oktopodom u mocvari i Bela nakon toga dobije upalu pluca. Smiješno i žalosno, Bela je uvijek bio na margini, ekscentrican i cudak...

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 30/05/2006 : 09:43:42  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message

http://www.yvesh.com/projetdracula.html

Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 30/05/2006 : 10:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
hvala jang, riješio si nas dilema i krivih informacija, koliko ja mogu razumjeti francuski u drugom dijelu se radi o životu brama stokeru i nastanku njegovog legendarnog romana, o beli lugosiju ni traga, ali zato se pojavljuje jedan poznati glumac iz tog doba, henry irving
crtac je sera, a naslovnica je odlicna

Edited by - ken2 on 30/05/2006 10:21:23
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 31/05/2006 : 05:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Acina recenzija je odlicna, mada mi je zao sto svoj talenat trosi na Hermana koji kao autor to svakako ne zasluzuje. Ipak, potkralo se par sitnica u receniziji, kao na primer Istanbul, a ima jos nekih, no sad sam umoran kao pas. Procitacu recenziju sa uzivanjem sutra, pa cu postovati.

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/06/2006 : 09:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Recenzija prepuna informacija, no nažalost strip nijesam procitao...
A jel koliko je bio na MAFESTU, kad vidim da ste ga svi vjerojatno kupili. U zadnje vrijeme Hermann i njegovi albumi su, vidim, postali kategorija "must".

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 01/06/2006 : 09:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

A jel koliko je bio na MAFESTU, kad vidim da ste ga svi vjerojatno kupili. U zadnje vrijeme Hermann i njegovi albumi su, vidim, postali kategorija "must".

70 kn

Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 01/06/2006 : 21:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Ja nisam kupio Nabijaca.
Treci dan nakon povratka sa Mafesta otišao u knjižnicu i nemalo se iznenadio kako taj album vec imaše na policama. Stoga ga posudih...

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 01/06/2006 : 22:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
Moram to regulisati.
Takoder,spada u ''must''kategoriju...

To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability to inform yourself...
http://monstersgame.co.uk/?ac=vid&vid=11053176

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6185 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 05/06/2006 : 13:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Hvala svima na pohvalama,kao neiskusnom recenzentu to mi puno znaci i drago mi je da se vecini recenzija svida.Moram reci kako sam stavio apsolutno previsoke ocjene,ali napisao sam je odmah nakon Mafesta kad su dojmovi i euforija bili itekako prisutni.Realne ocjene su 8,6,8,7

Hvala Prozirnoj senki na iscrpljujucem komentaru i što me popravio oko godišnjice opsade Beograda.Što se ostalih primjedbi tice,nastavak Vlada je Bram Stoker kojeg ce izdati Casterman a kao što je i iz linka razvidno,Hermann ga nece crtati.Takoder,u recenziji lijepo piše tko je bio Vlad Drakula a tko Vlad Drakul.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6185 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 05/06/2006 : 14:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
@ken : Girl from Ipanema je tvoja,ja cu recenzirati Mjesec ratnika.Još Divlji Bill i Zhong-guo pa cemo imati recenzirane sve Hermannove one-shotove.Mislim da bi to bilo OK.

@psenka : Hermann jest precijenjen(i to debelo),ali ima dobrih stvari.Bernard Prince je odlican avanturisticki strip sa odlicnim crtežom.Od one-shotova,Manhattan beach je odlican album,a i Caatinga je dobra(pogotovo crtacki).Za Comanche,Jeremiah,Boa-Mori ne bih znao jer ih (još)ne citam.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 05/06/2006 : 16:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
aco, samo ti piši, ja ako stignem možda i napišem za ipanemu, ali sumnjam da bi to bilo uskoro, trenutno sam na visinskim pripremama za dnevnik adah, a kako je to po mnogima vrhunac kp serijala, imam laganu tremu pa nikako da dovršim, ili bolje receno, pocnem punom parom

što se hermanna tice, on je meni drag, ovi one shotovi su skoro svi dobri, ali mi je ipak manhattan beach najdraži, cak mi je i medu najdražim stripovima uopce
usput, namjerno sam propustio u recenziji spomenuti da je krv koja istice iz johna crvene boje, mislio sam nadopunit ce me netko, nije red da otkrivam kraj, pa evo sada i tog zanimljivog detalja, punog simbolike
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 05/06/2006 : 17:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

aco, samo ti piši, ja ako stignem možda i napišem za ipanemu, ali sumnjam da bi to bilo uskoro, trenutno sam na visinskim pripremama za dnevnik adah, a kako je to po mnogima vrhunac kp serijala, imam laganu tremu pa nikako da dovršim, ili bolje receno, pocnem punom parom

što se hermanna tice, on je meni drag, ovi one shotovi su skoro svi dobri, ali mi je ipak manhattan beach najdraži, cak mi je i medu najdražim stripovima uopce
usput, namjerno sam propustio u recenziji spomenuti da je krv koja istice iz johna crvene boje, mislio sam nadopunit ce me netko, nije red da otkrivam kraj, pa evo sada i tog zanimljivog detalja, punog simbolike

I menu su njegovi one shotovi odlicni.

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 06/06/2006 : 10:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Danas sam upravo razgovarao sa radnim kolegom iz Rumunije i on mi je rekao da rijec dracul na rumunjskom znaci davo.

Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 06/06/2006 : 12:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

Hvala svima na pohvalama,kao neiskusnom recenzentu to mi puno znaci i drago mi je da se vecini recenzija svida.Moram reci kako sam stavio apsolutno previsoke ocjene,ali napisao sam je odmah nakon Mafesta kad su dojmovi i euforija bili itekako prisutni.Realne ocjene su 8,6,8,7

Hvala Prozirnoj senki na iscrpljujucem komentaru i što me popravio oko godišnjice opsade Beograda.Što se ostalih primjedbi tice,nastavak Vlada je Bram Stoker kojeg ce izdati Casterman a kao što je i iz linka razvidno,Hermann ga nece crtati.Takoder,u recenziji lijepo piše tko je bio Vlad Drakula a tko Vlad Drakul.

Bond.James Bond.

---------------------------------------------------------------------
Da li netko zna da li ce taj nastavak biti objavljen na našim prostorima?
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6185 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 06/06/2006 : 18:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
@Sejo: rijec dracul doista može znaciti "davo" ali prije svega ta rijec znaci "zmaj" ili "zmija",rijeci koje su u Rumunjskoj sinonim za "davola".Dakle dracul znaci i zmaj i davo istovremeno ali prvenstveno se u ono vrijeme odnosio na "zmaj"(što se vidi i iz grba Drakulinog oca Vlada I).Moguce je da griješim ali ja sam to tako shvatio.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 06/06/2006 : 19:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

@Sejo: rijec dracul doista može znaciti "davo" ali prije svega ta rijec znaci "zmaj" ili "zmija",rijeci koje su u Rumunjskoj sinonim za "davola".Dakle dracul znaci i zmaj i davo istovremeno ali prvenstveno se u ono vrijeme odnosio na "zmaj"(što se vidi i iz grba Drakulinog oca Vlada I).Moguce je da griješim ali ja sam to tako shvatio.

Bond.James Bond.

Ma ne kažem ti da griješiš jarane.
Kolegi sam pricao o ovom stripu i on mi je sam rekao da dracul znaci davo. Nisam ga ni pitao za ovo drugo znacenje.

Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 18/12/2006 : 10:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message
http://www.cmar-net.org/kolumna/malice/malice_studeni02.php
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000