Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29715 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/06/2006 : 09:13:00
|
quote: Originally posted by no dice
Ljudi imaju svoja pravila igre, i imaju pravo na njih. Kako je u pitanju njihovo igraliste, uvek je uzmi ili ostavi. Ako hoces da se tamo igras, drzi se pravila. Ako ti se pravila ne svidjaju, ne idi na to igraliste... I mirna Backa.
A pravila igre bi bila "ne pisi nista sto se administratoru ne svidja i s cim se ne slaze jer ce biti izbrisano?". A to se izgleda odnosi i na tekstove koji idu na sajt. Mislim, nije me toliko briga, stvarno, ali kao sto je altair rekao, onda mene netko optuzuje za diktaturu?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 16/06/2006 : 09:27:04
|
Pa sad, ne bas tebe, ali sta bi se desilo u slucaju da u potpisu opet dokacim chika Zagora... mislim da bi Dado tu bolest odmah u korenu suzbio   ... eh da btw, zar niko ne primecuje da se nisam dokacio Zagora vec dugo, dugo... Kad se uzelite vi recite, mogu ja to bez problema...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 16/06/2006 : 10:07:55
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
Pa sad, ne bas tebe, ali sta bi se desilo u slucaju da u potpisu opet dokacim chika Zagora... mislim da bi Dado tu bolest odmah u korenu suzbio   ... eh da btw, zar niko ne primecuje da se nisam dokacio Zagora vec dugo, dugo... Kad se uzelite vi recite, mogu ja to bez problema...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...''
Mislim da to sa temom topica nema bas puno veze. I ne vjerujem da ce vecina ljudi smatrati diktaturom to sto ne dopustam da se na uvrijedljiv nacin kroz potpis izrazavaju svoja misljenja o nekome ili necemu. Mislim da je to stvar medjusobnog respekta. Inace bi svako svoje misljenje o nekomu ili necemu mogao na neprimjeren nacin upotrijebiti kroz potpis. A sto se tice cenzure pokazi mi molim te gdje je tebi izbrisan neki post o zagoru ili bilo kome. Takodje naci ce se jako puno topica u kojima je recimo Markos osobno vrijedjan i provociran no nisu izbrisani ti topici jos uvijek se vide a nerijetko takvi clanovi nisu ni izbaceni zbog velikog praga tolerancije kojeg ima. Znam ja da ti pokusavas izgladiti ovu stvar ali molim te ne preko mojih ledja, iako su velika...   Ne zelim se previse mjesati u sve ovo, no prozvan sam, pa...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 16/06/2006 : 10:11:55
|

________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 16/06/2006 : 10:17:19
|
Eto sad sam i klaun, dvorska luda, eh sto te ne bacih u more...  
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
no dice
New Member

Serbia
208 Posts
Member since 02/03/2006 |
Posted - 16/06/2006 : 10:32:34
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...''
Mislim da to sa temom topica nema bas puno veze. I ne vjerujem da ce vecina ljudi smatrati diktaturom to sto ne dopustam da se na uvrijedljiv nacin kroz potpis izrazavaju svoja misljenja o nekome ili necemu. Mislim da je to stvar medjusobnog respekta. Inace bi svako svoje misljenje o nekomu ili necemu mogao na neprimjeren nacin upotrijebiti kroz potpis. A sto se tice cenzure pokazi mi molim te gdje je tebi izbrisan neki post o zagoru ili bilo kome. Takodje naci ce se jako puno topica u kojima je recimo Markos osobno vrijedjan i provociran no nisu izbrisani ti topici jos uvijek se vide a nerijetko takvi clanovi nisu ni izbaceni zbog velikog praga tolerancije kojeg ima. Znam ja da ti pokusavas izgladiti ovu stvar ali molim te ne preko mojih ledja, iako su velika...   Ne zelim se previse mjesati u sve ovo, no prozvan sam, pa...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Ne znam jesam li to samo ja, ali mi demokratija i sloboda izrazavanja nekako ne ide zajedno sa izbacivanjem ljudi sa foruma. Brisanje necijih uvredljivih postova koji su narusili pravila foruma mnogo je bezbolnije nego dati coveku zabranu i spreciti ga da bilo sta kaze. Pricajte sta hocete (kao sto verovatno hpocete i bez moj dozvole), ali na UPPS-u nikada niko nije banovan, cak ni kad je sam to trazio... |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 16/06/2006 : 10:40:02
|
eh....svade jesu zanimljive za citanje ali ova je stvarno nepotrebna i glupa. procitali ste dio reportaže tamo, ostalo ovdje. dakle svako može procitat sve i svi zadovoljni a i puni njesec je vec prošao, tako da se polako može zakljuciti ovo
Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno! |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 16/06/2006 : 10:49:54
|
quote: Originally posted by no dice
Ne znam jesam li to samo ja, ali mi demokratija i sloboda izrazavanja nekako ne ide zajedno sa izbacivanjem ljudi sa foruma.
Pocmem li ja recimo u centru Münchena uzvikivati parole i velicati njihovog vodju u 2. svjetskom ratu nedugo potom doci ce policija i pokupit ce me. Necu proci sa jednostavnom kaznom... Jeli Njemacka nedemokratska zemlja, jeli vlada diktatura u Njemackoj? Sto je sa mojom slobodom govora? Mogu ti navesti jos milijardu primjera... Mozda nebi bilo lose prouciti pojmove demokratija i sloboda govora pa ih tek onda komentirati.
 |
|
no dice
New Member

Serbia
208 Posts
Posted - 16/06/2006 : 10:55:58
|
Mozda. A mozda bi valjalo razmisliti o tome da li je demokratskije zapusiti nekom usta u potpunosti na nedoredjeno vreme, ili ga pustiti da prica, samo ne o stvarima koje narusavaju demokratiju. Ko odredjuje kad su pravila narusena? Moderator. Sve, dakle zavisi od moderatora... |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 16/06/2006 : 11:07:36
|
quote: Originally posted by Dado
Eto sad sam i klaun, dvorska luda, eh sto te ne bacih u more...  
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
eh, a ja mislio na sebe, ali ako se tebi svidja...
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29715 Posts
Posted - 16/06/2006 : 11:13:39
|
Dobro, ajde objasni mi onda ovu demokratiju: ja napisem da je V for Vendetta lose odstampana. Marlowe napise da samo namjerno blatim konkunrenciju.
Moji se komentari izbrisu, njegov sa "namjernim blacenjem konkurencije" ostaje. Poslije toga, javi se desetak novih usera koji jos jace i gore popljuju Vendettu (u principu su je popljuvali svi osim Magica i Marlowa) i njihovi postovi ostanu. Dakle, samo su moji izbrisani. Jer ja "blatim konkurenciju".
Tocno, sve zavisi od moderatora. Naravno da svoj post nece izbrisati.
Sto se brisanja vs. izbacivanje tice, ljudi su ovdje izbacivani uglavnom na par dana i onda ih se vrati. Osim ako ne nastave konstantno krsiti pravila (a ono je - nema politike). Inace, sve drugo mozes napisati i reci i nitko ti nista nece izbrisati. Argument da tamo nitko nije izbacen je smijesno, jer ako mi konstantno brisu postove, u cemu je razlika?
 |
|
no dice
New Member

Serbia
208 Posts
Posted - 16/06/2006 : 11:26:12
|
Razlika je u tome sto ti se ne brisu svi postovi, vec samo oni kojima provociras.
Ajde budi ljubazan pa mi objasni u kojoj zemlji, na kojoj planeti, je demokratski zakljucati na svoj forumu tri accounta tri celna coveka UPPS-a samo zato sto ne zele da te banuju sa UPPS-a? Da vidim koja ce to iskrivljena logika da opravda, bas me zanima... |
Edited by - no dice on 16/06/2006 11:33:52 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29715 Posts
Posted - 16/06/2006 : 11:37:12
|
Ja provociram kad kazem da je Vendeta lose odstampana, a svi ostali ne? Lijepo. Ti npr. ne provociras kad kazes da je moje kritiziranje Dnevnikovog Ken Parkera samo propaganda da ljudi kupuju Libellusova izdanja? Boban ne provocira sa svakim svojim postom? Marlowe i Vitruvian ne provociraju? Ma daj me nemoj zajebavati. Brisanje postova nema apsolutno nikakvog smisla. Ako netko pravi pizdarije i krsi pravila, izbaci ga se van i gotovo, to je na SVAKOM forumu pravilo. No UPPS forum je otvoren, tolerantan i miroljubiv, tamo nema izbacavanja, samo ti brisu sve postove koji im se ne svidjaju. Hahahaha.
Inace, njihovo izbacivanje je cisti prkos, kao odgovor na njihov prkos. Oni ce svoje accounte dobiti cim moj zakljucaju. Mislim da je to fair. Ja tamo ne zelim vise sudjelovati i zelim da se moj account ugasi. Oni ovdje ionako vec mjesecima ne sudjeluju i rekli su da ne zele account nazad. Dakle, ja sam njima ucinio uslugu, a oni meni nece:)
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 16/06/2006 : 11:40:10
|
definitvno ne razumijem ljude koji žele biti neciji agenti cemu braniti drugoga, neka se on sam brani, a ako nemože, nece ili nije to sposoban, a tko mu kriv................ cenzura je definitivno najprimitivniji i najprizemniji nacin za zabranu iznošenja mišljenja. Svatko ima pravo reci što misli, i za to biti primjereno nagraden ili kažnjen. Brisanje postova je definitivno prizemno. Zašto se nebi vidjelo, neka svi vide zašto je netko kažnjen, da ljudi znaju, da ne zaborave, da se ne zajebu drugi put.
nemogu reci da sam nepristran u tim dvobojima, u njima ne sujelujem, jer me ne zanimaju, ali pristran jesam. Svi smo mi pristrani ma koliko se borili protiv toga. Nitko nije objektivan. Tu i tamo nešto procitam, više iz dosade a manje iz znatiželje, ali kako neki ljudi nastupaju u tim razgovorima, to je strašno. Iz svake ( ili gotovo svake ) njihove recenice izbija mržnja i primitivizam, i onda na kraju još bi neki i sjeckali odgovore, ili ih brisali...............Strašno
if you only knew the power of the dark side |
 |
|
no dice
New Member

Serbia
208 Posts
Posted - 16/06/2006 : 11:41:43
|
Lepo ja rekoh, iskrivljena logika.
Znaci to se danas zove prkos kad neko ne zeli da ti ucini uslugu na svoju stetu, a ti mu lupis pljusku preko prstiju? Da sam juce umro, ne bi znao... |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29715 Posts
Posted - 16/06/2006 : 11:47:16
|
Koja patetika, pa to je prestrasno. Uslugu na moju stetu? Odakle tebi ili nekome drugome pravo da odlucuje sto je za mene korisno ili stetno?
I vidim, koristis slicnu taktiku. Neugodna pitanja jednostavno ignoriras. Vjerojatno bi ih izbrisao, da mozes.
 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 16/06/2006 : 11:47:45
|
quote: Originally posted by jang
pa za sada postoji 7 stripaških foruma, 5 vecih i dva manja....
Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno!
   (Ništa, ništa, samo me ovo na nešto podsjetilo.)
A ja sam mislio globalno da je DusMan OK, a cenzura KO. Mada, koliko se sjecam, intervju je trajao od petka do nedjelje.  
"All hail the spider! A hardy breed is he! Tra la la!" |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 16/06/2006 : 11:58:54
|
For the record, prilicno sam siguran da i Bobanu pobrisana gomila postova, o recimo Dexi, ili Ghoulu, ili drugima da i ne govorimo.
Enivej, pravilo je pravedno ako se podjednako primenjuje na sve, a ne ako svi smatraju da je pravedno.
A sad slobodno nastavite sa medusobnim klanjem, idem ja po kokice i pivo.
-- "Stay drowned! Stupid Lazarus pit!" |
 |
|
no dice
New Member

Serbia
208 Posts
Posted - 16/06/2006 : 12:01:57
|
Citaj kao sto je napisano. Usluga na SVOJU stetu - sto podrazumeva stetu ljudi sa UPPS-a. Treba da te banuju pa da ides okolo i pricas nesto u fazonu: "Evo kapi koja je prelila casu, evo kako oni tamo ipak banuju, evo kako su i mene banovali, ne-de-mo-kra-ti-ja!!!"
Sto se mog posta tice na koji se pozivas (a ja, uzgred, mislim da je jako pateticno citirati tudje postove sa tudjeg foruma u svojim tekstovima: ako imas nesto da mi kazes, tu je forum, tu je PM, tu je i moj licni e-mail koji posedujes), to je moje misljenje na koje imam pravo i koje sam rekao na svom maticnom forumu u drustvu prijatelja; nisam dosao na tvoj forum da tako nesto izjavljujem - jer bi to ZAISTA bila provokacija. Ti dolazis na Znak Sagite ili UPPS cisto da se svadjas, to sam davno rekao, to i ponavljam, a onda kad ti se natrlja nos bezis kuci i svima se zalis na sav glas.
Druga stvar: Svaki, ali svaki, tvoj post na UPPS-u bio je negativan. Da li kritikovao (cesto sasvim neargumentovano) neko srpsko izdanje, izdavaca, autora ili same administratore i moderatore sajta, ti prijatelju nisi radio nista drugo do ispoljavao krajnje negativnu energiju. From the get go.
A to sta ce koji urednik gde da objavi ne zove se cenzura nego obavljanje Urednicke funkcije... Kao i pravo Urednika da plasira svojim citaocima ono sto on sam misli da treba. Niko se tebi ne mesa u to koje i kakve tekstove objavljujes na svom sajtu, postuj i tudje pravo na samopredeljenje. |
 |
|
no dice
New Member

Serbia
208 Posts
|
no dice
New Member

Serbia
208 Posts
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 16/06/2006 : 12:05:44
|
quote: Originally posted by Heyoka
   (Ništa, ništa, samo me ovo na nešto podsjetilo.)
Pa... nedostaju nam jos 2 autonomna... foruma... 
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29715 Posts
Posted - 16/06/2006 : 12:07:19
|
quote: Originally posted by Djole
For the record, prilicno sam siguran da i Bobanu pobrisana gomila postova, o recimo Dexi, ili Ghoulu, ili drugima da i ne govorimo.
Enivej, pravilo je pravedno ako se podjednako primenjuje na sve, a ne ako svi smatraju da je pravedno.
A sad slobodno nastavite sa medusobnim klanjem, idem ja po kokice i pivo.
Ne primjenjuje se podjednako na sve. Na Marlowa se ne primjenjuje, npr.
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 16/06/2006 : 12:11:17
|
quote: Originally posted by Djole
idem ja po kokice i pivo.
-- "Stay drowned! Stupid Lazarus pit!"
I neka bude hladno... mislim pivo jer kokice trebaju biti tople...
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Topic  |
|