Author |
Topic  |
jack 50
Senior Member

.jpg)
Croatia
1557 Posts
Member since 14/04/2006 |
Posted - 26/06/2006 : 19:38:08
|
quote: Originally posted by VALTER
De gustibus...
Chiarolla je drugaciji, ali nije los. To sto nije Ferri, i sto stilom odudara i od ostalih, moze smetati nostalgicarima. Ali ako je Chiarolla objektivno los (po kriterijma struke), los je i Milazzo.
Proslogodisnji Maxi me odusevio, jer se fino nastavlja na epizode o Cherokeejima Indijanska zemlja/Lazna optuzba. Zagor susrece americkog predsjednika s kojim razvija cudan odnos neprijateljstva i medjusobnog postovanja, uplice se u sukob s Nacionalnom gardom Gerogije i u medjurasnu ljubavnu pricu ciji happyend samo donekle kompenzira gorak okus tragedije i nepravde ucinjene Cherookeejima. Malo drugacije od sablone indijanska pobuna-pokusaj osporavanja Zagorove neprikosnovenosti od strane trecega (Sjena na Suncu) i opceg mjesta vesterna: zlikovac koji u sakama drzi citav grad, plus fanaticni borac protiv zla koji ne bira metode i objekte osvete (Covjek sa crvenom maskom).
Možda bih ja i lakše procitao maxi 2 da nije crtao Chiarolla , jer uz njegov crtež ne mogu se uživjeti u pricu. Njegov crtež mi jako smeta , nije mi smetao u "Sedam gradova cibole" jer je tamo odlicno crtao. Da je tako crtao u maxijima ja bih bio prezadovoljan, neznam zašto nije zadržao taj stil crtanja jer se meni jako svidao dok nisam vidio ove druge djelove. Ali opet ponavljam svatko ima svoj ukus. Chiarolla ima barem svoj stil crtanja a ne kao Verni ili Torricelli koji kopiraju Ferrija od glave do pete. |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 27/06/2006 : 13:29:46
|
Khm, nisam siguran što je ovdje nejasno, ali covjek pita one koji su procitali da kažu kakav je maxi.
"Oh, Alex. You made a LOT of mistakes. You underestimated Superman. Superboy. Me. But the biggest one? You didn't let the Joker play." [/quote]
Najbolji dosad (iako to i nije teško s obzirom na Chiarollu u prva dva broja). Vrijedi ga procitati, pogotovo zbog prve price koja je odlicna varijacija na prastaru temu, poznatu još iz prvih brojeva Zagora ("Strvinar").
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/06/2006 : 13:43:01
|
Vidim da ima podijeljenih mišljenja, neki bi klasicni Nollita Zagor plus Ferri&Donatelli, a nekima se puno više svida Chiarollin Zagor u neoubicajenim situacijama kao što je bila ona u 2. Maxiju. Ja sam za ovu drugu stranu... Valter je dobro rekao...
Wealth beyond measure, outlander... |
 |
|
Topic  |
|
|
|