Author |
Topic  |
deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 01/07/2006 : 17:05:34
|
I još nešto. Kupio sam sve TEX-one, oduševljen sam sa njima, a ovaj Tex maxi mi je jedan od najgorih (citaj najdosadnijih)Texova, i sigurno ga necu kupiti i ako izade u HC-u, a SC izdanje sam poklonio, jer nema nikakvog razloga da cuvam neki strip koji mi se ne svida. |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 01/07/2006 : 17:24:44
|
Ono sto mene rastuzuje je izvjesnost (dabogda bio u krivu) da ce za pet-sest godina SVI stripovi, pocev od redovnog Zagora pa nadalje, nestati s kioska i preseliti u striparnice i nakladu od 500 primjeraka, uz prateci tvrdi uvez, ili pomodno receno HC. A dotad, ja uzivam kada vidim izdanja kao sto je Maxi Tex na kiosku. Steta sto isto nije moguce i s gigantima svih junaka, ali dobro je i ovo.
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 02/07/2006 : 00:45:05
|
Kao kolekcionar cuvam i slabija izdanja pojedinih junaka - jer to je valjda duh kolekcionarstva(ne cuvas npr. samo postanske marke koje ti se svidjaju). Sto se tice pomodarstva mozda si u pravu,ali ako imam nekoliko primeraka HC onda zelim da i ostatak kolekcije izgleda identicno. Siguran sam da ce se mnogi kolekcionari sloziti sa mnom. Pa zamisli da sad krene Libellusovo izdanje Kena u SC od 25.broja??? Po meni se Bernard ponasa autisticno - nema sluha za zelje kolekcionara - sto vodi tome da cu npr.kupiti Srpsko piratsko izdanje Chico Story(prica) daleko pre nego SC Ludensa. Uz ovakav Ludens - Zivela piraterija!!!!
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 02/07/2006 : 23:01:25
|
Izgovara li se ta vaša pomodna skracenica kao ha-ce ili ejc-si? Cisto da znam, da se ne osramotim u društvu fanova ha-cea/ejc-sija. Nisam jezicni purist, ali ovakve i slicne stvari iritiraju. Što fali pisti TU, kako izdavacka kuca IZVORI piše u svojim katalozima? |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
Rache
New Member

Croatia
199 Posts
Member since 31/08/2005 |
Posted - 03/07/2006 : 19:54:07
|
Meni osobno nije jasno kakva "pista"? Jel se radi o gresci ili je to neki izraz? (ispricavam se na neznanju) Meni bi se recimo svidjelo da uvedemo kratice TU i TAMO :)) Sala:)) No dok god su samo kratice (internacionalne recimo) koje vise manje svi razumiju mislim da se tu ne treba puno baviti purizmom npr. zanima me i da li se na forum javljas sa svog OR-a? Imamo mi puno lijepih hrvatskih rijeci koje se ne koriste :(
Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have. |
 |
|
Topic  |
|