Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 27/06/2006 : 14:43:36
|
Nakon što sam procitao Mladog Amerikanca malo sam se podsjetio starih avantura koje nam je stari Mister No pricao otprije. Znam da je sudjelovao u ratu i da je nakon rata lutao zemljom, no zanima me gdje je Mister No doživio kraj rata i kuda je prvo krenuo? Jel ima to u nekoj epizodi? Ovaj novi spec "Hijena" govori kako je nakon rata išao do starog frenda, no to je nakon nekog vremena nakon rata.
Da, i kad se Jerry odlucio da mora otici u Amazoniju? JEl to možda bilo nakon što je sredio Jackievu bandu u New Yorku ili to ipak nije bila prekretnica?
Wealth beyond measure, outlander...
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29465 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/06/2006 : 14:57:21
|
Zadnja ratna epizoda, koliko se ja sjecam, su "Ardeni", to je objavljeno u jednom almanahu, 1996 mislim. Nakon toga idu redom ovi specijalci, pocevsi sa Hijenom, vezani za to razdoblje nakon rata i prije New Yorka, koji su uglavnom jako dobri ili odlicno. Za New York su vezane epizode sa Jackyem. Sam trenutak odluke mislim da nije prikazan, ali mislim da je Jacky bio prekretnica. Mada, nisam 100% siguran, davno sam to sve citao, treba procitati ponovo "Sukob u suton" (meni jako draga epizoda).
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/06/2006 : 15:17:39
|
Da, ona odluka vezana za odlazak u Amazoniju najvjerojatnije je bila vezana uz preveliku dozu nasilja koje je doživio u sukobi sa Jackieom u NY. To nasilje ga svuda prati i stalno ga spominje da je radi njega otišao iz NY kao momak, a i kao veteran u Amazoniju...
Pa da, u almanahu "Ardenne 45"... Tu Mister No doživljava kraj rata i dolazi u bolnicu u Atlantic Cityju. U Hijene on mislim da iz bolnice odlazi do frenda s kojim je bio u bolnici. Na ubc-u piše još i da je MIster No došao u bolnicu u Atlantic Cotyju na pocetku epizode "Minaccia Invisibile" od Castelli/Bignotti (nn.44/45).
Wealth beyond measure, outlander... |
Edited by - DeeCay on 27/06/2006 16:21:03 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29465 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/06/2006 : 16:36:10
|
Jel neko citao "Vent'anni doppo"? Kad Jerryjev otac dolazi u Manaus do davno videnog sina?
Sad tek vidim da su se poslije scenaristi dosta latili epizoda o Mister Noovoj prošlosti. Odlicno, samo štete što toga nema ovdje...
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29465 Posts
Posted - 27/06/2006 : 17:37:53
|
Ja sam citao, lijepa epizoda, mada ne do kraja uspjela, njihov susret je u principu samo uvod u novu avanturu, otac i sin zajedno, protiv izdajice iz spanjolskog rata, ako se dobro sjecam. Ima emocija, ima dobar pocetak, ali nesto ipak fali.
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 27/06/2006 : 22:02:15
|
quote: Originally posted by DeeCay Da, i kad se Jerry odlucio da mora otici u Amazoniju? Jel to možda bilo nakon što je sredio Jackievu bandu u New Yorku ili to ipak nije bila prekretnica?
Tu odluku je Mister No doneo u specialu 11 - Il soldato senza nome i nije bila vezana za Jackievu bandu.
Evo zadnje table iz tog specijala:
---------------------------------------------------- Usporedni popisi Bonelli stripova: http://striparna.com/stripofili/corto/ |
|
|
scaramanga
Senior Member
Aruba
1274 Posts
Member since 20/04/2005 |
Posted - 28/06/2006 : 08:43:51
|
quote: Originally posted by corto33
quote: Originally posted by DeeCay Da, i kad se Jerry odlucio da mora otici u Amazoniju? Jel to možda bilo nakon što je sredio Jackievu bandu u New Yorku ili to ipak nije bila prekretnica?
Tu odluku je Mister No doneo u specialu 11 - Il soldato senza nome i nije bila vezana za Jackievu bandu.
Evo zadnje table iz tog specijala:
---------------------------------------------------- Usporedni popisi Bonelli stripova: http://striparna.com/stripofili/corto/
Kakva je legenda Jerry Drake!!!!!!!!!!! Nadam se da ce ovo izaci kod nas... Nego iako se ovde ne raspravlja o piratima, ne mogu a da ne upitam jel ovo izaslo u piratskom obliku??? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 28/06/2006 : 08:51:41
|
corto33 je razriješio misteriju! Svaka cast! Al koji je to razlog, prema ovoj stranici nisam shvatio. Mislim da ovaj nije izašao u piratskom izdanju.
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
Posted - 28/06/2006 : 10:48:47
|
quote: Originally posted by DeeCay
corto33 je razriješio misteriju! Svaka cast! Al koji je to razlog, prema ovoj stranici nisam shvatio. Mislim da ovaj nije izašao u piratskom izdanju.
Razlog je objasnen u prici u tom broju, ne bi isao u detajle, da ne kvarim uzitak pri citanju drugima - u glavnome mu se zagadio zivot u USA, pa je otisao potraziti svoj prostor u Brazil. Pirati ne znam, da li su objavili ovaj special, verovatno ce ga Strip-Agent. Sad je bio 9 - Hijene, pa ce verovatno ici redom 10 i 11.
---------------------------------------------------- Usporedni popisi Bonelli stripova: http://striparna.com/stripofili/corto/ |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 28/06/2006 : 11:11:56
|
Nije izašao u piratskom sigurno taj specijalac.
Ako se oda ta informacija ne znam kome ceš pokvariti užitak pri citanju, ionako to nece doc još par godina. Ovaj razlog što si spomenuo provlaci se vec godinama, opce poznata cinjenica...
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
Posted - 28/06/2006 : 19:52:50
|
Nije izašao u piratskom sigurno taj specijalac.
Ako se oda ta informacija ne znam kome ceš pokvariti užitak pri citanju, ionako to nece doc još par godina. Ovaj razlog što si spomenuo provlaci se vec godinama, opce poznata cinjenica...
Eto, ne moze se bas na kratko objasniti - najbolje je procitati taj specijal pa da svako sam vidi.
Ali kad bas navaljujes pokusacu... SPOILER...
- u ovoj prici upoznajemo Jonathana Edena, koji podsjeca karakterno na Mister Noja i obucen je u cuvenu majicu, koju ce kasnije, da nosi i Mister No - Eden je povratnik iz rata, koji se ne uspijeva 'ukljuciti' u poslijeratnu Ameriku - Eden i njegovi drugari naumili su opljackati kamion sa novcem iz banke, naravno nesto podje ukrivo, Eden pobjeze sa talkinjom i skupim avtom, kojega je na cuvanje dobio Mister No - zatjece se u opusteni grad u pustinji i tu ga u klopku dobiju policija, tu je i Mister No - Mister No razgovara sa Edenom i ubedjuje ga da pusti talkinju i da se preda (Eden mu prica i o svom boravku u Brazilu) - Eden izlazi sa praznim revolverom, jer mu se ne ide u zatvor i policija ga upuca - na kraju Mister No odlucuje, da promjeni klimu i svoj image
SPOILER END...
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 17/07/2006 : 16:09:57
|
Ubacio sam se offtopic, mada ima veze sa Mister Noom.
Dakle, vidim da vec od prošle godine izlaze Nolittine epizode pa me interesira dokle ce on to jedino pisati Mister Noa, jel to nekakva kontinuirana epizoda ili više njih, i kakve su ocjene tih epizoda od talijana?
Malo sam pokušao prošvrljati po ubc-u pa ne mogu ništa konkretno naci. Anybody?
|
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 17/07/2006 : 16:21:42
|
Mislim da je rijec o jednoj,dugoj epizodi,a reakcije ce usljediti po završetku iste,mada na nekim tal.fan siteovima se vjerojatno vec mogu naci.Slažem se s Markosom da je Sukob u suton jedna od najboljih Jerryjevih avantura. |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 17/07/2006 : 17:04:02
|
Dakle, vidim da vec od prošle godine izlaze Nolittine epizode pa me interesira dokle ce on to jedino pisati Mister Noa, jel to nekakva kontinuirana epizoda ili više njih, i kakve su ocjene tih epizoda od talijana?
Do samog kraja, a to je još samo par epizoda. |
|
|
steinbrenner
Average Member
Croatia
603 Posts
Member since 26/03/2002 |
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 17/07/2006 : 18:02:54
|
quote: Originally posted by Markos
Ja sam citao, lijepa epizoda, mada ne do kraja uspjela, njihov susret je u principu samo uvod u novu avanturu, otac i sin zajedno, protiv izdajice iz spanjolskog rata, ako se dobro sjecam. Ima emocija, ima dobar pocetak, ali nesto ipak fali.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Da, u prvom delu Jerry-jev otac prepricava dogadaje iz Španskog gradanskog rata, koji su kao posledicu imali ubistvo zbog kojeg je on osuden na 20 godina zatvora. U drugom delu ide njihova zajednicka avantura, vezana na prethodnu pricu. Dobra epizoda, ali kao što Markos kaže, nešto joj ipak nedostaje...
grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 17/07/2006 : 18:13:10
|
hej steinbrenner otkud ti!? jesi ziv? nije te bilo dugo
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…" |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Posted - 17/07/2006 : 18:15:56
|
quote: Originally posted by steinbrenner
borio se i u guadalcanalu zar ne?
A TKO MENE PITA HOCU LI MISTER NOA?
Da. Ako Stripagent izdrži za koju godinu ce to izaci u Hr. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29465 Posts
Posted - 17/07/2006 : 19:52:19
|
Zakljucna Mister Noova avantura, nekoliko prica u 13 nastavaka.
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29465 Posts
Posted - 17/07/2006 : 19:53:27
|
quote: Originally posted by Bardho
Da. Ako Stripagent izdrži za koju godinu ce to izaci u Hr.
S obzirom da je to broj 305, a Strip Agent je na broju 237, ako nastave ovim ritmom, trebat ce im 11 godina.
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7859 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Posted - 18/07/2006 : 09:54:16
|
quote: Originally posted by Bardho
Da. Ako Stripagent izdrži za koju godinu ce to izaci u Hr.
S obzirom da je to broj 305, a Strip Agent je na broju 237, ako nastave ovim ritmom, trebat ce im 11 godina.
Ha cuj ko živ ko mrtav! Ja se nadam da cu biti ovaj prvi!! |
|
|
fishleg
Advanced Member
Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
Posted - 18/07/2006 : 12:26:08
|
Zakljucna Mister Noova avantura, nekoliko prica u 13 nastavaka.
Dakle ne jedna prica, vec nekoliko prica, koje se vjerovatno nastavljaju jedna nakon druge...
Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29465 Posts
|
steinbrenner
Average Member
Croatia
603 Posts
Member since 26/03/2002 |
Posted - 18/07/2006 : 13:07:28
|
quote: Originally posted by verter
hej steinbrenner otkud ti!? jesi ziv? nije te bilo dugo
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…"
ma živ sam samo što na neko vrijeme zaboravim i na strip i na forum i na stripove.com evo jucer mi došlo da vidim šta ima, i bilo je korisno, pošto pratim samo kioske, nisam ni znao da ima maxi mister no u mor komiksu, sinoc sam ga rješavao do 2 ujutro, odlicna prica! i žao mi je što nisam posjecivao svaštaru za vrijeme svjetskog prvenstva, sigurno je bila i kladionica, a osim toga skupljao sam i slicice a vidim da je tamo topik namijenjen tome
nego da se vratim on topik, ustvari of topik ali je u vezi mister noa: znaci za par mjeseci nas cekaju avanture s onim japancem, odlazak u ameriku, tako nešto? kenzo išikava se zove?
A TKO MENE PITA HOCU LI MISTER NOA? |
|
|
Topic |
|