Author |
Topic |
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 05/07/2006 : 19:37:54
|
Ovo je topic za Ðoleta
Može li mi neko navesti deset najboljih fr.-bel. strip albuma koji su izašli od 2000. pa nadalje?
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 05/07/2006 : 21:33:49
|
>Može li mi neko navesti deset najboljih fr.-bel. strip albuma koji >su izašli od 2000. pa nadalje?
Ne, al' mogu navesti tri meni jako drage serije:
Green Manor (krasno crtano i pametno pisano, Conan Doyleovski krimichi s humorom)
Parker & Badger (Gaston za 21. stoljeche)
Les Nombrils (odliccno crtan teen strip bez foliranja; draga mi je i Tamara ali ona je malo sentimentalno-ssecherasta pa je ovaj bolji).
Petite Lucie (polu-strip-polu zagonetke, ali sjajno)
Zekan (Lapinot) - strip desetljecha (uglavnom sve ssto je radio Trondheim je barem vrlo dobro, ali ovo je najbolje)
Les Olives Noires - apsolutno sjajan strip iz rimske Palestine, meni mozzda najdrazza Sfarova serija
Professeur Bell - kad smo kod Sfara, probajte i ovo: pola Dylan pola Marti pola Corto
Toto l'ornythorique - predivno slikano i s duhom
Jojo - najtoplija djeccja serija ikad
i recimo Davodeau (meni je "Vikend s lažljivcem" bio bolji od onog dokumentarca na selu, Milanu obratno)
Ups, ispade deset ipak!
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 05/07/2006 : 21:48:07
|
quote: Originally posted by mcn
>Može li mi neko navesti deset najboljih fr.-bel. strip albuma koji >su izašli od 2000. pa nadalje?
Green Manor (krasno crtano i pametno pisano, Conan Doyleovski krimichi s humorom)
Les Nombrils (odliccno crtan teen strip bez foliranja; draga mi je i Tamara ali ona je malo sentimentalno-ssecherasta pa je ovaj bolji).
Zekan (Lapinot) - strip desetljecha (uglavnom sve ssto je radio Trondheim je barem vrlo dobro, ali ovo je najbolje)
Les Olives Noires - apsolutno sjajan strip iz rimske Palestine, meni mozzda najdrazza Sfarova serija
Professeur Bell - kad smo kod Sfara, probajte i ovo: pola Dylan pola Marti pola Corto
i recimo Davodeau (meni je "Vikend s lažljivcem" bio bolji od onog dokumentarca na selu, Milanu obratno)
Ups, ispade deset ipak!
Eh, kad li ce išta od toga kod nas izac...
(Osim Zekana, naravno.)
"Oh, Alex. You made a LOT of mistakes. You underestimated Superman. Superboy. Me. But the biggest one? You didn't let the Joker play." |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 05/07/2006 : 22:22:28
|
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 05/07/2006 : 23:42:55
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Znam da sam nekom nabavio ovaj strip ...
"If you diss me you're nameless, if I diss you you're famous so what's a rapper to do." ---Jay-Z--- |
|
|
XIII
Senior Member
Serbia
1013 Posts
Member since 05/05/2002 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25299 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 06/07/2006 : 11:44:18
|
Sillage t. 9 Yoni t. 1 Lumieres de l'Amalou intergralni (a ako neki od njih nema - onda Okko t.2)
Što nikako ne znaci da su to najbolji serijali od 2000. - ali radoznao sam.
-- "Regarde la comete, Sweep. Dans deux mille ans elle reviendra verifier si nous sommes bien tous morts." |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
tom1979
Junior Member
Croatia
348 Posts
Member since 04/02/2005 |
Posted - 07/07/2006 : 10:04:33
|
Bilo što od Trondheima i Sfara vrijedi zlata. Nedavno sam od jurice dobio "Vampire Loves" Joanna Sfara, super! A vidim da novi americki Dungeon izlazi vec za koji dan... Ubrzali su te prijevode, super. |
|
|
deepo
Starting Member
41 Posts
Member since 07/09/2005 |
Posted - 07/07/2006 : 14:52:18
|
quote: Originally posted by vice
Blacksad me oduševija.
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!
I mene odushevljava, ali imam samo prvi deo (na engleskom), ima neko mozda i nastavak/ke??? Ne mogu nikako da ih nadjem... izneveri me mula. |
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 07/07/2006 : 16:01:14
|
quote: Originally posted by deepo
Blacksad me oduševija.
I mene odushevljava, ali imam samo prvi deo (na engleskom), ima neko mozda i nastavak/ke??? Ne mogu nikako da ih nadjem... izneveri me mula.
Pa imaš prva dva na hrvatskom, a i na originalu ima kolko ja znam samo tri. A by the way to i nije baš pravi strip iz fr-bel škole jer su njegovi autori španjolci.
TRAŽIM BISERSTRIP 10 BISERSTRIP ŠAMPIJONI STRIPA 11,17 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 07/07/2006 : 16:27:50
|
quote: Originally posted by deepo
Blacksad me oduševija.
I mene odushevljava, ali imam samo prvi deo (na engleskom), ima neko mozda i nastavak/ke??? Ne mogu nikako da ih nadjem... izneveri me mula.
Drugi mi je puno bolji, zanimljivija je prica, o rasizmu koji je uništija jednu obitelj, dok je prvi dosta nalik prici o Marvu iz Sin Cityja.
Svih mu Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1583 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 08/07/2006 : 14:34:38
|
ma ajde macane
uništio si sve moje samopouzdanje, gledam tvoj spisak i pitam se, šta radim u životu, cak citam francuske serijale, one stare, i povremeno pregledavam nove albume, onako fizicki, al tvoj spisak me zatekao golog i bosog, ko da znam skoro ništa, jedno veliko hvala za tvoj trud, potrudicu se i ja |
Edited by - diderot2 on 08/07/2006 14:37:33 |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 09/07/2006 : 09:45:05
|
>uništio si sve moje samopouzdanje
Hvala, zzivim za to.
Naravno, ukusi variraju pa je link kojeg je postavio XIII vrlo dobra odrednica za ljubitelje klasiccnijih/realisticcnih pustolovnih serija. Da radim neku reviju za raju, kao ssto ne radim, onda bih stavljao tek jedan album sa svoje liste na dva ili tri s XIII-iccina linka, ali ove potonje ne bih za svoju policu kupovao (premda, ako ih netko ima za posudit na ccitanje, rado!).
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 10/07/2006 : 18:32:26
|
e, a sad pitanje dana.... preporucite mi one koje su prevedeni na engleski, jer od francuskog ne berem ni f
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
deepo
Starting Member
41 Posts
Member since 07/09/2005 |
Posted - 11/07/2006 : 10:34:27
|
quote: Originally posted by Constantine33
e, a sad pitanje dana.... preporucite mi one koje su prevedeni na engleski, jer od francuskog ne berem ni f
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals.
Evo, recimo, meni jako dobar Francois Schuiten. Od njega, na eng, sam nasao samo Carapaces.... I toplo preporuchujem. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 05/01/2010 : 22:51:08
|
Ups, ispade deset ipak!
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Malo lutam po starim temama, pa evo, možda Marko procita . Macanovim preporukama valja vjerovati pa bi bilo super da ovogodišnji Zekani dobiju društvo nekog od ovih stripova. |
There Is a Light That Never Goes Out |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 07/01/2010 : 11:55:31
|
@sejo: bravo na ideji za topic
@mcn: bravo na trudu i, kao sto diderot2 rece: uhvatio si me golog i bosog, macane, jer sam s tvog popisa dosad cuo samo za zekana
uglavnom, odmah sam prekopao po netu pa "komentarisem":
- green manor: crtez me je osvojio na prvi pogled, nadam se da je i prica dobra (a trebala bi biti prema macanovom opisu)
- parker&badger: djeluje simpaticno, ali nista vise od toga
- les nombrils: vidi pod "parker&badger"
- petite lucie: isto
- zekan: jednostavno ne mogu probaviti trondheima i to je to
- Les Olives Noires: djeluje zanimljivo
- professeur Bell: isto
- Toto: ne bas
- jojo: palac gore
a sto se tice linka koji je ostavio XIII, tamo mi je 90% toga vec poznato i sve je po mom ukusu (koji, ponavljam po 100-ti put, bas i nije odraz misljenja ostatka javnosti )
ono sto nije spomenuto, a ja bih volio vidjeti objavljeno (dosad je, cini mi se, bilo samo u comic stripu) jest TITEUF
zatim, malo sam ceprkao po bdgestu pa mi se onako odokativno zanimljivim cini sljedece:
- le mystere nemo
- Le seigneur de Cornwall
- la croisade des enfants
- black crow
- les voies du seigneur
- canoe bay
...
ajd nek' nabaci komentare netko tko je imao prilike citati. hvala unaprijed! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/01/2010 : 12:53:46
|
quote: Originally posted by Dok Lester
@sejo: bravo na ideji za topic
I di smo nakon 4 godine? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Topic |
|