forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Dva pitanja o francuskom stripu
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

jaki
Advanced Member

Croatia
27208 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 09/07/2006 : 17:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by Mahno

Deangelise sta da ti kazem sem - MRZIM TE Ja imam samo prvi Inkal a ostale cu nabaviti kad ih reprintuju - takoreci nikad
(mada nesto sam nacuo iz system comicsa da bi se moglo desiti da ih ponovo izdaju - daj boze u originalnoj boji a ne u novoj sugavoj kompjuterskoj obradi DC comicsa). By the way system comics ubrzo izdaje Tehnopape Janjetova i Jodrovskog tako da svi poklonici Inkala mogu malo da uzivaju u ovom jos neobjavljenom serijalu.

Inace totalno se slazem sa Rico-m po pitanju Bilalovog umeca. Dok su njegov kolorit i atmosfera odlicni ljudski likovi su kompletno tipski poput neke mange. Ipak Bilal je bolji od mnogih drugih.

Ako System bude radio Inkala, sigurno ce raditi novokoloriranu verziju. Humanoidi nemaju stari kolor na CD-u nego samo na filmovima, a vjerojatno nece ni prebacivati filmove na CD sada kad imaju novi kolor. Ja nisam htio kupiti prava upravo zbog toga jer je novi kolor ka-ta-stro-falan.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

Markose,da si kupio prava na Incala,koliko bi primjeraka prodao?
To pitam zato šta je taj strip vec objavljen kod nas(1000 komada-bar prva 4 albuma)a objavljen je i na engleskom(Marvelovi Epic albumi i novo izdanje Humanoida USA).
Zanima me da li se isplati objavljivati albume(evropske)koji su objavljeni na engleskom(Gypsy,Korrigans,sky Doll,Raptors,Avanture mladog Jd.Techopriest itd..)jer smatram da koga je to zanimalo kupio je na engleskom i ne vjerujem da ce(barem vecina njih)duplirati izdanja.Ja necu(osim u slucaju Metabarona u kvalitetnom albumu).
Kupio Reptorse 1 album i sada treba cekati sto godina da izade drugi.
Zato sam kupio NBM izdanje Raptorsa-sva 4 odjednom i lijepo procotao ko covjek u jednom danu.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/07/2006 : 19:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Sta ja znam koliko bi primjeraka prodao, nazalost, ne mogu vidjeti buducnost, a i nisam neki uspjesan prorok. Ali vjerujem da bi se u godinu-godinu i po pokrio, a to je dovoljno dobro. Meni je cilj objaviti stripove koji su meni dragi i bitni, prodaja nije primaran motiv (mada je vrlo bitan faktor), no u tim tirazima od 500 komada tesko da se u godinu-dvije neces pokriti. Ipak ima dosta ljudi koji nemaju eng. izdanja. A i Moebius u TPB formatu nije bas isto sto i Moebius u velikom album formatu.

Sto se ovog drugog tice, iskreno, cini mi se da je isplativije raditi reprinte, nego premijerna izdanja. Pa nabroji mi samo nova, premijerna izdanja kod nas u zadnjih x godina, puno ih je manje od repriznih ili vec popularnih junaka.

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 09/07/2006 : 21:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
1.Moebius-Arzach-doneo je nesto novo do tada nevidjeno
Giraud-Blueberry-komentar suvisan
Mislim da i nije greska posmatrati Gir/Moebiusa kao dve licnosti,s toga sam i odvojio njegova dela

2.Hard question...mozda za nijansu Giraud.Neko je pomenuo crtanje.Imao sam priliku videti Majstora Jeana kako crta-ljudi pa to je otkidanje,covek se igra sa crtezom...

...ah taj strip...
Go to Top of Page

Mahno
Starting Member

Serbia
31 Posts

Member since 12/06/2006

Posted - 09/07/2006 : 22:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mahno a Private Message
Dakle rezultat je sledeci - nema najboljeg stripa Moebiusa vec su svi remek dela (tj. svakome se svidja neki pojedini) - i Moebius je veci majstor naucne fantastike od Bilala (neki kazu za dlaku). Sad sledi logicno pitanje:

Da li je Moebius najveci majstor naucne fantastike i ako nije ko je veci (ili bar isti kao i on)?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/07/2006 : 23:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Gimenez.

Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 10/07/2006 : 10:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
uh, ne znam, Marko.

donosi li on bas puno vizije ili uglavnom samo veliku zanatsku vjestinu? (ovo je ocigledno tendenciozno retoricko pitanje kojim ja izrazavam svoj stav prije nego tebi postavljam pitanje)

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/07/2006 : 11:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Dobro, pitanje. Ne znam. Zanat ima sigurno i vise od toga, covjek je majstor. Vizija? Pa ne moze se reci da mu fali, ali ne moze se mjeriti sa Moebiusom u tome, to je sigurno. Mozda, da je probao sve haluciogene supstance kao i on...:)

Go to Top of Page

tom1979
Junior Member

Croatia
348 Posts

Member since 04/02/2005

Posted - 12/07/2006 : 13:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tom1979 a Private Message
Mozda mu moze djelomice parirati Schuiten sa svojim "Fantasticnim gradovima". A i Trilogija "Hollow Grounds" mu je super. Ali nitko drugi.
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 12/07/2006 : 15:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by tom1979

Mozda mu moze djelomice parirati Schuiten sa svojim "Fantasticnim gradovima". A i Trilogija "Hollow Grounds" mu je super. Ali nitko drugi.

Tomislave, crni sine, ne mislis to valjda ozbiljno?
joj, joj, joj...

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 12/07/2006 : 15:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
sjetio sam se tko mu moze parirati (mozda i odnijeti pobjedu, iako nije bas klasicni autor SciFi-a)!

stari Miguelanxo Prado!

Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000