forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Totalno glupo pitanje ...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/07/2006 : 16:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
...ali zanima me odgovor.

Pitanje: ispod koliko stranica ne pocinjete citati strip?

Da pojasnim (a to che potrajati): Nekad su stripovi izlazili po stranu, dvije, ccetiri, sedam tjedno u revijama. Ameri rade po 22-24. Francuzi album. Bonelli 94-160 (da ne ulazimo sad u gigante itd). To, occito, izdavacci smatraju dozom za jednokratnu upotrebu, dovoljnom do slijedecheg nastavka. No, vidim iz diskusija da ljudi pusstaju da im se zgomilaju dva, tri Zagora (dok se ne kompletira pricca), 3-4 americcka trejda (dvadeset i nessto svessccicha), da ccitaju po par albuma ... Pa me zanima ccita li joss itko onako kako se serijalizira, koliko je stranica premalo, zar se visse nitko ne gussta na saspens nastavaka i zar bass svi gledaju cijele sezone Tvserija kad izadju na DVDu?

I zassto?

Onako, ne trebate odgovoriti, ali zanima me. Ja bass volim nastavke.

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 07/07/2006 : 16:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
i ja volim nastavke. da ti sad objasnim zasto ne znam.
ali volim ih kad su novi. ako sam propustio neku seriju onda cu radije uzeti trejd nego 5 godina traziti svaku i posljednju sveschicu.

A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Fuck Censorship! ||| Recite NE cenzuri!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27210 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/07/2006 : 16:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Volim da mi je strip u komadu.Bonellije obicno citam odmah,osim kad je velik razmak u vremenu izlaženja(kao kod MM)pa cekam da se kompletira cijela epizoda.Europske albume:jedan album mi je dovoljno ako se epizoda ne nastavlja.Onda mi je draže citati sve skupa ali pošto je velik razmak izmedu albuma,prvo ih citam pojedinacno a kad izade cijela serija opet ih procitam sve skupa(XIII prvih 5 alb.itd..)USA svešcice mi je bilo gušt citati redovno(mjesecno)dok sam bio pretplacem preko MHC a sada vecinu toga kupujem u tradeovima.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/07/2006 : 16:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Americke svescice po 22-24 stranice mi se cine premalo, ali...
Ja volim nastavke, volim nesto s nestrpljenjem cekati, samo je pitanje koliko dugo se nesto ceka.
Primjerice Texa od Ludensa ne mogu citati u nastavcima jer da procitas jednu epizodu
ili 3 broja treba proci 6-8 mjeseci a to je puno.
U nekom mjesecnom ritmu to bi bilo sasvim OK.
Mada ja osobno i nisam neko mjerilo toga jer ne mogu redovito nabavljati po datumu izlaska.
Ali u biti ritam izlazenja mi je ocigledno jako bitan da bih mogao nesto citati u nastavcima ili cekati...
No sve ispod 48 stranica mi se cini premalo, mada nije taj broj stranica toliko bitan
koliko je bitan bremenski razmak u kojem se pojavljuju.

A opet postoje neka izdanja koja kod nas tek izlaze i mozes ih cekati ali te interesira
sto se dogodilo dalje i onda obicno nabavis i nastavke na nekom jeziku koji dobro razumijes.
Ono svjesno stanje da ne moras cekati tjera te na kupovinu pogotovo ako ti je do necega jako stalo.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne

Edited by - Dado on 07/07/2006 16:58:43
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 07/07/2006 : 16:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
I pitanje uopce nije glupo!

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/07/2006 : 17:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ostavim da se kompletira cijela epizoda koja je u nastavcima pa onda sve odjednom procitam... a zašto? Pa... uzmimo za primjer NN-a i MM-a, cije price su vecinom u nastavcima; mogu ja procitat prvi nastavak, ali kada je razmak u izlaženju izmedu pojedinih epizoda dosta dug (par mjeseci) ja cu svejedno u meduvremenu zaboraviti (tako pametan opet nisam) što je bilo u prvom nastavku pa kada izade drugi, opet sam primoran procitati ponovno taj prvi nastavak, pa stoga što cu trošit vrijeme na citanje nastavka kojega cu morati još jednom kasnije da procitam , odložim to citanje nastavka dok sasvim ne kompletiram epizodu, od pocetka do kraja. ;)

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27210 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/07/2006 : 17:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
oduševija sam se Bestselerima.Pivare sam procitao u jedno kišno popodne.Razlika bi bila da sam cekao jedno dvije godine,dok izadu pojedinacni albumi.Mi smo u prednosti šta kaskamo za Europom/uSA baš po tom pitanju šta izdavaci mogu izbaciti gotove serijale(normalno,ako im se isplati).
Go to Top of Page

Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts

Member since 03/07/2004

Posted - 07/07/2006 : 17:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Blek Stena's Homepage  Send Blek Stena a Private Message
Meni je dovoljan i jedan kaiš stripa da pocnem citanje :)

http://ekstragedza.tk http://larmadzije.tk
Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 07/07/2006 : 17:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
Obožavam ovako glupa pitanja.

Nepriznati genije George Lucas je rekao da film ne smije trajati duže od prosjecne izdržljivosti gledaocevog mjehura, hence kratki SW filmici od samo stotinjak minuta. TV serije su nas izdresirale da automatski ocekujemo pauzu za reklame, ili je možda obrnuto, pauza za reklame dolazi kad nam zbog raznih fizioloških razloga opadne koncentracija, svakih x minuta u komadu.

Slicno tome, moderni americki trejd od 5-6 svešcica ili francuski album predstavljaju ekvivalent epizode tv-serije od 40-60 minuta, sa ekvivalentnim trajanjem scena. To je vrijeme u kojem živimo, prije WW2 je bilo dovoljna Mauroviceva traka dnevno, zatim 2 stranice sedmicno kao u Panorami, zlatno doba Caka sa 7-8 stranica Grega mjesecno (fak, nije mjesecno nego sedmicno: zlatno doba:), onda Stripoteka i Strip-art sa albumima u komadu. Izgleda da je današnje vrhunsko dostignuce Integrales ili Essential ili One Volume HC:)

Jucer je izašao prvi broj Brubakerovog Uncanny X-Men, 22 stranice, 1. dio od 12. Kompetentan pocetak, dobar pacing, fanovski sam se napalio, ali onda sam se upitao cemu takva rascjepkanost, isto kao da sam pogledao teaser epizode tv-serije i prvu scenu, a onda nakon reklama moram cekati mjesec dana za slijedecih 5 minuta.

Danas sam procitao prvi broj Dinijevog Batmana, Detective #821. 22 stranice, cjelovita prica, odlicno vodena i nacrtana. Opet sam se upitao cemu, samo jedan broj, neš ti gušta, di je tu epika.

What was the question?

Istina je, ovih dana, kada me potira na WC, zgrabim Dark Horseove "The Chronicles of Conan" i citam tamo gdje sam sta, bez obziram na pocetak broja ili knjige i procitam dok me ide, pa tu oznacim za nastavak u slijedecem broju. Jebga, ima je Lucas pravo, fiziologija diktira.

Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 07/07/2006 : 18:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
Kao prvo to za mjehur je prvi rekao Alfred Hitchcock (nikad nisam siguran za tocni spelling :P) a George je to mozda ponovio -ima covjek dara za ponavljanje:)
A kao drugo sto se tice nastavaka - ja obozavam nastavke, volim suspense, samo iscekivanje je cesce bolje od docekanog ali problem je sto kod nas ne mozes racunati na nikakvu redovitost:( Gdje su oni dani kad si znao da svaki utorak ili cetvrtak izlazi strip (LMS ili ZS) a ne ko sad ili nista ili sve odjednom. Ako cekam nastavke onda bi htio biti siguran da ce se i pojaviti i to kad ih ocekujem :((

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 07/07/2006 : 18:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message
Citam kako mi dode pod ruku. Nije bitno jel cjelovito il se nastavlja. Najviše mi se u biti svidaju kratki stripovi tipa Gaston ili Ekstremni sportovi ili Matakovic ili Reiser gdje ih ima hrpa po jednom albumu.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/07/2006 : 18:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
TV serije - može u nastavcima, ako znam da ce biti puštene sve epizode.
Filmovi - definitivno mi nije problem cekati par godina, ali kada gledam The lord of the rings III u kinu, prije toga kod kuce pogledam prva dva.
Knjige - ne pocinjem dok citav serijal nije u mojoj moci.
Stripovi - kako se potrefi. Ako je nešto manje mi važno, procitam i cesto nikada ne završim jer ne nadem nastavke. Ono što je pristupacno ili važno, ipak cekam da skupim sve pa tek onda citam...
Globalno gledajuci, ne volim suspens jer se može desiti da zaboravim šta je bilo u prošlom nastavku (jebiga, vrijeme cini svoje, pamcenje mi je sa godinama sve slabije).

Things you own, end up owning you.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 07/07/2006 : 18:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Ma danas ti se više niko ne želi pomucit za ništa, sve je na daljinski, razmaženo i gotovanski, pa i ja. Što dovodi do zakljucka da DANAS svi hoce sve odmah, pa i ja. Znaci nestalo je napetosti ocekivanja, zurenja u izlog trafike, i išcekivanja nekih novih nastavaka... jer bilo bi stvarno glupo da 5 mjeseci bezveze buljiš u tu istu trafiku za qrac... i naravno navika se izgubi. A ono vrijeme, što se stripa tice niko nikad više vratit nece! Inace ovo je jedan vrloooo glup odgovor, jer nisam uopce odgovorio na pitanje. Evo probat cu ovako. Kad sam ja bio dijete za pric curi mi je tribalo 5 miseci, a danas dica ulecu ovako... On ce: Ala brale šta ti je dobar kišobran! Ona ce: Aj uleti, pokisnit ceš! On ce: Mogli smo na pice?! Ona ce: U tebe ili u mene?

Brale, klikni, neš se zajebat http://rico.bloger.hr/
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 07/07/2006 : 19:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Rache recce mudrost:

>Ako cekam nastavke onda bi htio biti siguran da ce se i pojaviti i
>to kad ih ocekujem :((

Jebiga, da. Tu je razlika (i postupno promjena navika uslijed povechanja doze koju je opisao JohnDrake).

No, naravno, zassto ja pitam: zato ssto me uvijek zanimaju neka vrata za domachi strip. Dok se trkalo s jednom stranom tjedno ili osam strana mjeseccno ili ccak albumom godissnje, utrka se mozzda i mogla trccat (ne kazzem dobit). A kako se trkat s integralima, s mangama, ccak i s Bonellijem? Ako nitko ne uzima u ruku nissta ispod 96 strana svaka dva mjeseca (ili tako nekako), domachem autoru ne ostaje nego gastarbajt (a dobro, nassi ljudi i tako rade samo kad odu preko grane).

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 07/07/2006 : 19:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
Ja mislim da bi stranica ili pasica dnevno u nekim novinama i kod nas dobro prolazila. Sedmichno je vec natezanje. Meni je chesto mrsko ovdje traziti "Sob za sobom" a svaki dan sam na stripovi.com. Tvog Sergeja i Mister Machka i ne idem gledati nego jednom dvaput godisnje, zato shto mi je to jedini razlog da kliknem na taj link.

A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Fuck Censorship! ||| Recite NE cenzuri!
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 07/07/2006 : 20:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Kako se trkat sa mangama? Pa jedino tako da trcimo nas 40 protiv 1 njihovog kamikaze! Možda je tu rješenje.

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 07/07/2006 : 20:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
U davna pradavna vremena sam jedva cekao da izadje nastavak nekog stripa,stalno trckarao kada ce izaci na trafici.
Onda ga kupim i ne mogu cekati da ga procitam ko insan,vec hodajuci citam,bilo je tu i bandera pa izvinjavanja.

Dok sada ne citam nesto dok ne skuckam cijelu pricu ili vise prica.
Doduse sad se ima vise neprocitanog materijala pa mogu izmisljati.

Porter
Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 07/07/2006 : 21:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
Tesko se natjecat s takvim istina:( ali opet mozda se moze (npr. mister macak i borovnica su super albumi i bolji su mi od mnogo razvikanijih vanjskih). Treba pokusat na mala vrata: da se nadje kakav posteni geg strip pa da ga recimo hoce uzet kakve dnevne novine - zasto bi citali hogara i slicne ( i to jako,jako lose prevedene)kad bi mogli citati nesto domace - puno ljudi koje ja znam recimo obozavaju felixa (sto je karikatura ruku na srce:P) i to po mom misljenju jer moze ponuditi humor koji je nama vise kulturalno usadjen od nekog angloamerickog ili frankofonog.

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 07/07/2006 : 21:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
>>>da se nadje kakav posteni geg strip pa da ga recimo hoce uzet kakve dnevne novine - zasto bi citali hogara i slicne <<<<<

Ma niko nece da se zajebaje sa necim šta nije provjereno, tj da narodski kažem, boli ih qrac za "domace je domace" parolu, a u drugu ruku je i skuplje od Hogara i drugih strip djedova i pradjedova. Mislim da se Macan više fokusirao na ev. hrv. serijal koji bi išao u nastavcima, samo je problem ko bi to od autora radio s obzirom na neizvjesnost projekta. Evo i da ga citiram: "...a dobro, nassi ljudi i tako rade samo kad odu preko grane..." jbga, valjda priko grane dobro placaju, ja to ne znam... ali znam da nema do domace produkcije. Bez nje sve ce polako, ali sigurno izumirat. Eto, srica da imamo Macana... samo ne razumin odakle mu više volja. Moje poštovanje ima, samo koji ce mu to qrac.

Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 07/07/2006 : 22:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
citam šta mi dode pod ruku, može u komadu, mogu i nastavci, samo da se cita

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7332 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 08/07/2006 : 00:14:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Dobro pitanje. Dva faktora su bitna: da li voliš cliffhangere ili želiš epizodu procitat u cjelosti i ritam izlaženja. Ja san za ono prvo i zato svaki strip citan po brojevima, ali kako je kod nekih junaka (Tex, MM, Mister No, NN) slucaj da izlaze sa za mene velikom razlikom medu brojevima ni ne isplati se citat po brojevima jer neke sitnice i zaboraviš od svih silnih stripova koje u meduvremenu procitaš. Kod Amera pak više volin tradeove jer kod nas ni sveske ne izlaze (osim ex UL SP i X-Mena) pa mi je tako jednostavnije i prakticnije a albume citan pojedinacno jer obicno i budu zaokružena cjelina ka vecina Dylana ili Nathana.

Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16034 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 08/07/2006 : 08:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
npr.
kako voliti nastavke npr. lazarusa ili natana kad za tri mjeseca zaboraviš uopce kaj je bilo u broju prije
kad bi izlazili svaki tijedan jedan broj onda bi to bilo ok.
ovako - nedo bog nastavaka ili citaj sve u komadu nakon 6 mjeseci .-))

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/07/2006 : 10:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Meni je najvaznije da je nesto redovno. Dakle, ako je stranica tjedno i ako stvarno izlazi svaki tjedan onda to moze proci. To je znaci ekvivalent jednog albuma godisnje.

Generalno, Texa, NNa i MMa ne mogu citati kad izadju jer je preveliki razmak izmedju epizoda, a onda se izgube detalji koji su za strip ono sto je sol za juhu. Francuske albume citam odmah uz redovno podsjecanje na prijasnje epizode. Dva integralca Comanche koje je Berni izdao procitao sam u jednom danu i bio mi je to izvrstan osjecaj! Premda sam ih u zivotu do sada procitao barem 3-4 puta, tek kroz integralno izdanje moze se vidjeti kako i koliko variraju crtez i scenarij.

Na kraju, pisuci ovo, shvacam da ne citam sve na isti nacin i kroz iste motive. Nazalost, nisam ti puno pomogao jer ocito ne spadam u jedan kalup.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 08/07/2006 : 14:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Nd sam mogao citati stripove kako mi koji nastavak dode u ruke i išcekivati novi jer sam sve pamtio.Danas citam samo cjelovite price,naravno i albume i tradeove,ali više sadržaj stripa ne mogu pamtiti ni koji dan,to me užasno zabrinjava.
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 08/07/2006 : 15:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message

Hmm citajuci ove postove shvatio sam da sam staromodan tj. da citam stripove kako izadu na kioske ili knjižare, bilo da su u nastavcima ili u jednom broju. Ne smeta me toliko pauza kod nekih junaka jer uvijek procitam prijašnji-e br. ako su u nastavcima (Tex, NN...). Svejedno mi je i koliko str. koje izdanje ima jer ako mi se svida strip to je nevažno. Istina da je prije cekanje nastavaka bilo manje jer je Dnevnik cekao da u It. izade cijela epizoda pa tek onda tu istu izdao za što bi mu trebalo 3-4 tjedna al ni sad nije baš tolika katastrofa (osim možda u slucaju LL-a).

Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 08/07/2006 : 16:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
uvijek gomilam, pa citam u komadu, i to gomilam po 10, 15 brojeva. Naravno da tako citam samo kompletne epizode.

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000