forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Shta se desi kad se hrvatski crtach umesha....
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts

Member since 13/08/2004

Posted - 13/07/2006 : 19:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit forsaken demon's Homepage  Send forsaken demon a Private Message
U mejnstrim naslov. :)

Upotorenje!
(zbog potencijalnih spojlera, molim vas fokusirajte se na slike!)

Ne znam da li je bilo, ali s' obzirom da je novo izdanje, verujem da nije.

Uglavnom ne znam cija je ovo bila ideja, Sudžukina ili BKVova ali zaslužuju obojica absolute and high as you can imagene it, respect!!

Znaci i dalje ne mogu da skinem osmeh sa lica.

Legendarno!

Edited by - forsaken demon on 13/07/2006 19:54:45

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/07/2006 : 20:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
U go not ! U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !

:-))

GRBO MAJSTORE ! GRBO MAJSTORE ! GRBO MAJSTORE ! GRBO MAJSTORE !
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 13/07/2006 : 20:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
eh, lep li je ovaj nas mali jugo :))

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Go to Top of Page

forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts

Member since 13/08/2004

Posted - 13/07/2006 : 21:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit forsaken demon's Homepage  Send forsaken demon a Private Message
Moram da skupim pare i da kupim jedan, deluje mi zabavno. :)))
Go to Top of Page

Constantine33
Average Member

Croatia
670 Posts

Member since 02/11/2005

Posted - 13/07/2006 : 21:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Constantine33's Homepage  Send Constantine33 a Private Message
e, ovaj sam post htio staviti, ali ne znam zalipiti sliku... sad recite da nije najjebeniji panel ikad!!!! :)

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/07/2006 : 22:30:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
Hm, ne bih baš rekao da je Y-The Last Man mainstream naslov.

"Oh, Alex. You made a LOT of mistakes. You underestimated Superman. Superboy. Me. But the biggest one? You didn't let the Joker play."
Go to Top of Page

nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts

Member since 04/01/2005

Posted - 14/07/2006 : 08:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send nebody a Private Message
Y-the last man vozi Y-the last car
:))))))))))))))))
Go to Top of Page

forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts

Member since 13/08/2004

Posted - 14/07/2006 : 09:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit forsaken demon's Homepage  Send forsaken demon a Private Message
Cuo sam da je Sudžuka ovo odradio na BKVov nagovor, to jest sve je bila njegova ideja. Svejedno, svaka im cast, mene su zasmejali.

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Uh, pa ovo može biti i diskutabilno veoma, neki smatraju da jeste, neki da nije. Sigurno je da se radi o veoma popularnom naslovu, pa presudite sami...
Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 14/07/2006 : 09:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message
quote:
Originally posted by forsaken demon

Moram da skupim pare i da kupim jedan, deluje mi zabavno. :)))

u fitji je puno zabavnije

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Go to Top of Page

sAdam
Junior Member

Croatia
346 Posts

Member since 29/06/2002

Posted - 14/07/2006 : 14:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sAdam an ICQ Message  Send sAdam a Private Message
quote:

za nase prilike, svako americko izdanje je mainstream
Go to Top of Page

dzuka
Junior Member

Croatia
470 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 14/07/2006 : 15:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit dzuka's Homepage  Send dzuka a Private Message
jap, ideja je bkv-ova. cijeli je scenarij njegov, i ne treba me na nista nagovarat. crtam sto pishe. : )
e, sad jel yugo tu zbog 'y'-a na haubi, zato jer je u vrijeme kad se ova scena odigrava bio izabran za 'worst car of the year' ili zato sto se cura iz te scene zove mercedes, pitanje je za bkv-a. odgovor je, vjerovatno, zbog sva tri razloga, a mozda i jos ponekog...
http://bkv.tv/phpBB2/viewtopic.php?t=7869&postdays=0&postorder=asc&start=0
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 14/07/2006 : 16:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:

???
a nego sto je? avangarda?

nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts

Member since 04/01/2005

Posted - 14/07/2006 : 17:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send nebody a Private Message
quote:
Originally posted by dzuka

e, sad jel yugo tu zbog 'y'-a na haubi, zato jer je u vrijeme kad se ova scena odigrava bio izabran za 'worst car of the year'

Cuj worst car of the year, the worst car in the world ever!
Salim se, na drugom je mestu, na prvom je Hyundai Pony, ali opet strasno.
Go to Top of Page

forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts

Member since 13/08/2004

Posted - 14/07/2006 : 17:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit forsaken demon's Homepage  Send forsaken demon a Private Message
quote:
Originally posted by dzuka

jap, ideja je bkv-ova. cijeli je scenarij njegov, i ne treba me na nista nagovarat. crtam sto pishe. : )
e, sad jel yugo tu zbog 'y'-a na haubi, zato jer je u vrijeme kad se ova scena odigrava bio izabran za 'worst car of the year' ili zato sto se cura iz te scene zove mercedes, pitanje je za bkv-a. odgovor je, vjerovatno, zbog sva tri razloga, a mozda i jos ponekog...
http://bkv.tv/phpBB2/viewtopic.php?t=7869&postdays=0&postorder=asc&start=0

LOL
Pa svi znamo kako je BKV 'opsednut' pop kulturom i kako je rado implemetira u svoje naslove. Znam da se nekim ljudima to ne dopada, kad smo vec kod toga, ali meni je to baš super. Nekako je baš ulepšao Yorickov karakter sa tim stvarima.
A Yugo, yugo koliko je i dalje u opticaju mogao bi da bude proglašen najgorim automobilom decenije ili veka. :)

I da, ako mogu malo da ti se ulizujem, baš su mi se dopale tvoje olovke u ovom broju. Keep up the good work! :)

@alanmars: upravu si, fica je ipak zakon. :)
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/07/2006 : 22:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
quote:
Originally posted by jurica

quote:

???
a nego sto je? avangarda?

Pa ono, za americki pojam su ipak superjunaci mainstream, a ne price o jedinom muškarcu na svijetu.

"Oh, Alex. You made a LOT of mistakes. You underestimated Superman. Superboy. Me. But the biggest one? You didn't let the Joker play."
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4035 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 14/07/2006 : 22:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
ipak je mainstream. nalazi se unutar 100 najprodavanijih stripova (u sestom mjesecu na 85. mjestu), a tiraz mu je oko 34-35 tisuca mjesecno. mozda se moze ciniti da je to malo, ali kada je ytlm zapoceo prije 4 godine, tada se prodavao u tirazu od oko 14 tisuca mjesecno i takodjer bio unutar top 100.

http://www.newsarama.com/marketreport/june06sales.html

http://zveles.blogspot.com/
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/07/2006 : 23:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

ipak je mainstream. nalazi se unutar 100 najprodavanijih stripova (u sestom mjesecu na 85. mjestu), a tiraz mu je oko 34-35 tisuca mjesecno. mozda se moze ciniti da je to malo, ali kada je ytlm zapoceo prije 4 godine, tada se prodavao u tirazu od oko 14 tisuca mjesecno i takodjer bio unutar top 100.

Šta ja znam, nisam siguran koliko je tu prodaja važan argument, to bi onda znacilo da Marvelov The Thing nije mainstream jer mu je mala prodaja?

Go to Top of Page

forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts

Member since 13/08/2004

Posted - 15/07/2006 : 09:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit forsaken demon's Homepage  Send forsaken demon a Private Message
Hm, majstori ste da od svakog threada napravite off, ali 'ajde...

A šta znaci mejnstrim po vama?
Mejnstrim(Mainstream), ili ti 'glavni put', je baš to što govori put kojim ide najviše ljudi. Znaci da je prodaja ipak bitna dosta, jer bi mejnstrim mogao da bude baš 'top 100'. Dodao bih tu i ceo faktor prisutnosti(to jest awerness) u celu pricu, ali cak i po toj varijanti ne znam puno ljudi koji nisu culi za ovaj naslov(naravno od onih koji citaju stripove).
To što ga izdaje Vertigo ne bi trebalo da ima veze sa celom pricom... Y odavno nije indie.

I Marvel i DC imaju dosta naslova, koje nikad ne bih okarakterisao kao mejnstrim, koji se ipak po celoj izdavackoj politici prilicno razlikuju od svega ostalog na tržištu.
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 15/07/2006 : 12:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
oprosti, demone, ali ono... dzuka nam je sve ontopic vec rekao, pa mozda bolje da odemo off nego da tema sasvim potone?

enivej, slazem se s tvojom definicijom "mainstreama" (a ja se prokleto rijetko slazem s bilo cijom definicijom bilo cega, zapravo uopce ne volim kad se nesto definira).

"to bi onda znacilo da Marvelov The Thing nije mainstream jer mu je mala prodaja?"

recimo da je to strip "mainstream estetike". ili tako nesto?

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 15/07/2006 : 13:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Mejnstrim(Mainstream), ili ti 'glavni put'

Offtopic na offtopic: drazzi mi je prijevod Brune Ogorelca: "matica", kao rijeccna matica, je l' te? :)

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts

Member since 13/08/2004

Posted - 16/07/2006 : 09:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit forsaken demon's Homepage  Send forsaken demon a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>Mejnstrim(Mainstream), ili ti 'glavni put'

Offtopic na offtopic: drazzi mi je prijevod Brune Ogorelca: "matica", kao rijeccna matica, je l' te? :)

Uh, nekako sam požurio sa nekim 'ne bukvalnim' prevodom(jer je jednostavno sa najjacom poentom). Kao što svi znate mejnstrim je 'glavna struja', a to bi se moglo najlakše objasniti onako kako sam ja rekao. Bez ikakvog spominjanja vode, jer onda odosmo u filozofiju...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000