Author |
Topic  |
|
forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts
Member since 13/08/2004 |
Posted - 13/07/2006 : 19:53:08
|
U mejnstrim naslov. :)
Upotorenje! (zbog potencijalnih spojlera, molim vas fokusirajte se na slike!)

Ne znam da li je bilo, ali s' obzirom da je novo izdanje, verujem da nije.
Uglavnom ne znam cija je ovo bila ideja, Sudžukina ili BKVova ali zaslužuju obojica absolute and high as you can imagene it, respect!!
Znaci i dalje ne mogu da skinem osmeh sa lica. 
Legendarno!
|
Edited by - forsaken demon on 13/07/2006 19:54:45
|
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 13/07/2006 : 20:09:45
|
U go not ! U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !U go not !
:-))
GRBO MAJSTORE ! GRBO MAJSTORE ! GRBO MAJSTORE ! GRBO MAJSTORE ! |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 13/07/2006 : 20:59:23
|
eh, lep li je ovaj nas mali jugo :))
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

|
 |
|
forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts
|
Constantine33
Average Member

Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 13/07/2006 : 21:46:15
|
e, ovaj sam post htio staviti, ali ne znam zalipiti sliku... sad recite da nije najjebeniji panel ikad!!!! :)
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 13/07/2006 : 22:30:54
|
Hm, ne bih baš rekao da je Y-The Last Man mainstream naslov.
"Oh, Alex. You made a LOT of mistakes. You underestimated Superman. Superboy. Me. But the biggest one? You didn't let the Joker play." |
 |
|
nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts
Member since 04/01/2005 |
|
forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts
Posted - 14/07/2006 : 09:25:59
|
Cuo sam da je Sudžuka ovo odradio na BKVov nagovor, to jest sve je bila njegova ideja. Svejedno, svaka im cast, mene su zasmejali. 
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Uh, pa ovo može biti i diskutabilno veoma, neki smatraju da jeste, neki da nije. Sigurno je da se radi o veoma popularnom naslovu, pa presudite sami... |
 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 14/07/2006 : 09:52:46
|
quote: Originally posted by forsaken demon
Moram da skupim pare i da kupim jedan, deluje mi zabavno. :)))
u fitji je puno zabavnije   
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
 |
|
sAdam
Junior Member

Croatia
346 Posts
Member since 29/06/2002 |
Posted - 14/07/2006 : 14:46:44
|
quote: Hm, ne bih baš rekao da je Y-The Last Man mainstream naslov.
za nase prilike, svako americko izdanje je mainstream  |
 |
|
dzuka
Junior Member

Croatia
470 Posts
Member since 12/01/2006 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 14/07/2006 : 16:00:18
|
??? a nego sto je? avangarda?

_________________________ KAJGOD - strip zin i tjedni onlajn strip KUCA STRAHA na www.kajgod.co.nr |
 |
|
nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts
Member since 04/01/2005 |
Posted - 14/07/2006 : 17:55:06
|
quote: Originally posted by dzuka
e, sad jel yugo tu zbog 'y'-a na haubi, zato jer je u vrijeme kad se ova scena odigrava bio izabran za 'worst car of the year'
Cuj worst car of the year, the worst car in the world ever! Salim se, na drugom je mestu, na prvom je Hyundai Pony, ali opet strasno. |
 |
|
forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts
Posted - 14/07/2006 : 17:58:52
|
quote: Originally posted by dzuka
jap, ideja je bkv-ova. cijeli je scenarij njegov, i ne treba me na nista nagovarat. crtam sto pishe. : ) e, sad jel yugo tu zbog 'y'-a na haubi, zato jer je u vrijeme kad se ova scena odigrava bio izabran za 'worst car of the year' ili zato sto se cura iz te scene zove mercedes, pitanje je za bkv-a. odgovor je, vjerovatno, zbog sva tri razloga, a mozda i jos ponekog... http://bkv.tv/phpBB2/viewtopic.php?t=7869&postdays=0&postorder=asc&start=0
LOL  Pa svi znamo kako je BKV 'opsednut' pop kulturom i kako je rado implemetira u svoje naslove. Znam da se nekim ljudima to ne dopada, kad smo vec kod toga, ali meni je to baš super. Nekako je baš ulepšao Yorickov karakter sa tim stvarima. A Yugo, yugo koliko je i dalje u opticaju mogao bi da bude proglašen najgorim automobilom decenije ili veka. :)
I da, ako mogu malo da ti se ulizujem, baš su mi se dopale tvoje olovke u ovom broju. Keep up the good work! :)
@alanmars: upravu si, fica je ipak zakon. :) |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 14/07/2006 : 22:31:00
|
quote: Originally posted by jurica
??? a nego sto je? avangarda?

Pa ono, za americki pojam su ipak superjunaci mainstream, a ne price o jedinom muškarcu na svijetu.
"Oh, Alex. You made a LOT of mistakes. You underestimated Superman. Superboy. Me. But the biggest one? You didn't let the Joker play." |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4035 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 14/07/2006 : 23:07:56
|
quote: Originally posted by zveles
ipak je mainstream. nalazi se unutar 100 najprodavanijih stripova (u sestom mjesecu na 85. mjestu), a tiraz mu je oko 34-35 tisuca mjesecno. mozda se moze ciniti da je to malo, ali kada je ytlm zapoceo prije 4 godine, tada se prodavao u tirazu od oko 14 tisuca mjesecno i takodjer bio unutar top 100.
Šta ja znam, nisam siguran koliko je tu prodaja važan argument, to bi onda znacilo da Marvelov The Thing nije mainstream jer mu je mala prodaja?
 |
|
forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts
Posted - 15/07/2006 : 09:17:53
|
Hm, majstori ste da od svakog threada napravite off, ali 'ajde...
A šta znaci mejnstrim po vama? Mejnstrim(Mainstream), ili ti 'glavni put', je baš to što govori put kojim ide najviše ljudi. Znaci da je prodaja ipak bitna dosta, jer bi mejnstrim mogao da bude baš 'top 100'. Dodao bih tu i ceo faktor prisutnosti(to jest awerness) u celu pricu, ali cak i po toj varijanti ne znam puno ljudi koji nisu culi za ovaj naslov(naravno od onih koji citaju stripove). To što ga izdaje Vertigo ne bi trebalo da ima veze sa celom pricom... Y odavno nije indie.
I Marvel i DC imaju dosta naslova, koje nikad ne bih okarakterisao kao mejnstrim, koji se ipak po celoj izdavackoj politici prilicno razlikuju od svega ostalog na tržištu. |
 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 15/07/2006 : 12:12:48
|
oprosti, demone, ali ono... dzuka nam je sve ontopic vec rekao, pa mozda bolje da odemo off nego da tema sasvim potone?
enivej, slazem se s tvojom definicijom "mainstreama" (a ja se prokleto rijetko slazem s bilo cijom definicijom bilo cega, zapravo uopce ne volim kad se nesto definira).
"to bi onda znacilo da Marvelov The Thing nije mainstream jer mu je mala prodaja?"
recimo da je to strip "mainstream estetike". ili tako nesto?
_________________________ KAJGOD - strip zin i tjedni onlajn strip KUCA STRAHA na www.kajgod.co.nr |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts
Posted - 16/07/2006 : 09:52:05
|
quote: Originally posted by mcn
>Mejnstrim(Mainstream), ili ti 'glavni put'
Offtopic na offtopic: drazzi mi je prijevod Brune Ogorelca: "matica", kao rijeccna matica, je l' te? :)
Uh, nekako sam požurio sa nekim 'ne bukvalnim' prevodom(jer je jednostavno sa najjacom poentom). Kao što svi znate mejnstrim je 'glavna struja', a to bi se moglo najlakše objasniti onako kako sam ja rekao. Bez ikakvog spominjanja vode, jer onda odosmo u filozofiju...  |
 |
|
|
Topic  |
|