forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 JULIA BROJ 5 - Oteti
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 28/07/2006 : 12:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by fantom

Definitivno: Slucajevi jedne kriminalistice.

SVETI DUJE PUSTI VODU, NEKA IZMETI IZ HAJDUKA ODU!
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
I KAD GUBE I KAD TUKU UVIJEK VJERNI SVOM HAJDUKU!
Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 28/07/2006 : 12:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message
@hello, da li je izdavac "VAn Gogh" resio distribuciju na prostoru BiH?

Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!

Jovan Ducic
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 28/07/2006 : 12:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
D)

homos homini lupus
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16015 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 28/07/2006 : 13:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by fantom

Definitivno: Slucajevi jedne kriminalistice.

SVETI DUJE PUSTI VODU, NEKA IZMETI IZ HAJDUKA ODU!
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
I KAD GUBE I KAD TUKU UVIJEK VJERNI SVOM HAJDUKU!

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 28/07/2006 : 13:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
Mene malo smeta to "jedne" koje se forsira u prijevodu...

U redu ovdje, ne može se izbjeci kod Julie. Ali recimo u Maxi izdanjima doslovno prevedu "Una storia completa e inedita" u "Jedna kompletna i neizdana prica..." Pa u talijanskom mora doci clan, a u hrv. ne mora, jel' tako?

Iako to sve i nije baš toliko važno...

Edited by - Thommo on 28/07/2006 13:04:09
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 28/07/2006 : 13:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Jos cemo mijenjati i ono "kriminalistice".

Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 28/07/2006 : 13:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

zadar noc , vruce
jedan od štekata
fantom ,laganonaslonjen na šank, ispija svoj treci koktel i zanosnoj brineti koja ima sve šta triba
samozadovoljnim glasom govori:
znaš , JA SAM TI ODREDIO kak se buzvala ova serija stripova o Juliji

ona ce:

A) utec
B) samo otic
C) krepat od smija
D) umlatit nasilnika
E)zadivljeno treptat okicama iako niš ne kuži kaj ovaj prica al je pali njegov nadimak - fantom - što on to skriva , možda napokon jedan jaci od 5 min
F)..... upišite sami
G) rec : mislim stvarno mi je pun šufit ovih hc izdanja - poslin ovog normalno ništa od daljnje akcije, al ce rasprava bit žestoka

Ne bih imao ništa protiv slicnog prizora,da se pohvalim-bilo ih je ovog ljeta,ali nažalost žene ne možeš impresionirati nicim u vezi sa stripovima,samo ih preplašiti i smjeniti vrijednosti svojih akcija.Medutim,kako se sa doticnom sve više zbližavaš tu strast(prema stripovima) je sve teže kriti,a onda moraš se izložiti riziku da ostaviš dojam infatilnog cudaka.Nekako ih onda smirim govoreci da i vrhunski intelektualci citaju stripove,pozovem se na eseje Umberta Eca o Cortu ili Johnatana Franzena o Charlieu Brownu itd.,ali doza sumnje uvijek ostaje...Prijateljice jedne bivše su me uvijek opisivale-to ti je onaj koji cita stripove. A moja ljubav prema stripovima je prilicno umjerena,što bi tek rekle da upoznaju vecinu forumaša...
A što se tice mojih ambicija,njih cu realizirati samo ako i sam postanem izdavac,ali do toga je još dug put...A trenutno više mislim na predstojecu ljetnu,sparnu,ljepljivu zadarsku noc i družicu s kojom cu,nadam se,docekati zoru...
Go to Top of Page

zmcomics
Average Member

729 Posts

Member since 24/08/2002

Posted - 28/07/2006 : 13:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit zmcomics's Homepage  Send zmcomics a Private Message

E tu sam se ja hteo umesati, meni KRIMINOLOGINJE zvuci "gnjegavo"...:)
Neprirodno.
Ne znam kako vam je gramaticki pravilnije ali je "kriminalistice" nesto sto sam ja ocekivao i zvuci mi prirodno. Dok ovo drugo... nikako ne mogu izgovoriti, i deluje mi kao nesto na sto cu se tesko navici.
Inace kao ljubitelj krimica cekam Juliju i nadam se (da je dobra) i da ce poziveti...:)
Mislim, na kioscima.
Posebno mi je drago sto ide na kioske a ne samo za najvece "tvrde" bonelijeve fanove.

_________
STRIP VESTI svakog petka na www.zmcomics.co.yu
Go to Top of Page

Arwen
Starting Member

Croatia
36 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 28/07/2006 : 13:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Arwen a Private Message
U hrv. terminologiji ispravan je naziva za onoga koji završi studij kriminalistike kriminalist/kriminalistica. Isto tako "jedan" (to je broj u hrv. jeziku, a ne clan) je nepotreban u primjeru "jedna kompletna i neizdana prica" jer se zna da je jedna i bez pisanja broja...

Carpe diem!
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 28/07/2006 : 14:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
fantome
moja je u dotu donila stripova
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 28/07/2006 : 14:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
ups zajeb
htio sam staviti ...,

al i ono ima smisla
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 28/07/2006 : 14:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Svaka cast,cuvaj je dobro!
Go to Top of Page

JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts

Member since 21/04/2004

Posted - 28/07/2006 : 15:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send JORGE a Private Message
Odgovor na pitanje:A) utec

Inace, jedva cekam Juliu !
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 28/07/2006 : 15:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Jorge,ne vridaj!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 28/07/2006 : 17:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Arwen

U hrv. terminologiji ispravan je naziva za onoga koji završi studij kriminalistike kriminalist/kriminalistica. Isto tako "jedan" (to je broj u hrv. jeziku, a ne clan) je nepotreban u primjeru "jedna kompletna i neizdana prica" jer se zna da je jedna i bez pisanja broja...

Carpe diem!

arwen, sve sto si napisala debelo stoji. ali zaboravljas da kriminologija i kriminalistika nisu iste stvari (vidi pravni fakultet na netu ako sumnjas). e ja sad ne mogu znati sto je julia. bit ce, uistinu, da je ovo sto zboris. ali to nikako ne mogu znati. je li ona obicni policajac ili uz to i nesto vise, dr. kriminologije npr.?? ajmo oni koji su citali. znam samo da je od kriminologija kriminologinja a ne kriminologica. od kriminalistika je jasno kriminalistica, ta sto drugo.
ovo o brojevima, fala Bogu, ne treba ni komentirati. suvisnih rijeci na sve strane.

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 28/07/2006 : 17:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Pa zar vam toliko smeta to kriminoliginja, meni lijepo zvuci

homos homini lupus
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 28/07/2006 : 18:45:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by Corto_Maltese

@hello, da li je izdavac "VAn Gogh" resio distribuciju na prostoru BiH?

Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!

Jovan Ducic

Koliko ja znam nije, valjda ce se rješiti nešto na jesen.
Go to Top of Page

GParlov
Special guest star

2246 Posts

Member since 06/11/2002

Posted - 29/07/2006 : 03:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send GParlov a Private Message
Može ici: "Avanture jedne kriminalke" .)

Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 29/07/2006 : 08:51:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
quote:
Originally posted by GParlov

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Errando discimus
In augustiis amici apparent
Go to Top of Page

Arwen
Starting Member

Croatia
36 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 29/07/2006 : 09:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Arwen a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by Arwen

Carpe diem!

arwen, sve sto si napisala debelo stoji. ali zaboravljas da kriminologija i kriminalistika nisu iste stvari (vidi pravni fakultet na netu ako sumnjas). e ja sad ne mogu znati sto je julia. bit ce, uistinu, da je ovo sto zboris. ali to nikako ne mogu znati. je li ona obicni policajac ili uz to i nesto vise, dr. kriminologije npr.?? ajmo oni koji su citali. znam samo da je od kriminologija kriminologinja a ne kriminologica. od kriminalistika je jasno kriminalistica, ta sto drugo.
ovo o brojevima, fala Bogu, ne treba ni komentirati. suvisnih rijeci na sve strane.

Curunire, imas pravo ovo sto si napisao! Mogla bi biti i kriminologinja, ovisno bavi li se više praksom pa je kriminalistica, ili se bavi znanošcu pa je kriminologinja.

Poslije sam razmišljala o tome, pa sam ustanovila da može biti i jedno drugo! Zakljucila sam po postovima da se više bavi praksom, ali možda sam u krivu...

Neka oni koji su je citali kažu koje je njeno podrucje rada pa cemo znati njenu titulu...

Carpe diem!
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 29/07/2006 : 10:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
"Julia u paklu droge i užasa" #1

Brale, klikni, neš se zajebat http://rico.bloger.hr/
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2542 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 29/07/2006 : 11:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by Prodigy

pitao bi nekog ko je citao originale,dali u 132 str. po svesci ide kompletna prica s pocetkom i krajem, ili su epizode povezane ?
Van Gogh-ovci se mole da ne precheraju s cijenom,jer ona je vrlo bitni faktor prodaje.

I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!

U svakoj svesci ide jedna kompletna prica. To je sve cesca praksa u Bonellija (Marti M., Magico Vento).

----------------------------------------------------
Usporedni popisi Bonelli stripova:
http://striparna.com/stripofili/corto/
Go to Top of Page

fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts

Member since 13/07/2002

Posted - 29/07/2006 : 19:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send fumettisti an ICQ Message  Send fumettisti a Private Message
Sve se ipak svodi na mogucnosti ali ipak mi se cini da nije logicno nazvati je kriminologinjom ili kriminalisticom nego samo kriminologom jer iako nisam upoznat sa nekim terminima ipak se kaze GOSPODJO DOKTOR a ne doktorice ili doktorka.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 29/07/2006 : 19:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by GParlov

to bi se jamacno bolje prodavalo:)))

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 29/07/2006 : 20:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by fumettisti

Sve se ipak svodi na mogucnosti ali ipak mi se cini da nije logicno nazvati je kriminologinjom ili kriminalisticom nego samo kriminologom jer iako nisam upoznat sa nekim terminima ipak se kaze GOSPODJO DOKTOR a ne doktorice ili doktorka.

potpuno, potpuno krivo, i u hrvatskom i u srpskom....
ti stvarno kazes gospodjo doktor???????
mozda neki transsexualac taj tvoj doktor:))

Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000