Author |
Topic |
zac
New Member
Italy
181 Posts
Member since 01/12/2005 |
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Member since 14/04/2006 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 24/07/2006 : 22:24:39
|
quote: Originally posted by Markos
Nisam bas siguran da cu za nekoliko godina imati nekoliko tisuca stripova vise. Kako stvari stoje, vise nema masovnioh nabavki, sve sto sam od kolekcija zelio imati, imam. Dobro, skoro sve, ali to sto je ostalo mi i nije toliko bitno. Dakle, sad samo kupujem nove stvari koje kod nas izlaze plus strana izdanja. Njihov godisnji broj nije bas tako velik, tesko je sad odoka to procijeniti, ali recimo 300 komada godisnje.
Za djecu imamo veliku sobu od 16-17 m2 koja bi trebala biti dovoljna za dvoje djece, bar prvih desetak godina (ako budu curica i decko, a ne dvije curice ili dva decka). Anyway, soba za stripove je ujedno i radna soba, i ona ne bi trebala dozivjeti prenamjenu. Imam ugradbeni ormar 470x260cm koji mi bas i ne pase na neko drugo mjesto. Ako postane premali, vjerojatno cu neke manje vazne stvari preseliti na drugu lokaciju. I da, postavlja se pitanje, sto ce mi ZS i LMS. Ne sjecam se kad sam zadnji put otvorio neki ZS i LMS (osim Kena). Cijelog Mister Noa imam u originalu. Zagor se polako ali sigurno popunjava kroz Ludens, Dylan takodjer. Martija imam u originalu prvih 127 epizoda u Tutto MM. Mark, Blek, Miki, Kit me apsolutno ne zanimaju, a cak i da me zanimaju, sad eto izlaze kod nas. Kena cu imati onakvog kakvog zelim za koju godinu. Prica o Divljem Zapadu imam komplet u originalu. Zaista, nema nikakvog smisla drzati taj ZS LMS komplet osim da tu i tamo uzmes one prve brojeve u ruke i divis se kako im naslovnice bljeste i kako su lijepo ocuvani. Pitanje je do kad ce me to drzati. Ne znam, ne namjeravam to prodati, novac mi ne treba toliko da bi prodao ZS i LMS zbog novca, ali... Ne znam. Nek' stoji, za sada. Nek' se dijete veseli.
Oke, neka bude 300 godišnje - mada, ako se baciš na mange, taj broj ce drasticno porasti - ali neka bude 300. Za 3 godine, to je 1000 stripova. Sasvim dovoljno za gužvu.
Što se tice finansijskog aspekta cele price - naravno da ne pricam o tome, u životu nisam zaradio ni dinar na icemu što je vezano za strip, pa nemam nameru da pocnem sada. Više mislim taj apstraktan pojam kolekcije - oke, imam ih, oke imam par ZS/LMS za koje sam vezan (Stripoteke su "nasledene", to ne racunam), oke, necu otvoriti više nijednu od tih ZS/LMS, osim Demona ludila, i?
Jednog dana, kada stana u Zajecaru ne bude, šta cu sa njima?
Jesmo li toliko cuvali svoje kolekcije da bismo ih za 10-15-20 godina pobacali/prodali?
-- "Regarde la comete, Sweep. Dans deux mille ans elle reviendra verifier si nous sommes bien tous morts." |
|
|
zac
New Member
Italy
181 Posts
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 24/07/2006 : 22:57:48
|
zac plz nabavi neki pristojni fotic ili ukljuci bljeskalicu:)) uvijek isto s ovim policarima....od tehnike ni t a tone love na stripove:-ppppp
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
Edited by - Curunir on 24/07/2006 22:58:05 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25568 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
zac
New Member
Italy
181 Posts
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 25/07/2006 : 08:15:14
|
quote: Originally posted by SSTOSIC5@htnet-dsl
@alen
-pa ako ti je sve to zajedno koštalo oko 1000 kuna,i još si sam radio, šta nebi bilo jednostavnije da si narucio u nekoj stolarskoj radnji(drvariji kako se to vec zove)pa da ti oni to naprave po tvojoj skici i mjeri... ne vjerujem da bi koštalo puno više
-jedino je problem drvo,neznam od kojeg drva si to napravio ali kavalitetnija i tvrda drva više koštaju(i garancija su da ti se police nece savijati kao žalosne vrbe
"When you have to shoot-shoot,don't talk!!!!!" -Tuco Ramirez
Evo kako stoje stvari. Planiram napraviti sam ugradbene ormare. I isao sam gledati kakve su mi opcije.
1) Ako sam radim materijal bi me kostao oko 4000 kn (manje-vise). Na to je dodano moj trud da naucim kako se to radi i nabavim nacrte slicnih ormara da ne bi ispalo da sam napravio neko umjetnicko djelo. Onda bi ga jos morao sam slagati. Naravno ne onako jednostavno kao one police.
2) Dao sam dvojici stolara da mi naprave ponudu. Prvi je onaj isti koji mi je napravio kuhinju i taj trazi za ormar 14000 kn. Drugi je nesto losiji, radio je mom susjedu namjestaj (i usrao ako se mene pita), a covjeku uzeo 13500 kn za slican ormar.
To su realne cijene. One police sam isao sam raditi cisto iz gusta, ormare cu iz potrebe. A s obzirom da sam inzinjer znam napraviti nacrte skalamerije koja se sigurno nece urusiti.
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 25/07/2006 : 08:21:58
|
quote: Originally posted by Obi-wan
@alen
-pa ako ti je sve to zajedno koštalo oko 1000 kuna,i još si sam radio, šta nebi bilo jednostavnije da si narucio u nekoj stolarskoj radnji(drvariji kako se to vec zove)pa da ti oni to naprave po tvojoj skici i mjeri... ne vjerujem da bi koštalo puno više
-jedino je problem drvo,neznam od kojeg drva si to napravio ali kavalitetnija i tvrda drva više koštaju(i garancija su da ti se police nece savijati kao žalosne vrbe
Ali gdje je tu gušt !? Pa on ih je sagradio svojim rukama !!! Napravio je hram svojim dragim stripovima koji izaziva uzdahe i zavist. Svojim rukama!!!
Things you own, end up owning you.
Lijepo receno i istinito. Sigurno vec 7-8 godina planiram napraviti nesto ovako. Cak sam i kod zene nasao razumijevanje i podrsku a polica se nalazi usred stana.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/07/2006 : 09:10:19
|
quote: Originally posted by zac
jee opet sam pogresio !! odustajem
Pošto je on odustao, evo ovo je zacova kolekcija:
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Member since 23/02/2006 |
Posted - 25/07/2006 : 13:13:44
|
quote: Originally posted by alen
@alen
Evo kako stoje stvari. Planiram napraviti sam ugradbene ormare. I isao sam gledati kakve su mi opcije.
1) Ako sam radim materijal bi me kostao oko 4000 kn (manje-vise). Na to je dodano moj trud da naucim kako se to radi i nabavim nacrte slicnih ormara da ne bi ispalo da sam napravio neko umjetnicko djelo. Onda bi ga jos morao sam slagati. Naravno ne onako jednostavno kao one police.
2) Dao sam dvojici stolara da mi naprave ponudu. Prvi je onaj isti koji mi je napravio kuhinju i taj trazi za ormar 14000 kn. Drugi je nesto losiji, radio je mom susjedu namjestaj (i usrao ako se mene pita), a covjeku uzeo 13500 kn za slican ormar.
To su realne cijene. One police sam isao sam raditi cisto iz gusta, ormare cu iz potrebe. A s obzirom da sam inzinjer znam napraviti nacrte skalamerije koja se sigurno nece urusiti.
14000 kn !!!!!
-ovako nešto kažeš? možda je ipak najbolje da ti to sam sklepaš,ono kad vec znaš kako i još ti je gušt, a da ti nebi još nešto zajebali pa da bude:
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/03/2007 : 10:35:58
|
Klinac ti još nije uneredio dom tvojih stripova? ILI je to sve pod kljucem?
Kako braniti stripove od znatiželjnih ruku male djecice? Ili ih poticati da ih pregledavaju?
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 26/03/2007 : 11:24:28
|
Pustis ga da sve dira uz kontrolu. Npr. jedno je vrijeme svaki dan 5 puta izvlacio Tex gigante i listao ih. To je trajalo mjesec-dva i od onda ih nikad nije ni pogledao. Kad idemo na kiosk po neki strip uredno ga on nosi do doma. Do sad nije ustetio ni jedan strip.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/03/2007 : 11:31:20
|
Necakinje i necaci od moje cure kad bi im se dalo pristup sve bi ili pocarali i rasturili... Ocito vrijedi ono da kakva je kultura i ponašanje roditelja takva i njihove djece.
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47323 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 26/03/2007 : 12:06:56
|
Bitno je koliko se bavis s njima. Ja sam totalno opcinjen svojim djetetom, provodimo zajedno puno kvalitetnog vremena, igramo se, idemo u setnje... Drago mi je sto sam roditelj. I on mi tako vraca. Prepoznaje Zagora, Chica, Texa, Mister Noa i Spidermana. Jucer je samnom citao Modesty ("Tetu!").
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/03/2007 : 13:05:28
|
Bitno je koliko se bavis s njima. Ja sam totalno opcinjen svojim djetetom, provodimo zajedno puno kvalitetnog vremena, igramo se, idemo u setnje... Drago mi je sto sam roditelj. I on mi tako vraca. Prepoznaje Zagora, Chica, Texa, Mister Noa i Spidermana. Jucer je samnom citao Modesty ("Tetu!").
Opa, vidim ja da je neko jaaako ponosan što je roditelj... Ma tako treba, svaka cast! Tako se odgaja strip podmladak.
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 26/03/2007 : 13:28:31
|
Tex prije spavanja... Hoceš da se navuce?
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 26/03/2007 : 14:08:19
|
quote: Originally posted by DeeCay
Tex prije spavanja... Hoceš da se navuce?
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu!
Poslao sam ovu sliku kumu u Italiju. Kao... tamo je Tex opca kultura, pa jos Magnusov Tex. Kaze da se u uredu culo samo: "Auuuuuuuu...!!!".
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 26/03/2007 : 14:11:51
|
Imam na poslu samo ovu sliku gdje "cita":