forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 DD 20 years and beyond
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 75

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 26/05/2009 : 17:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Dobra naslovna!Mislimo o ovome,moze se uporediti sa danasnjim vremenima.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 26/05/2009 : 17:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Radili su na Color festu.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 26/05/2009 : 19:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Stvarno, sad gledam raspored DD u Italiji i oblizujem se koliko nas interesantnih prica ocekuje. Famozno djelo 'Iza onih vrata', navodno najbolja Barbatina prica, 'Poslednja karta' koja je takode dobila visoke pohvale, saradnja Meda-Stano, dvostruki jubilarac u boji, broj 250, 'Ukronija'(licno mi ta prica izgleda najzanimljivije), 'Marti'.... Ludnica! Nekad prosto ne shvatam pesimizam u pogledu kvaliteta serijala.
P.S Marcelo, da li ce konacni prevod biti 'Preko praga' ili 'Iza onih vrata'? Šta je tacnije? Meni je licno prva opcija puno bolja.
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 26/05/2009 : 22:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
Što se tice naslovne u novom Maxiju, cini mi se da prva prica ima veze sa onim paklima, dvoglavim upraviteljem, itd...
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 26/05/2009 : 23:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
"Preko praga", jasta:)Djoletov stari predlog koji stvarno totalno odgovara poenti price:)

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 27/05/2009 : 14:15:07  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

Stvarno, sad gledam raspored DD u Italiji i oblizujem se koliko nas interesantnih prica ocekuje. Famozno djelo 'Iza onih vrata', navodno najbolja Barbatina prica, 'Poslednja karta' koja je takode dobila visoke pohvale, saradnja Meda-Stano, dvostruki jubilarac u boji, broj 250, 'Ukronija'(licno mi ta prica izgleda najzanimljivije), 'Marti'.... Ludnica! Nekad prosto ne shvatam pesimizam u pogledu kvaliteta serijala.
P.S Marcelo, da li ce konacni prevod biti 'Preko praga' ili 'Iza onih vrata'? Šta je tacnije? Meni je licno prva opcija puno bolja.

Koji je broj ta Iza onih vrata???Kad ce kod nas?

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 27/05/2009 : 16:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
Za mesec dana.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/05/2009 : 18:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Ja pak najvise iscekujem Potomke Zone Sumraka

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 27/05/2009 : 18:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

Ja pak najvise iscekujem Potomke Zone Sumraka

Kaže Ðole da je papazjanija, ali je naslovnica najljepša u citavom serijalu! To nastaje kad Stano ne radi na silu.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/05/2009 : 18:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Jeste naslovna jedna od boljih.
Djole to radi namerno da bismo ocekivali uzasnu pricu.A onda kad procitamo tu pricu,koja je ustvari solidna,mislicemo da je odlicna

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 28/05/2009 : 14:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by dessa

Za mesec dana.

Znaci za dva broja,tj.za 5 cetvrtaka.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/05/2009 : 18:11:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message

Evo najave novog Dylana u italiji:

Dylan Dog n. 274
Bijeg iz prošlosti

Scenarij: Giovanni Di Gregorio
Crtež :Giampiero Casertano
Naslovnica : Angelo Stano

Likovi kako da su došli iz viktorijanskog vremena šecu Londonom i siju strah medu stanovnicima. Dylan pomaže mladoj djevi koja tvrdi da se rodila prije dva stoljeca. U Londonu se sprema temporalna katastrofa nevidenih razmjera koja ce izbrisati sadašnjost i vratiti vec davno zaboravljenu i pokopanu prošlost!

Dylan Dog meets Doctor Who

Zvuci zanimljivo iako piše Di Gregorio

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 28/05/2009 : 19:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Baš imam osjecaj kako nece valjati ništa.
Sve bi moglo ostati samo na tim viktorijancima kako šecu ulicama Londona, jer Di Gregorio
nece imati ideju kako pricu privesti kraju (i na neki nacin, dati smisao pocetnim postavkama).
Nije bitno što je autor htio reci, vec kakva je realizacija (a ona je cesto, kad je rijec o nepouzdanim scenaristima, banalna).

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 28/05/2009 : 19:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
Prekrasna naslovnica.
Stano je kralj!!!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...

Edited by - cibalia on 28/05/2009 19:09:28
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/05/2009 : 19:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
Vijerovatno si u pravu. Ovu zadnju njegovu koju sam citao je blagi užas a i prvom Colorfestu se nije iskazao,zapravo tamo i nije bio baš loš , zanimljiva igra s bojom ali samo to i ništa više. Za njegove Pozdrave iz Moonlighta kažu da su nisu loši pa možda i ima nade.......

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29660 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 28/05/2009 : 20:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
predobra naslovnica!
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 28/05/2009 : 20:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message
Dosta je taj Gregoiro zaposlen na serijalu u zadnje vrijeme.
Nova scenaristicka nada? Ili su svi ostali na dopustu? ;) Roden 1973. godine.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 29/05/2009 : 01:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
hmmm, meni posle duzeg vremena naslovnica za prosek.
jesmo citali dosad nesto od di gregoria prevedeno kod nas? mislim da nismo.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/05/2009 : 14:22:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Pošto sam nedavno nabavio gomilu Dilana, mislim da bi bio red da podijelim neke svoje utiske sa vama, bracom po hobiju.

Pocecu od nezaboravnog klasika 'Nicije price'. Šta reci o ovome? Iako sam imao izuzetno visoka ocekivanja, ova prica me je uspjela oduševiti, opravdavajuci svoj status 'velike' price. Sama prica je jako dobro zamišljena- osnovna postavka, o svijetu koji stvara covjek na samrti, je genijalna (kako Ksabaras iz izmišljenog svijeta kaže:'Trebali smo poci putevima svoje mašte, snova, uma...')! Za dio u Nikovom svijetu imam samo rijeci hvale, sve je savršeno uradeno, a horor scene nezaboravne (kada Niko pojede svoju ženu, ubije njenog ljubavnika...)! Razgovor izmedu Dilana i Ksabarasa je jedan od najzanimljivijih dijaloga koga sam vidio u stripu, a njihove aluzije tipa 'u drugom svijetu možemo biti otac i sin' su izuzetno zabavne. He, he, svida mi se što je u stripu (barem u jednom dijelu) Ksabaras pozitivac, ionako sam uvijek naginjao ka njegovom videnju dogadaja.:) Dio price koji se odigrava u 'istinskom' svijetu je takode jako dobar, sa narocito dobrim krajem (Ksabaras vesla ka galiji). Ono što mi se ne svida je Sklavijeva depresivnost i pesimizam: ako osoba može stvoriti svijet po svojoj mjeri, zašto bi u tom svijetu bila cudovište željno ljudskog mesa?! Osim toga, zar taj svijet ne bi bio raj, a ne kopija našeg? Medutim, izgleda da Niko ni u jednom trenutku nije svjestan svoje moci stvaranja, svo vrijeme proživljavajucu užase koje je mogao prekinuti, da je sakupio snage. Niko je na kraju prestao da postoji (a nije prešao u afterlife) samo zbog Sklavijevog ateizma. Ako nije htio da ga pošalje ni u raj ni u pakao, mogao ga je smjestiti u neku vrstu limba, suda, cistilišta (šta vec), a ne da prikaže nestajanje duše, koja je besmrtna (prema Hristu) ubije Nikovu ženu i njenog ljubavnika). Na kraju ipak imamo element koji je jako rijedak u Sklavijevim pricama- pravdu (kada vaskrsli starac Crtež zaslužuje posebno poglavlje. Angelo Stano je veliki majstor i umjetnik koji definitvno zaslužuje svoju reputaciju. Crtež je vanserijski, fenomenalan. Premda ne briljira u pejzažima i u detaljnosti, Stano to nadoknaduje prekrasnim sjencenjem, živopisnim likovima, i sjajno nacrtanim zombijima. Likovi su prekrasni, svaka emocija je jasno prikazana, prosto odišu životom. Najljepše su nacrtani Dilan i Ksabaras, treba priznati da je njegov Dilan onaj 'pravi' i da je Stanov Ksabaras daleko bolji od Brindisijevog. Od izraza lica izdvojio bih vinjetu kad Dilan kaže: 'Nitko', a zatim upuca Nika, i Ksabarasov izraz lica kad Niko oživi, mislim da mu je tekst u toj vinjeti: '...Boga!'. Preksrasno. Zombiji su definitivno najbolji dio crteža, nacrtani izuzetno jezivo i životno, izdavajam scenu kad niko pojede svoju ženu (da, dobro ste procitali) i kukom ubije njenog ljubavnika. Nikovo lice izgleda pomalo cudno, cisto, sa malo elemenata, nekako bezlicno. Moguce je da je to Sklavijev zahtjev, kako bi Niko izgledao kao obicni covjek, jedan od ljudi iz gomile. Strip je u svakom pogledu za desetku.

'Dogodilo se sutra' je strip koji me je možda i najprijatnije iznenadio. Ocekivao sam prosjecnu pricu sa naduvanom reputacijom, a to je u stvari jedan od Dilanovih bisera. Prica pociva na sjajnoj ideji, gomile banalnih, glupih, iritirajucih slucajnosti koje mogu da unište neciji život. Savršeno poznajem osjecaj kada ti zbog neke sitnice, zackoljice propadnu planovi. Na ovoj postavci Sklavi gradi užasavajuce scene, ali scene u kojima nema cudovišta, samo ljudi i njihove nesrece, koje se cesto dešavaju i u stvarnosti, svuda oko nas. Poslednji ludi san pred automobilsku nesrecu, savjest koja se manifestuje u obliku 'duha', i na kraju, vrhunac nesrecnih slucajnosti, prica o covjeku koji greškom dospjeva u zatvor i tamo pocini samoubistvo. Ova prica, toliko tužna, sazdana od spleta fantasticnih slucajnosti, uspjeva da totalno potisne Dilana i njegov udio u prici. Pretpostavljam da je covjeku koji se našao u tom paklu bilo najgore saznanje da je nevin, saznanje koje ništa nije moglo izbrisati, cinjenica da pati zbog tudih grijehova, možda ostatak života. I tako je pribjegao najlakšem izlazu. 'Ja izlazim, ljudi! Izlazim zato što sam nevin.....'. Kraj je još jednom sjajan, premda sjetan i tužan, smrt Dilanovog prijatelja. Dilan stoji ispod upaljene ulicne svjetiljke, dok on polako odlazi u mrak....
O Fregijeriju sam rekao puno toga, samo cu dodati da je ovo njegov najbolji rad, po mom mišljenju.
9/10

'Golkonda' je jedna totalno blesava, totalno luda prica. Razgovor sa Ðavolom, putovanje u Indiju (!), gomile bizarnih ubistava.... Sve su to elementi od kojih je sacinjena ova ludnica. Medutim, ova prica ne ulazi u istu kategoriju sa 'Nicijom pricom' i 'Dogodilo se sutra', prosto zato što nema smisla, nema poente, nema genijalnog trenutka na kraju. Kao najbolji trenutak izdvojio bih Ðavolov vic. Dilanova devojka: 'Gore u Londonu se dešavaju lude stvari!' Ðavo: ' Tako vam i treba kad ste izabrali Tacerovu!' Ludilo! Pikato je ovdje fe-no-me-na-lan, tako da moram da promjenim stav o njemu. Dakle, on je jedan sjajan crtac, koji se nažaslost srozao do nepodnošljivih granica.
8/10

Edited by - Mhejl on 29/05/2009 14:36:01
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/05/2009 : 15:05:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Velikih prica se covjek uvijek rado sjeti... Demonstracije paralelnih svemira, "paklene" teme, omnibusi o životu i smrti, buducnosti i prošlosti. Jedina stvar na koju nikako da se naviknem je ovaj kanibalizam zombija, pa ni sad, Ajd, možemo to promatrati alegorijski, no kad Stano rado zombije i hranjenje, još i sad mi odzvanja u ušima zvuk paranja grla... Brrr. MAda jest horor tematika, no u biti to jest nesvakidašnje poigravanje ultimativnim pitanjima - Postojanje smisla u životu, njegova svrhovitost ili pak krajnji nihilizam? Fatalizam ili mogucnost izbora?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/05/2009 : 15:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Barker

hmmm, meni posle duzeg vremena naslovnica za prosek.
jesmo citali dosad nesto od di gregoria prevedeno kod nas? mislim da nismo.

Nismo, on je novi scenarist... Ušao je u Bonelli preko Dampyra. Slao je scenarije za njega i tek mu cetvrti uspio. Onda je radio nešto na Disneyu te dobiva full-time ulazak u Dylanov staff...

MOžda bude objavljen neki Dylanov maxi kojeg je on radio pa cemo vidjeti što covac može...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/05/2009 : 15:14:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Vec davno nisam pratio Dylana, pa me interesira, kakvo je sad stanje sa Sclavijem? Jel bude radio još koje price za Dylana, ili je ono bio sam mali povratak, tek toliko da se pokaže da je živ?

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/05/2009 : 15:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Nisam cuo da ce pisati nove price.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 29/05/2009 : 18:00:11  Show Profile Show Extended Profile
Prilicno primamljivo deluje naslovnica za ovaj "Fuga dal passato".. mada, to ne mora nista da znaci...
Zna li neko na kom je broju debitovao taj Di Gregorio?
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 29/05/2009 : 22:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
DD 255 ''La stanza numero 63''
261 ''Saluti da moonlight''
267 ''Cose dell altro mondo''
270 ''Il re delle mosche''
272 ''La strage dei Graham''
+ taj zadnji

Znaci, jedan od novijih scenarista.
Tek se probija, treba mu vremena da se uhoda, iako ne znam kakve su te nove price.
Go to Top of Page
Page: of 75 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000