forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Magicni Vjetar u prodaji...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 34

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 04/08/2006 : 23:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
slažem se sa stinkyjem, stosicem i ostalima, cijena je prevelika. ispada da je ovo skuplje od jednog giganta.
(kupit cu jedino ako dobijem na lutriji)

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 04/08/2006 : 23:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
quote:
Ja radim u marketinskoj agenciji pa stalno tiskamo neke stvari za klijente. Kada se radi o jednostavnim stvarima, onda se rokovi postuju. Cim se tiska nesto zahtjevnije (a u to sigurno spada tvrdokoriceni MV s unutarnjim specijalnim naslovnicama u boji) onda se rokovi "debelo" probijaju.

Po meni se radi o tome da dosta tiskara ne radi sve poslove kod sebe, nego neke posebne dorade koje se traze rade kod drugih dobavljaca koji se pak specijaliziraju samo za pojedine faze tiskovnog procesa (npr. ispupcena slova na naslovnici, posebna folija, posebne tvrde korice, kasiranje, itd.)

A osim toga nije lako otisnuti kvalitetno nesto zahtjevno i za takve stvari treba znanja, kvalitete i nadasve vremena. A decki iz Libellusa su s opravdanjem postavili visoke standarde kvalitete i normalno da to isto zahtjevaju od tiskare bez obzira tko radi tisak.

kada vec traje, onda neka odmah kažu biti ce npr 17., a ne da kažu biti ce 5. a znaju da nemogu stici. To je neozbiljno.

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/08/2006 : 00:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Nista, meni kuca i djeca a tebi Goran :-)))))))))))!

Free will. It's like butterfly wings: once touched, they never get off the ground. No, I only set the stage. You pull your own strings.

pametna zena
a kome MV??? Poeu?

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

jfk
Starting Member

46 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 05/08/2006 : 16:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jfk a Private Message
ako je ovo izdanje od 300 strana malog formata 110kn
iduci gigant 250 strana A4 bice barem 150kn
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/08/2006 : 20:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

taj nastavak, imaš još u normalnom (mekom) izdanju, tako da ako baš njega želiš, možeš proci puno jeftinije

inace, s cijenom od 90kn, ili eventualno 95 (kao što je bilo najavljivano), premišljao bih se i ja o kupovini trece i cetvrte knjige (da li bih kupio, ne znam), no za 110 (ili više) - necu kupiti
da, tih 15kn ili više (po knjizi), baš znaci

dakako, ostajem pri tome da je ovo bezveze
izdavati strip koji ima 100 ili koliko vec epizoda, ne izlazi kao album, a ovdje ga forsirati u luksuznoj varijanti - meni to lici na glupost

Ne ulazim u tvoju odluku o kupovini, samo da ponovim po stoti put da to sto tebi lici na glupost je ustvari realnost. MV je propao na kioscima u Scg. Sto se Hrvatske tice, Bernard ga nije htio raditi na kioscima. Netko treci, u momentu kad smo se mi na to odlucili, nije postojao. Imali smo Systemov MV, pokusaj kopiranja naseg uspjeha sa Kenom, koji je kostao 55 kuna, a kvaliteta nije bila zadovoljavajuca. U odnosu na tu situaciju, ovo sto sad imamo, jedna knjiga sa tri epizode po cijeni 2 systemove knjige, u bitno boljoj opremi i kvaliteti, je sve samo ne glupost. To sto se tebi svidja dizati prasinu je druga stvar, ali realno, ovo je za sve dosadasnje citatelje MV-a velika stvar (u svakom pogledu, novcanom, kvalitativnom i kvantitativnom)...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/08/2006 : 20:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Bananaman

Ja radim u marketinskoj agenciji pa stalno tiskamo neke stvari za klijente. Kada se radi o jednostavnim stvarima, onda se rokovi postuju. Cim se tiska nesto zahtjevnije (a u to sigurno spada tvrdokoriceni MV s unutarnjim specijalnim naslovnicama u boji) onda se rokovi "debelo" probijaju.

Po meni se radi o tome da dosta tiskara ne radi sve poslove kod sebe, nego neke posebne dorade koje se traze rade kod drugih dobavljaca koji se pak specijaliziraju samo za pojedine faze tiskovnog procesa (npr. ispupcena slova na naslovnici, posebna folija, posebne tvrde korice, kasiranje, itd.)

A osim toga nije lako otisnuti kvalitetno nesto zahtjevno i za takve stvari treba znanja, kvalitete i nadasve vremena. A decki iz Libellusa su s opravdanjem postavili visoke standarde kvalitete i normalno da to isto zahtjevaju od tiskare bez obzira tko radi tisak.

Danko

Tocno tako. Tvrdi uvez se ne radi u AKD-u nego u GZH.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/08/2006 : 20:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

slažem se sa stinkyjem, stosicem i ostalima, cijena je prevelika. ispada da je ovo skuplje od jednog giganta.

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"

A vidis, cijene giganata i maxija u Italiji su iste. Bas zanimljivo, je li?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/08/2006 : 21:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir
da dopunim dadu, bio je to grdan problem....prijevod izvornika je uokvirena nocna mora, sto ne moze ni u ludilu, vjerojatno bi bio najgori naslov u povijesti izdanja od guttenberga.......srbi su se tu malo bolje snasli, ali ne moze se kopirati ni njihovo, pa je bilo razlicitih, nelosih prijedloga, ali se svakako moralo odstupiti od izvornika....ova cinjenica koju dado spominje otklonila je sve nedoumice.....

Onaj srpski Košmar iz rama je odlican naslov, no i ovaj vaš je ok, "Top" buduci da je baš taj pojam višeznacan unutar stripa, odnosno najbolje oslikava glavnog negativca...

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 05/08/2006 : 23:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

ne živim u italiji, tako da me nije baš briga.
ali moram reci i da su ovi giganti preskupi takoder(120kn).

Go to Top of Page

STOSIC
Senior Member

Sao Tome and Principe
1754 Posts

Member since 23/02/2006

Posted - 06/08/2006 : 00:29:42  Show Profile Show Extended Profile  Send STOSIC a Private Message
quote:

quote:

[quote]Originally posted by mpavin

ne živim u italiji, tako da me nije baš briga.
ali moram reci i da su ovi giganti preskupi takoder(120kn).

istina,
glupo je usporedivati cijene u italiji i hrvatskoj,
jer ekonomska situacija nije ista

"When you have to shoot-shoot,don't talk!!!!!" -Tuco Ramirez
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/08/2006 : 00:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
@ Markos:

Kvalitet 'System Comicsovog' MV-a ne da je zadovoljavajuci vec je odlican (meni), a ukusi su razlicita a merila relativna, i ono sto mozda ti vidis kao manu kod 'Sustem Comicsovog' MV-a 99% citalaca ne vidi, i kako je o tome ovde vec bilo reci, ja se ni tada nisam slozio sa tim propustima kao sa necim sto mi smeta. Ja cu uzeti "Libellusov" MV iskljucivo zbog ritma izlazenja, a ako 'System Comics' nastavi sa svojim MV-om kupovacu i njega pa cu mozda u nekom momentu, kasnije, prodati ove 'Libellusove' nekome za dobre pare. Vas dizajn jeste vrhunski i tu su Parlovljeve korice, ali kod "System Comicsovog' MV-a je svaka epizoda posebno, kao kod vaseg Kena, i to je nesto sto se meni mnogo vise svidja. Uz to, vise mi prija da citam strip na srpskom nego na hrvatskom jeziku sto je drugi od dva bitna razloga zbog kojeg cu 'System Comicsov' MV radije imati nego 'Libellusov'
Go to Top of Page

BuDi79
Starting Member

26 Posts

Member since 13/03/2006

Posted - 06/08/2006 : 03:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send BuDi79 a Private Message
quote:

... jedna knjiga sa tri epizode po cijeni 2 systemove knjige, u bitno boljoj opremi i kvaliteti, je sve samo ne glupost.

Sigurni ste da ne treba takve zakljucke donosili tek kad se vidi koliko toga ce ljudi da kupe?

Edited by - BuDi79 on 06/08/2006 03:21:18
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/08/2006 : 12:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

@ Markos:

Kvalitet 'System Comicsovog' MV-a ne da je zadovoljavajuci vec je odlican (meni), a ukusi su razlicita a merila relativna, i ono sto mozda ti vidis kao manu kod 'Sustem Comicsovog' MV-a 99% citalaca ne vidi, i kako je o tome ovde vec bilo reci, ja se ni tada nisam slozio sa tim propustima kao sa necim sto mi smeta. Ja cu uzeti "Libellusov" MV iskljucivo zbog ritma izlazenja, a ako 'System Comics' nastavi sa svojim MV-om kupovacu i njega pa cu mozda u nekom momentu, kasnije, prodati ove 'Libellusove' nekome za dobre pare. Vas dizajn jeste vrhunski i tu su Parlovljeve korice, ali kod "System Comicsovog' MV-a je svaka epizoda posebno, kao kod vaseg Kena, i to je nesto sto se meni mnogo vise svidja. Uz to, vise mi prija da citam strip na srpskom nego na hrvatskom jeziku sto je drugi od dva bitna razloga zbog kojeg cu 'System Comicsov' MV radije imati nego 'Libellusov'

Meni se više svida na hrvatskom, opet, a nadam se ce se Libelus napraviti izdanje sa manje grešaka nego sisytemci. Što takoder ništa ne znaci da necu zadržati stara systemova ili da su ona potpuno loša.

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 06/08/2006 : 12:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
ma loša su
to je takva štampa, da boli glava
Svoja sam odavno prodao, tako da nemogu sada nešto kategoricki tvrditi, ali kada sam ih citao, to mi je bilo totalno loše.
Meni ne smetaju pogreške tipa š,s ili c,c,c i slicne gluposti. Mene smeta loš tisak.

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

perper
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 12/03/2002

Posted - 06/08/2006 : 13:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send perper a Private Message
Mozda mogu ovi kojima je skupo da kupe ovo od Libelusa, kupiti prvih 13 epizoda od System C. za manje pare.

Evo, ja cu prodati svakom koji se javi prvih 13 epizoda za 30 eura.
Prvih sedam -sc-, a ostali su -hc-.
To je poprilicno jeftino, zar ne?

I svi su glanceri...

Edited by - perper on 06/08/2006 13:51:43
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/08/2006 : 14:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Znaci pocinjes s Libellusovim MV ;-) !

Free will. It's like butterfly wings: once touched, they never get off the ground. No, I only set the stage. You pull your own strings.
Go to Top of Page

perper
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 12/03/2002

Posted - 06/08/2006 : 14:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send perper a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Znaci pocinjes s Libellusovim MV ;-) !

Apsolutno!
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 06/08/2006 : 15:31:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Ja sam prvih 11 brojeva MV SC prodavao za 150 kn. Bezuspješno.

Naš Murga nije obican drot, njegove metode su modernije, on te prvo ponudi cigarom pa te poslije razbije.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/08/2006 : 15:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Mozda bi to sad neki i kupili po tako povoljnoj ceni kad bi bili sigurni da ce SC nastaviti sa izdavanjem MV-a. Ja ne znam kakve su informacije po tom pitanju. Zna li neko?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/08/2006 : 15:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
A sto se tice MV-a, ja bih licno najvise voleo da se ostalo na mekom uvezu. Imali bismo dobar strip po normalnoj ceni, ali sta verdi kad je to neisplativo...
Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 06/08/2006 : 20:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
[quote]Originally posted by SejoSexon

Ja sam prvih 11 brojeva MV SC prodavao za 150 kn. Bezuspješno.

Naš Murga nije obican drot, njegove metode su modernije, on te prvo ponudi cigarom pa te poslije razbije.
-----------------------------------------------------------------
Evo, ja sam svojim 15 MV os SC-a uspio jucer prodati za 350,00 kuna nekom naivcu. Sada mogu kupiti od Libellusa.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 06/08/2006 : 20:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
ovo se zove ultraprofiterstvo!!!
svaka cast, nenormalna cijena:)))

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 06/08/2006 : 21:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
[quote]Originally posted by Curunir

ovo se zove ultraprofiterstvo!!!
svaka cast, nenormalna cijena:)))
-------------------------------------------------------------------
A kada bi doznao ime kupca, ne bi mi povjerovao!
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 06/08/2006 : 21:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>A kada bi doznao ime kupca, ne bi mi povjerovao!

Stinky?

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 06/08/2006 : 22:16:38  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
[quote]Originally posted by mcn

>A kada bi doznao ime kupca, ne bi mi povjerovao!

Stinky?
------------------------------------------------------------
Svaka cast, imaš pivo kada dodeš u Rijeku. Da, tocno, Stinky je kupio od mene prvih 15 brojeva MV od SC-a za 350,00 kuna. I još me je požurivao da se ne bih predomislio. Stvarno mi nije jasan taj covjek. Tu se po forumu prepucava sa ljudima (direktorima) za tamo nekih 10,00 kuna, a meni se cudi da za tako male pare prodajem komplet.
Go to Top of Page
Page: of 34 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000