Author |
Topic  |
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 15/08/2006 : 10:33:05
|
quote: Originally posted by kico
Ma kako nema sunca?! Tu je.... ...proviri nekad iza oblaka!

Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
 |
|
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 16/08/2006 : 12:12:06
|
quote: Originally posted by hrvoje23
Ma nema veze kojim redosljedom specijalci izlaze! bitno je da su redoviti!

Tak je!
BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME" |
 |
|
rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/08/2006 : 09:02:46
|
Pocinjem misliti da su pirati malo potaknuli tržište i Bernija da ucestali izlaženje i poveca broj izdanja i stavlja pisane dodatke u specijalce. Možda da nije izašao isti pirat specijalac, ne bi dobili pisani dodatak, siguran sam. Da nije bilo ovog dodatka, ne bi kupio novi spec...
Wealth beyond measure, outlander... |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 17/08/2006 : 12:56:32
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by rocco21
KIOSK????
Bernard rekao sutra (petak)!
Super, onda sutra kupujem Juliu i MN-a,mljac! |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 17/08/2006 : 12:57:10
|
quote: Originally posted by DeeCay
Pocinjem misliti da su pirati malo potaknuli tržište i Bernija da ucestali izlaženje i poveca broj izdanja i stavlja pisane dodatke u specijalce. Možda da nije izašao isti pirat specijalac, ne bi dobili pisani dodatak, siguran sam. Da nije bilo ovog dodatka, ne bi kupio novi spec...
Wealth beyond measure, outlander...
Ma i da nije bilo pisanog dodatka kupio bi ovaj specijal.ali ovako ga pisani dodatak cini cijelovitijim i bolje opremljenim po uzoru na talijanski original. A,doduše,kolaju glasine da se pirati povlace u kucice,jer ih je Ludens/StripAgent doslovce preduhitio ovakvim specijalima. Ritam izlaženja specijalaca i maxija je fenomenalan i mislim da ce se kroz par godina doseci nekada nemoguce visine.Samo da se taj isti ritam izlaženja i održi/poštuje.
|
 |
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
|
rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 18/08/2006 : 13:12:14
|
quote: Originally posted by fantom
Da mi je dati Nick Raider specijalce...Što kaže Bernard hoce li ici i sa Markovim specijalcima?
dobro bi bilo objaviti te markove specijalce, pogotovo što je na našim prostorima izašao samo jedan, "ajkula sa kariba".
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 18/08/2006 : 21:53:52
|
Ništa specijalno, ovaj specijalac. Tanka, predvidljiva, nenapeta prica, a i Bosellijev dodatak je presohuparan, iako poucan. Cini se da je, radeci na ovom dodatku i konzultirajuci literaturu popisanu na kraju, prikupio inspiraciju za brojne buduce price (Zagora i Dampyra): spominju se tu Songhay, africka plemena Yorube, Foni, Maitre Careffour, okrutni bog Omulu...
Baš sam prije nekog vremena procitao da je, zahvaljujuci SMS-komunijaciji, aorist ponovno 'u modi'. To je prevoditeljica previše doslovno shvatila pa svako malo imamo 'dodoh', 'odlucih' i sl.; loše, jer jezik u stripu mora biti bar donekle životan.
|
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 18/08/2006 : 22:19:41
|
zanimljivo, aorist je dakle nezivotan. a daleko najbolja prevoditeljica od svih u dosad objavljenim izdanjima! nema lektora, ali napokon neka potpuno pismena osoba kojoj ne treba objasnjavati trivijalitete. bravo tamara, koja god da si:) uocio sam to dijelom i na mr no maxiju. inace sam strip osrednji, nista posebno, osim sto ima i stranice i strane:)....no, sve u svemu ipak dobro. dodatak jako dosadan, zali Boze najmanje 1000 kn sto su potrosili na prijevod, ali neka kad ide nasoj tamarici.....sve to i jos puno vise danas svima dostupno na netu.....
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17571 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 19/08/2006 : 19:32:17
|
Da mi je dati Nick Raider specijalce...Što kaže Bernard hoce li ici i sa Markovim specijalcima?
A kako Nick Raider specijale kad nema ni redovne serije? Jedino možda da pocnu specijale Nik Rajdera od If edizzioni. Kod nas je dosad samo objavljen Bonellijev specijal 1 - Šta se dogodilo s Meri Roz? u užasno loše uradenjom neregularnom izdanju. Taj broj je bio dugo u najavi na zadnjoj korici posljednih ZS izdanja kao ZS specijalni broj 19, ali nikad nije objavljen. A ne vjerujem ni da ce u skorije vrijeme objaviti Markove specijale, mada bih volio da bude suprotno. |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17571 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 19/08/2006 : 19:33:20
|
quote: Originally posted by DeeCay
Wealth beyond measure, outlander...
Možda i jesu pirati podstakli tržište i Bernija da ubrza izlaženje. A jedno vrijeme je Ludens preskakao sve što su obajvili pirati, posebno Zagor i Ciko specijale. A kad izda sve Mister No specijale, mogao bi da objavi i Mister No broj 200 u boji, izašao samo u piratskom izdanju. |
 |
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Posted - 19/08/2006 : 21:10:31
|
Da sam ja šef Ludensa uopce se ne bih zamarao time što su objaviki pirati,a što Dnevnik.Ovo je nova država, novo tržište, drugi jezik,a i oni koji imaju Dnevnikova izdanja kupit ce superiornija hrvatska izdanja. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7927 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 19/08/2006 : 22:03:47
|
Da sam ja šef Ludensa uopce se ne bih zamarao time što su objaviki pirati,a što Dnevnik.Ovo je nova država, novo tržište, drugi jezik,a i oni koji imaju Dnevnikova izdanja kupit ce superiornija hrvatska izdanja.
slažem se!
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 04/09/2006 : 10:25:10
|
quote: Originally posted by VALTER
Ništa specijalno, ovaj specijalac. Tanka, predvidljiva, nenapeta prica, a i Bosellijev dodatak je presohuparan, iako poucan. Cini se da je, radeci na ovom dodatku i konzultirajuci literaturu popisanu na kraju, prikupio inspiraciju za brojne buduce price (Zagora i Dampyra): spominju se tu Songhay, africka plemena Yorube, Foni, Maitre Careffour, okrutni bog Omulu...
Istina, ima tu dosta materijala koje je uporabio kasnije za svoje pricice. Ponekad je dobro što radiš kao grunt za staroga gazdu. Nauciš usput i neke dobre nove informacije...
Villine ilustracije su dobre, no koncept uvlacenja ulomaka je užasan. Svaka recenica uvlacenjem u novi red?
Tell me Homes, at what sort of school did you learn to be a detective? Elementary, my dear Watkins...
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 04/09/2006 : 10:27:35
|
quote: Originally posted by Curunir
dodatak jako dosadan, zali Boze najmanje 1000 kn sto su potrosili na prijevod, ali neka kad ide nasoj tamarici.....sve to i jos puno vise danas svima dostupno na netu.....
1000kn samo za prijevod pisanog teksta? ILi za cijeli strip? KOliko je uopce cijena po stranici prijevoda?
No u vrijeme kad je Boselli radio taj dodatak nije bio net toliko razvijen. Covjek se potrudio s obzirom na kolicinu literature koju je spomenuo na kraju...
Tell me Homes, at what sort of school did you learn to be a detective? Elementary, my dear Watkins...
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 04/09/2006 : 10:38:15
|
Da sam ja šef Ludensa uopce se ne bih zamarao time što su objaviki pirati,a što Dnevnik.Ovo je nova država, novo tržište, drugi jezik,a i oni koji imaju Dnevnikova izdanja kupit ce superiornija hrvatska izdanja.
Al ak si kompententan izdavac, treba uzeti u obzir i konkurentske proizvode. Ja ne bi kupio novi spec da nema dodatak jer je piratski dosta dobro izraden, i tvrde su naslovne stranice...
|
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 04/09/2006 : 10:43:09
|
Pa zar ne vidite da ce biti sve objavljeno. Izisao je Chico spec 1, MN spec 1... Dojma sam da je Berni poceo izdavati te specijalce za svoj gust. Jedva cekam Fanta Chica!
 |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
Topic  |
|