forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Hteo bih da...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

priki
Junior Member

Wallis and Futuna Islands
424 Posts

Member since 08/02/2005

Posted - 21/08/2006 : 19:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send priki a Private Message
...ukoricim neke stare stripove (A4 format) pa me zanima da li je neko to vec radio kod nekog knjigovezca u Beogradu. Kakva su vam iskustva, isplati li se to raditi, da li ste zadovoljni i ako jeste kog knjigovezca mi mozete preporuciti a kog da izbegavam u sto sirem luku. Pozdrav svima...

Mister No rules!

Edited by - priki on 21/08/2006 20:03:36

priki
Junior Member

Wallis and Futuna Islands
424 Posts

Member since 08/02/2005

Posted - 22/08/2006 : 08:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send priki a Private Message
quote:
Originally posted by priki

...ukoricim neke stare stripove (A4 format) pa me zanima da li je neko to vec radio kod nekog knjigovezca u Beogradu. Kakva su vam iskustva, isplati li se to raditi, da li ste zadovoljni i ako jeste kog knjigovezca mi mozete preporuciti a kog da izbegavam u sto sirem luku. Pozdrav svima...

Mister No rules!

Pa zar je moguce da niko nije nikad nesto ukoricavao. Dal vredi to raditi?

Mister No rules!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/08/2006 : 10:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ja ne znam nijednog knjigovesca u Beogradu, nekad je to bio zanat kojim se bavio izvestan broj ljudi, sad se, moguce, takvim stvarima bave sve stamparije pa je sam zanat u izumiranju (ili je skoro potpuno nestao). Idi na www.zutestrane.nadlanu.com pa potrazi, pretpostavljam da ces naci nekoga.

E sad, pitanje je sta ces dobiti i ako ga nadjes. Taj posao je bio i ostao zanat, i ljudi koji su ga radili pitanje je da li ce moci da ti naprave ono sto zelis. Tu konkretno mislim na izgled korica, i ako budes zeleo da te korice budu nalik koricama na "Ludensovim" HC izdanjima sa zrtezom naslovne strane na njima, sva je prilika da neki to nece umeti da ti naprave i da tako nesto mozes da dobijes samo u stampariji, a u stampariji ce te jedan primerak jako mnogo kostati.

Seinfeld je nedavno ovde na forumu stavio link na jednu od stranica na kojoj je detaljno opisan proces uvezivanja u HC (takvih stranica sigurno ima na stotine ili cak hiljade na webu, pa i sam pokusaj na googleu) i mislim da ces najbolje to napraviti sam. Jedino sto ces u fazi pre spajanja uvezanog dela i korica zamoliti nekoga u nekoj stampariji da ti obreze (isece) ivice a to ti sigurno nece nista naplatiti.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000