Author |
Topic |
|
priki
Junior Member
Wallis and Futuna Islands
424 Posts
Member since 08/02/2005 |
Posted - 21/08/2006 : 19:54:51
|
...ukoricim neke stare stripove (A4 format) pa me zanima da li je neko to vec radio kod nekog knjigovezca u Beogradu. Kakva su vam iskustva, isplati li se to raditi, da li ste zadovoljni i ako jeste kog knjigovezca mi mozete preporuciti a kog da izbegavam u sto sirem luku. Pozdrav svima...
Mister No rules!
|
Edited by - priki on 21/08/2006 20:03:36
|
|
priki
Junior Member
Wallis and Futuna Islands
424 Posts
Member since 08/02/2005 |
Posted - 22/08/2006 : 08:34:30
|
quote: Originally posted by priki
...ukoricim neke stare stripove (A4 format) pa me zanima da li je neko to vec radio kod nekog knjigovezca u Beogradu. Kakva su vam iskustva, isplati li se to raditi, da li ste zadovoljni i ako jeste kog knjigovezca mi mozete preporuciti a kog da izbegavam u sto sirem luku. Pozdrav svima...
Mister No rules!
Pa zar je moguce da niko nije nikad nesto ukoricavao. Dal vredi to raditi?
Mister No rules! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 22/08/2006 : 10:04:59
|
Ja ne znam nijednog knjigovesca u Beogradu, nekad je to bio zanat kojim se bavio izvestan broj ljudi, sad se, moguce, takvim stvarima bave sve stamparije pa je sam zanat u izumiranju (ili je skoro potpuno nestao). Idi na www.zutestrane.nadlanu.com pa potrazi, pretpostavljam da ces naci nekoga.
E sad, pitanje je sta ces dobiti i ako ga nadjes. Taj posao je bio i ostao zanat, i ljudi koji su ga radili pitanje je da li ce moci da ti naprave ono sto zelis. Tu konkretno mislim na izgled korica, i ako budes zeleo da te korice budu nalik koricama na "Ludensovim" HC izdanjima sa zrtezom naslovne strane na njima, sva je prilika da neki to nece umeti da ti naprave i da tako nesto mozes da dobijes samo u stampariji, a u stampariji ce te jedan primerak jako mnogo kostati.
Seinfeld je nedavno ovde na forumu stavio link na jednu od stranica na kojoj je detaljno opisan proces uvezivanja u HC (takvih stranica sigurno ima na stotine ili cak hiljade na webu, pa i sam pokusaj na googleu) i mislim da ces najbolje to napraviti sam. Jedino sto ces u fazi pre spajanja uvezanog dela i korica zamoliti nekoga u nekoj stampariji da ti obreze (isece) ivice a to ti sigurno nece nista naplatiti. |
|
|
|
Topic |
|
|
|