Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 02/09/2006 : 12:43:31
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
Takodje su se pojavili "Tuga - uputstvo za upotrebu" Remija Melengrea (izdavac Rende) i "Mlevene kafe" Nikole de Kresija (izdavac Beopolis).
spektakl! kad ce to doci do MC i Libellusa?
_________________________ KAJGOD - strip zin i tjedni onlajn strip KUCA STRAHA na www.kajgod.co.nr |
|
|
Profesor
Average Member
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
Posted - 02/09/2006 : 16:19:20
|
quote: Originally posted by Markos
Mislim da je to orig. naslovnica prvog albuma.
Pa o5, ne treba biti neznamtijakakav esteta da se vide prednosti i kvalitete naslovnice za francusko (ili koje vec) izdanje. Mislim da je to prilicno aljkavo od izdavaca. No dobro ne mogu sva izdanja biti savrsena kao Ken,pretpostavljam da treba biti zadovoljan sto je uopste izaslo. Ali zbog ovahkvih sitnica, za koje stvarno ne treba puno truda, a da izdanje izgleda mnogo bolje, razumem razloge izdavanja stripova u sopstvenoj reziji. Zaista. |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 02/09/2006 : 16:38:03
|
quote: Originally posted by Profesor
Pa o5, ne treba biti neznamtijakakav esteta da se vide prednosti i kvalitete naslovnice za francusko (ili koje vec) izdanje.
??? pa upravo naslovnicu francuskog izdanja su i stavili, zar ne? to su izvorne naslovnice iz prvog izdanja L’Association. posto ce se tiskati u cetiri albuma, one americke nisu ni mogli koristiti (morali bi napraviti jos dvije, ne?)
_________________________ KAJGOD - strip zin i tjedni onlajn strip KUCA STRAHA na www.kajgod.co.nr |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 02/09/2006 : 16:42:34
|
...a ako smijem dati vlastito misljenje, mislim da se radi o prilicno precijenjenom stripu.
ne da je los, ali nije ni nista posebno. zanimljiv je zato sto opisuje zanimljivo mjesto i vrijeme, iako mu ne bi vjerovao bas 100% kad se dotice politike. onako - da je autorica odrasla u nekom europskom ili americkom gradu koji nam je dobro poznat i u neko relativno 'mirno' vrijeme, ne vjerujem da bi nas bila u stanju ocarati svojim stripovskim pripovijedanjem, mastom ili humorom.
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 02/09/2006 : 16:45:16
|
quote: Originally posted by jurica
Pa o5, ne treba biti neznamtijakakav esteta da se vide prednosti i kvalitete naslovnice za francusko (ili koje vec) izdanje.
??? pa upravo naslovnicu francuskog izdanja su i stavili, zar ne? to su izvorne naslovnice iz prvog izdanja L’Association. posto ce se tiskati u cetiri albuma, one americke nisu ni mogli koristiti (morali bi napraviti jos dvije, ne?)
_________________________ KAJGOD - strip zin i tjedni onlajn strip KUCA STRAHA na www.kajgod.co.nr
aha, tako je...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 02/09/2006 : 16:54:30
|
Pa o5, ne treba biti neznamtijakakav esteta da se vide prednosti i kvalitete naslovnice za francusko (ili koje vec) izdanje. Mislim da je to prilicno aljkavo od izdavaca. No dobro ne mogu sva izdanja biti savrsena kao Ken,pretpostavljam da treba biti zadovoljan sto je uopste izaslo. Ali zbog ovahkvih sitnica, za koje stvarno ne treba puno truda, a da izdanje izgleda mnogo bolje, razumem razloge izdavanja stripova u sopstvenoj reziji. Zaista.
Dobro, nisam mislio govoriti, ali sad stvarno moram reci: namjeravao sam raditi Persepolis, ali cijeli serijal u jednoj knjizi i to je, mislim, najbolje rjesenje. I dalje to namjeravam raditi, ali cu to onda vjerojatno odgoditi za sljedecu godinu ili 2008. O aljkavosti ovdje mislim nije rijec, nego cisto o nuznosti, jer ako ce raditi 4 albuma, onda im trebaju 4 naslovnice. Duse, koje je format? Cini mi se da to nije klasican album format, ne mogu procijeniti sa slike?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 02/09/2006 : 16:56:22
|
quote: Originally posted by jurica
...a ako smijem dati vlastito misljenje, mislim da se radi o prilicno precijenjenom stripu.
ne da je los, ali nije ni nista posebno. zanimljiv je zato sto opisuje zanimljivo mjesto i vrijeme, iako mu ne bi vjerovao bas 100% kad se dotice politike. onako - da je autorica odrasla u nekom europskom ili americkom gradu koji nam je dobro poznat i u neko relativno 'mirno' vrijeme, ne vjerujem da bi nas bila u stanju ocarati svojim stripovskim pripovijedanjem, mastom ili humorom.
_________________________ KAJGOD - strip zin i tjedni onlajn strip KUCA STRAHA na www.kajgod.co.nr
Meni je zanimljiv kao slice of life, plus, sto si sam rekao, opisuje zanimljivo mjesto i vrijeme. Naravno, da se ista stvar dogadja u nekoj pripizdini u Omahi, ne bi bilo ni blizu isto.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 02/09/2006 : 18:13:22
|
Pa o5, ne treba biti neznamtijakakav esteta da se vide prednosti i kvalitete naslovnice za francusko (ili koje vec) izdanje. Mislim da je to prilicno aljkavo od izdavaca. No dobro ne mogu sva izdanja biti savrsena kao Ken,pretpostavljam da treba biti zadovoljan sto je uopste izaslo. Ali zbog ovahkvih sitnica, za koje stvarno ne treba puno truda, a da izdanje izgleda mnogo bolje, razumem razloge izdavanja stripova u sopstvenoj reziji. Zaista.
Dobro, nisam mislio govoriti, ali sad stvarno moram reci: namjeravao sam raditi Persepolis, ali cijeli serijal u jednoj knjizi i to je, mislim, najbolje rjesenje. I dalje to namjeravam raditi, ali cu to onda vjerojatno odgoditi za sljedecu godinu ili 2008. O aljkavosti ovdje mislim nije rijec, nego cisto o nuznosti, jer ako ce raditi 4 albuma, onda im trebaju 4 naslovnice. Duse, koje je format? Cini mi se da to nije klasican album format, ne mogu procijeniti sa slike?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
U pitanju je isti izdavac koji je radio i Mausa, tako da je i format isti...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
|
Profesor
Average Member
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
Posted - 02/09/2006 : 22:39:44
|
Moja greska. Nisam razumeo da ide u cetiri albuma. Povlacim grube reci. A za naslovnice ste u pravu. Ovo su francuske. Ja sam mislio na americke (crvena za 1., i plava za 2.). Opet na racun moje brzoplete neobavestenosti
|
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 02/09/2006 : 23:02:57
|
Sto B92 nije radio Mausa?
pa jeste, ali u saradnji sa Fabrikom knjiga...
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 03/09/2006 : 00:27:05
|
a fabrika knjiga je bivshi samizdat b92? nisam to znao....
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 03/09/2006 : 00:33:47
|
Cek', zar Samizdat ne štanca i dalje one baljezgarije tipa "Prva damska detektivksa agencija" i tome slicne "urbane" knjige?
-- "Et maintenent, vite au Nile!" |
|
|
ana max
Junior Member
435 Posts
Member since 21/01/2004 |
Posted - 03/09/2006 : 03:01:50
|
Postoje i jedni i drugi a koja je tacno veza Fabrike knjiga sa B92 ne znam. Imali su zajednicki štand na sajmu knjiga. FK ima neku recimo politicku ediciju, pored toga su objavili i gomilu knjiga Dubravke Ugrešic i eto sada Persepolis. Izdaju i onaj knjizevni casopis Rec.
|
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 03/09/2006 : 05:42:39
|
ma sve je to deo jedne velike zavere...
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 13/09/2006 : 08:00:16
|
>Cek', zar Samizdat ne štanca i dalje one baljezgarije tipa "Prva >damska detektivksa agencija" i tome slicne "urbane" knjige?
Oj!¨"Prva damska", ako o istoj africckoj knjizi govorimo, nije ni urbana ni bljezgarija. SStovisse, odliccna je iako sam i ja po naslovu mislio da che biti govno. Preporuka!
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 13/09/2006 : 11:45:20
|
Ja nisam mogao da procitam ono do kraja. Onda sam dao knjigu mojoj mami, koja jelte voli limunadice, i ni ona nije mogla da je procita do kraja. Meni najgora knjiga koju sam poceo da citam u poslednjih par godina...
-- "Et maintenent, vite au Nile!" |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
Topic |
|