Author |
Topic |
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 09/09/2006 : 22:16:34
|
jako zanimljiv intervju, aco hrabar ispitivac, njemu se ne svidaju njegovi stripovi, i preživio, pih, slab je taj hermann
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Member since 18/09/2002 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2850 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 09/09/2006 : 22:41:45
|
svakako procitaj, vrlo dobar intervju
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Member since 18/09/2002 |
|
Profesor
Average Member
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
Posted - 10/09/2006 : 00:34:17
|
Ih, jos kad bi svi znali ko je Aco i gde naci taj home page, bilo bi super. Ajd, neki link pa da i mi sa jeftinijim ulaznicama mozemo da se informisemo. |
|
|
sonor
stripovi.com suradnik
Vatican City
3850 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 10/09/2006 : 01:42:37
|
quote: Originally posted by Profesor
Ih, jos kad bi svi znali ko je Aco i gde naci taj home page, bilo bi super. Ajd, neki link pa da i mi sa jeftinijim ulaznicama mozemo da se informisemo.
Is it me or is it shadows that are dancing on the walls?! |
|
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
|
Daniel
Advanced Member
Croatia
4084 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 10/09/2006 : 12:00:56
|
quote: Originally posted by sonor
Ih, jos kad bi svi znali ko je Aco i gde naci taj home page, bilo bi super. Ajd, neki link pa da i mi sa jeftinijim ulaznicama mozemo da se informisemo.
Is it me or is it shadows that are dancing on the walls?!
|
|
|
Profesor
Average Member
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
Posted - 10/09/2006 : 18:03:02
|
quote: Originally posted by Daniel
quote: Originally posted by sonor
Is it me or is it shadows that are dancing on the walls?!
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 13/09/2006 : 07:44:44
|
Dobar je posao napravio Aco, iako mi se ccinilo da Hermann nije sva pitanja shvatio (Aco kazze da mu se svidja Caatinga, a Hermann odgovora da mozzda ne voli one-shotove?), ali bit che u pitanju jeziccna barijera plus ccinjenica da je nauccio na neke reakcije pa mozzda ccuje pitanje koje misli da mu postavljaju umjesto onoga kojeg mu stvarno postavljaju.
Ali, takodjer bih htio rechi da je dobar posao napravio i Leo Charm s tekstom o Analu Fordu - bass se osjete emocije i vezanost uz materijal. Mozzda bi ga uprava CRŠ-a trebala dovesti na festival da pred rajom intervjuira Bunkera. >:)
A inacce se slabo ssto dogadja na naslovnoj pa je to malo tuzzno. Na UPPS-u su se u medjuvremenu, treba rechi, stvari zanimljivo zakuhale. Stranica prssti urednicckim entuzijazmom i prijateljskim nadmetanjem pa trenutaccno ima nekih 5-6 kolumnista (dok se izdrzzi), od kojih je meni (uz starog favorita Djoleta) najdrazzi Milan Konjevich koji s charmovskim emocijama pisse prikaze suvremene americcke superherojske strip-produkcije. Od Bojana Djukicha naovamo nitko s toliko ljubavi nije pisao o "musskarcima u helankama" kako to ccini Milan. Vrijedi pogledati.
Takodjer - ispriccavam se ako je bilo, jer mene par tjedana nije bilo pa sam mozzda previdio post - UPPS je objavio i reizdanje albuma Dejana Nenadova "Elazar". Meni to nije drag strip, ali je jako dobro nacrtan i svakako je bitan dio srpske nacionalne stripovske basstine pa je UPPSovo srce tu na pravom mjestu. Sve u svemu, zanimljivi materijali na svim stranama, s malo visse energije na UPPS-ovoj, ssto je i logiccno - mladji su. >:)
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 13/09/2006 : 08:11:00
|
O cemu se radi u Elazaru?
Aman jada kad' akšam ovlada, u minute kad' bulbuli šute, kad' bol sanja kraj dulova granja, a dert guši i suze osuši! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/09/2006 : 09:05:59
|
Ne bih rekao da se slabo sto dogadja na naslovnoj, nego da ono sto se dogadja nije tako vidljivo i istaknuto kao na uppsu, jer evo, u zadnja dva tjedna je dodano 8 recenzija, od kojih su neke jako posjecene i komentirane (8 recenzija - 73 komentara!). 8 kolumni ili 8 recenzija, dodje na isto, stvar je kako ces to prezentirati. No, u svakom slucaju, UPPS se zaista pokrenuo i zasad im dobro ide. Elazar cu staviti na home kad se pojavi kod nas u striparnicama.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Posted - 13/09/2006 : 11:02:10
|
Kljucna pitanja
Mange?
Mrzim mange. Svidjela mi se jedna manga koja ja bila crtana normalnim stilom, dakle sa normalnim licem i ocima. Ne mogu se sad sjetiti kako se zvala, ali ugašena je vec odavno. Jedan moj prijatelj koji ima strip-knjižaru, rekao mi je da se dosta loše prodavala i da su uspješnije neke druge mange. Kad sam ih vidio, došao sam do zakljucka da se prodaju lošije nacrtane mange, a ne one bolje što je svakako zanimljivo. Uspjeh mangi za mene je još uvijek velika enigma i ne znam zbog cega su tako popularne, posebno medu mladom populacijom. Za mene vecina njih predstavlja jeftinu i lošu robu. Znam neke ljude koji kupuju mange na japanskom, a pritom ne razumiju ni rijec tog jezika. Kupe, ali ne citaju. Za mene to nije normalno ali hej, da li je covjek normalan? Nisam baš siguran... Po meni, svatko od nas je na neki nacin lud. Vidiš, maloprije dok smo pricali o mangama; Francuska je najvece tržište za strip u Evropi, a mange zauzimaju oko 45% tog tržišta. Medutim, ono što je meni zanimljivo je cinjenica da stariji citatelji nisu prihvatili mange, vec su to ucinili oni mladi i to masovno. Nadam se samo da ce kad odrastu poceti citati i neke bolje stripove. Ne bojim se za europski strip jer se on još uvijek prodaje, ali mange su stvarno u velikoj ekspanziji.
"Svake sedmice novi link u signature. Ove sedmice: http://blog.myspace.com/jeremykerouac" |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 13/09/2006 : 11:07:13
|
quote: Originally posted by mcn
Ali, takodjer bih htio rechi da je dobar posao napravio i Leo Charm s tekstom o Analu Fordu
Freudian slip, Macane?
"I'm not a fascist. I'm a priest. Fascists dress up in black and tell people what to do. Whereas priests... more drink?" -- Father Ted |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 13/09/2006 : 11:17:43
|
Dobar je posao napravio Aco, iako mi se ccinilo da Hermann nije sva pitanja shvatio (Aco kazze da mu se svidja Caatinga, a Hermann odgovora da mozzda ne voli one-shotove?), ali bit che u pitanju jeziccna barijera plus ccinjenica da je nauccio na neke reakcije pa mozzda ccuje pitanje koje misli da mu postavljaju umjesto onoga kojeg mu stvarno postavljaju.
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Happy Birthday To You, Happy Birthday To You...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/09/2006 : 11:40:46
|
Sve u svemu, zanimljivi materijali na svim stranama, s malo visse energije na UPPS-ovoj, ssto je i logiccno - mladji su. >:)
Što si veci, glomazniji i stariji, sve si tromiji...
Tell me Homes, at what sort of school did you learn to be a detective? Elementary, my dear Watkins...
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 13/09/2006 : 11:43:46
|
quote: Originally posted by seinfeld
Kljucna pitanja
Mange?
Mrzim mange. Svidjela mi se jedna manga koja ja bila crtana normalnim stilom, dakle sa normalnim licem i ocima. Ne mogu se sad sjetiti kako se zvala, ali ugašena je vec odavno. Jedan moj prijatelj koji ima strip-knjižaru, rekao mi je da se dosta loše prodavala i da su uspješnije neke druge mange. Kad sam ih vidio, došao sam do zakljucka da se prodaju lošije nacrtane mange, a ne one bolje što je svakako zanimljivo. Uspjeh mangi za mene je još uvijek velika enigma i ne znam zbog cega su tako popularne, posebno medu mladom populacijom. Za mene vecina njih predstavlja jeftinu i lošu robu. Znam neke ljude koji kupuju mange na japanskom, a pritom ne razumiju ni rijec tog jezika. Kupe, ali ne citaju. Za mene to nije normalno ali hej, da li je covjek normalan? Nisam baš siguran... Po meni, svatko od nas je na neki nacin lud. Vidiš, maloprije dok smo pricali o mangama; Francuska je najvece tržište za strip u Evropi, a mange zauzimaju oko 45% tog tržišta. Medutim, ono što je meni zanimljivo je cinjenica da stariji citatelji nisu prihvatili mange, vec su to ucinili oni mladi i to masovno. Nadam se samo da ce kad odrastu poceti citati i neke bolje stripove. Ne bojim se za europski strip jer se on još uvijek prodaje, ali mange su stvarno u velikoj ekspanziji.
"Svake sedmice novi link u signature. Ove sedmice: http://blog.myspace.com/jeremykerouac"
Ja sam tek poceo s mangama i za sad imam dobra iskustva. Pratim BLADE OF THE IMMORTAL i sto ga duze citam postaje sve jebeniji. Procitao sam i jos neke serijale, a ceka me LONE WOLF AND CUB i AKIRA. Problem mange je vjerovatno hiperprodukcija, ali slicna stvar postoji i u BDs industriji.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/09/2006 : 11:44:21
|
quote: Originally posted by Markos
Ne bih rekao da se slabo sto dogadja na naslovnoj, nego da ono sto se dogadja nije tako vidljivo i istaknuto kao na uppsu, jer evo, u zadnja dva tjedna je dodano 8 recenzija, od kojih su neke jako posjecene i komentirane (8 recenzija - 73 komentara!). 8 kolumni ili 8 recenzija, dodje na isto, stvar je kako ces to prezentirati. No, u svakom slucaju, UPPS se zaista pokrenuo i zasad im dobro ide. Elazar cu staviti na home kad se pojavi kod nas u striparnicama.
Pa onda prezentiraj na nacin da upikne macana u oko da tužne oci više ne suze... (barem od tuge)
Tell me Homes, at what sort of school did you learn to be a detective? Elementary, my dear Watkins...
|
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 13/09/2006 : 12:01:34
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Bolje da Macan nije ni spominjao UPPS, samo sam se bezveze iznervirao. Bujrum, uživajte!
http://www.upps.org.yu/html/inside.php?area=cols&id=101
Ma goni nacistu...
On-topic: Acin intervju odlican. Svidjelo mi se to što je iskreno rekao da mu se ne svida generalno Hermann, ali mi je još mocnija Hermannova reakcija na stripove koji se Aci svidaju.
"All hail the spider! A hardy breed is he! Tra la la!" |
Edited by - Heyoka on 13/09/2006 12:05:53 |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 13/09/2006 : 13:29:13
|
dobio sam dojam da je Hermann nekako prepotentan kao ono što je prije radio je bezveze, a ovo danas je genijalno Meni je Comanche njegov daleko najbolji i najsavršeniji rad, covjek sada po tome nevideno pljuje Tako je to obicno kod umjetnika. Neki previše hvale svoje pocetke, vecina uglavnom pljuje svoje pocetke. To mi se nikako ne svida. Postao s prva klasa s Comancheom i to cijeni care :)
Ovi albumi koje sada radi su mi vecinom loši, osrednji, ništa posebno. Jeremiah sada je takoder osrednji...gubi se u prosjecnosti. Bolji poznavatelji njegova rada se možda nece složiti samnom, ali meni je Hermann prije 20 godina bio puno bolji. Zanimljiviji u krajnjoj liniji
if you only knew the power of the dark side |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 13/09/2006 : 15:29:21
|
@mcn : moguce je da je Hermann krivo shvatio pitanje a još je vjerojatnije da sam ga ja na pogrešan nacin pitao.Da ne govorim o tome kako je covjek stvarno pricljiv i gotovo je nemoguce doci do rijeci kad on govori.I sretan rodendan,ako ti je danas.
I Leov tekst je odlican.Moram reci kako se gotovo u potpunosti slažem sa njim(posebno u tome i da nakon Magnusa ima koliko-toliko dobrih epizoda i da je konacni pad krenuo nakon Primamljivog poziva.
Što se UPPS-a tice,pratim samo glavnu stranicu tu i tamo.Procitam Djoletove tekstove tekstove a vecina ostaloga mi nije interesantno pa preskocim.Kolumne možda jesu zanimljive ali tko ce sve to pratiti.Mislim da decki dobro rade svoj posao i da su puno entuzijazma što j e svakako OK.To što idu u izdavanje je stvarno super.Potez od kojeg svi možemo profitirati.Što se stripovi.com tice,mislim da bi trebalo uvesti neke novine(vijesti u flash-u) jer novog materijala ipak ima.
@heyoka: Cinjenica je da Hermann ne zna što je dobar strip;-)) @darth-vader : i ja sam stekao dojam da se covjek pomalo stidi B.Princea i Comanche. Po meni, tu je bilo nekakvih svada sa Gregom o kojima nije htio pricat.
Bond.James Bond. |
|
|
Topic |
|