Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/10/2006 : 13:23:23
|
by Medda/di Vincenzo
Seymour Zaplowsky ima najneoubicajenije ime, no kad bi samo to bilo najcudnije kod njega tada ne bi moralo biti nicega ozbiljnoga da se zabrine. No zapravo, jadnog Seymoura pocnu muciti odjednom cudne – i krajnje realisticne – vizije. Vizije smrti koje iznose na vidjelo osakacene leševe posljednjih žrtava Odrubljivaca glava. I tako ce Dylan podici veo sa tajne koja je bila sakrivena dvadeset godina u mutnim vodama Rijeke zaborava... (brzi copy&paste s nekog drugog topica )
Nekako je brzo stigao na kioske i neocekivano... Izgleda dobro, a buduci da se Medda ponekad zna dobrano potruditi, nadam se najboljem.
Slikca:
![](http://www-en.sergiobonellieditore.it/dylan/archivio_arretrati_scheda_albo/cop/dyl0168.jpg)
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
|
Edited by - DeeCay on 03/10/2006 13:26:21
|
|
Bardho
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 03/10/2006 : 13:50:37
|
quote: Originally posted by DeeCay
by Medda/di Vincenzo
Seymour Zaplowsky ima najneoubicajenije ime, no kad bi samo to bilo najcudnije kod njega tada ne bi moralo biti nicega ozbiljnoga da se zabrine. No zapravo, jadnog Seymoura pocnu muciti odjednom cudne – i krajnje realisticne – vizije. Vizije smrti koje iznose na vidjelo osakacene leševe posljednjih žrtava Odrubljivaca glava. I tako ce Dylan podici veo sa tajne koja je bila sakrivena dvadeset godina u mutnim vodama Rijeke zaborava... (brzi copy&paste s nekog drugog topica )
Nekako je brzo stigao na kioske i neocekivano... Izgleda dobro, a buduci da se Medda ponekad zna dobrano potruditi, nadam se najboljem.
Slikca:
![](http://www-en.sergiobonellieditore.it/dylan/archivio_arretrati_scheda_albo/cop/dyl0168.jpg)
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Stigao i novi Zagor Brodolomci |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
LeeMan
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/cep_portrait_07.jpg)
Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 03/10/2006 : 17:15:10
|
Nikad ne znam kad vidim ovakav topic jel to izaslo u CRO ili u ITA?
Poljem se širi miris tamjana, miriše cvece k'o moja dragana... |
|
kiky
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/kiky.jpg)
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 03/10/2006 : 19:46:20
|
quote: Originally posted by kiky
Hoce li mi Rijeka Zaborava uspijeti sprati gorak okus Meduze?
in the evidence of its brilliance
Odlicno postavljeno pitanje! |
|
Barker
Advanced Member
![](AvatarUpload/100 Days Off.jpg)
Fyro Macedonia
4660 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Daniel
Advanced Member
![](AvatarUpload/SDC10260-2.jpg)
Croatia
4084 Posts
Member since 03/07/2004 |
Posted - 03/10/2006 : 23:45:45
|
quote: Originally posted by LeeMan
Nikad ne znam kad vidim ovakav topic jel to izaslo u CRO ili u ITA?
Poljem se širi miris tamjana, miriše cvece k'o moja dragana...
Izašlo u Hrvatskoj,DD Ludens 90. |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/10/2006 : 15:41:02
|
Finished... Mogao se strip zvati "Sjecanja jednog serijskog ubojice" . Zapravo je Glavosjeca, ne Odrubljivac glava kak sam ja preveo (tako se zvao Zeko u Mignaccovom Ružicasti zecovi ubijaju)... Oke premisa, mada nisam cuo za rijeke sjecanja, cuo sam samo za rijeke vremena, no Meddina stvar je svakako bolja od posljednjih Rujuovih. Na pola stripa malkice kao da posustaje strip (možemo sve prije smatrati prologom), no nekoliko stranica kasnije pocinje se razmotavati radnja. Plus za kontinuiranost (Dylan se sjeca neugodnih dogadaja sa posljednjim psihijatrom kojeg je poznavao).
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
chkuna
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/av-790.gif)
Croatia
195 Posts
Member since 26/09/2006 |
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 04/10/2006 : 19:00:32
|
quote: Originally posted by chkuna
Ja sam danas bio na kiosku pa DD još nije stigao. Ali zato Zagor je!
To je lijepa vijest.Bit ce ovo dobra vecer.![](icon_smile_approve.gif) |
|
dejd
New Member
![](icon_star_gold.gif)
135 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 05/10/2006 : 00:50:04
|
Not bad, not bad at all. Di Vincenzo je solidan crtac a ni Medda uopce nije loš. Broj je imao odlicnu atmosferu i lokacije su bile lijepo docarane. Prica me držala do kraja i mogu reci da nije bila baš predvidljiva... Vrlo dobar broj |
|
kiky
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/kiky.jpg)
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 05/10/2006 : 10:34:54
|
Medda se nije proslavio... daleko od uspješnica tipa Tamnica Od Papira. Ovdje se spušta na pricanje obicne pricice u kojoj je dosta elemenata razbacano kroz cijelu pricu koje se pri kraju sjedinjuju na neuvjerljiv i pomalo nenamjerno smiješan nacin, cime pricica ostavlja dojam banalnosti. Medda se služi karakteristicnim pripovjedanjem služeci se unutarnjim monologom glavnog nam junaka prezentiranog u obliku didaskalija (isto koristi primjerice u Nathanu Neveru, epizodi Zvijeri). Plus zaslužuje Groucho koji je odlican. Ctrež je slab... niz bezveznjikavih i nedobrih epizoda Dylana Doga se i dalje nastavlja...
Ocjena: 4.5/10
in the evidence of its brilliance |
|
I like girlz
Advanced Member
![](avatars/1077964540.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 05/10/2006 : 20:24:57
|
zašto tako loša ocjena kiky? meni ovo izgleda prilicno dobro (s obzirom na najave), ali ipak cu konacni sud ostaviti kada procitam.
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 07/10/2006 : 17:01:50
|
Crtež mi se nije svidio,ali prica je sasvim OK. Daleko od onih starih dobrih Dylanovih epizoda,ali sasvim solidna za ovo novije vrijeme. "Sjecanje jednog ubojice..." kako kaže DeeCay bi možda bilo i prilicnije za naslov nego "Rijeka zaborava",ali eto... Cemu naslovnica?Na racun prologa prologa(ako se to tako kaže)? |
|
Vorador
Senior Member
![](avatars/alien0003.gif)
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
mpavin
Advanced Member
![](AvatarUpload/dw.jpg)
Niue
7859 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 09/10/2006 : 16:29:36
|
nakon dvije vrhunske (Tamnica i Otkucaji), Medda radi jednu prosjecnu epizodu. Nije ovo totalno bezveze, kao Meduza i Ruju, ali nije na razini prethodne dvije. Stvar je u tome, kako tko prihvati pocetnu premisu, iz koje je cijela prica izvedena (na samo izvodenje, nemam nekih zamjerki). Mene se ta pretpostavka (sa rijekom sjecanja) nije dojmila, pa samim time ni cijela prica. 5/10
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|