Imam cast da vam objavim da se povodom 20 godina izlaženja Dylan Doga skupila stara ekipa iz DušMan comics-a, cija su izdanja DD200 i NN100 oborila sve download rekorde poslednjih godina...
Ja i Djole smo vec odradili prevod Xabarasa, a graficka obrada izdanja od strane Photoshop maga DušMana je u toku.
Ako pokažete dovoljno oduševljenje ovim projektom možda uradimo (u dogledno vreme) i drugi deo price...
grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi
Nije definicija krade zgrtanje love od strane lopova, vec nešto drugo.
Nope, krada po definiciji podrazumeva materjalnu (ne nužno novcanu) dobit za onog ko je izvršava.
Pošto ovde nema nicega što podseca na materjalnu dobit, onda se ovo podvodi pod povredu autorskih prava, i ako neko hoce da me optuži za to, nema problema.
Nije definicija krade zgrtanje love od strane lopova, vec nešto drugo.
Nope, krada po definiciji podrazumeva materjalnu (ne nužno novcanu) dobit za onog ko je izvršava.
Pošto ovde nema nicega što podseca na materjalnu dobit, onda se ovo podvodi pod povredu autorskih prava, i ako neko hoce da me optuži za to, nema problema.
Ali ne za kradu.
To možeš prodavati pravnicima, ali u situaciji "Ja skupo platija autorska prava da me ne jebe država, a ti mi tu kradeš kruv iz usta, mrš u 3 pm, picku cu ti razbit", provaj se branit sa "nije krada, vec povreda autorskih prava" protiv bejzbol palice.
Uostalom, skupi su ovi Markosovi HC Magico Vento, nešto se neckam ocu li kupit sliijedecu seriju, di su ti skenovi sa prevodom epizoda od 13 do 24 da mi olakšaju odluku? I da ih ne propustim, stavi ih u sticky tread i na naslovnu stranicu. Nix krada, samo povreda autorskih prava.
ma johndrek je jalova otužna kreatura, koja ni u svom životu ne igra glavnu ulogu, pa eto pokušava preko neta biti "kulerski cinik iz americkog bara", no, citav prizor je groteskan, još od prvog dana, kad je taj bogec bistricki ispuzao iz svoje rupe - vec tada sam mu se nasmijao u lice i odredio mu poziciju na skali vrijednosti, koja je, dakako, vrlo niska...a što je najbolje, toga je svjestan i on sam, još od vremena školskog dvorišta, dok su fakini štipali cure za guzice, a on stajao u kutu i popravljao demode remen na kariranim hlacama, puštajuci skrivecki suze jer ga tata ne pusti na maturalno zbog DOP-a iz matematike i hrvatskog
Da, padam pred silom argumenata kao što je: "Ja skupo platija autorska prava da me ne jebe država, a ti mi tu kradeš kruv iz usta, mrš u 3 pm, picku cu ti razbit". Posle toga, moja teza je neodbranjiva.
5ca za trud. Ja cu svejedno nabaviti i papirno izdanje ovih dana;)
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Ja se sa Djoletom ne slazem u mnogo cemu (i nemamo skoro nikakvu komunikaciju), ali moram da kazem da je ovde u pravu i da prilicno dobro poznaje problematiku. Ono sto je meni paradoksalno (ali istinito) cak ni "System Comics" koji ima prava za Dilana Doga ne bi mogao nista sve dok ne plati prava za bas tu epizodu. E kad bi imao prava bas za tu epizodu, situacija se menja, onda bi postojala povreda autorskih prava za koju ostecena strana, ukoliko bi okrivljena strana od strane suda bila proglasena krivom, imala pravo u parnicnom postupku da trazi materijalnu odstetu, ali to je onda parnica i tek tu se procenjuje kolika je zaista steta i tako dalje, bla, bla, bla...
to je ustvari kljuc svega. kod nas ce se pojavit, ako se i pojavi za 10 godina. ja bih htio tu pricu procitati sto prije jer me stvarno interesira,pa makar i skenirana, a na papiru kad se pojavi kod nas, takoder cu kupiti odmah i takoder procitai odmah, neovisno sto sam citao sken!!