Author |
Topic |
|
david31
Starting Member
2 Posts
Member since 12/10/2006 |
Posted - 12/10/2006 : 15:30:08
|
Pozdrav svima.
Prvi put sam na ovom forumu. Kako vidim, vas je mnogo obožavatelja stripova. Ponešto tih sam precitao i ja, i najviše mi se svida Zagor, a dobri su mi i Mister No i Dylan Dog. A zanima me nešto drugo. Koliko sam ponekad razgovarao sa starijim kolegima, svi mi udružno kažu, da su stariji stripovi (izpred 20 god. i više) bili puno bolji od novijih. Ja nisam nikad imao prilike, da to provjerim, a kako vidim, poneki izmedu vas imate kod sebe starije primjerke i zato gotovo možete potrditi dali ovi upravu, što tvrde o boljima starijim primjerkima.
Hvala svima.
David iz SLO.
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
zeraprinc
Average Member
Serbia
977 Posts
Member since 03/02/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/10/2006 : 15:49:30
|
U kojem smislu bolji - jaci materijal, bolji papir, ljepše boje, jace ljepilo ili radnja, likovi, situacije?
Najljepše mi je svakako bilo citati Zagora kad sam bio barem desetak godina mladi...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 12/10/2006 : 16:28:27
|
quote: Originally posted by seinfeld
Absolutno ne.
"Svake sedmice novi link za neki strip sajtu u signature. Ove sedmice,naucite crtati: http://www.polykarbon.com/tutorials/"
Ne kaže li se apsolutno, jer dolazi do jednacenja glasova po zvucnosti, b, koji je zvucni, prelazi u svoj bezvucni parnjak p, jer je i glas ispred njega bezvucni ( s u ovom slucaju ).
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
david31
Starting Member
2 Posts
Member since 12/10/2006 |
Posted - 12/10/2006 : 17:39:28
|
U glaunom se je govorilo o boljim i zanimljivim prigodama. I ja se s tome baš ne slažem. Izmedu današnjih stripova nade se naravno i neka štorija, koja nije baš nadahnuta, a sigurno su takve ponekad pojavljale i u starijim vremenima.... Samo pogadam.
DeeCay wrote: >> U kojem smislu bolji - jaci materijal, bolji papir, ljepše boje, jace ljepilo ili radnja, likovi, situacije?
Najljepše mi je svakako bilo citati Zagora kad sam bio barem desetak godina mladi... <<
S time mi kažeš, da sam po duši još djecak; mladic? Hehe, pa možda ponekad i jesam. Realne godine i još mnogo prebrzo me hvataju. Blagor Zagoru i ostalima junacima, koji nikad ne stariju. :-) |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 12/10/2006 : 18:25:38
|
Baš citam Zagora redom i prve epizode su bile loše, onda dolazi dugo zlatno doba, a kažu ljudi da su ove nove epizode dosta dobre. Što se tice Dylana i Mr.No-a, oni su bili i ostali kvalitetni. Inace, više volim novije stripove (mislim na vrijeme izdavanja) - reprinti su mi ljepše uradeni nego oni stari ZS i LMS. Imam 31 godinu, citam sve što mi padne pod ruke, ali Zagor mi je bio bolji prije 20 godina. Pomalo mi je naivan, ali ipak još uvijek uživam u citanju...
What we do in life, echoes for eternity... |
|
|
giant
Average Member
Slovenia
891 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 29/10/2006 : 14:57:05
|
Pa stariji stripovi su,za mene,nostalgija...secaš se,kad si bio mlad,bez briga...bla,bla,...pa kad malo ostariš tražiš nešto malo konkretnijeg... |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 29/10/2006 : 15:11:02
|
quote: Ne kaže li se apsolutno, jer dolazi do jednacenja glasova po zvucnosti, b, koji je zvucni, prelazi u svoj bezvucni parnjak p, jer je i glas ispred njega bezvucni ( s u ovom slucaju ).
kako gdje na kutiji filma apsolutnih sto piše absolutnih sto, pa pretpostavljam da srbi kažu absolutnih. Ne znam, neka se javi neki jaci lingvist kod nas je apsolutnih
if you only knew the power of the dark side |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 29/10/2006 : 20:03:55
|
quote: Originally posted by darth-vader
quote: Ne kaže li se apsolutno, jer dolazi do jednacenja glasova po zvucnosti, b, koji je zvucni, prelazi u svoj bezvucni parnjak p, jer je i glas ispred njega bezvucni ( s u ovom slucaju ).
kako gdje na kutiji filma apsolutnih sto piše absolutnih sto, pa pretpostavljam da srbi kažu absolutnih. Ne znam, neka se javi neki jaci lingvist kod nas je apsolutnih
if you only knew the power of the dark side
I kod nas je apsolutno!
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
|