Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 05/11/2006 : 19:20:26
|
quote: Originally posted by dzuka
ajd, nagovorili ste me! al i naslovnice su moje!
We have a deal, then.
RIBE ce biti strip o odbegloj bandi Muza koje se ludo zabavljaju dajuci obicnim smrtnicima raznorazne fix ideje.
Ili da bude strip o Tri gracije koje pokušavaju da dokažu da se kvantni talasi ne mogu meriti mašinama, odnosno da je svesnost neophodna da bi se spoznao univerzum?
Za tu varijantu vec imam i slogan: "Talija je bila lujka, Aglaja je bila blesava, ali Eufrozina... Eufrozina je bila totalno luda." ;)
Jesam li spomenuo da obe varijante ukljucuju znacajne doze lezbo sexa?
-- "Svetog mi Haralampija!" |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 05/11/2006 : 19:32:26
|
Nego, back on topic, radujem se da je par "civila" (kako dekara voli da nazove one koji nisu konstantne stripadžije) koji su do sada imali priliku da citaju Karmu veoma oduševljeni izdanjem. I nisu svi u bliskim rodbinskim odnosima sa mnom! ;)
Nadam se da ce Karma uspeti da dogura do te coveted kategorije "rodendanski poklon" i za "civile"... ;)
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 05/11/2006 : 19:52:48
|
Jel' imate lektora?
pleonazam: Ovo malo pacence je Truman. hrvatski infinitiv: Spremna sam. Mozemo krenuti.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 05/11/2006 : 20:14:29
|
Nemam problem sa tim, oba su namerna. Recimo, ja cesto koristim "Možemo krenuti", a malo pacence je nešto što bi Brendi rekla bez obzira na gramaticku tacnost da bi potencirala koliko je Truman nežan.
Inace je prva verzija prevoda prošla lekturu strucnog lica, da.
Edited by - Djole on 05/11/2006 20:14:58 |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 05/11/2006 : 20:21:22
|
quote: Originally posted by Djole
IMAMO LEKTORA!!!!!!??????? ...nadam se onda da ga barem(kao i sve ostale saradnike:)ne platjamo
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Posted - 05/11/2006 : 20:21:26
|
Dobro.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Posted - 05/11/2006 : 20:22:08
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
IMAMO LEKTORA!!!!!!??????? ...nadam se onda da ga barem(kao i sve ostale saradnike:)ne platjamo
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Xexexe
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 05/11/2006 : 20:24:06
|
quote: Originally posted by dzuka
ajd, nagovorili ste me! al i naslovnice su moje!
We have a deal, then.
RIBE ce biti strip o odbegloj bandi Muza koje se ludo zabavljaju dajuci obicnim smrtnicima raznorazne fix ideje.
Ili da bude strip o Tri gracije koje pokušavaju da dokažu da se kvantni talasi ne mogu meriti mašinama, odnosno da je svesnost neophodna da bi se spoznao univerzum?
Za tu varijantu vec imam i slogan: "Talija je bila lujka, Aglaja je bila blesava, ali Eufrozina... Eufrozina je bila totalno luda." ;)
Jesam li spomenuo da obe varijante ukljucuju znacajne doze lezbo sexa?
...i sa ovom predzadnjom rechju sav moj pochetni entuzijazam glede izdavanja ishlapi...
:)))))
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 05/11/2006 : 20:51:11
|
quote: Originally posted by prozirna senka pleonazam: Ovo malo pacence je Truman. hrvatski infinitiv: Spremna sam. Mozemo krenuti.
vjerovao ili ne, ovim srbima konstantno ja moram naglašavat da ne koriste infinitiv. a i pleonazam sam spomenuo kod prvog citanja, ako me sjecanje dobro služi...
A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri! ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 05/11/2006 : 21:57:31
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
Neke stvari se podrazumevaju. ;)
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 05/11/2006 : 22:03:41
|
Nego, dobi li ti moj mail u vezi marketinga Karme, dekara?
Edited by - Djole on 05/11/2006 22:04:07 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/11/2006 : 17:42:47
|
Za one koje mrzi da cekiraju prvu stranu topica...
Interesantan feeling kad covek u striparnicu nosi gomilu stripova, umesto da iznosi gomilu stripova iz nje...
No, to po strani - od pre par sati, ŽIVOTINJSKA KARMA je u prodaji u standardnim BGD striparnicama (Alan Ford, Darkwood, Omen). Cena je oko 200 dinara, ponegde možda koji dinar više, a ponegde _zasigurno_ koji dinar manje. U Hrvatskoj se ocekuje za CRŠ, u Sloveniji, nadamo se, koji dan posle.
Go get it!
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 06/11/2006 : 17:48:51
|
Djole, jel' tako da je osjecaj poseban?:)
Inace, ŽIKA :) se ponosno šepuri na "novo na kioscima":)))
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/11/2006 : 17:51:38
|
UuuUUUuuUUUuu - ŽIKA! Genijalno! :)
A verujem da ce osecaj biti još interesantniji ako docekam da striparnice meni daju pare, a ne ja njima. ;)
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 06/11/2006 : 17:56:02
|
Jel' da je genijalno:) Kad dodajem nove junake u bazu, onda im moram dodati neku sifru, koja je obicno neka skracenica, ili kombinacija inicijala ali nikad se nije ovako dobro potrefilo:) Mozda zazivi u narodu;) Ej stari, imas prvi broj ŽIKE?;)
Inace, naplata nije neki osjecaj... Ali, kad dodju stripovi iz tiskare i prvi put ih uzmes u ruke...
...
...
I sve bude bez greške....
...
ehhhh....
Neke stvari nemaju cijenu. Za sve ostalo postoji Mastercard:)
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/11/2006 : 18:03:29
|
Imamo drugacije poglede na izadvaštvo. Ti izdaješ stvari koje želiš da imaš na polici. Ja sam se za Žiku uhvatio da bih se malko igrao izdavaštva, da bih se malko igrao prevoditelja - i da bih se malko igrao marketinga. A uspeh u marketingu se meri prodajom (ne cak ni zaradenim parama, nego prodajom).
Sa izdavacke strane, ekstremno sam zadovoljan kako Karma izgleda - ali je to više zasluga Zlatka, Marica i dekare nego moja (u stvari, moja nije uopšte). Sa prevodilacke, opet sam zadovoljan, i inicijalne rekacije su bezrezervno pozitivne, no ostaje da se vidi kako ce ljudi reagovati na prevod.
Ostaje marketing, al' imam utisak da ce tu ici najteže... ;)
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 06/11/2006 : 18:17:01
|
Pa dobro, nisu pogledi drugaciji, nego motivi:)
Bas me zanima sto ces napraviti u vezi marketinga:)
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/11/2006 : 18:44:38
|
Sam marketing i nije toliki problem per se - proizvod je dobar, ciljna grupa je jasna i postoji, nacini da poruka stigne ciljne grupe takode postoji. Veci problem je pokrivenost tržišta, i isplatljivost te pokrivenosti. Naime, džabe što cu recimo da izreklamiram Karmu na, štajaznam, B92, kad ona ne bi mogla da se nade u knjižarama, vec samo u striparnicama, koje su u nacelu zatvoreni ekosistem. A opet, i džaba što cu da je izreklamiram, i da je imam u knjižari, i da se proda 50 komada - kada ce knjižara da mi plati za dve godine, možda.
Zeznuto. No, probacemo malko da je gurnemo u mejnstrim fokus, koliko je to moguce sa skromnim (citaj: nepostojecim) finansijskim sredstvima i problematicnom distribucijom/naplatom. Na muci se poznaju junaci! ;)
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 06/11/2006 : 22:39:06
|
Reci Djole samo šta treba da uradimo da se koordiniramo u ostalim državama. Cim dobije promociju u susjedstvu i u Srbiji ima da bude bolje (samo pogledajmo fenomen narodnjaka ).
A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri! ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/11/2006 : 23:10:16
|
Da se dogovorite sa dekarom. Srecno.
Šalu na stranu, moj je samo Beograd (i poneki jugoistocni delovi Srbije, jelte), ostalo valjda ide utabanim NeOM stazam.
Ummm... dekara, NeOM ima utabane staze, zar ne? ;)
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 07/11/2006 : 11:02:48
|
Cestitam na prvom izvedenom izdavackom projektu! Što je sljedeci korak? Geya or?
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 07/11/2006 : 11:15:07
|
Sledece je Karma #2. ;)
Dok se ta mašinerija ne uhoda, ništa od novih projekata za mene. A pošto bi o Lezbi ionako moglo da se pregovara tek za godinu dana - taman! ;)
|
|
Topic |
|