Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 26/10/2006 : 22:37:36
|
Oh, necete naci veceg hejtera Pifarerijevog nesto sto sam ja, a Magnusa niko ne bi ni mogao da zameni pa nema smisla pricati o tome kada se procenjuje ovaj strip. Nije, dakle, Pifarerijev problem sto ne ume biti Magnus, nego sto je, posmatrano potpuno izolovano i bez uporedjivanja sa bilo kim, on jedan veoma los crtac. Da se ne ponavljam, u onom tekstu detaljisao sam zasto mislim bas tako.
Ali Bunkerova inspiracija nije spadala na reciklazu zaista dugo vremena posle, te se zato ne moze bas sve proglasavati apokrifnim tek tako. To apsolutno ne stoji.
Naravno, ovo danas nema veze s mozgom, i valja ga naterati da crveni na CRSu. To najvise kazem zato sto mislim da je Dario Peruca mozda i jedini crtac posle Magnusa koji ima smisla za ove likove, ali u pricama nema ama bas nicega suvislog. Zagor i Tex traju duze od AFa, mada njih ne pratim, ali verujem da, ako stripu opada kvalitet, to ne mora nuzno da znaci da kvaliteta uopste nema, cak ni na momente. A eto, u AFu ga nema ama bas ni na momente vec 15 i vise godina, sem u pogledu crteza ponekad, kad se Dario potrudi.
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
Edited by - Leo Charm on 26/10/2006 22:41:52 |
|
|