Author |
Topic |
lobotom
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
15 Posts
Member since 08/11/2006 |
Posted - 16/12/2006 : 15:01:16
|
Pozdrav svima. Sto se tice cuge, evo ima vec tri i po mjeseca kako nista jace od jabukova soka nisam okusio :) Sinoc otvorismo izlozbu uz Fantu i Colu, al dobro je i to... Bilo je sto se kaze solidno. 50-tak tabli stripa, 40 cini mi se posjetitelja, naravno medju njima i dobrih zena. Malo se i nasmijasmo kada su polaznici objasnjavali svoje radove :) Kako god, drago mi je da se i to zavrsilo, a vala jedva cekam da ostampamo taj album i da drmnemo svi onako kolektivno na MaFest.
Mayo |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 16/12/2006 : 22:30:37
|
Pa znaci definitivno, to bi "one night stand" - ili što rece Umberto Eco, "stajanje za jednu noc" - od izložbe?!!! Mislim, stvarno...
A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri! ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
|
|
lobotom
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
15 Posts
Posted - 17/12/2006 : 19:16:44
|
Ma ne, pricao sam o otvaranju, kako je proslo i to, a sto se tice postavke, ona ce trajati - stajati jos desetak dana. Sutra izlaze clanci u novinama... Bilo je i na TV :)
Mayo |
|
|
smile
Starting Member
Croatia
37 Posts
Member since 14/12/2006 |
|
lobotom
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
15 Posts
Posted - 18/12/2006 : 14:54:23
|
Uskoro cemo nabaciti neke radove na net, kada napravimo website. Tu ce, pored radova, biti i podatci o nasim aktivnostima, novosti itd. Strip album izlazi nekad na proljece. Tu ce biti predstavljeni kompletni stripovi.
Mayo |
|
|
smile
Starting Member
Croatia
37 Posts
Member since 14/12/2006 |
Posted - 19/12/2006 : 12:00:41
|
da li može malo više informacija o toj školi? kako je to organizirano, šta se radi, da li se rade neke radionice na toliko i toliko vremena ili se konstanto "predaje".
Ako ce biti sve na webu onda nema panike, samo objavite stranicu
|
|
|
lobotom
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
15 Posts
Posted - 19/12/2006 : 14:58:51
|
Bice sve na site-u, ali ono ukratko, organizovao sam je preko opcine i centra za kulturu dobio sredstva i krenuo sa radom u februaru ove godine. Predavanja se odrzavaju ponedjeljkom i petkom po dva sata, trenutno imam 11 polaznika... Projekat traje 11 mjeseci, a s obzirom da sam dobio zeleno svjetlo za slijedecu godinu, samo nastavljamo sa radom, tako da su tu ukljucena i predavanja, (za nove polaznike) i puno rada, pisanja scenarija, skiciranja i crtanja originala. Ovo nam je vec treca izlozba. Prva je bila u centru, takodjer, u aprilu, druga na MaFestu.
Mayo |
|
|
Topic |
|