Author |
Topic  |
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 15/11/2006 : 17:38:58
|
ti tako kažeš
al nisam siguran uglavnom ljudi smo nismo stine i opet cu rec da što je preslano nije ni macki drago
bit cinican i zajebant je teška disciplina stalno na ivici rijetki ne svrše u marici
jel zanesenjak il nešto drugo stvarno nije bitno al stvarno
ja mislim prvo al i da nije so what kupijo braderse i zelo zadovoljan necu kupit basne i opet ok to je to
dajte coviku da diše
|
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 15/11/2006 : 17:44:20
|
nego Mario daj ti meni pošalji popis što tebe zanima, dali si se štogod predomislio od zadnjeg puta
if you only knew the power of the dark side |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 15/11/2006 : 17:52:20
|
je da teško je stremiti idealima tako da je potpuno u pravu ona mudra: tko je došao na svijet uciti ljude, na kraju je sretan ako se izvuce živ i zdrav Isus nije uspio. Hocu li ja?
samo me picka i schopenhauer zanimaju
Tako je govorio Zagortustra. |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 15/11/2006 : 17:56:24
|
cek cek a traperi
na tren posumnjah da govoriš o traperima poput kerrija il slicno pa se zapitah da ne kažem zabrinuh
a taj snažan prebacaj na picu je pojacao moje sumnje ko da si prešo sa SC na HC
daklem |
 |
|
deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 15/11/2006 : 20:42:28
|
Predlažem uvaženim clanovima ovog foruma (mislim na one malo starije i pametnije u odnosu na one mlade drkadije koji citaju Marka i Bleka),da se malo više bave sexom, a manje gubljenjem vremena na ovom forumu. Forum treba biti transparentan, dakle na njemu moraju biti iskljucivo informacije o stripu, a ne ovako, da ja moram citati pet minuta svakakvih sranja radi tudih frustracija što ne mogu kupiti strip, da bi procitao nešto radi cega konacno i citam ovaj forum. Sex je Zakon. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26021 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 15/11/2006 : 22:52:56
|
quote: Originally posted by deangelis
Predlažem uvaženim clanovima ovog foruma (mislim na one malo starije i pametnije u odnosu na one mlade drkadije koji citaju Marka i Bleka),da se malo više bave sexom, a manje gubljenjem vremena na ovom forumu. Forum treba biti transparentan, dakle na njemu moraju biti iskljucivo informacije o stripu, a ne ovako, da ja moram citati pet minuta svakakvih sranja radi tudih frustracija što ne mogu kupiti strip, da bi procitao nešto radi cega konacno i citam ovaj forum. Sex je Zakon.
a onda mi drkadzije koji citaju bleka i marka ( iako smo malo stariji ) dodjemo do zakljucka da si ti taj koji je frustriran i bez seksa |
 |
|
Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts
Member since 25/12/2003 |
Posted - 15/11/2006 : 23:24:56
|
Predlažem da grupa ljudi s ovog foruma napiše peticiju upravi BMW-a:
Dragi naši Švabe, šta Vi koji kurac proizvodite te skupe aute? I onda nam ih reklamirate kao da su neka fora? Vi ste zapravo perfidni moroni (švapski!) Da Vam ja kažem: - zašto morate imat dijelove od kevlara i šta-ti-ja-znam-cega kad bi se to dalo i na drugi nacin skovat od obicna željeza? - jebali Vas kožni sicevi, klima i ABS, šta fali fici? - nemojte mi se pravdat da je politika Vaše usrane firme proizvodenje luksuznih automobila na koje cete biti ponosni! Ne pušimo mi ta sranja; hocemo automobile-smece kakvi su bili nekada! - hocemo kupovati automobile iskljucivo u kioscima!!!! - i da znate, cak i ako nas poslušate mi cemo opet biti nezadovoljni i zajebavat cemo Vas jer pravite nekvalitetna i jeftina vozila za lumpenproletarijat. Nas zapravo ti automobili uopce ne zanimaju i nikada ih ne bismo poceti proizvoditi sami, ali zadržavamo svoje gradansko pravo biti picajzle! - onaj tko se ne slaže s nama i kaže jednu rijec Vama u korist zapravo je uvlakac, ušljivi sluga korporativnog kapitala i osoba ciji su srce i um ispunjeni visokooktanskim HC gorivom (bezdrvnim). Smrt fašizmu - SC narodu!
Eto. Jebi ga, ja bih im pisao, ali ne znam njemacki... |
 |
|
simi
Average Member

812 Posts
Member since 07/09/2005 |
Posted - 15/11/2006 : 23:38:54
|
Poredjenje narativnog dela ljudske kreativnosti sa prevoznim sredstvom nalazim neumesnim. Jer, knjiga (ili strip) se ne ceni prema koricama. Niti covek prema odelu... |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
zizanon
Senior Member

Croatia
1523 Posts
Member since 21/11/2003 |
Posted - 16/11/2006 : 00:26:01
|
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by deangelis
Predlažem uvaženim clanovima ovog foruma (mislim na one malo starije i pametnije u odnosu na one mlade drkadije koji citaju Marka i Bleka),da se malo više bave sexom, a manje gubljenjem vremena na ovom forumu. Forum treba biti transparentan, dakle na njemu moraju biti iskljucivo informacije o stripu, a ne ovako, da ja moram citati pet minuta svakakvih sranja radi tudih frustracija što ne mogu kupiti strip, da bi procitao nešto radi cega konacno i citam ovaj forum. Sex je Zakon.
a onda mi drkadzije koji citaju bleka i marka ( iako smo malo stariji ) dodjemo do zakljucka da si ti taj koji je frustriran i bez seksa
i dok sjedim ovdje u baru i kroz prozor promatram njega kontam da je Freud u pravu i da je seks korijen svega 
motel, money, murder, madness let's change the mood from glad to sadness |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/11/2006 : 00:38:14
|
quote: Originally posted by simi
Poredjenje narativnog dela ljudske kreativnosti sa prevoznim sredstvom nalazim neumesnim. Jer, knjiga (ili strip) se ne ceni prema koricama. Niti covek prema odelu...
Ne znam odakle si ti, ali tu gdje ja živim, covjek se cijeni po odjelu, a knjiga po koricama...
Gallows tree, gallows tree bastard of history... |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 16/11/2006 : 01:19:07
|
Ma mene u stvari sad najviše zanima statisticki je li veci broj ljudi koji su procitali prvi post u topicu i promislili "pa šta, nisu se dogovorili oko rabata i ende, gotova prica. Kupit cu stripove tamo di ih bude ( ili necu, irelevantno za temu ) i cao bella ili je veci broj onih koji su "zgroženi" dramatikom situacije odmah skocili na tastaturu, zgrabili mobitele ili crvene telefone ( direct link ) i zavapili u suzama " zašto, ali zašto????".
Dobro ima tu i opravdane zabrinutosti zbog vece udaljenosti Libellusa tako da potpuno razumin one kojima je to stvorilo problem. Moran priznat da je to i mene poprilicno zabrinilo ali san malo mucka ( ka' Prof. Baltazar ) i dositija se. Od sada centru prilazim sa juga a ne sa istocnog kraja gdje obicno obitavam kad sam u metropoli. Na taj nacin udaljenost Gradca i jedne od mojih omiljenih striparnica je 485,9 kn a ne kao ranije 486 km. Uštedu ostvarenu na ovoj razlici uložit cu u kupovinu iranske alternativne poezije.
E da se vratin na temu. Je da za kupovinu kompletne produkcije stripova ( bilo HC, SC ili PMVPPIPDMNOPTIINK* kiosk izdanja ) triba prodat bubreg ali tko voli nek' izvoli. Nitko nikoga ne prisiljava na kupovinu. E sad, brojni su razlozi za komentare.
Ljubomora na one koji ce ta izdanja imati, nedostatak adekvatnih polica za arhiviranje, cura/žena/ljubavnica se buni zbog sve vece gomile papira, možda se gorespomenute dame ljute zbog kolicine love koju taj papir guta, možda i mi postajemo svjesni koliko nam stripovi love gutaju, možda je neki protivnicima HC izdanja krivo jer bi tili napravit recenziju a ne postoji SC izdanje pa se grizu...kompromitirati se ili ne,...i tako dalje i bliže. Slobodno nadopunite niz.
Mislim da uvaženi drug i starešina Stinky nema ovih problema ali mu je pomalo dosadno pa je bacija brumu. Zna je da ce "ribice" pohrlit. I to je njegovo demokratsko pravo. Zamjeram jedino zbog uvreda upucenih bilo kome. To nam baš i ne triba. Na drugu stranu Marko, ne da je proguta mamac, nego i udicu sa još po metra krene.
E sad, ne branim ni Marka ali stanje ne neminovno tako. Dokaz jedinog isplativog nacina poslovanja je upravo HC. To se vidi i po sve brojnijim HC izdanjima. Kažem "isplativog" jer to doista i mislim. To je nacin da mali izdavaci ( iako je Libellus, po meni, vec odavno prošiša granicu malog izdavaca i na tome im cestitam ) opstanu. U slucaju Libellusa može se rezonirat i na sljedeci nacin. Ajmo pokrenit izdanje. Budimo u startu zadovoljni da se pokrijemo, dakle da ne gubimo. Dakle cisto iz ljubavi pokrenimo ediciju a ako krene zarada ce se kad tad pojaviti. Cijenu formiramo po omjeru 3:1. Na tri uložene kune, jedna zarade. Ili pojednostavljeno trecina tiraža je zarada. Ispitivanjem tržišta namece se zakljucak da je opravdan tiraž od 500 kom. Recimo da je trošak do izlaska iz tiskare 30 kn po komadu ( zamislimo da se radi o Ken Parkeru ) a kasnije razni popusti, rabati, pokloni, porezi dovedu do onog omjera 3:1. Koliko može biti zarade po jednom broju? 20 kn? Ne može ali, recimo da može. I šta kaže matematika. Dosadašnja 24 broja x 500 kom. x 30 kn = 360 000 kuneja. Rasprodana su tri broja, super!!!, povikaše u Libellusu. Sa zaradom financiramo nova dva broja. Od prodaje tiraža preostala 21og broja možda se može pokrit još par brojeva. Recimo još 4. Ili ako ne može malo dodamo svježeg kapitala i eto nas ponovo u roku sa novih 6 ( 8 ) brojeva. Kad se makinja zahukta izdanje ce financirati samo sebe. E tu se vracam na "ispativost". Dakle postat ce isplativo jednog dana. To kaže logika ali buduci da živimo u nelogicnom okruženju, ništa nije sigurno. E sad, tko je voljan ulagati pedesetak tisuca eura dok mu se kapital ne pocne oplodivati. I to u stripove!!!! Malo je takvih al' ocito imaju muda ( ili viška love ). I sigurno je prva misao vodilja bila ljubav prema stripovima a prirodno je da kad tad postave pitanje isplativosti. I zbog toga ih podržavam. I mislim da im se ne uvlacim zbog toga u guzicu. Naravno da ne mogu pratiti sva izdanja. Izabrat cu ono što mi se svidi i to u kolicini koju sebi mogu priuštiti. Ono što ne mogu kupiti ostaje za neka bolja vrimena ili to nikad necu imati. Pa šta big deal. Pokušavam zamisliti šta bi me moglo nagnati da pocnem pljuvati po nekom izdavacu. Mogu možda imati primjedbe na izdanje, mogu možda glumiti inteligenciju pa raspredati o prici ili crtežu i to je to.
Doduše Stinky dobro dode kao osvježenje.
Netko je spomenija novine od 6 kn. Postoji i 24 sata za 3 kn. Dakle izbor je tu. Normalno bi bilo da svak odabere ono što može ili voli a ne sada pljuvati po ostalim novinama jer one ne koštaju 3 kn.
* Pažljivo Me Veži Prilikom Pakiranja I Pazi Da Me Ne Oštetiš Pri Transportu I Izlaganju Na Kiosk
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 16/11/2006 : 01:31:24
|
Sto jedno vrelo ljeto sa puno vatrenih strankinja ucini od covika!
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
|
simi
Average Member

812 Posts
Member since 07/09/2005 |
Posted - 16/11/2006 : 07:47:40
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by simi
Poredjenje narativnog dela ljudske kreativnosti sa prevoznim sredstvom nalazim neumesnim. Jer, knjiga (ili strip) se ne ceni prema koricama. Niti covek prema odelu...
Ne znam odakle si ti, ali tu gdje ja živim, covjek se cijeni po odjelu, a knjiga po koricama...
Ako je zaista tako, i ako to uocavash, nije tesko biti iznad toga. |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 16/11/2006 : 08:27:07
|
quote: Originally posted by Toninho
HA HA WANDEREER uvlacenje nemreš bilivit
a ti sad reci da nije tako  samo na sestoj strani ovog topica imas 3 (TRI) slucaja |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 16/11/2006 : 08:44:46
|
quote: Originally posted by Renky
Netko je spomenija novine od 6 kn. Postoji i 24 sata za 3 kn. Dakle izbor je tu. Normalno bi bilo da svak odabere ono što može ili voli a ne sada pljuvati po ostalim novinama jer one ne koštaju 3 kn.
da, koštaju 3 kune....i za tebe su to novine? za mene nisu.....
"...I only dream in black and white..." |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Posted - 16/11/2006 : 08:48:13
|
quote: Originally posted by wanderer
quote: Originally posted by Toninho
HA HA WANDEREER uvlacenje nemreš bilivit
a ti sad reci da nije tako  samo na sestoj strani ovog topica imas 3 (TRI) slucaja
daj još jednom shvati - moje (naše) slaganje i stavljanje na markosovu stranu nije uvlacenje....uostalom, tvoj stav da je to uvlacenje meni u biti ništa ne znaci....markosu sam zahvalan na Spagetti brothersima, i da ih je stinky uspio objaviti i na njegovoj strani bi bio....al ne - on ih nece, nemože, nezna objaviti i zato mu je jednostavnije kvocat nama ostalima o HC, SC, bla, bla, bla.....
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 16/11/2006 : 08:58:30
|
quote: Originally posted by Tiger Jack
Dragi naši Švabe, šta Vi koji kurac proizvodite te skupe aute? I onda nam ih reklamirate kao da su neka fora? Vi ste zapravo perfidni moroni (švapski!) Da Vam ja kažem: - zašto morate imat dijelove od kevlara i šta-ti-ja-znam-cega kad bi se to dalo i na drugi nacin skovat od obicna željeza? - jebali Vas kožni sicevi, klima i ABS, šta fali fici? - nemojte mi se pravdat da je politika Vaše usrane firme proizvodenje luksuznih automobila na koje cete biti ponosni! Ne pušimo mi ta sranja; hocemo automobile-smece kakvi su bili nekada! - hocemo kupovati automobile iskljucivo u kioscima!!!! - i da znate, cak i ako nas poslušate mi cemo opet biti nezadovoljni i zajebavat cemo Vas jer pravite nekvalitetna i jeftina vozila za lumpenproletarijat. Nas zapravo ti automobili uopce ne zanimaju i nikada ih ne bismo poceti proizvoditi sami, ali zadržavamo svoje gradansko pravo biti picajzle! - onaj tko se ne slaže s nama i kaže jednu rijec Vama u korist zapravo je uvlakac, ušljivi sluga korporativnog kapitala i osoba ciji su srce i um ispunjeni visokooktanskim HC gorivom (bezdrvnim). Smrt fašizmu - SC narodu!
Eto. Jebi ga, ja bih im pisao, ali ne znam njemacki...
I vi ste ovome dali da vam pise testove u novom Tex almanahu koji treba izaci??? Uzas! Samo zbog toga ga necu kupiti...
Tiger, samo tako nastavi dalje, siguran sam da ces ovim nacinom dobiti koji HC almanah besplatno |
 |
|
Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts
Posted - 16/11/2006 : 09:17:23
|
Zlato, vidiš da na tvoje provokacije nisam odgovarao ni ranije, pa ni sada necu dramaticno produbljivati temu. Ali interesantno je da ti smatraš kako si principijelan, a stavovi drugih ljudi su unaprijed uvlakacki i pogrešni ako se ne slažu s tvojima. Jer ti si Robin Hood i uvijek si na strani malog covjeka, a ako se ja slažem s Markosom...onda sam Superhik, samo ne toliko simpatican?
Radi se o tome, mili moj wandereru, da meni na neku stvar idu ljudi koji stalno drugima gledaju u džep, kritiziraju sve što netko drugi radi, a da pritom nisu spremni nešto slicno raditi sami...jer su oni kao iznad toga. Ne govorim nužno o tebi, ni ne poznajem te, ti si se za mene zakacio...mudrujuci nešto na nacin opisan na pocetku posta.
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
CortoMaltese
Average Member

.jpg)
Croatia
792 Posts
Member since 16/03/2003 |
Posted - 16/11/2006 : 09:53:57
|
quote: Originally posted by Tiger Jack
Eto. Jebi ga, ja bih im pisao, ali ne znam njemacki...
Jebiga, izabrao si nesretan primjer; po posljednjim istraživanjima, švapska kola nisu ni blizu vrha po pouzdanosti. Tamo caruju Japanci. Namece se zakljucak da su ta švapska kola ipak malo precjenjena. |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Posted - 16/11/2006 : 09:56:32
|
quote: Originally posted by CortoMaltese
Jebiga, izabrao si nesretan primjer; po posljednjim istraživanjima, švapska kola nisu ni blizu vrha po pouzdanosti. Tamo caruju Japanci. Namece se zakljucak da su ta švapska kola ipak malo precjenjena.
a jesi cjepidlaka.....
 |
|
Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts
Posted - 16/11/2006 : 10:01:05
|
quote: Originally posted by CortoMalteseNamece se zakljucak da su ta švapska kola ipak malo precjenjena.
Možda je primjer baš zato dobar?     |
 |
|
Topic  |
|