forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Miguel Angel Repetto
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 09/11/2006 : 22:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
Kako su od pojave Spaghettija argentinski autori opet in, spomenuo bih da sam nedavno procitao Texov maxi broj 4 "I due volti della vendetta" kojega je crtao Repetto.

O covjeku mogu reci sve najbolje, sjajan crtež, epizode su vrlo dobro napisane (by Segura), a ovaj ih je nacrtao do jaja.
Mislim da akcijske scene, posebno one s kišom metaka nitko od Texova staffa ne crta bolje od Repetta, barem za moj ukus.
Kako je covjek skoro 80-togodišnjak, jasno je da je u životu radio još štošta. Vidio sam opsežnu bibliografiju, ali me zanima je li netko citao još nešto od Repetta i kakvi su dojmovi?

jaki
Advanced Member

Croatia
27636 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/11/2006 : 00:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Imam jedan sken Texove nove epizode(regularne).Ne kapiram dobro talijanski ali je crtež fenomenalan!
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 10/11/2006 : 10:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
Meni je Repetto trenutancno u Tex staffu mozda cak najlosiji crtac.

Za ono pravo pokusaj pronaci radove Artura Del Castilla (kojeg Repetto kopira) u Strip Artu i Stripoteki!

----------------------------------------------------
Usporedni popisi Bonelli stripova:
http://striparna.com/stripofili/corto/
Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 10/11/2006 : 10:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
Ukusi se razlikuju...
Meni ocito nije.
Go to Top of Page

magirus
Junior Member

Serbia
451 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 10/11/2006 : 10:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send magirus a Private Message
Ima nekoliko epizoda Kobre Arthura del Castilla u Stripoteci koje je crtao Repetto ali ih je tesko razlikovati jer su im stilovi u to vreme bili jako slicni.
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3089 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 10/11/2006 : 11:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
može koji sken da i mi damo svoje mišljenje ;)))

"...I only dream in black and white..."
Go to Top of Page

Bazooka_Joe
Starting Member

Slovenia
85 Posts

Member since 02/08/2004

Posted - 10/11/2006 : 13:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Bazooka_Joe a Private Message
Mnogi od danasnjih autora uveliko kopiraju Jesusa Blasca i Artura del Castilla, jeste mozda vidjeli koji western kojeg je radio Jules Radilovic? Dakle normalno je da mladi citatelji ne znaju za te velikane kojih više nema. Ista se stvar dešava i u glasbi i u filmu gdje slušamo i gledamo samo remake radove koji nisu ni sjena originala a današnja mladež pojma nema da je to sve vec bilo uradeno prije cca.40 godina ... Okrenimo se pravim stvarima, ono što danas u Texu nešto vrijedi je G. TICCI - a de Castillo i Blasco su nedostižni
Go to Top of Page

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 10/11/2006 : 14:06:19  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message
Castillo i Blasco su nedostižni by Bazooka Joe

živa istina, nema boljih

ali Repettov crtež je ipak malo više krut, neprirodan. Kod njega, mada radi mnoštvo detajla, sve nekako stoji, a crtež Castilla je fluidan, potpuno prirodan. Kod Castilla me uvek najviše fasciniralo što predmeti, zgrade uglavnom, u daljini nisu dobro nacrtane. I to je zato, jer su u daljini, pa se loše vide. Ergo. Crtacki realizam, da pa padneš na dupe. Repetto je takodje objavio jednu Kobru u Dubrovackom gusaru(pisani roman), a ostalo je sve bilo u Stripoteci. A njegov Tex je dobar, cak vrlo dobar.
Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 10/11/2006 : 14:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
Meni se svida što u pucackim scenama meci koje crta Repetto proizvode nekakvu realnu štetu. Pogodena tijela su odbacena natrag, pršte kapljice krvi, iverje...dinamika cista, k'o da gledam CSI.

Berni treba izdati još jedan Maxi (mislim: Ortiz, Zlato juga) pa onda slijedi ovaj, pa ce dogodine vjerojatno i širi krug ljudi moci reci svoje mišljenje...
Go to Top of Page

K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts

Member since 01/05/2006

Posted - 10/11/2006 : 17:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send K.G. 21 a Private Message
Na kojeg Texovog crtaca najviše podsjeca Repeto? Meni je u Texovom stafu najlošiji De la Fuente.
Go to Top of Page

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 10/11/2006 : 17:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message
Za ono pravo pokusaj pronaci radove Artura Del Castilla (kojeg Repetto kopira) u Strip Artu i Stripoteki by corto33

Potpisujem

Repetto kopira Castilla, odlicno ga kopira, ali još uvek je to samo kopija velikog majstora

Evo, navukli ste me, išao pogledat Intrigo nel Klondike, TEX#544, tekst Boselli, crtež Repetto.
Nije da je loš crtež, daleko od toga, ali fali mu baš ono, što se pominjalo na topiku o Castillu. Njegove je crtež preopterecen, kod njega su sve slicice pune, prepune, a crtež mu nije fluidan. Citalac treba ponekad i malo praznog prostora, koju šrafuru, prizori iz daleka ne smiju biti tako precizno nacrtani.
Dajmo, uzmimo još jednog velikog majstora : Jose Ortiza
Tex Almanacco West 2006, Mescalero Station, tekst Nizzi, crtež Ortiz
Pogledajte molim vas, kako to radi majstor. Ima praznog, ima punog prostora. Imaju strane, koje su prakticko bele, a druge skoro crne. A oko ne trpi ništa. Prosto uživanje.

onaj, koji ne cita stripove

Edited by - diderot2 on 10/11/2006 17:46:57
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3491 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 10/11/2006 : 18:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Imam Rio Hondo, maxi Tex od Repetta, i crtež je fantastican! Sve najbolje!
Jaki, da li bi mogao tu epizodu Texa poslati na mail jasmin_i_tex@yahoo.com ako je moguce u djelovima manjim od 10 Mb!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 10/11/2006 : 19:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by diderot2
Dajmo, uzmimo još jednog velikog majstora : Jose Ortiza
Tex Almanacco West 2006, Mescalero Station, tekst Nizzi, crtež Ortiz
Pogledajte molim vas, kako to radi majstor. Ima praznog, ima punog prostora. Imaju strane, koje su prakticko bele, a druge skoro crne. A oko ne trpi ništa. Prosto uživanje.

Bas sam nedavno toga procitao ovu pricu Mescalero Station!
Prosto je nevjerovatno, kako Ortiz moze iz jedne prosjecne price (Nizzi je iz godine u godinu sve losiji i losiji) da napravi ovako uzivantski strip. Mozes se lepo opustiti i lagano gustati njegove crteze i kadrove.

Repetto je bas suprotje Ortiza, njegove table su teske i zamaraju citaoca nepotrebnim detajlima i uvijek istim tempom pricanja.

Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 10/11/2006 : 19:57:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
quote:
Originally posted by corto33

Repetto je bas suprotje Ortiza, njegove table su teske i zamaraju citaoca nepotrebnim detajlima i uvijek istim tempom pricanja.

Ne slažem se, ali ono, baš nimalo!
Naravno, svatko ima pravo na svoj ukus i niciji nije "ispravniji" od onog drugog, ali meni je Repetto cista relaksacija.
Kakav zamor, kakve teške table... meni to izgleda napravljeno studiozno, ali s mjerom, bez pretjerivanja.
Evo, sad sam opet listao tražeci to što ti vidiš...i nisam našao )nosim naocale).

Ortizu svaka cast i on je majstor.
Recimo, klasu lošiji od Repetta mi je Fontov maxi "Nei territori del Nordovest" s kojim se sada mucim...
Go to Top of Page

K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts

Member since 01/05/2006

Posted - 10/11/2006 : 20:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send K.G. 21 a Private Message
Meni je Ortiz dobar crtac ali mi je njegov crtež premracan.
Go to Top of Page

WALTER
New Member

Slovenia
103 Posts

Member since 08/12/2002

Posted - 10/11/2006 : 21:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send WALTER a Private Message
Pa niko ne kaže da je Repetto loš, samo je receno da kopira del Castilla.
I još jedna zanimljiva stvar, Victor dela Funete je odlican crtac ali TEXA ne radi dobro, no treb apogledati njegove druge uradke, možda Les Gringos, više volim gledati Texa kad garadi Marcello mada je sigurno slabiji crtac od de la Fuenteja
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 10/11/2006 : 21:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message
Marcello je odlican crtac, iako meni nije baš nešto u Zagoru...
Go to Top of Page

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 10/11/2006 : 21:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message
tako je

de la Fuente je izvrstan crtac, mada mu Tex ne izpada tako, što ga ocekivasmo
njegovi Gringosi (gvozdeni letaci) su dobri, ali ništa više. Cak mu Charlier, kao scenarista nije napravio cudo.
Pogledajte molim vas, ove slicice. Crtac je genij.

http://victordelafuente.blogspot.com/

Poznajemo ga i mi. Iz više navrata. Iz Stripoteke, Strip arta, Strip magazina. Ne znam, kako da mu nije uspeo veliki prodor medju najprodavanije crtace. Možda nije imao upecatljivog junaka. Ili se možda varam. Pa odgovor leži negdje drugdje.U svakom slucaju, neko kao Marcello ne dosegne mu ni koljena. Mada je Marcello primjereniji za stripove tipa Bonelli. Cak i za Zagora.

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6368 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 10/11/2006 : 21:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Ovo je puno bolje od Texove epizode koju je nedavno izdao Ludens.Tu sam se po prvi put susreo sa De la Fuenteom i moram reci da sam se poprilicno razocarao.

Ortiz i Font su majstori,pogotovo ovaj prvi.Blasco mi je ocajan,možda zato jer sam ga upoznao u pricama koje je izdavala SD(mislim na Texa).Njegove ranije radove nisam vidio.

Dajte neki sken ili link da vidim Repetta.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

WALTER
New Member

Slovenia
103 Posts

Member since 08/12/2002

Posted - 10/11/2006 : 21:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send WALTER a Private Message
Aco, Blasco je svetovna špica, in de la Funete ni dalec za njim velik mojster vendar ne glejte risarje samo skozi Bonellija, to je tlaka ...
Go to Top of Page

K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts

Member since 01/05/2006

Posted - 10/11/2006 : 21:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send K.G. 21 a Private Message
Zanima me kakav je De la Fuente u novijim Texovima? Ja sam citao samo Rendžer u opasnosti gdje je mu crtež baš i nije nešto, barem po meni.
Go to Top of Page

WALTER
New Member

Slovenia
103 Posts

Member since 08/12/2002

Posted - 10/11/2006 : 21:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Send WALTER a Private Message
Kažem da ne trebate De la Fuentea ocnjivat kroz Bonelija jer to mu je šljakerski posao - bolje pogledajte link koji je stavio diderot
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 11/11/2006 : 14:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
Jesus Blasco

crtac, koji je napravio Celicnu kandžu

corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 11/11/2006 : 16:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by Tiger Jack
Recimo, klasu lošiji od Repetta mi je Fontov maxi "Nei territori del Nordovest" s kojim se sada mucim...

I due volti della vendetta jos nisam procitao ali vjerujem, da je OK prica, posto je pisao Segura. Nei territori del Nordovest sam nedavno procitao i nije mi bio bas nesto, najvise krivde za to nosi Boselli, koji se ovaj put nije bas izkazao.
Tako, da jos mogu da vjerujem, da je u cjeloti I due volti della vendetta bolji od Nei territori del Nordovest. Ali ako usporedujes samo crtez Fonta i Repetta, pobjeduje Font s K.O. u prvoj rundi.

Videces i sam, da ce Repetto poceti, da te zamara, kad procitas vise njegovih stripova

Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3491 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 11/11/2006 : 21:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Tiger Jack

I due volti della vendetta jos nisam procitao ali vjerujem, da je OK prica, posto je pisao Segura. Nei territori del Nordovest sam nedavno procitao i nije mi bio bas nesto, najvise krivde za to nosi Boselli, koji se ovaj put nije bas izkazao.
Tako, da jos mogu da vjerujem, da je u cjeloti I due volti della vendetta bolji od Nei territori del Nordovest. Ali ako usporedujes samo crtez Fonta i Repetta, pobjeduje Font s K.O. u prvoj rundi.

Videces i sam, da ce Repetto poceti, da te zamara, kad procitas vise njegovih stripova

Repetto je zakon, ko ste vi da kažete nekom talentovanom crtacu koji vam može biti djed da kopira nejkoga i da loše crta, spustite se na zemlju!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

Tiger Jack
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 25/12/2003

Posted - 12/11/2006 : 00:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tiger Jack a Private Message
quote:
Ali ako usporedujes samo crtez Fonta i Repetta, pobjeduje Font s K.O. u prvoj rundi.

Zavisi tko je sudac...
Ako ja sudim, onda baš i ne...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000