Ovim topicom samo želim izraziti svoje neslaganje sa potezom izdavaca Libellus u kojem formatu i obliku izdaje TEXA.
Kad sam na crš-u uzeo u ruke taj špek prestala me želja za citanjem stripova ... desilo mi se isto kad neko gladan dode na rucak a tamo mu sipaju na tanjir overload i smuci mu se da bi jeo ...
mislim da to nije promocija za strip nego antipropaganda i nadam se da ce decki ako su se vec upustili u posao sa texom istoga izdavati na nacin kako to cini Ludens ili Bonelli - kolicina stranica, papir, ... itd
Taj still podsijeca me na dane hiperprodukcije Johny Štulica i njegove peterostruke albume ... što je previše previše je, takvim potezima stvari gube vrijednost i car ...
Da se razumijemo, podržavam i poštujem entuziazam i sve što ide uz današnje nakladnike koji se bave izdavanjem stripova ... ali oblik i nacin ovog produkta smatram atentatom na Tex-a.
Onda ti prijatelju smisli nacin kako prodavati Texa na kioscima, na 112 stranica i za 16 kuna i to redovno svaki mjesec, a da izdavac ne bude u debelom minusu i ja cu te predložiti za Nobelovu nagradu...
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Ovim topicom samo želim izraziti svoje neslaganje sa potezom izdavaca Libellus u kojem formatu i obliku izdaje TEXA.
Kad sam na crš-u uzeo u ruke taj špek prestala me želja za citanjem stripova ... desilo mi se isto kad neko gladan dode na rucak a tamo mu sipaju na tanjir overload i smuci mu se da bi jeo ...
mislim da to nije promocija za strip nego antipropaganda i nadam se da ce decki ako su se vec upustili u posao sa texom istoga izdavati na nacin kako to cini Ludens ili Bonelli - kolicina stranica, papir, ... itd
Taj still podsijeca me na dane hiperprodukcije Johny Štulica i njegove peterostruke albume ... što je previše previše je, takvim potezima stvari gube vrijednost i car ...
Da se razumijemo, podržavam i poštujem entuziazam i sve što ide uz današnje nakladnike koji se bave izdavanjem stripova ... ali oblik i nacin ovog produkta smatram atentatom na Tex-a.
Sto je jelte pozitivna stvar i moze pozitivno da utice na tebe da se konacno okanes tog trasha i posvetis svoje dragoeno vreme nekim drugim stvarima koje ga i zasluzuju.......
ajte momci paljba moze da pocne, nisam ovo dugo radio, nedostajalo mi je, sad cu lepo da zaspim....
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...''
Njegujuci filozofiju (ne)imanja, (bez)vrijednosti, (ne)potrebe i životnih prioriteta ja sam jednostavno i nonšalantno samo prolazio pored štandova sa HC stripovima na CRŠ-u... sve je u izboru! Sve je u tvojoj glavi! Svijet je velik! A svemir je pun zvijezda!
Pa meni se ova izdanja puno više svidaju od recimo Giganata. Ljepše su napravljena i standardnog formata, Bonneli mi nekako ne paše na vecem formatu. Malo sam ih prelistao i stvarno zakon izgledaju. No nisam neki die hard fan pa ne namjeravam uzeti ali ne vidim razloga protivljenju, fanovi Texa ce barem jednom - dvaput godišnje doci na svoje.
Jako mi je drago da su fanovi zadovoljni i da ce se to odraziti kod izdavaca. Suština što sam hteo da kažem je da meni Tex funkcionira samo u klasik formatu.
Ne smatram ovo nikakvim atentatom! Vec izborom! Oceš neceš?Biraj! Ako ti je skupo,posudi procitaj cekaj u biblioteci. Ako ne kupuj odmah dok ne nestane. Fanovi Texa nece kupiti Spirua niti Parkera. Oni uzimaju ono šta su cekali. Izbor je najbitnija stvar povodom izdanja uoci i oko CRŠa!
Njegujuci filozofiju (ne)imanja, (bez)vrijednosti, (ne)potrebe i životnih prioriteta ja sam jednostavno i nonšalantno samo prolazio pored štandova sa HC stripovima na CRŠ-u... sve je u izboru! Sve je u tvojoj glavi! Svijet je velik! A svemir je pun zvijezda!
za Texoljupce: da li je prva prica o Mefistu bila objavljena u EX-YU (ova prije Mefistovog sina, koja je ispricana na pocetku Libellusove debele knjižurine)? Thommo--gdje ti je onaj ultra popis?
Kolko sam informiran, izlazi Tex i u normalnom izdanju, pa ko nece integral neg kupi redovni. Mada, dok pogledam tih 300-tinjak stranica i lijepi omotic na polici, i ne pogledam koliko je koštao, odmah dobijam želju za listanjem!
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
za Texoljupce: da li je prva prica o Mefistu bila objavljena u EX-YU (ova prije Mefistovog sina, koja je ispricana na pocetku Libellusove debele knjižurine)? Thommo--gdje ti je onaj ultra popis?
Mefisto se prvi puta pojavljuje u jednoj kratkoj prici u Talijanskom TX 3 i to je jedna je od rijetkih prica iz TOP 100 koju je dnevnik preskocio.
Drugi puta se pojavljuje u prici TX 39/40 (ZS 392-393)
Treci puta se pojavljuje u TX 78B/80 (ZS 19 tu nedostaje prvi dio price, odnosno gotovo 100 stranica)
Cetvrti puta se pojavljuje u TX 93/95 (ZS 660/662) to je prica koja je u uvodu Libellusove knjige.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Kolko sam informiran, izlazi Tex i u normalnom izdanju, pa ko nece integral neg kupi redovni. Mada, dok pogledam tih 300-tinjak stranica i lijepi omotic na polici, i ne pogledam koliko je koštao, odmah dobijam želju za listanjem!
Originally posted by Dalen Mislim da si krivo informiran.
Ipak mislim da nisam... Pod normalni mislim na redovni serijal ne na iste epizode koje su izašle u Libellusa. Sad jel to epizoda 343 ili 122, gladnim Texa nije tak važno! Mada, svaki pravi kolekcionar i fanaticni fan ima doma još i talijansku kolekciju.
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?