forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Atentat na Texa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Bazooka_Joe
Starting Member

Slovenia
85 Posts

Member since 02/08/2004

Posted - 25/11/2006 : 22:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Bazooka_Joe a Private Message
Ovim topicom samo želim izraziti svoje neslaganje sa potezom izdavaca Libellus u kojem formatu i obliku izdaje TEXA.

Kad sam na crš-u uzeo u ruke taj špek prestala me želja za citanjem stripova ... desilo mi se isto kad neko gladan dode na rucak a tamo mu sipaju na tanjir overload i smuci mu se da bi jeo ...

mislim da to nije promocija za strip nego antipropaganda i nadam se da ce decki ako su se vec upustili u posao sa texom istoga izdavati na nacin kako to cini Ludens ili Bonelli - kolicina stranica, papir, ... itd

Taj still podsijeca me na dane hiperprodukcije Johny Štulica i njegove peterostruke albume ... što je previše previše je, takvim potezima stvari gube vrijednost i car ...

Da se razumijemo, podržavam i poštujem entuziazam i sve što ide uz današnje nakladnike koji se bave izdavanjem stripova ... ali oblik i nacin ovog produkta smatram atentatom na Tex-a.

Edited by - Bazooka_Joe on 25/11/2006 23:05:16

mike
Senior Member

Slovenia
2864 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/11/2006 : 23:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Ajooj . Stinky i Kiky, bacili vam udicu [..

Jack the Black.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/11/2006 : 23:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message

Onda ti prijatelju smisli nacin kako prodavati Texa na kioscima, na 112 stranica i za 16 kuna i to redovno svaki mjesec, a da izdavac ne bude u debelom minusu i ja cu te predložiti za Nobelovu nagradu...

'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Go to Top of Page

Bazooka_Joe
Starting Member

Slovenia
85 Posts

Member since 02/08/2004

Posted - 25/11/2006 : 23:20:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Bazooka_Joe a Private Message
Misliš li da Ludens investira u stripove zbog toga što je emotivno vezan na nas skupinu marginalca koja cita stripove ?

Edited by - Bazooka_Joe on 25/11/2006 23:22:21
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 25/11/2006 : 23:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Jesi li pomislio da je to i jedini nacin da Teks uopste i izadje?

Ali, dzaba slepom crtati i gluvom pricati. Ovakve topike podkljuc odmah!

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

phreek
New Member

Croatia
144 Posts

Member since 25/08/2006

Posted - 26/11/2006 : 00:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send phreek a Private Message
stari, ne moraš kupiti!

dok god ima tko hoce - ko te jebe!

i strip je roba

(ne kužim cemu tolka išcudavanja na svakom drugom topicu!)
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 26/11/2006 : 07:50:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by Bazooka_Joe

Ovim topicom samo želim izraziti svoje neslaganje sa potezom izdavaca Libellus u kojem formatu i obliku izdaje TEXA.

Kad sam na crš-u uzeo u ruke taj špek prestala me želja za citanjem stripova ... desilo mi se isto kad neko gladan dode na rucak a tamo mu sipaju na tanjir overload i smuci mu se da bi jeo ...

mislim da to nije promocija za strip nego antipropaganda i nadam se da ce decki ako su se vec upustili u posao sa texom istoga izdavati na nacin kako to cini Ludens ili Bonelli - kolicina stranica, papir, ... itd

Taj still podsijeca me na dane hiperprodukcije Johny Štulica i njegove peterostruke albume ... što je previše previše je, takvim potezima stvari gube vrijednost i car ...

Da se razumijemo, podržavam i poštujem entuziazam i sve što ide uz današnje nakladnike koji se bave izdavanjem stripova ... ali oblik i nacin ovog produkta smatram atentatom na Tex-a.

Sto je jelte pozitivna stvar i moze pozitivno da utice na tebe da se konacno okanes tog trasha i posvetis svoje dragoeno vreme nekim drugim stvarima koje ga i zasluzuju.......

ajte momci paljba moze da pocne, nisam ovo dugo radio, nedostajalo mi je, sad cu lepo da zaspim....

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 26/11/2006 : 10:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
bazooka, to je vec prežvakano na "miljon" puta, nema smisla da opet mlatimo praznu slamu,
ja to kupujem, a ti ako neceš, okani se toga

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 26/11/2006 : 11:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Njegujuci filozofiju (ne)imanja, (bez)vrijednosti, (ne)potrebe i životnih prioriteta ja sam jednostavno i nonšalantno samo prolazio pored štandova sa HC stripovima na CRŠ-u... sve je u izboru! Sve je u tvojoj glavi! Svijet je velik! A svemir je pun zvijezda!

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47481 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/11/2006 : 12:35:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
nisan toliki fan Texa,ali mi se cini da je taj HC skroz dobro napravljen.ne vidin zašto se ne bi prodava.ja cekan Kena

inner fear your worst enemy
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 26/11/2006 : 12:46:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
živeli atentatori
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 26/11/2006 : 13:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message
Pa meni se ova izdanja puno više svidaju od recimo Giganata. Ljepše su napravljena i standardnog formata, Bonneli mi nekako ne paše na vecem formatu. Malo sam ih prelistao i stvarno zakon izgledaju. No nisam neki die hard fan pa ne namjeravam uzeti ali ne vidim razloga protivljenju, fanovi Texa ce barem jednom - dvaput godišnje doci na svoje.
Go to Top of Page

Bazooka_Joe
Starting Member

Slovenia
85 Posts

Member since 02/08/2004

Posted - 26/11/2006 : 14:32:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Bazooka_Joe a Private Message
Jako mi je drago da su fanovi zadovoljni i da ce se to odraziti kod izdavaca. Suština što sam hteo da kažem je da meni Tex funkcionira samo u klasik formatu.

Edited by - Bazooka_Joe on 26/11/2006 16:03:15
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 26/11/2006 : 15:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Ne smatram ovo nikakvim atentatom!
Vec izborom!
Oceš neceš?Biraj!
Ako ti je skupo,posudi procitaj cekaj u biblioteci.
Ako ne kupuj odmah dok ne nestane.
Fanovi Texa nece kupiti Spirua niti Parkera.
Oni uzimaju ono šta su cekali.
Izbor je najbitnija stvar povodom izdanja uoci i oko CRŠa!
Go to Top of Page

altair
Average Member

Croatia
575 Posts

Member since 19/09/2005

Posted - 26/11/2006 : 17:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send altair a Private Message
meni su super. volim kad imam cijelu pricu, još u HC...
Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 26/11/2006 : 17:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message
Ja lijepo odem u knjižnicu i za 3 kune posudim,procitam pa vratim ...

da mi se nesto posebno dopada bas i ne ali za pricitat je cist OK

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/11/2006 : 19:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
ja cu kupiti

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

zeraprinc
Average Member

Serbia
977 Posts

Member since 03/02/2004

Posted - 26/11/2006 : 23:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit zeraprinc's Homepage  Send zeraprinc a Private Message
Srdjane, za tebe nisam ni sumnjao da neces kupiti. Nego, kada cemo o5 popiti po neku? Kako je trener? ;))

www.negotin-cafe.com
Go to Top of Page

vikic
Advanced Member

Croatia
4737 Posts

Member since 06/03/2003

Posted - 27/11/2006 : 01:02:40  Show Profile Show Extended Profile  Send vikic an ICQ Message  Send vikic a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Njegujuci filozofiju (ne)imanja, (bez)vrijednosti, (ne)potrebe i životnih prioriteta ja sam jednostavno i nonšalantno samo prolazio pored štandova sa HC stripovima na CRŠ-u... sve je u izboru! Sve je u tvojoj glavi! Svijet je velik! A svemir je pun zvijezda!

in the evidence of its brilliance

lol, previše se družiš sa stinkyem

"where is my mind?"
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 27/11/2006 : 14:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
za Texoljupce:
da li je prva prica o Mefistu bila objavljena u EX-YU (ova prije Mefistovog sina, koja je ispricana na pocetku Libellusove debele knjižurine)?
Thommo--gdje ti je onaj ultra popis?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/11/2006 : 14:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Kolko sam informiran, izlazi Tex i u normalnom izdanju, pa ko nece integral neg kupi redovni. Mada, dok pogledam tih 300-tinjak stranica i lijepi omotic na polici, i ne pogledam koliko je koštao, odmah dobijam želju za listanjem!

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 27/11/2006 : 15:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by jang

za Texoljupce:
da li je prva prica o Mefistu bila objavljena u EX-YU (ova prije Mefistovog sina, koja je ispricana na pocetku Libellusove debele knjižurine)?
Thommo--gdje ti je onaj ultra popis?

Mefisto se prvi puta pojavljuje u jednoj kratkoj prici u Talijanskom TX 3 i to je jedna je od rijetkih prica iz TOP 100 koju je dnevnik preskocio.

Drugi puta se pojavljuje u prici TX 39/40 (ZS 392-393)

Treci puta se pojavljuje u TX 78B/80 (ZS 19 tu nedostaje prvi dio price, odnosno gotovo 100 stranica)

Cetvrti puta se pojavljuje u TX 93/95 (ZS 660/662) to je prica koja je u uvodu Libellusove knjige.

'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 27/11/2006 : 16:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Dobro bi došao jedan integral sa Mefistom kao preludij ove knjige Mefistov sin!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 27/11/2006 : 21:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Srecom pa je prica ZS 660/662, koja je uvod u ovu Libellusovu pricu, lako nabavljiva. A i jeftina; možda desetak kuna po broju.

Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2273 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 28/11/2006 : 08:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Kolko sam informiran, izlazi Tex i u normalnom izdanju, pa ko nece integral neg kupi redovni. Mada, dok pogledam tih 300-tinjak stranica i lijepi omotic na polici, i ne pogledam koliko je koštao, odmah dobijam želju za listanjem!

Mislim da si krivo informiran.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/11/2006 : 10:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Dalen
Mislim da si krivo informiran.

Ipak mislim da nisam... Pod normalni mislim na redovni serijal ne na iste epizode koje su izašle u Libellusa. Sad jel to epizoda 343 ili 122, gladnim Texa nije tak važno! Mada, svaki pravi kolekcionar i fanaticni fan ima doma još i talijansku kolekciju.

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000