forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 10.000 prodatih na kiosku
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

milan2.0
New Member

127 Posts

Member since 16/10/2006

Posted - 29/11/2006 : 17:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send milan2.0 a Private Message
quote:
Originally posted by dubac

Pa prodaja mora da ide kad je reportaza o Faktor4 i Divljoj magiji bila cak i na dnevniku RTS i to u udarnom vecernjem terminu.Svaka cast za reklamu.Mora da djavolski kosta.

To za Dnevnik i za druge vesti i emisije je zanimljiva stvar - dakle, oni su nas sami zvali, shto meni govori koliko su mediji zheljni nekih ovakvih stvari. Napravili smo prvu konferenciju za stampu u ministarstvu kulture Srbije i pozvali novinare. I oni su dosli. Sledeceg dana sam bio zapanjen koliko je to bilo propraceno u medijima i sa kakvim je sve epitetima bilo opisivano - sve do "Prvi srpski strip" - od cega me je bilo malo sramota, zato sto takvu stvar niko od nas na konferenciji nije ni pomenuo, pa do "Uz podrsku Ministarstva Kulture", sto su svi protumacili kao da smo dobili neke pare od drzave, a samo smo koristili njihovu sobu za konferenciju. Ali eto, valjda je to bila zanimljiva vest pa se nasla u svim medijima sutradan. Zatim se krenuli pozivi sa raznih strana, raznih TV stanica, novina... i tako je krenulo.
Najvise para za reklamu ide na TV spotove koje pravimo za svaki broj i koji idu u udarnim terminima na najgledanijim emisija u Srbiji i Crnoj Gori.
O daljim planovima - za sada nemamo pojma. Ako ovo dozivi uspeh kakvom se nadam, i ako se tocak pokrene - prvo bih voleo da rezurektujem stripove koje smo izdavali pre vise od deset godina, kada je Luxor bio samo mala firma od nas chetvoro. Dalje bih voleo da odemo u druge zanrove - ali i dalje u okviru ovog univerzuma.
Za licencne stvari ne znam - ne planiramo nishta za sada, ali ko zna.
Go to Top of Page

Striparnica BUCH
Average Member

Slovenia
652 Posts

Member since 21/03/2004

Posted - 29/11/2006 : 18:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Striparnica BUCH a Private Message
milan2.0

Ako vas zanima prodaja Faktor 4 i Divlje magije u Sloveniji, javite mi.
LP

Sandi
Strip.art.nica BUCH
www.stripi.si
info@stripi.si

Striparnica BUCH
Go to Top of Page

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 29/11/2006 : 20:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
quote:
Originally posted by Rico

Bravo, znaci rad s isplati!

Tako i ja slicno gledam na to. Rad i puno ulaganja. Ne mozes da ocekujes da postignes nesto ako sitnicaris. A mogu misliti koliko kosta ova reklamna kampanja za F4 i DM na svim tim televizijama.
Mislim, ja sam se sokirao kada sam na poluvremenu prenosa Lige sampiona video reklamu za Faktor 4 i DM. Pa to nije bilo ni zlatnih '80-ih. Jesam laik, ali mislim da nema skupljeg reklamnog termina od tog.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/11/2006 : 10:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ni SD nije uopce imala neke reklame na TV-u. Mislim da sam samo jednom vidio nekakvu reklamicu. Samo jednom. Bernijevu nikada, koliko se sjecam...

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 01/12/2006 : 08:13:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Ma Luxor je bogovska firma, to majstor R zna da vodi.Opcenito, kad vidiš šta sve izbacuju, pa imaju cak svoj casopis kojim promoviraju svoje proizvode u njemu, umotane u par kratkih stripova (Boomerang), koji im se isplati samo radi reklame.To je posa.

Aaaaaaaaaaaaaa
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 01/12/2006 : 09:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
podrzavam domace strip izdavastvo mada mi se strip ne svidja,al valjda je sasvim dobar za klince sto je i najbitnije

drale
Go to Top of Page

vang0gh24
New Member

Canada
207 Posts

Member since 17/01/2004

Posted - 01/12/2006 : 20:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Send vang0gh24 a Private Message
normalno je da se nama koji smo vec zasli u godine i procitali sve sto se procitati moglo i sto je palo pod ruke, nece ciniti ovaj strip previshe zanimljiv. ja cak mislim da i vecina ovih sto se kunu u zagora i kupuje zagor klasik i extra, uopste i ne citaju te stripove vec ih samo neotvorene pakuju na police da kolekcije budu potpune. to su cinjenice.
e sad hvala bogu, ima jos klinaca, dece bujne mashte koji ce da gutaju ovo kao ja nekada zagorovu odiseju i opasne vode. Milane svaka ti cast! ti mozda cinis i najvazniju stvar za strip na nashim prosotrima. produzujesh mu zivot, otvarash oci onima koji strip nisu mozda nikada ni uzeli u ruke. jednoga dana bi svi mi ovde, voleli ili ne voleli tvoj strip mogli da profitiramo tako sto cemo na kioscima videti i ona izdanja koja mi volimo a koja trenutno nisu isplativa za izdavanje zbog malog trzista. samo napred!

devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 01/12/2006 : 21:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message
dugo nisam procitao sve postove na jednom topicu...ovo je jednostavno super za cuti....sve najbolje u radu...još kad vam mikica uleti s svojim crtežima bicete najaci

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 02/12/2006 : 02:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by LeeMan

Milane svidja mi sto si ovo rekao "Tinejdzeri koji nikada nisu citali stripove - to nam je ciljna grupa"- inache bi moj post izgledao drugachije, ja sam prelistao oba stripa kod druga i nisam bio odusevljen, zasto? To nema nikakve veze sa Dizajnom stripa, kvalitetom korica,listova,stampe oni su na mestu. Crtez i pricha su za moj ukus slabe. Inache ja podrzavam ideju da se domaci strip sto bolje probije na trzistu i da mladi bar bace pogled na umetnost koja se zove "strip".
***Inache verovatno znas za sledeca tri domaca stripa: Penevski-Ljubazni Lesevi,Milovic-Ono sto trazim i Grbe u Vrtu. Ocena za prvi 8/10, za Milovica 10/10 oba (svukupni utisak)
Djordje Milovic stvarno zna da napravi nesto kvalitetno za ljude s' mojim ukusom.

Only God can judge me!

Ne mozes da poredis babe i zabe... Ne mozes ca da poredis Milovica sa Penevski, a kamo li sa DM/F4... Milovic je stampan u 500 komada, a verovatno nije prodato ni 50-60% tiraza.... DM/F4 je komercijalni strip i kao takav odlicno funkcionise...

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 02/12/2006 : 02:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:

Pa prodaja mora da ide kad je reportaza o Faktor4 i Divljoj magiji bila cak i na dnevniku RTS i to u udarnom vecernjem terminu.Svaka cast za reklamu.Mora da djavolski kosta.
Nego hoce li se Luxor zadrzati samo na super herojima ili ce pokusati da izdaje nesto drugo za stariju citalacku publiku.Mozda otkupi prava na neke Bonelijeve junake ili nesto slicno.Ja cu kupovati F4 i Divlju Magiju kao podrsku domacem izdavastvu ali razmislite kada stanate na zdrave finansiske noge o prosirenju izdanja.

He he, ne mogu da verujem >>>> Nego hoce li se Luxor zadrzati samo na super herojima ili ce pokusati da izdaje nesto drugo za stariju citalacku publiku.Mozda otkupi prava na neke Bonelijeve junake ili nesto slicno

Jel kontas ti sta si napisao??? Bonelli za za stariju citalacku publiku??? Ej covece....

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 02/12/2006 : 02:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by wildboar

quote:
Originally posted by Obi-wan

U zemlji sa desetak milijuna stanovnika, dodeš na trafiku i ugledaš jedan jedini strip. Obideš još 10 trafika i svuda ima samo taj jedan jedini strip. U pitanju je spomenuto Luxor izdanje.
Svaka cast, ali meni nije cudno što se proda u toliko primjeraka. Vjerovatno cu kupiti cisto da vidim o cemu se radi...

Meni je cudno da se bilo koji strip proda u tom broju primeraka. Pokusavano je ovde godinama sa bonelijem ali su svi pokusaji ispropadali iako je u pitanju isto bio po jedan strip na kioscima.

Prodaju se u toliko, a mozda i vise primeraka Zagor Blek i MArk u Hrvatskoj i Alan Ford u Srbiji...

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/12/2006 : 07:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ovo su sjajne vesti za domaci strip. Nadam se da ce "Luxor" izdrzati. Nase trziste je siromasno i ovakvi podaci o prodaji zaista ohrabruju. Nasim izdavacima je i inace jako tesko, pa to sto su "Luxorovi" stripovi u prvom planu na kioscima moze samo da raduje. Distribucija "Ludensovih" stripova, ma sta neko mislio o tome, samo pravi dodatni problem Srpskom strip izdavastvu i "Marketprint" legalnom distribucijom njihove rimitende na nasim kioscima, i to jos po nizim cenama nego sto se ti isti stripovi prodaju u Hrvatskoj, samo zabija noz u ledja domacem strip izdavastvu pa i samom sebi (nece biti cudno ako im se u nekoj buducnosti sav posao i svede samo na to...)
Go to Top of Page

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 02/12/2006 : 09:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
Prema podacima izdavaca Alan Ford u Srbiji ima prosecan tiraz od 25.000 primeraka.
http://www.svet.co.yu/popup/jezici/english.htm#12
Go to Top of Page

milan2.0
New Member

127 Posts

Member since 16/10/2006

Posted - 02/12/2006 : 11:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Send milan2.0 a Private Message
quote:
Originally posted by simi

Prema podacima izdavaca Alan Ford u Srbiji ima prosecan tiraz od 25.000 primeraka.
http://www.svet.co.yu/popup/jezici/english.htm#12

25 000!! Pa to je FENOMENALNO!!
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1678 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 02/12/2006 : 11:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message

Meni je ruzno sto AF izdaje SVET.No dobro,samo da se stripovi izdaju,kupovacu svako domace izdanje i preporucivacu ih drugima .
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25574 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/12/2006 : 14:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by night

Meni je ruzno sto AF izdaje SVET.No dobro,samo da se stripovi izdaju,kupovacu svako domace izdanje i preporucivacu ih drugima .

Na svu srecu ga izdaje Svet, da je u pitanju neko drugi, cena bi bila veca a prodaja manja..

svega ovoga ne bi bilo da je Dado odmah zakljucao topic
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 02/12/2006 : 14:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Ovo su sjajne vesti za domaci strip. Nadam se da ce "Luxor" izdrzati. Nase trziste je siromasno i ovakvi podaci o prodaji zaista ohrabruju. Nasim izdavacima je i inace jako tesko, pa to sto su "Luxorovi" stripovi u prvom planu na kioscima moze samo da raduje. Distribucija "Ludensovih" stripova, ma sta neko mislio o tome, samo pravi dodatni problem Srpskom strip izdavastvu i "Marketprint" legalnom distribucijom njihove rimitende na nasim kioscima, i to jos po nizim cenama nego sto se ti isti stripovi prodaju u Hrvatskoj, samo zabija noz u ledja domacem strip izdavastvu pa i samom sebi (nece biti cudno ako im se u nekoj buducnosti sav posao i svede samo na to...)

To je Marketprint, jbga.
Sto bi kazala moja baba, tudje govno uvek lepse mirise

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/12/2006 : 14:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

quote:

Nego hoce li se Luxor zadrzati samo na super herojima ili ce pokusati da izdaje nesto drugo za stariju citalacku publiku.Mozda otkupi prava na neke Bonelijeve junake ili nesto slicno.Ja cu kupovati F4 i Divlju Magiju kao podrsku domacem izdavastvu ali razmislite kada stanate na zdrave finansiske noge o prosirenju izdanja.

He he, ne mogu da verujem >>>> Nego hoce li se Luxor zadrzati samo na super herojima ili ce pokusati da izdaje nesto drugo za stariju citalacku publiku.Mozda otkupi prava na neke Bonelijeve junake ili nesto slicno

Jel kontas ti sta si napisao??? Bonelli za za stariju citalacku publiku??? Ej covece....

Pa naravno.
To ti je Boneli za baš stariju publiku koja je vec blago podjetinjila. Kategorija 70 + godina pa udri po Zagoru.

Gallows tree, gallows tree
bastard of history...
Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 02/12/2006 : 14:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
quote:
Originally posted by Rico

Bravo, znaci rad s isplati!

nemojmo pretjerivati

brojke su impozatne, nema šta- cestitam.

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 02/12/2006 : 16:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:

... a ja sam prilicno siguran da je u pravu.

naime, ako pricamo o KOMERCIJALNOSTI izdanja - 99% sam siguran da Bonellija kupuje u prosjeku starija publika nego bilo koji superherojski strip kod nas (jedini zbog kojeg nisam napisao 100% je Nepobedivi).

pripisi to nostalgiji ili cinjenici da Bonellijevci ipak nisu tako eskapisticni kao superheroji (kojima je moc skoro uvijek dana pukom srecom, dok glavnina Bonellijevaca rukuju prirodnom snagom, znanjem i sl. te ih zbog toga preferiraju ljudi koji vjeruju u sebe i svoje mogucnosti), nije vazno - pogledaj malo po profilima ljudi koji se kunu na Bonelli ovdje, ili prati na nekom festivalu stripa tko sto kupuje i sve ce ti biti jasno.

draw
Starting Member

Slovenia
53 Posts

Member since 14/11/2006

Posted - 02/12/2006 : 16:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send draw a Private Message

25.000 primjeraka Alana Forda po izdanju?!

Da li je ta alanmanija krenula samo u poslednje vrijeme ili je tako u Srbiji vec odavno?

Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 02/12/2006 : 16:39:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
quote:

quote:

Vidis meni je vece zadovoljstvo da citam stripove uz koje sam odrastao i koje sam zavoleo nevino i detinje i predstavljaju mi uvek nostalgicni povratak u deo zivota koga se rado secam.
Starija citalicka publika je ona koja nije prestala sa citanjem i nabavkom stripova cak ni u vreme kada ih nije bilo u Srbiji uopste ili su se sa mukom nabavljali iz bivsih YU republika.U tu kategoriju ubrajam sebe.Da nema nas takvih verovatno ni Luxor ne bi danas pokrenuo ove nove edicije.Duboko verujem da Faktor4 i Divlju Magiju kupuju jos uvek uglavnom ti stari ljubitelji stripa u znak podrske novom izdavacu i njegovim naporima da formira novu citalacku publiku.
Zato ono sto sam napisao neshvataj bukvalno kao pokusaj da od Zagora napravim strip za doktore nauka i filozofe a Luhorova izdanja za strip za decicu jer ne mislim tako.Jednostavno svako ima svoje favorite i nesto sto ga opusta i razonodi vise nego nesto drugo.
Meni pola komsiluka dolazi da pozajmi neki dobar strip Dilana Doga,Martija,Zagora ili Mahmagnusa jer to vole iako sad imaju svi po 40,50 ili vise godina.Razmisli malo o tome.Sigurno nije zbog toga sto su to neozbiljni ljudi.Imaju svoje razloge.
Luxorova izdanja cu kupovati i citati obavezno kao sto kupujem i Ludensova jer podrzavam bezgranicno ex-YU strip izdavastvo.
Ti opet citaj Americke super heroje ako mislis da su stripovi za "odrasle".
Po kriterijumu koji si nametnuo verovatno su samo edicije Klasici knjizevnosti u stripu i donekle Otkrice sveta za stariju citalacku publiku
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25574 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/12/2006 : 17:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Aman ljudi dokle cete više da padate na jeftine provokacije ovog nazovi duha??? Ima fina izreka u filmu "crni bombarder" na temu duha i nekih bicikli.. ko je gledao znace.
A Duh je još klinac koji traži sebe, priroda mu nalaže da se buni protiv "starijih", i ja sam to radio u njegovim godinama, samo cak ni tada nisam propagirao snobizam, a bogami, nisam bio ni bezobrazan.
Ali ko zna zašto je to dobro..

svega ovoga ne bi bilo da je Dado odmah zakljucao topic
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/12/2006 : 17:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Boneli nam je skoro svima bio prvi korak u citanju stripova. Vecini nas su ti junaci ostali vrlo dragi i cesto im se vracamo sa zadovoljstvom. Osim Boneli stripova postoji još puno drugih stripova koji cekaju da ih citamo. Za mene je to logican drugi korak u citanju i skupljanju stripova iz prostog razloga što su sada ipak dostupniji nego kada smo bili klinci u sedamdesetim i osamdesetim godinama. Svaka cast Boneliju, ali velika je šteta ne napraviti taj drugi korak i uskratiti si prolaz na level 2 carstva iz mašte. Ja sam osobno tek nedavno ponovo poceo sa stripovima - 2 godine otprilike. Prva godina je bila naravno i logicno držanje za ono što sam znao od ranije, a to su Boneli i Alan Ford. Druga godina je vec bila upoznavanje, skupljanje i citanje necega malo raznolikijeg. Poceo sam potragu iducim stripovima: Inkal, Thorgal, Comanche, Nepobedivi&Okružen mrtvima, Storm, Corto Maltese, Keepers of the Maser, Lucky Luke, Ratnici sa Akbara, Silver surfer, Korrigans. A u planu su i Bone, Usagi Yojimbo, Sin City, Bic božji, Petar Pan, Blacksad, Tornjevi Boa-morija, Jeremiah i svi oni divno albumi Strip agenta, Libellusa, Bookglobea, System comicsa, Marketprinta i ostalih izdavaca koliko ih god ima.
I moram vam priznati da su mi ti neBoneli stripovi trenutno puno interesantniji. Svaka cast Zagoru, Dylanu i Mr.No-u, uvijek ce mi biti dragi, ali vrijeme je da se malo prošire horizonti...
I zato poruka zakletim Bonelijevcima : ne budite previše iskljucivi (samo Boneli vrijedi), dajte šansu i ostalim stripovima, možda vam se svide.

Gallows tree, gallows tree
bastard of history...
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1678 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 02/12/2006 : 22:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message
Ma ja uzimam sve sto mogu i za sta imam para,da se ne lazemo neka strip izdanja koja bih voleo da imam su suvise skupa,i umesto Tex-ovih albuma koji su fantasticni biram nesto skromnije.'ebiga,kada budem zaradjivao 2000 evra umesto 350 kupovacu i to i sve sto budu izdavali i ex-yu izdavaci.Zato mogu da ne volim Svet,koji popularisu folk kulturu,ali cu njihovog AF kupiti,bez obzira sto vecinu epizoda vec imam.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000