Author |
Topic |
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
Posted - 20/12/2006 : 09:19:20
|
Razmisljao sam da li da ovo napisem ovdje, posto su mi Markos, Macan i Melina simpaticni, pa ne bih zelio da ih uvrijedim ili pokvarim posao. Na forumu sam slucajno pronasao link sa uvodom u par stripova pa sam ih isprintao i procitao (u stvari jedan procitao, od drugog odustao). Od brace Hernandez nista ranije nisam citao. Da sam ih citao u osamdesetim kada sam i ja bio mlad, mozda bi mi se to i svidjelo. Kad to citam sada i po prvi put, stvarno mi se ne svidja.
Gilbert Hernandez jos i moze proci, jer je prica interesantna (ali je ipak poredjenje sa Marquez-om pretjerivanje), ali je crtez katastrofalno los. Nije los pa da je zbog toga privlacan zbog svoje smotanosti, nego je jednostavno samo los. Ne znam je li kasnije ista naucio, ali tada je samo pokazivao odsustvo crtackog talenta. Nekad davno izasao sam iz kina na pola filma "U ime naroda" pokojnog Zivka Nikolica. To je bio jedini film koji stvarno nisam mogao do kraja odgledatai (iako sam platio kartu, a bio sam student i nisam se mogao razbacivati : ). Ko bi rekao da ce mi se slicna stvar desiti sa Mehanicarkom Maggie koju je uradio drugi bratac, Jaime Hernandez? To je jedan od rijetkih stripova od koga sam odustao ne procitavsi ni pola i koji me je u svojoj bezveznosti podsjetio na pomenutog Zivka.
Uglavnom, kod ova dva stripa najvise mi se svidio Macanov nadahnuti predgovor (vidi se da si profesionalac) i Melinin moderan dizajn, ali stripovi su me razocarali.
Nisam jos pregledao uvod za Spaghetti Brothers, ali to mi se svidja vec na prvi pogled i sigurno cu ga kupiti (da se malo iskupim za ovaj post ).
Eto sad mi je lakse.
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29448 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/12/2006 : 09:41:08
|
Nemas se zasto ispricavati, ne svidja ti se i gotovo. To stavljanje previewa na sajt upravo tome i sluzi. To su preskupe stvari da bi ih ljudi naslijepo kupovali, ovako se mogu uvjeriti sami da li im se svidja ili ne i odluciti hoce li kupiti ili ne. Nekome se svidi, nekom ne, to je normalno. Bar nisi morao kupiti kartu:)))
Mada, mislim kako im treba dati sanse, to su stripovi koje se "naucis" voliti, koji te uvuku nakon sto udjes dublje od njih. Kod Beta je to puno lakse jer je scenaristicki jaci, ali zato crtez malo sepa (mada, opet, tesko da je los), dok je Jaime slabiji scenarist (u pocetku, poslije i on krene briljirati), ali kao crtac rastura...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 20/12/2006 : 11:35:55
|
quote: Originally posted by Markos
Bar nisi morao kupiti kartu:)))
Preview je odlicna ideja (mada bih Spaghetti Brothers kupio i bez toga). Drago mi je da se niste naljutili. |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 20/12/2006 : 13:22:21
|
kažu mi ljudi da je taj "univerzum" strašno kompleksan, i da se to tek kasnije razvije do neslucenih visina
if you only knew the power of the dark side |
|
|
smile
Starting Member
Croatia
37 Posts
Member since 14/12/2006 |
Posted - 20/12/2006 : 21:41:45
|
stripovi, koje još nisam imao prilike citati ali se slažen s Markosom, dosta je stvari, kojima je potrebno dati šansu i nisu na prvu loptu.
Da li je sa ovim tako, necu znati dok ne procitam. Ali do sada me više vuku špageti |
|
|
Guffy
Advanced Member
Croatia
3109 Posts
Member since 11/12/2002 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 21/12/2006 : 11:23:31
|
> Drago mi je da se niste naljutili.
A gle, da je iza izdanja stajala ekonomska logika i glad sa zaradom, bilo bi mjesta i ljutnji jer negativna reklama ssteti. Ovako, kako je Markosov cilj prosvjetiteljski podijeliti s ljudima ono ssto ga veseli, svaka je reakcija dobrodossla i svaka je reakcija reklama.
Zamisli da si proccitao i slegnuo ramenima. To bi bilo losse. Ovako te strip dovoljno uzbudio da glasno kazzess kako te razoccarao, a to je gotovo jednako dobro (mozzda i bolje, kakvi smo svi naopaki) nego da glasno kazzess da ti se svidio. Tko zna koliki su pohrlili na www.fibra.hr pogledati ssto je etmgosuu uzrujalo toliko da progovori, tko zna je li se netko tako i navukao, posegnuo za novccanikom.
Enivej, hvala.
mcn
Pogledajte http://qstrip.blog.hr ! Moj dnevnik citanja na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 12 na svim kioscima! *** Arhiva SERGEJA na www.zmcomics.co.yu *** Arhiva MARTINE MJESEC na www.stripovi.com/martinamjesec.asp ! |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
Posted - 21/12/2006 : 13:33:40
|
meni se zaista svidja ova prva knjiga, mehanicarka maggie mi je malo cudna no macanov predgovor rula. sam me navuce na strip :P |
|
|
Boyan.P
Senior Member
Croatia
2773 Posts
Member since 13/06/2004 |
Posted - 21/12/2006 : 14:07:09
|
quote: Originally posted by mcn
> Drago mi je da se niste naljutili.
...tko zna je li se netko tako i navukao, posegnuo za novccanikom.
ja odmah vadim novcanik kada vidim da se etmgosa uzruje
jebem mu auto školu |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 21/12/2006 : 15:53:18
|
u magici je crtež fenomenalan sadržaj onog prvog je opiceniji rezultat necu kupit za imat al bi rado procita a magicu i jesam skeniranu |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 22/12/2006 : 11:33:28
|
quote: Originally posted by Boyan.P
ja odmah vadim novcanik kada vidim da se etmgosa uzruje
Eto, sam se opet uzrujao!
(Vadi novcanik! ) |