Author |
Topic |
DannyTrejo
Junior Member
344 Posts
Member since 20/09/2006 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26847 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/12/2006 : 14:57:58
|
to su srpski pirati.4 knjige po 3 epizode,od 1-12.manji format od A4.
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
|
|
DannyTrejo
Junior Member
344 Posts
Member since 20/09/2006 |
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26847 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/12/2006 : 15:07:35
|
zaboravija sam napisati da je c/b.
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 24/12/2006 : 16:25:07
|
Ha,ha, pa ovi trashovi se kod nas prodaju po 3-4 eura,,
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 24/12/2006 : 16:38:31
|
Imam ih i ja kod kuce. Odlicno su napravljeni, ali nadam se da ce i oni uskoro u mirovinu!
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2353 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 24/12/2006 : 22:17:45
|
Jbga,ljudi se u teskim vremenima snalazili,al eto postade to nesto bezvredno...Ja to nisam kupovao iako sam imao prilike.Piraterija me uzasavala i tada a i sada,ali kazem da razumem vreme u kom se to pojavilo,iako ne podrzavam takve stvari... A Torgal ce uskoro biti na pravi i dostojan nacin predstavljen na ovim prostorima,u integralima Belog Puta.
...ah taj strip... |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/12/2006 : 09:56:52
|
quote: Originally posted by axle munshine
Jbga,ljudi se u teskim vremenima snalazili,al eto postade to nesto bezvredno...Ja to nisam kupovao iako sam imao prilike.Piraterija me uzasavala i tada a i sada,ali kazem da razumem vreme u kom se to pojavilo,iako ne podrzavam takve stvari... A Torgal ce uskoro biti na pravi i dostojan nacin predstavljen na ovim prostorima,u integralima Belog Puta.
...ah taj strip...
BP je prava na Thorgala dobio pre skoro godinu dana, a da nije makar najavio njegovo izdavanje. I ako ga budu uradili isto kao Watchmene ili Vendettu, bolje da ga ne izdaju.
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you."
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/12/2006 : 10:24:02
|
quote:
BP je prava na Thorgala dobio pre skoro godinu dana, a da nije makar najavio njegovo izdavanje. I ako ga budu uradili isto kao Watchmene ili Vendettu, bolje da ga ne izdaju.
Hunteru, verujem da nisi video Nadzirache, ili da si lose obavesten. Izdanje je prema opstoj oceni besprekorno.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
XIII
Senior Member
Serbia
1013 Posts
Member since 05/05/2002 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 25/12/2006 : 11:03:11
|
quote: Originally posted by marlowe
quote:
Hunteru, verujem da nisi video Nadzirache, ili da si lose obavesten. Izdanje je prema opstoj oceni besprekorno.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
V sam video a watchmene nisam, ali prica se da su tu negde, mada za citavu ovu pricu to i nije važno. Thorgal mi je najomiljeniji strip junak, tako da bi (za mene), trebao da izgleda kao da je bolje nego besprekorno. Mejbi its onli mi... Kakvi ce integrali biti? Po tri price u jednoj knizi. ili kako??
Baj d vej, najs tu si ju agen..
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you."
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/12/2006 : 11:21:24
|
Vendeta je napravljena kriminalno lose, ali nadziraci i integrali vrlo dobro do odlicno, bez nekih vecih zamjerki. Ako Thorgal bude kvalitete kao i ostali integrali, sigurno cu ga kupiti. Ali tek kad izadju epizode 1-10. Zasad cekam te Sambrove i ostalo sto je najavljeno. Mislim da bi BP morao ubrzati ritam izlazenja integrala (pa i vertigo stripova, ali to mi nije toliko napeto jer ionako imam eng. verziju, za integrale nemam alternativu), ovo cekanje je predugo.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 25/12/2006 : 12:49:40
|
Najs tu si ju ez vel, M'hunteru. Nadzirachi su ispali maksimalno, sto i nije cudno posto je radjeno vise probnih primeraka + je covek iz BP kampovao u stampariji i sedeo za vratom onim tamo da opet nesto ne zajebu. Sto se tice Integrala, neki su izasli, neki tek sto nisu. Licno nisam siguran da bi ritam trebalo da bude mnogo brzi jer treba vremena da trziste primi sve te nove naslove. Ne treba zagusivati previse jer moze da se desi "nemacki scenario" sa pocetka 90-ih, ako se ne varam. I mi u BP-u grickamo nokte i jedva cekamo da stvari stignu iz stamparije, ali publika je ipak daleko sira od standardnih kolekcionara stripa (koji cine i pola BP-a, inache) i valja voditi racuna i o tome.
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 25/12/2006 : 13:42:13
|
Sto se tice Integrala, neki su izasli, neki tek sto nisu.
Cekaj, šta sad, jesu vec izašli ili tek trebaju da izadju?? Ja nisam cuo da je nešto vec izašlo.
I mi u BP-u grickamo nokte i jedva cekamo da stvari stignu iz stamparije...
Cekaj, jesam nešto propustio??? Ti si isto u BP?? Aaaaa, magla polako nestaje......i neke stvari su mi jasnije..
|
Edited by - manhunter on 25/12/2006 13:53:44 |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 25/12/2006 : 13:47:55
|
U oktobru je u katalogu BP-a za 2006/2007 najavljena edicija Integrali i 7 naslova. Od tih sedam najavljenih vec su izasli Šninkel (komplet - 3 albuma) i Jaguar (komplet - 3 albuma). A sada grickam nokte i cekam da stignu iz stamparije novi naslovi.
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6200 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 26/12/2006 : 10:57:18
|
Kod Thorgala ne smije biti propusta.Jednostavno,to se mora odraditi maksimalno dobro.Ako bude na razini Sninkela,ja presretan.
Bond.James Bond. |
|
|
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 26/12/2006 : 14:11:22
|
Torgal izlazi kao sto pise u katalogu - 2006/2007. Koliko sam ja upoznat, sigurno nece u ovom talasu koji je sa strane BP-a poodavno zavrsen - dakle posle Sambrova, Bleksada, Tamo gde pogled ne dopire. Izaci ce nesto kasnije od ova pomenuta tri naslova zato sto se trenutno citav prevod ujednacava na nivou celog serijala, kako ne bi bilo nedoslednosti termina, imena, toponima... Najpreciznije, posto su pomenuta tri integrala u stampi (tj. prave se probni primerci, ispravljaju fajlovi, itd) i trebalo bi da budu gotovi u zaista najkracem roku, Torgal mislim da stize unutar dva meseca, ako se ne desi nesto nepredvidjeno. Guzva u stamparijama i u svim drugim segmentima pred kraj godine ni malo ne pomaze citavoj stvari.
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 26/12/2006 : 14:40:40
|
Izlazi po prvobitnom redosledu izlaženja ili po hronologiji price??
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 26/12/2006 : 14:46:49
|
Koliko sam ja upoznat izlazi sledecim redom: 3. knjiga 4. knjiga 1. knjiga 2. knjiga 5. knjiga 6. knjiga
Svaka knjiga sadrzi 5 epizoda.
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/12/2006 : 14:52:42
|
Koliko sam ja upoznat izlazi sledecim redom: 3. knjiga 4. knjiga 1. knjiga 2. knjiga 5. knjiga 6. knjiga
To baš i nije najbolje rješenje. Dosta ljudi nece kupiti dok ne vide prvu knjigu...
The Force is what gives a Jedi his power. It's an energy field created by all living things. It surrounds us and penetrates us. It binds the galaxy together. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25334 Posts
Posted - 26/12/2006 : 14:57:36
|
Hmm, sumnjiv mi je ovaj poredak..Ukoliko bi se išlo redom izlaženja onda je jasno, išlo bi 1,2,3...ako bi se išlo hronološki prateci pricu onda bi na prvom mestu trebalo da se nadje prica koja je u originalu izašla pod brojem 7 (l`enfant des etoiles), a ostalo bi išlo po redu. Ovo što si ti naveo mi se nikako ne uklapa.. Ovo ako si me dobro razumeo, mislio sam kojim ce redom ici price unutar knjiga, pošto je Thorgal doživeo reprinte i na jedan i na drugi nacin..
|
Edited by - manhunter on 26/12/2006 14:58:55 |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 26/12/2006 : 14:59:43
|
quote:
To baš i nije najbolje rješenje. Dosta ljudi nece kupiti dok ne vide prvu knjigu...
Citava stvar ima najvise veze sa prevodom, a i epizode iz trece knjige smatraju se vrhunskim. No, u pravu si. Mozda to bude svojevrsan test poverenja. Ljudi su tokom godina naletali na suvise pokusaja koji nisu dovedeni do kraja. No, gledajuci ritam i nacin objavljivanja, recimo, Blueberrya, serijala slicne tezine, obima i popularnosti, ljudi ocigledno kupuju ono sto izadje i imaju poverenja. S moje strane mogu da kazem da nema nikakve dileme da ce izaci svih 6 knjiga.
|
|
Topic |
|