Author |
Topic |
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17157 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 25/12/2006 : 19:03:45
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by delboj
Pa ima valjda još i Ludensovih izdanja: Zagor extra, Blek, Mark što uveze Market print?
"..objavljeno u Srbiji"...
srdjandj je napisao šta se može kupiti na kioscima u Srbiji, znam da to nije objavljeno u Srbiji. A zaboravio je još i par izdanja Horusa. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 25/12/2006 : 19:10:13
|
Zar Horus jos postoji?
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17157 Posts
Posted - 25/12/2006 : 19:50:02
|
quote: Originally posted by srdjandj
Stvarno je šteta što niko u Srbiji ne uzme da objavljuje Zagore, Dylane,Mister Noa i Marti Misteriju koji bi išli u prodaju na kioske, stvarno mislim da bi se to dobro prodavalo, ovako pocnu, objave po 6-7 komada i prestanu, ne znam zbog cega je to tako, ajde da poželim da se nešto dogodi u Novoj 2007-moj godini povodom toga !!!
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Teško je ocekivati tako nešto. Evo što se tice Dilana, System comics još ima prava i navodno razmišljaju da li da nastave sa redovnom serijom, znaci broj 16 bi bio Mozaik horora (objavio Horus i SD), a 17 Prikazanja (objavila SD). A pošto su u pitanju vec objavljeni brojevi nisu sigurni da bi se to dobro prodavalo. Nisu dobili dozvolu da nastave od originalnog broja 201 zbog politike SAF-a kojom se guše svi potencijalni izdavaci u Srbiji, a tome je vec bilo rijeci. Ranije sam ih jednom pitao na e-mail ima li šanse da pocnu da objavljuju Martija (preskocene epizode, da nastave tamo gdje je Vanini stao), ali to im nije u planu. Jedino su navodno razmišljali da krenu sa Zagorom od broja 1, ali su odustali. A za izdavace iz Srbije problem predstavlja i naplata potraživanja, posebno ako šalju u Crnu Goru. Kažu da je to bio jedan od glavnih razloga „propadanja” Horusa iako je prodaja onih prvih brojeva '96-97 bila dobra. Cijene su bile povoljne, distribucija odlicna, ali opet je izdavac propao. To je tako kako je i ostaju nam samo Bernijeva izdanja, prilicno visoka cijena i loša distribucija van Hrvatske. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17157 Posts
Posted - 25/12/2006 : 19:51:38
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Zar Horus jos postoji?
Bilo je pocetkom godine par brojeva, možda bude i sljedece tako, ne znam. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 25/12/2006 : 19:54:05
|
quote: Originally posted by srdjandj
Stvarno je šteta što niko u Srbiji ne uzme da objavljuje Zagore, Dylane,Mister Noa i Marti Misteriju koji bi išli u prodaju na kioske, stvarno mislim da bi se to dobro prodavalo, ovako pocnu, objave po 6-7 komada i prestanu, ne znam zbog cega je to tako, ajde da poželim da se nešto dogodi u Novoj 2007-moj godini povodom toga !!!
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Teško je ocekivati tako nešto. Evo što se tice Dilana, System comics još ima prava i navodno razmišljaju da li da nastave sa redovnom serijom, znaci broj 16 bi bio Mozaik horora (objavio Horus i SD), a 17 Prikazanja (objavila SD). A pošto su u pitanju vec objavljeni brojevi nisu sigurni da bi se to dobro prodavalo. Nisu dobili dozvolu da nastave od originalnog broja 201 zbog politike SAF-a kojom se guše svi potencijalni izdavaci u Srbiji, a tome je vec bilo rijeci. Ranije sam ih jednom pitao na e-mail ima li šanse da pocnu da objavljuju Martija (preskocene epizode, da nastave tamo gdje je Vanini stao), ali to im nije u planu. Jedino su navodno razmišljali da krenu sa Zagorom od broja 1, ali su odustali. A za izdavace iz Srbije problem predstavlja i naplata potraživanja, posebno ako šalju u Crnu Goru. Kažu da je to bio jedan od glavnih razloga „propadanja” Horusa iako je prodaja onih prvih brojeva '96-97 bila dobra. Cijene su bile povoljne, distribucija odlicna, ali opet je izdavac propao. To je tako kako je i ostaju nam samo Bernijeva izdanja, prilicno visoka cijena i loša distribucija van Hrvatske.
Da SAF guši izdavace u Srbiji onda Srbija nikada ne bi ugledala DD gigante na srpskom jeziku, no gle cuda, izašla su vec dva broja.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 25/12/2006 : 19:57:40
|
quote: Originally posted by manhunter
Pa ima valjda još i Ludensovih izdanja: Zagor extra, Blek, Mark što uveze Market print?
"..objavljeno u Srbiji"...
srdjandj je napisao šta se može kupiti na kioscima u Srbiji, znam da to nije objavljeno u Srbiji. A zaboravio je još i par izdanja Horusa.
Nisam zaboravio Horus, ali ništa od Horusa u poslednjih 6 meseci, a možda i više nije bilo da se kupi na kioscima, pa zato nisam ni napomenuo Horus, nego sam napomenuo šta trenutno može da se kupi u Srbiji na kioscima
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/12/2006 : 00:21:45
|
quote: Originally posted by Aco
Brojka je stvarno visoka.Gledao sam malo na sajtu i došao do brojke od nekih 80-ak komada.Vjerojatno dosta toga nije dodano.
To je brojka. Spisak na ovom sajtu, kao i bilo koji drugi spisak online nije ni blizu precizan.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 26/12/2006 : 01:10:23
|
Dobro nam se vratio, Vuce!
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6244 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 26/12/2006 : 10:54:59
|
quote: Originally posted by marlowe
Spisak na ovom sajtu, kao i bilo koji drugi spisak online nije ni blizu precizan.
Naravno,ali mi se cini da su najbitnije stvari(dakle one koje se mogu kupiti u striparnicama)ipak popisane.
I da,dobro je što opet pišeš pod starim nickom.Kad bude neka novost od BP-a stavi neku najavu ili sl.
Bond.James Bond. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/12/2006 : 20:33:29
|
quote: Originally posted by mcn
>Naravno,ali mi se cini da su najbitnije stvari(dakle one koje se mogu kupiti u striparnicama)
Meni se ipak mrvicu bitnije ccine stvari na kioscima jer su striparnice polagan naccin stvaranja novih kupaca i bitne samo upuchenim kolekcionarima.
Ali nema veze.
mcn
Meni se cini da ovde ima neka logicka/stamparska greska, ali suvishe sam umoran da bih utvrdio gde tacno. Sto, samo po sebi, tek nema veze.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..." |
|
|
Topic |
|
|
|