Author |
Topic |
dcarapo2
Advanced Member
Argentina
3770 Posts
Member since 27/01/2004 |
Posted - 30/12/2006 : 13:29:01
|
quote: Originally posted by marlowe
quote: Originally posted by dcarapo2
zar nije pametnije uzeti usisivac u ruke i pomoci ženi
Sta je bre ovo?! Ovaj me tera na spavanje, ovaj me tera da usisavam... Unisticete me totalno. Ti bolje navrni ovamo pa bih umesto usisavanja mogao da se izvuchem na koje pice u gradu.
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
da smo jucer postali danas bi pijuckali..sredio prizemlje odoh usisavati na kat,ovdje za sada nema ništa pametno
zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 30/12/2006 : 14:15:53
|
quote: > Tko sada meni može reci da sam u krivu.
U krivu si.
Nisi u krivu zato ssto ti se ne svidja (to je ukus i to je tvoje i to slobodno odnesi u grob ako zzeliss), vech si u krivu zato ssto ono ssto ti se ne svidja proglassavass za losse, ne navodechi NIJEDAN DRUGI kriterij.
ovdje sam naveo da mi se Hitchcock ne svida ne navodeci druge razloge. Ako te zanima zašto mi se Hitch ne svida, možemo se naci u gradu pa da ti to objasnim. Pazi, nisam došao do zakljucka da mi je Hitch loš na temelju jednog filma, nego na temelju tridesetak njegovih filmova. U njegovim filmovima se ponavlja jedna te ista špranca cijelu njegovu karijeru. On je kao ispitivao ljudsku psihu, sve to stoji, ali ja sam tu psihu vidio u dva, tri njegova filma, a ostali su pali na nevjerovatno lošim glumcima ( meni je žao, ali meni su neke njegove filmove ubili Grant i Stewart. Zar je Stewart netko za kim bi Grace Kelly trebala plaziti u Prozoru u dvorište ? ). Zatim taj prakticki jedan te isti kraj koji se ponavlja iz filma u film, pa ta kao psihološka igra, forsirana atmosfera...Njegovi filmovi se razgolicuju do gole kože baš u tim krajevima, koji su gotovo svi odreda nelogicni, forsirani da dobro pobijedi... Kada gledam Star Wars boli me briga za logiku, ali kada gledam Prozor u dvorište glupo mi je što Stewart na kraju 10 minuta blica tipa da ga ovaj ne ubije. Tu se gubi smisao svega prije. Covjek je poznavao psihu i tu je nažalost za mene njegov kraj. To mi je sve prenapuhano. Meni daleko njegovi najbolji filmovi su Rope, Ubojstvo u vlaku, Frenzy i Psiho. Ostalo su ponavljane šprance. On je bio štancac filmova, nešto kao Bonelli sa stripovima, to je išlo kao i na traci. No on je danas sveta krava o kojoj se ne raspravlja. On je kao najveci redatelj bez Oskara ? Bože mili, a za što ga je možda trebao dobiti ? Da nije bilo Psiha i Vrtoglavice, danas bi se o Hitchu pisalo kao o nekom tamo redatelju iz davnina. Psiho je njegov daleko najbolje odradeni film. Tu je on najdalje otišao u toj analizi bolesnog uma, ali joj nije bio rob. ( i da, nema Stewarta i Granta :) ) Moram mu izreci jednu pohvalu nakon svega ovoga, ipak je snimio daleko najbolju scenu necije smrti. Mislim na scenu kada Paul Newman zajedno s onom švabicom guši tipa u filmu Željezna zavjesa. To mi je zbilja najbolje snimljena scena u svim njegovim filmovima. I ona u Frenzyu kada kamera ude s tajnicom u zgradu i onda se vraca natrag, a mi napeto išcekujemo vrisak. Imao je on svojih trenutaka, ali se izgubio u toj štancaoni. Hitch oprosti mi :)
Ti si do zakljucka kako ti se Tex ne svida došao nakon procitana dva broja ( sam si to ovdje negdje izjavio ). Nakon DVA broja( jer u ta dva broja su bili repetitivni zapleti, nije bilo humora, crno bijela podjela... ) To je kao da procitaš pola polovine jednog poglavlja zlocina i kazne i kažeš da ti je to loše. Kao da uzmeš dva špageti westerna i kažeš ma oni su svi isti... Meni Tex ima npr. odlicno nacrtanih epizoda. Uzmimo neke od onih Giganata. To je ljepota za oko. Zašto bi vizualnost stavljali iza scenarija. Ako je nešto scenaristicki loše ( film, strip ) a vizualno lijepo, barem to onda mogu promatrati kao slikovnicu, hrpu lijepih scena ( film ) i kadrova ( film i strip ). Vizualnost je takoder bitna. Lakše mi se uživjeti nešto što je možda scenaristicki loše, ali odlicno izgleda, nego nešto što je scenaristicki solidno, ali s vizualnošcu nema nikakve veze. Najbolje je kada vizualna komponenta odgovara radnji, no to i nije baš uvijek pogodeno. no tvoje pravo je da ti Tex bude loš i ja u tome ne vidim ništa loše. Meni je tako Dylan Dog loš jer ono što sam citao se profurava na neku kvazi mistiku, ponavljanje šablona, pa još kada mi neki film iskopiraju...to sve u globalu bude katastroficno. Od deset epizoda meni su 2, možda ponekad ( iznimno rijetko )3 dobre, što je vrlo loš prosjek. No možda sam se uhvatio za krive epizode, možda najbolje nisam niti citao, a možda su sve takve.
na kraju, nisam rekao da je Hitchcock loš, rekao sam da je on meni loš, a to je vrlo bitna razlika. Nikada ne vrijedam nešto govoreci da je to smece ( kao mnogi ) jer to vrijeda one kojima se to svida, nego kažem to MI je loše. Vrlo bitna razlika.
if you only knew the power of the dark side |
Edited by - darth-vader on 30/12/2006 14:34:28 |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 30/12/2006 : 14:53:39
|
U zadnje vrijeme i ja sam se zakacio na Texa, cisto da vidim u cemu je stvar, sa svim tim pustim Gigantima, Maxijima, Almanasima, itd. Tex je jako zanimljiv slucaj. U Italiji je ocigledno vec desetljecima enormno popularan, a valjda kao posljedica toga je da u zadnjih dvadesetka godina ima redovito izvanredne crtace. Stil kojim ga crtaju je u Americi izumrio pocetkom šezdesetih godina, tako da je Tex postao rijetko utocište za nastavljace te tradicije klasicnog americkog novinskog avanturistickog stripa, kojeg inace obožavam. Darth-Vader je u pravu da je koji put i vizuelna komponenta dovoljan razlog za postojanje nekog stripa, pogotovo ako je scenarij barem dovoljan (-2), što u Texu zapravo i jest. Zacementiran u dostignuca medija iz pedesetih, scenarij Teksova je i prejednostavan i repetitivan i cesto dosadan, i kao što rece Macan, najbolje što se za njega može reci je da je solidan eskapizam.
Treca stvar, koja ga djelomicno vadi, je to šta je Tex odlican primjer pulp fictiona, šunda koji se brzo cita i zaboravi, ali gdje je kljucna stvar serijalizacija, gdje se izdavac svaki dan, tjedan, mjesec bori za svakog citaoca i gdje ukoliko tiraž može osigurati stalno ista formula, nje se drži i ne eksperimentira se. Najdugovjecnija serija na americkoj televiziji je formulaicna "Law and Order". Ono što je žalosno je što je formula Texa do besvjesti jednostavna, ali ocigledno je da je najmanji zajednicki nazivnik ono što pali za uspjeh tog tipa stripova.
Na ovom našem tržištu "tiraž 500 primjeraka", "ocu integral", "hrbat mi se ne svida", nedostaje mi taj duh borbe za citaoce, serijalizacije i neizvjesnosti, bombasticnih korica u stilu "In this issue, everybody dies" (a unutra Claremont, Byrne i Austin, i svaki je mjesec borba da se zadovolji citalac, i u tom broju, stvarno svi umru, do zadnjeg X-mena).
Pulp fiction može biti dobar. Mislim film i Villin crtež. Zagor je još uvijek sranje, a "Mefistov sin" je najvece govno koje sam procitao ove godina, prodajem po nabavnoj cijeni. |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
Posted - 30/12/2006 : 15:19:36
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
quote: Originally posted by Curunir
good point, zlatko...izgleda ofanziva znalaca, nerelativista i inih strucnjaka... gospodo, objektivnost dokazujte u znanosti, u umjetnosti je nema...naravno, ako imate snage za to...a nas pustite da uzivamo u stripovima po vlastitom izboru, makar bili i smece...
Istina je da u umjetnosti nema apsolutnih ljestvica, isto kao što je i istina da i svaka budala ima pravo na svoje mišljenje, pogotovo na internetu, lijepo sakrivena i sigurna iza svog kompjutera. To ne znaci da ceš mišljenje znalca jednako vrjednovati kao mišljenje budale, samo zato šta na demokratskim izborima i jedan i drugi glas jednako vrijede.
Zašto svi neznalci, relativisti i ini nestrucnjaci uvijek koriste fraze puput "a nas...", gdje se podmece da je masa iza njih.
To je ok. No, nije smisao u vrednovanju tudeg mišljenja ili stava vec u kreiranju neovisnog, ili možda izostanku bilo kakvog. Ravnodušnost ste zaboravili
|
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 30/12/2006 : 15:20:03
|
quote: Originally posted by manhunter
Sve je relativno ;-)
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you."
Imaš teoriju!? |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 30/12/2006 : 15:23:06
|
quote: Originally posted by darth-vader
quote: Sve je relativno ;-)
Najjace mi je kada vidim da netko u videoteci uzme film s police i na naslovnici piše npr. Oscar za blabla. On to odmah uzme, jer to je Oscar, pa da može sutra Štefu reci da je gledao film koji je dobio Oscara, a ne zadnjeg Van Damma. Valjda tako misli da je pametniji jer gleda ( cita )ono što je "kao" kvaliteta.
if you only knew the power of the dark side
Možda misliš i na "Titanic", za koji se cekalo u stotinu metara dugim redovima? |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 30/12/2006 : 15:27:54
|
quote: Originally posted by stinky
quote: Originally posted by The Hammer of Hell Zašto svi neznalci, relativisti i ini nestrucnjaci uvijek koriste fraze puput "a nas...", gdje se podmece da je masa iza njih.
to pitanje, kao apologet marlowljevog posta, je klimavo
a kako nisi rekao ništa ad rem, evo i tebi odgovor ad hominem: zašto svi tzv. "strucnjaci", "kriticari" i poltroni, koriste izraze poput "mi imamo formiran..." ili "postoje ljudi koji imaju...", gdje se podmece da je masa iza njih.
Tako je govorio Zagortustra.
...i stvara privid sigurnosti kroz nepostojeci oblik stvarnosti... |
|
|
smile
Starting Member
Croatia
37 Posts
Member since 14/12/2006 |
Posted - 30/12/2006 : 15:35:11
|
Uzmimo neke od onih Giganata. To je ljepota za oko. Zašto bi vizualnost stavljali iza scenarija. Ako je nešto scenaristicki loše ( film, strip ) a vizualno lijepo, barem to onda mogu promatrati kao slikovnicu, hrpu lijepih scena ( film ) i kadrova ( film i strip ). Vizualnost je takoder bitna. Lakše mi se uživjeti nešto što je možda scenaristicki loše, ali odlicno izgleda, nego nešto što je scenaristicki solidno, ali s vizualnošcu nema nikakve veze. Najbolje je kada vizualna komponenta odgovara radnji, no to i nije baš uvijek pogodeno. __________________________________________________
S navedenim se potpuno slažem!!!
|
|
|
draw
Starting Member
Slovenia
53 Posts
Member since 14/11/2006 |
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 30/12/2006 : 16:16:26
|
quote: Originally posted by kiky
quote: Originally posted by marlowe
cvrsto sam uveren da postoje ljudi sa formiranim ukusom kako za strip tako i za druge stvari, ali u isto vreme sposobni da ocene kvalitet i vrednost datog naslova nevezano za to koliko je on mozda podudaran sa zaista licnim afinitetima, nostalgijom, tematskom bliskoscu, vizuelnom privlacnoscu...
Da možda sebe ne smatraš za jednog takvog?
in the evidence of its brilliance
Takav bi se prvo morao udostojiti odgovoriti SVAKOME ko mu se obraca u granicama normale. Ili možda takvo stanje podrazumijeva da se "kraljevska krv" ne miješa sa "obicnim narodom", tj. sa obicnim glasackim listicima ? He, he, dok jedni žive punocu života pod ovim Suncem što nas grije, drugi u samozabludi, od tocke A do tocke Ž (ili Š). Zato stinky procita najbolji strip na planeti, naravno Zagora, ode malo u šumu, pa se vrati odabranici svoga srca i familiji, koju ne opterecuje smradom (i opasnim sastojcima koji polako truju ponosne vlasnike) tone papira koju skoro nitko u iducih 50ak godina nece procitati. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47323 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/12/2006 : 16:37:34
|
quote: Originally posted by zlatkob
[quote]Sve je relativno ;-)
Najjace mi je kada vidim da netko u videoteci uzme film s police i na naslovnici piše npr. Oscar za blabla. On to odmah uzme, jer to je Oscar, pa da može sutra Štefu reci da je gledao film koji je dobio Oscara, a ne zadnjeg Van Damma. Valjda tako misli da je pametniji jer gleda ( cita )ono što je "kao" kvaliteta.
Možda misliš i na "Titanic", za koji se cekalo u stotinu metara dugim redovima?
Titanic je škart samo takav!i šta onda da su cekali u redovima? al je dokaz kvalitete šta se veci broj ljudi zalipi??
inner fear your worst enemy |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 30/12/2006 : 16:48:26
|
quote: Originally posted by zlatkob He, he, dok jedni žive punocu života pod ovim Suncem što nas grije, drugi u samozabludi, od tocke A do tocke Ž (ili Š).
zlatko kao bula;), trecim okom uvida jedinu mudrost: živi život!
(dakako, ispravno ga žive oni koji se zovu rijetki, ostatak egzistira - jednako kao i paprat) :)
ps - pokretac topica nicim nije dao do znanja da je on taj koji živi život ispravno, te shodno tome prosuduje valjano, te to opet povlaci: ton uvodnog posta je u raskoraku sa stvarnim stanjem ili barem stvarno stanje nije poznato, pa se ni sadržaj posta ne može uzeti ozbiljno = potreban je drukciji pristup problematici (koja je zanimljiva).
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 30/12/2006 : 17:01:43
|
quote: Originally posted by lwood
Titanic je škart samo takav!i šta onda da su cekali u redovima? al je dokaz kvalitete šta se veci broj ljudi zalipi??
inner fear your worst enemy
To je to. No, opet nismo imali prilike cuti šta narod misli nakon projekcije, nakon nekoliko mjeseci. Je li im ostao upecatljiv na bilo koji nacin? Jesu li ocekivali spektakl katastrofe? Jesu li uživali u potapanju broda i stradavanju ljudi, kao što to obicno i biva, jer ljudi to primarno vole? Uživaju u apokalipticnim i srodnim filmovima. Pružaju im utjehu, jer to sedogada samo NJIMA - a mi u kinu preživljavamo kao i glavni junaci na kraju (eventualno). Ili ih je možda privukla soap-like prica. Cekanje u dugim redovima bilo je odraz uspješno komercijalizirane psihologije masa. Izlazak iz kina mediji su vjerojatno popratili cenzurom, kao i uvijek. Od stotinjak ispitanika prikažu dvije-tri curice koje sline za Leonardom i jednog fana-katastroficara . |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 30/12/2006 : 17:04:08
|
quote: Originally posted by zlatkob He, he, dok jedni žive punocu života pod ovim Suncem što nas grije, drugi u samozabludi, od tocke A do tocke Ž (ili Š).
zlatko kao bula;), trecim okom uvida jedinu mudrost: živi život!
(dakako, ispravno ga žive oni koji se zovu rijetki, ostatak egzistira - jednako kao i paprat) :)
ps - pokretac topica nicim nije dao do znanja da je on taj koji živi život ispravno, te shodno tome prosuduje valjano, te to opet povlaci: ton uvodnog posta je u raskoraku sa stvarnim stanjem ili barem stvarno stanje nije poznato, pa se ni sadržaj posta ne može uzeti ozbiljno = potreban je drukciji pristup problematici (koja je zanimljiva).
Tako je govorio Zagortustra.
zlatan kao bula predlaže okretanje Bana ka EU! Treba biti jak i ne dopustiti stiskavac navalentnih majstora od regulative!
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 30/12/2006 : 17:05:13
|
na kraju, nisam rekao da je Hitchcock loš, rekao sam da je on meni loš, a to je vrlo bitna razlika. Nikada ne vrijedam nešto govoreci da je to smece ( kao mnogi ) jer to vrijeda one kojima se to svida, nego kažem to MI je loše. Vrlo bitna razlika.
osim što kažem da je hitchcock dovoljno zanimljiv da plijeni pažnju i da su i grant i stewart face;), nadovezat cu se ovdje na tvoje pojašnjenje - naime, uopce nije potrebno posebno naglasiti da je hitchcock tebi loš. kad kažeš "hitchcock je loš", podrazumijeva se da kažeš "hitchcock je meni loš". takve kurtoazije nisu neophodne, tobože pazeci da se onaj drugi ne uvrijedi. tko se vrijeda na to, ne vrijedi puno. znaci, svatko ionako uvijek govori za sebe (oni koji posuduju sudove, opet ne vrijede puno).
kažeš sud, a drugim dozvoljavaš da misle kako im drago - to je dovoljno
tek kasnije, ako dode do rasprave, trebaju pojašnjavanja itd.
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47323 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/12/2006 : 17:13:57
|
quote: Originally posted by lwood
[quote]Originally posted by darth-vader
inner fear your worst enemy
To je to. No, opet nismo imali prilike cuti šta narod misli nakon projekcije, nakon nekoliko mjeseci. Je li im ostao upecatljiv na bilo koji nacin? Jesu li ocekivali spektakl katastrofe? Jesu li uživali u potapanju broda i stradavanju ljudi, kao što to obicno i biva, jer ljudi to primarno vole? Uživaju u apokalipticnim i srodnim filmovima. Pružaju im utjehu, jer to sedogada samo NJIMA - a mi u kinu preživljavamo kao i glavni junaci na kraju (eventualno). Ili ih je možda privukla soap-like prica. Cekanje u dugim redovima bilo je odraz uspješno komercijalizirane psihologije masa. Izlazak iz kina mediji su vjerojatno popratili cenzurom, kao i uvijek. Od stotinjak ispitanika prikažu dvije-tri curice koje sline za Leonardom i jednog fana-katastroficara .
to si u pravu,ljudi se pale na apokalipse pošto oni ka i glavni likovi prežive.valjda je to onaj instikt preživljavanja koji se može povezat sa C. Darwinom
Primatske zabave
inner fear your worst enemy |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 30/12/2006 : 17:55:55
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
quote: Originally posted by Curunir
good point, zlatko...izgleda ofanziva znalaca, nerelativista i inih strucnjaka... gospodo, objektivnost dokazujte u znanosti, u umjetnosti je nema...naravno, ako imate snage za to...a nas pustite da uzivamo u stripovima po vlastitom izboru, makar bili i smece...
Istina je da u umjetnosti nema apsolutnih ljestvica, isto kao što je i istina da i svaka budala ima pravo na svoje mišljenje, pogotovo na internetu, lijepo sakrivena i sigurna iza svog kompjutera. To ne znaci da ceš mišljenje znalca jednako vrjednovati kao mišljenje budale, samo zato šta na demokratskim izborima i jedan i drugi glas jednako vrijede.
Zašto svi neznalci, relativisti i ini nestrucnjaci uvijek koriste fraze puput "a nas...", gdje se podmece da je masa iza njih.
vidi vidi kako si se samo odmah nasao svrstan, a meni podmetnuo nekakve podmetavajuce fraze koje samo ti, znalche, vidis....ali u pravu si, tvoje mi mišljenje ne znaci nista
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25568 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8624 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 01/01/2007 : 05:47:17
|
Evo mog razmišljanja na zadatu temu:
1. U umetnosti stvari nisu egzaktne.
2. Postoji subjektivan i objektivan sud o necemu.
3. Svacije mišljenje je subjektivno.
4. Prividno bi se iz prethodne tacke moglo zakljuciti da objektivna ocena kvaliteta nekog dela ne postoji. Ona i ne postoji kao stvarna velicina, ali postoji kao neka vrsta prosecne, približne, granicne vrednosti.
5. Kad kažemo da je neko delo opšte procenjeno bilo kao vredno, osrednje ili bezvredno mi mislimo na mišljenje ili stav koji covecanstvo ima prema tom delu ili autoru.
6. Ko su ljudi koji formiraju mišljenje covecanstva o nekom delu, pošto se na svetu ne izjašnjavaju svi o svemu? Unutar neke oblasti to su ljudi koji se smatraju autoritetima ili poznavaocima te oblasti.
Na primeru stripa - to su ljudi koji mnogo citaju stripove, koje strip zanima u totalu - žanrovski, stilski, vremenski, prostorno, na bilo koji nacin, a ne segmentno, samim tim dobro poznaju strip u totalu jer su dobar - veliki deo života njemu posvetili. Uz to imaju dovoljno pameti, inteligencije i opšte kulture, pre svega i poznavanja srodnih oblasti.
Ovi ljudi se mogu nalaziti medu teoreticarima - kriticarima stripa, medu autorima, medu ljudima koji su na neki treci nacin povezani sa stripom ili na kraju samo medu pasioniranim citaocima i ljubiteljima stripa.
Samo ovi ljudi ce imati dovoljno želje, vremena, sposobnosti i mogucnosti da svoje stavove iznose u relevantnim medijima - kroz tekstove u štampi o stripu, knjige o stripu, TV i radio emisije o stripu, internet tekstove, kroz iznošenje svojih stavova u svojim intervjuima, na predavanjima itd.
Mišljenja tih ljudi se medusobno razlikuju - jer su sva subjektivna, licna (mada manje variraju nego kod onih koji manje prate strip, površno, vrlo malo ili ni malo /a i takvi imaju mišljenje cesto o svemu/). Medutim svi ti glasovi svojim zajednickim delovanjem (kroz "superpoziciju - slaganje" ili posmatrani kroz statisticku prizmu) daju stavove covecanstva (društva - možda je bolji termin) o nekom stripu ili autoru.
Pa se tako kristališu bezbrojni stavovi - da su Moebius ili Bilal vrhunski crtaci, da su prve epizode Alan Forda dobre, a kasnije ne, da su Princ Valijant i Tarzan znacajni stripovi u svetskim okvirima, a Tex i Zagor nisu itd itd itd.
7. Sa ovakvim stavovima pojedinci se mogu ne slagati i po pravilu se cesto i ne slažu, ali nemaju snage da opšta mišljenja promene (snage, želje, volje, znanja, sposobnosti, mogucnosti ...).
Retki su pojedinci kojima je jako stalo da neko uvreženo mišljenje promene, jer ga smatraju pogrešnim i predrasudom - toga ceka naporan put da pokušava i uspe da opšte prihvacen stav promeni - mora sam da stekne dovoljna znanja, da piše ili javno govori o onome što ga zanima, da sam postane autoritet, da nade i pristalice itd.
|
|
|
CortoMaltese
Average Member
Croatia
792 Posts
Member since 16/03/2003 |
Posted - 01/01/2007 : 06:08:29
|
uopce nije potrebno posebno naglasiti da je hitchcock tebi loš. kad kažeš "hitchcock je loš", podrazumijeva se da kažeš "hitchcock je meni loš". takve kurtoazije nisu neophodne, tobože pazeci da se onaj drugi ne uvrijedi. tko se vrijeda na to, ne vrijedi puno.
Zagor je sranje. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 01/01/2007 : 15:01:13
|
quote: Originally posted by DKoor
[quote]Originally posted by darth-vader
ma rekao sam vec da brzina svjetlosti nije relativna :)
Nije da cjepidlacim vec pitam cisto onako iz znatiželje; ako brzina svjetlosti nije relativna (ne zavisi od nicega) to treba znaciti da se cestice fotona krecu istom brzinom kroz apsolutno svaki medij koji postoji u univerzumu?
Ako to jeste tako to stvarno nisam znao, a niti pomislio da je moguce...
Prije sam bio "Kuna" na forumu/aukcijama, za one clanove koji me znaju. Promijenio sam nick iz prakticnih razloga. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 01/01/2007 : 15:03:10
|
Hmmm... nadalje to znaci da se objektivno na cestice fotona ne može utjecati na nikakav nacin dok se krecu kroz svemir... Zanimljivo.
Prije sam bio "Kuna" na forumu/aukcijama, za one clanove koji me znaju. Promijenio sam nick iz prakticnih razloga. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 01/01/2007 : 15:28:11
|
No da se osvrnem i na temu u naslovu topika... relativizacija na ovom forumu je prisutna zato što je ovdje moguca a i bogme zato što se vecina (ili barem dosta veliki broj) pojedinaca na forumu ne boji izraziti svoje mišljenje, a koje je naravno vec prema zakonu vjerojatnosti drukcija od mojeg, tvojeg itd. Ja ne znam za ostale, ali ja svakodnevno promatram relativizaciju svega, sretni su oni medu vama koji to vide samo na ovom forumu...
Meni se ovo sve ne cini nimalo malignim, da netko izražava svoj validan stav prema umjetnosti odredenog tipa, sve je to ok, sve dok se ne krene sa omalovažavanjem i vrijedanjem rada i mišljenja drugih osoba.
Kako ja vidim stvari najviša umjetnost nikada nije bila za mase, niti je vecina ljudi može shvatiti (u nekim slucajevima samo oni koji su djelo stvorili mogu isto propisno protumaciti, a dogodi se da ponekad i oni izgube razum pa eto...).
Stoga kada bismo stavili konkretno temu visoke umjetnosti stripa na glasanje, ukoliko bismo imali strip-strucnjake za žiri (tko bi to izabrao uopce?) pretpostavljam da bismo došli do poražavajuceg rezultata za mase, dok kad bismo pustili sve ljude da glasaju došli bismo do nekih drugih rezultata...
Nikad nisam niti vidio neke velike prakticne svrhe takvih ljestvica na vecini podrucja za mene, pa tako i na podrucju stipa. Jer sam ja tip koji cita uglavnom ono što mu se svida. Vrijednost objavljivanja ljestvica u tiskovnim i elektronskim medijima doživljavam ponajviše kao promociju stripa, što držim za iznimno dobru stvar.
|
|
Topic |
|
|
|