forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Dyan Dog Gigant
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 08/07/2007 : 16:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message
i meni je savrsen ali naravno prica je preglupa

http://www.youtube.com/watch?v=ooshRABGReE
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/07/2007 : 14:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
kiky i stinky su se dobrano raspisali za novi gigant, pa eto kiky zamjera faraciju što epizoda nema poante, niti je zanimljiva, dok stinky želi dylana doga koji se bavi svojim nocnim morama, i to bez patetizirajucih momenata ("NE! još jedan Johnny Freak").

Ono što je meni zapalo za oko je uporaba klasicnih šundovskih strip fora iz jednog standardnog superherojskog stipa tipa Superman iliti Spiderman, ponajviše iz zlatnog doba tih junaka. Dvojba, hoce li Dylan spasiti svog frenda ili svoju curu, ili sam cin žrtvovanja (ko)glavnog junaka, a zapravo je to sam cliffhanger za drugu epizodu (tako je završila i prva sezona Heroesa). Konstantno preispitivanje junaka dal je ispravno koristiti svoju moc za spašavanje nevinih, neprihvacanje junaka samo zbog razloga jer je drugaciji (cudovište). A tu je još i supermanovo porijeklo, spidermanovo neprihvacanje i roboti iz Robocopa 2! Koketiranje s SF-om. Faraci ne tretira Rogera kao što Sclavi tretira Freaka ili Ruju malog skenera, on samo prikazuje razvoj jednog superheroja u okolini obicnih.

Faracijev glavni cilj bio je sukobiti dva razlicita svijeta koji pocivaju na slicnim, a opet razlicitim postavkama. Završna scena je opet rezime sveg prikazanog, prvi dio zapocinje dogovski, da bi se pred kraj pretvorilo u superherojski fajt. Repeticija radi naglašavanja same prvobitne ideje stripa, superheroji iz zlatnog doba (Supermana npr.) meets Dylan Dog. Kao eksperiment prilicno zanimljivo.

Meni je bilo zanimljivo od pocetka do kraja...

Eto, malo da se i o stripovima prica.

Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj...
HC! je zakon, živijo HC!
Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/07/2007 : 20:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
dok stinky želi dylana doga koji se bavi svojim nocnim morama

zapravo još preciznije: dylana doga koji se bavi istraživanjem nocnih mora (bilo cijih). dylan koji prima slucaj te ga rješava - ovaj eksperiment je profulan slucaj; to nije DD (barem kakvog ja želim)

quote:
Konstantno preispitivanje junaka dal je ispravno koristiti svoju moc za spašavanje nevinih, neprihvacanje junaka samo zbog razloga jer je drugaciji (cudovište).

upravo to i jest iritantno
konstantno tupljenje i sublimacija DD u (promašenu) psihologizaciju
tobožnje dvojenje junaka u ispravnost iliti opravdanost služenja Dobru je pre-glupi sofizam. Bonelli je vec utabao pravi smjer, crno-bijeli idealizam i to je neupitna vrijednost. Samo nesigurnim povodljivim i izgubljenim ljudima može to preispitivanje izgledati kao "na mjestu" - oni mudriji kuže da je sve podložno sumnji, ali da je svejedno bolje postaviti stvar crno-bijelo. Jer, realni svijet nije uzor, vec je to zamišljeni ideal svijeta (doduše neostvariv, ali barem ostaj težnja)
a neprihvacanje drugacijeg je u DD dotjerano do podsmijeha

quote:
A tu je još i supermanovo porijeklo, spidermanovo neprihvacanje i roboti iz Robocopa 2! Koketiranje s SF-om.

pa to i kažem
ja to necu - necu superheroje ni SF ni politiziranje
na superheroje se popišam, pa ih zapalim - ja sam gen kameni tvrdi bonelijevac i nema tu odstupanja ni milimetar. eksperimentiranje sa približavanjem dva strip-svijeta zadržite za Hloverkine emisije

quote:
Faraci ne tretira Rogera kao što Sclavi

faraci je samo pobrao stare sclavije ideje i igra po njegovom taktu...to ni sam sclavi nije znao pocesto najbolje ostvariti, a kamoli ostali, napose faraci (inace, najbolji sclavijev imitator, koji ga je skinuo podnošljivo, je (gle sad) - Chiaverotti! Ovdje neopravdano i stihijski podcjenjeni Chiaverotti. Njegov DD još uvijek ima duh DD-a. Ovi noviji scenaristi imaju samo krivo srastanje - iz onog pridodanog DD-u, rade glavnu stvar i ruše strip.
Ili ukratko,
roger ima veliku glavu a ja ne suosjecam s njime

Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000