Author |
Topic |
K.G. 21
Junior Member
Croatia
480 Posts
Member since 01/05/2006 |
|
DannyTrejo
Junior Member
344 Posts
Member since 20/09/2006 |
Posted - 08/01/2007 : 14:59:08
|
quote: Originally posted by K.G. 21
Meni se kod Gilberta ne svidja kako crta Texovo lice!! To nije Tex!!
To je primjedba na mjestu. Tex mu je stvarno ''specifican''. Ja osobno nemam problema s tim.
Poštenim putem ici bit' ce teško znaj Al' samo ceš tako stici gdje je vjecni sjaj |
|
|
K.G. 21
Junior Member
Croatia
480 Posts
|
K.G. 21
Junior Member
Croatia
480 Posts
Posted - 08/01/2007 : 15:15:30
|
quote: Originally posted by prozirna senka
I meni je danas stigao najnoviji Teksone, Canyon Dorado.
tantuse, hvala.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Jesi li ga procitao? Kakav je crtez? |
Edited by - K.G. 21 on 08/01/2007 15:17:11 |
|
|
DannyTrejo
Junior Member
344 Posts
Posted - 08/01/2007 : 15:32:18
|
>>Kubertov Tex je takoder legendaran, u to nema sumnje.
Mda, ja veceg sranja nisam skoro procitao...
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Moje osobne ocjene:
Prica: 8 (klasican western osvetnicke teme) Scenarij: 7 (dosta jednostavan ali s mnogo dobrih scena i napetom atmosferom) Crtež: 8 (mislim da nije na razini najboljih Texovih crtaca kao Villa i Civitelli, ali jako je zanimljivo vidjeti ovaj americki stil u Texu)
Sve u svemu jedna posebna i vrlo dobra epizoda Texa!
Poštenim putem ici bit' ce teško znaj Al' samo ceš tako stici gdje je vjecni sjaj |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 08/01/2007 : 15:32:59
|
Nisam jos, ove nedelje cu.
Crtez mi se ne svidja. Alesandrini mi je bolje odradio Dilana, mnogo bolje..
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Member since 14/04/2006 |
Posted - 08/01/2007 : 15:35:30
|
quote: Originally posted by DannyTrejo
Moje osobne ocjene:
Prica: 8 (klasican western osvetnicke teme) Scenarij: 7 (dosta jednostavan ali s mnogo dobrih scena i napetom atmosferom) Crtež: 8 (mislim da nije na razini najboljih Texovih crtaca kao Villa i Civitelli, ali jako je zanimljivo vidjeti ovaj americki stil u Texu)
Poštenim putem ici bit' ce teško znaj Al' samo ceš tako stici gdje je vjecni sjaj
Ma prica je užasna, a tek cretež Meni je ipak najbolji Magnusov
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 08/01/2007 : 15:37:46
|
>>Kubertov Tex je takoder legendaran, u to nema sumnje.
Mda, ja veceg sranja nisam skoro procitao...
Moje osobne ocjene:
Poštenim putem ici bit' ce teško znaj Al' samo ceš tako stici gdje je vjecni sjaj
Prica i scenario su plitki, da plici ne mogu biti. Uotalom, od tupavog Nicija nista se nije ni moglo bolje ocekivati. Crtez i moze da podje. Uostalom, imas moj komentar na tu pricu u recenziji...
No, o ukusima ne vredi raspravljati, zar ne?
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Posted - 08/01/2007 : 15:41:23
|
quote: Originally posted by K.G. 21
Meni se kod Gilberta ne svidja kako crta Texovo lice!! To nije Tex!!
Ne crta ga loše, lici na pravog amerikanca Meni se ne svida Galepov, jer mu Tex svaki put na naslovnici ispadne kao da je malo popio |
|
|
K.G. 21
Junior Member
Croatia
480 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 08/01/2007 : 15:50:15
|
Od svih giganta koje sam procitao, možda mi je najbolji Ubojice od Fonta. Eh kako bi njega volio u Tex staffu...
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Posted - 08/01/2007 : 16:02:09
|
quote: Originally posted by dcopic
Od svih giganta koje sam procitao, možda mi je najbolji Ubojice od Fonta. Eh kako bi njega volio u Tex staffu...
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Pa nacrtao je on brojeve i za regularnu seriju 523, 524, 525, 538, 539, almanah i maxi Tex |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 08/01/2007 : 16:13:19
|
A da!? Slabo pratim kod nas neobjavljena izdanja. Bacit cu malo pogled...
|
|
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Posted - 08/01/2007 : 17:54:29
|
A da!? Slabo pratim kod nas neobjavljena izdanja. Bacit cu malo pogled...
I od svih Texova koje je nacrtao je scenarist Boselli znaci može biti samo odlicno |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 08/01/2007 : 19:29:02
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by DannyTrejo Kvaliteta epizode nema veze sa važnošcu samog izdanja.
Osobno, ne znam koje bi bile razlike u važnosti oko našeg i talijanskog izdanja.
Pa za pocetak, bez talijanskog ne bi bilo našeg izdanja.
ma dobro, al stvarno ovo izgleda jadno i sugavo prema tehnicki savršenom našem izdanju (unatoc katastrofalnome prijevodu)...pomislio sam na djelic sekunde da govoris o onome A3 izdanju, al ovo je stvarno bezveze...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
DannyTrejo
Junior Member
344 Posts
Posted - 08/01/2007 : 19:55:57
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by DannyTrejo Kvaliteta epizode nema veze sa važnošcu samog izdanja.
Osobno, ne znam koje bi bile razlike u važnosti oko našeg i talijanskog izdanja.
ma dobro, al stvarno ovo izgleda jadno i sugavo prema tehnicki savršenom našem izdanju (unatoc katastrofalnome prijevodu)...pomislio sam na djelic sekunde da govoris o onome A3 izdanju, al ovo je stvarno bezveze...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Naše izdanje je sjajno i vrlo sam zadovoljan njime (iako bih preferirao originalnu naslovnicu jer ovako odskace od ostalih giganata, ali zbog boje u Usamljenom jahacu ionako nisu svi po istoj špranci) al kakve to veze ima?
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 08/01/2007 : 20:49:05
|
Font je u Tex staffu vec nekoliko godina. Nacrtao je do sada pet epizoda.
---------------------------------------------------- Usporedni popisi Bonelli stripova: http://striparna.com/stripofili/corto/ |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 08/01/2007 : 22:05:42
|
Naše izdanje je sjajno i vrlo sam zadovoljan njime (iako bih preferirao originalnu naslovnicu jer ovako odskace od ostalih giganata, ali zbog boje u Usamljenom jahacu ionako nisu svi po istoj špranci) al kakve to veze ima?
aaaaa, sorrry, ti si jedan od onih sto moraju imati i papuansko izdanje, jedan od onih istinskih kolekcionara samo naprid
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
DannyTrejo
Junior Member
344 Posts
Posted - 08/01/2007 : 23:32:36
|
aaaaa, sorrry, ti si jedan od onih sto moraju imati i papuansko izdanje, jedan od onih istinskih kolekcionara samo naprid
Nije, nije! Ali preferiram kad neko izdanje ima ustaljen vizualni identitet, a ne da je svaki broj drukciji pa sve izgleda zbrda-zdola i ne kao ista kolekcija. Vjerujem da vecina misli tako...
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25570 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 08/01/2007 : 23:39:47
|
Od Fonta sam citao maxi Tex iz 2001 "Nei territori del Nordovest" i crtež je odlican, sasvim odgovara Texovom stilu.
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you."
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 08/01/2007 : 23:46:08
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Ma taj Gilbert ne valja ništa! A na SBE ima vijesti o nekom novom tex-crtacu -Ernesto Garcia- http://www.sergiobonellieditore.it/news/1frameset_news.html
Meni to ništa ne valja, cim im nije faca kako triba, onda je to ništa! NULA!
Jedva sam prepoznao Texa.
|
|
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
|
targon
stripovi.com suradnik
Croatia
113 Posts
Member since 10/07/2003 |
Posted - 09/01/2007 : 08:32:27
|
Pa da, meni je isto ok, je ovako na prvu, a sigurno ima neka: prvi je dojam najvažniji ili tako nešto
Evo, recimo meni De La Fuente nikako nije sjeo, ni u regularnoj, ni u almanahu.
Inace, od giganata "Usamljeni jahac" je totalno amerikaniziran i nije ništa posebno, "Dolina straha" ga šije za bar 2 klase. Naravno, sve je to samo moj dojam...
If it keeps on raining, levee's going to break, if it keeps on raining, levee's going to break, when the levee breaks, have no place to stay... |
|
|
Topic |
|