Author |
Topic |
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 14:11:57
|
Kod Mister Noa su u prvoj knjizi prve dvije epizode, znaci da se moraju otkupiti prava za dvije epizode + manji tiraž a još niko nije rekao da ce Mister No koštati 120 kn.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 10/01/2007 : 14:15:41
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Kod Mister Noa su u prvoj knjizi prve dvije epizode, znaci da se moraju otkupiti prava za dvije epizode + manji tiraž a još niko nije rekao da ce Mister No koštati 120 kn.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Ni ja nisam rekao da ce koštati 120,nego pretpostavkom da ce koštati, kao što sam cuo izmedu 100 i 120 kuna,i onda sam došao do zakljucka od 300%
Mogu se oduprijeti svemu osim iskušenju
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 14:19:48
|
quote: Originally posted by no1
Ni ja nisam rekao da ce koštati 120,nego pretpostavkom da ce koštati, kao što sam cuo izmedu 100 i 120 kuna,i onda sam došao do zakljucka od 300%
A gdje je cijena za prava? Tiraž? Ovdje se radi o dva broja, dok se kod DD radi samo o jednom (specijalnom) broju. A usput, mi ne znamo koliko koštaju prava za ova dva junaka.
|
|
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Posted - 10/01/2007 : 14:23:18
|
Tiraž,pa sigurno nece izaci manji broj nego Zagor, Chiko ili Dilan Dog Specijali,a njihova cijena je izmedu 35 i 50 kuna.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25568 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 10/01/2007 : 14:23:19
|
Ludens takodje izdaje taj isti DD u SC formatu, a ovi HC koje naknadno izdaje su u stvari ona takozvana remitenda,, ne štampa se ponovo, vec se samo stavlja novi uvez(pazi, ovo je moja teorija, ali sam skoro 100% siguran da je tako).A ja znam cenu prava, tako da su cene manje- više opravdane. A ako imaš MN prvu knjigu, to su dve epizode za koje se placaju prava, a ovamo je samo jedna, kao što je Sejo vec i rekao. A eto, možeš da uporediš tog specijalca i, na primer, MV, bilo koju od izašlih od Lubellusa, pa ceš videti i razliku u hartiji i uvezu. Sve ima svoju cenu.Ne kažem da je cena za poželeti, ali je to jednostavno tako. Uostalom, ovo smo vec 100 puta imali.
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you."
|
Edited by - manhunter on 10/01/2007 14:25:34 |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 14:53:56
|
quote: Originally posted by manhunter
Ludens takodje izdaje taj isti DD u SC formatu, a ovi HC koje naknadno izdaje su u stvari ona takozvana remitenda,, ne štampa se ponovo, vec se samo stavlja novi uvez(pazi, ovo je moja teorija, ali sam skoro 100% siguran da je tako).A ja znam cenu prava, tako da su cene manje- više opravdane. A ako imaš MN prvu knjigu, to su dve epizode za koje se placaju prava, a ovamo je samo jedna, kao što je Sejo vec i rekao. A eto, možeš da uporediš tog specijalca i, na primer, MV, bilo koju od izašlih od Lubellusa, pa ceš videti i razliku u hartiji i uvezu. Sve ima svoju cenu.Ne kažem da je cena za poželeti, ali je to jednostavno tako. Uostalom, ovo smo vec 100 puta imali.
Nije remitenda. Radi se dio tiraža za HC ( 500 kom. ) ali uzmite u obzir i da je Ludens puno jaci izdavac. Pri tomw mislim na kolicine i tiraže. Jeste li primjetili da vrlo cesto odjednom izade po 4 albuma ( Talicni ili Torpedo ). Objašnjeno mi je detaljno ali da Vas ne zamaram laickim prenosom informacija otprilike se radi o cijeni koja se placa za angažman tiskare po satnici. Dakle ljudi i strojeva pa sad, ako imate više materijala, cijena je niža jer se proporcionalno dijeli. E sad, koliko sam shvatio, stoj istovremeno ima kapacitet da odradi 4 x a4 format ili 16 x Bonellijev format. Sigurno je jeftinije gurnuti u tisak 4 albuma istovremeno nego samo jedan. Mislim na prosjecnu cijenu a ne ukupnu, naravno. Primjetili ste sigurno da se pojavi odjednom bar 4 broja AF. Ja san ovoga lita dobija paket u kojem je bilo 16 HC izdanja Ludensa. Svi su objavljeni istovremeno. No ponavljam, ne volim prenositi ovakve informacije jer ne popamtim sve detalje pa ispadne ponekad možda kao glupost onome tko sve zna do u detalje ali... Pocet cu nosit diktafon
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29446 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/01/2007 : 15:08:33
|
Ludens tiska 10000 primjeraka Zagor Specijala (ili 9 ili 11, nebitno), s tim da 500 ostavlja (ili dodaje, nebitno) za HC. Samim tim cijena tiska, prijevoda i prava po primjerku je puno, puno manja nego kad se radi SAMO 500 HC komada. Ludensovi HC-ovi su identicni kiosk izdanju, osim sto imaju tvrde korice, a razlika u cijeni je gotovo doslovno jednaka cijeni tvrdih korica.
Ilustracije radi - prijevod jednog prosjecnog bonelli stripa kosta otprilike 1000 kuna. plus/minus 100-200 kuna nebitno. Na tirazu od 10000 to je 10 lipa po broju, a na tirazu od 500 komada, to su 2 kune po broju. Ista je stvar sa cijenom prava, cijenom tiska, cijenom dizajna i prijeloma. Na vecim, tirazima, ti su troskovi puno manji po pojedinom primjerku. I to je cijela mudrost.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 10/01/2007 : 15:11:34
|
quote: Originally posted by no1
Tiraž,pa sigurno nece izaci manji broj nego Zagor, Chiko ili Dilan Dog Specijali,a njihova cijena je izmedu 35 i 50 kuna.
Eh kamo srece kada bi ti MM i MrNOi imali nakladu kao ova izdanja koja si naveo. Ali na žalost to je potpuno neisplativo, jer je realno ocekivati da ce se uspjeti prodati najviše 500 komada i to na duži vremenski rok, pa je tiskanje nekoliko tisuca brojeva cisti gubitak. Cist ko suza!
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 10/01/2007 : 15:28:55
|
quote: Originally posted by Markos
Ludens tiska 10000 primjeraka Zagor Specijala (ili 9 ili 11, nebitno), s tim da 500 ostavlja (ili dodaje, nebitno) za HC. Samim tim cijena tiska, prijevoda i prava po primjerku je puno, puno manja nego kad se radi SAMO 500 HC komada. Ludensovi HC-ovi su identicni kiosk izdanju, osim sto imaju tvrde korice, a razlika u cijeni je gotovo doslovno jednaka cijeni tvrdih korica.
Ilustracije radi - prijevod jednog prosjecnog bonelli stripa kosta otprilike 1000 kuna. plus/minus 100-200 kuna nebitno. Na tirazu od 10000 to je 10 lipa po broju, a na tirazu od 500 komada, to su 2 kune po broju. Ista je stvar sa cijenom prava, cijenom tiska, cijenom dizajna i prijeloma. Na vecim, tirazima, ti su troskovi puno manji po pojedinom primjerku. I to je cijela mudrost.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Pa kažem, ne popamtim detalje pa je bolje da si ti to napisa . Ali svodi se na isto, veca kolicina smanjuje cijenu i gotovo. Isto tako triba biti jak ( financijski ) da možeš podnit tiskanje veceg tiraža koji se sigurno nece odmah prodati i ležat ce na skladištu. U prvu ruku to smanji cijenu ali traži duži vremenski period za povrat investicije.
|
|
Corto_Maltese
Average Member
997 Posts
Member since 15/02/2005 |
Posted - 10/01/2007 : 15:59:42
|
ekonomija obima, veci broj primeraka, nizi FIKSNI troskovi po proizvodu !!!
Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!
Jovan Ducic |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 10/01/2007 : 16:26:10
|
quote: Originally posted by Corto_Maltese
ekonomija obima, veci broj primeraka, nizi FIKSNI troskovi po proizvodu !!!
Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!
Jovan Ducic
ah, napokon jedan kolega ekonomist koji zna znanje, i jos sa marketinga
"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad, and that is my religion." |
|
|
Corto_Maltese
Average Member
997 Posts
Member since 15/02/2005 |
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Posted - 10/01/2007 : 16:55:59
|
Vidim da su se svi raspametili, kao veca tiraža manji troškovi,pa covjek nemora da završi ekonomiju da to zna. ALI MISTERIJA JE RIJEŠENA Zvao sam covjeka u Libellus cijena ce se kretati od 75 kuna na više ovisno o broju stranica. Hvala svima koji su pomogli, a i onima koji nisu!
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7851 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 10/01/2007 : 21:28:00
|
quote: Originally posted by stinky
ja bi bio zadovoljan s cijenom od 10kn
Tako je govorio Zagortustra.
Maksimalno 16!
Jel' tako šefe? |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 21:35:22
|
ne znam je li dolje tko ovo demantirao, ali dakako ovo nije istina...svaka epizoda ima svoju knjigu...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25568 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 10/01/2007 : 21:48:44
|
quote: Originally posted by Curunir
ne znam je li dolje tko ovo demantirao, ali dakako ovo nije istina...svaka epizoda ima svoju knjigu...
Nemoj da se zajebavaš i da me razocaraš, vidi šta ti je šef ovde napisao:
quote: Originally posted by Gaston
Forma izdanja bit ce potpuno identicna onoj iz biblioteke Martina Mystérea, sto znaci jednu cjelokupnu epizodu unutar jedne knjige, bez nastavaka, s originalnim naslovnicama.
Kroz iducu godinu, Dado i ja smo planirali izdati 12 knjiga u ovoj biblioteci, a prve dvije bi trebale biti u prodaji vec u 3. mjesecu.
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you."
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
Posted - 10/01/2007 : 22:08:17
|
Uvaženi gospon lektor je to ispravno demantirao. Mislim da se Seji omakla greškica ( buduci da bi se moga naci prozvan, griješkica ). Prva epizoda, prva knjiga a buduci da prva epizoda ima standardni Bonellijev obim možemo ocekivati najnižu cijenu. To bi bilo 75 kuneja ako je ona informacija o cijenama ( 75 pa naviše ) tocna.
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 10/01/2007 : 23:47:35
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by Curunir
Nemoj da se zajebavaš i da me razocaraš, vidi šta ti je šef ovde napisao:
quote: Originally posted by Gaston
Forma izdanja bit ce potpuno identicna onoj iz biblioteke Martina Mystérea, sto znaci jednu cjelokupnu epizodu unutar jedne knjige, bez nastavaka, s originalnim naslovnicama.
Kroz iducu godinu, Dado i ja smo planirali izdati 12 knjiga u ovoj biblioteci, a prve dvije bi trebale biti u prodaji vec u 3. mjesecu.
ljudolovce, nemoj da me teras da ti objasnjavam razliku izmedju sveske i epizode ovo moje i ovo dadino je ista stvar...
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 10/01/2007 : 23:49:41
|
quote: Originally posted by Renky
Uvaženi gospon lektor je to ispravno demantirao. Mislim da se Seji omakla greškica ( buduci da bi se moga naci prozvan, griješkica ). Prva epizoda, prva knjiga a buduci da prva epizoda ima standardni Bonellijev obim možemo ocekivati najnižu cijenu. To bi bilo 75 kuneja ako je ona informacija o cijenama ( 75 pa naviše ) tocna.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr
ne, prva ima oko 130 str., a ne standardnih 94... stvarno ne mogu o cijenama jer pojma nemam, ali cifra koju spominjes za standardni bonelli opseg je prevelika...
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11095 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 23:55:36
|
Cekaj, kako 130? Ja san mislija na MM! Ali san zabuca? Ti misliš na MrNO.
stari seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee stari seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 10/01/2007 : 23:57:18
|
Cekaj, kako 130? Ja san mislija na MM! Ali san zabuca? Ti misliš na MrNO.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr
pa govorili smo o mr nou, da, mislim na nj, mm je druga firma svejedno, 75 kn za 100 str???...nek me posalju kvragu, al to je previse, di si to vidija/cuja???
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 23:58:38
|
quote: Originally posted by Curunir nek me posalju kvragu, al to je previse, di si to vidija/cuja???
oli ne vidiš da je renky totalno maka triba mu pripisat antisklerin
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE... |
|
|
Topic |
|