Author |
Topic  |
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 10/01/2007 : 16:16:21
|
Kad se sjetim da sam prije cca desetak godina skoro cijelu kolekciju Zagora (imao sam i Bombu prof. Veribada i Otrovni totem i Akt nasilja), falilo je svega par stripova, prodao za 750 ondašnjiš DM-a... Mogao sam biti bogat covjek sada . Možda nije ni desetak nego prije cca 7-8 godina. |
Edited by - Dalen on 10/01/2007 16:18:04 |
 |
|
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 10/01/2007 : 17:39:54
|
quote: Originally posted by srdjandj
A mene interesuje, kako to da ima nekih stripova koji su najredi u obe edicije ZS/LMS, recimo Akt nasilja je redak strip, pa Otrovni totem, mislim, otkud to, da li su ih manje štampali( ili su nestali, uništeni) ili je to jednostavno- reklama za bolju prodaju, molim samo ozbiljne odgovore?
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Lms 21 je najredak zato sto sam ga ja najteze nasao  
ZIVELA STRIPOSLAVIJA |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 10/01/2007 : 17:56:48
|
Ma ljudi ponekad lupe da je strip rijedak da ga bolje prodaju. Blago crvene planine je prvi Zagor pa je možda malo ljudi kupilo, a dosta se citao pa se puno primjerako pohabalo i raspalo toko 40 godina... Otrovni totem i Bomba profesora Veribeda stoje dosta usamljeno. Prije njih je praznina što se Zagora u ZS tice, a i poslije njih još veca (s i izmedu). Možda je to utjecalo da ljudi više citaju, habaju (gladni ZS Zagora) pa su nestali tijekom vrijemena...Naravno, ovo su samo pretpostavke...
The Force is what gives a Jedi his power. It's an energy field created by all living things. It surrounds us and penetrates us. It binds the galaxy together. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 18:12:36
|
quote: Originally posted by Humbert Coe
Fetišizam? Totemizam? Kapitalizam? Jedinica iz matematike u osnovnoj?

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts
Member since 01/05/2006 |
Posted - 10/01/2007 : 18:55:49
|
quote: Originally posted by kerber
quote: Originally posted by srdjandj
A mene interesuje, kako to da ima nekih stripova koji su najredi u obe edicije ZS/LMS, recimo Akt nasilja je redak strip, pa Otrovni totem, mislim, otkud to, da li su ih manje štampali( ili su nestali, uništeni) ili je to jednostavno- reklama za bolju prodaju, molim samo ozbiljne odgovore?
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Lms 21 je najredak zato sto sam ga ja najteze nasao  
ZIVELA STRIPOSLAVIJA
   |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 19:21:48
|
quote: Originally posted by dcopic
quote: Originally posted by SejoSexon
Ja ne bih dao ni 50 kn za ove stare stripove koji su izašli u boljem izdanju (Mark, Zagor).
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
A 45 ?!? 
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Ni 35! 
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 10/01/2007 : 19:40:53
|
-Ako sam ja napisao da je neki od ovih stripova rijedak,to sigurno ne stoji da bih na aukcijama postigao vecu cijenu.-Konkretni LMS 21 ili LMS 22 su sigurno rijedi primjerci od recimo LMS 99 zagor prica.Zašto?-Jednostavno ne znam.-Za mene je npr.LMS 2 TEX,najrijedi strip u ovoj ediciji(mislim na super ocuvan strip),a LMS 4 je rijedi jer ga nitko ne želi prodat.Neodavno sam ga kupio u extra stanju i platio koliko je covijek tražio,a ovaj nešto slabiji primjerak sa aukcija,još ni približno nije toj cifri.---Evo,neka se jave kolekcionari koji imaju konkretne stripove u super stanju,pa procijenimo koji su rijedi.Na kraju krajeva,pa nisu to ni realne cijene,ipak su to aukcije.Primjer,kada ce se ponovno ZS 53 prodat za 1700 kuna,ponovno?-Teško.Aukcije su ipak aukcije i cijene na njima sigurno nisu realne.Pozdrav |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 19:41:48
|
Zato što je to prvi broj Zagora koji je izdan u SFRJ.
Je li moguce da ima nesto sto i ti ne znas????    
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Posted - 10/01/2007 : 19:42:48
|
Ajde da i to dozivim...   
No, ne brini! Znam da nisi ljubitelj Zagora pa ce ti Globo oprostiti.  
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 19:55:04
|
Aukcije su cool,posto se raja lozi. Pratim aukcije na stripovi.com i nacin povecavanja cijena pa poredim skandinavce kako se oni loze. Na stripovi com se zakuha i recimo sa 500 kuna odjednom skoci na 700 kuna. Znaci natjecatelj odmah bubnuo 200 kuna vise. Dok jadni skandinavci sa 500 kuna poveca na 500,03 kune i onda konta da ga niko nece preteci. Ipak na stripovi.com ljudi imaju vece srce,impulsivniji su,darezljiviji.....pogotovo ovo darezljiviji. Sad zavrsnica,da li boli ili ne to je druga prica.
Porter |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 10/01/2007 : 19:59:25
|
quote: Originally posted by Gaston
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
ZS 13 je izašao 1968, a LMS 4, 1969 godine.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 10/01/2007 : 20:34:39
|
Ovo je za 4,izgleda malo prljavo ali ZS i LMS mi ne znace nista. Kao sto rece Sejo za njih ne bi dao ni 50kn.
"I can't forget where I came from because I haven't gotten to where I'm going." |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Posted - 10/01/2007 : 20:34:56
|
quote: Originally posted by dcopic
quote: Originally posted by Gaston
And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
ZS 13 je izašao 1968, a LMS 4, 1969 godine.
Zato i govorim. Napokonn da i Sejo nesto promasi.   
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 10/01/2007 : 20:43:20
|
Vidio sam ZS13 kod Mirse ovdje u gradu bez zadnje korice i hrbata ali u celofanu cijeni ga 30 KM (15 eura, 120 kuna), pa ako je neko zainteresovan 
Imamo prostor, imamo domenu, samo nam trebaju vaši radovi: http://www.stripopeka.com/ ||| A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Lavirint in English: http://tinyurl.com/y93gym ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 10/01/2007 : 21:13:37
|
quote: Originally posted by Porter
3+ kad nategnes 
Porter
..a još nisu u kesicama , ajme majko....    
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 10/01/2007 : 21:17:49
|
Dobro,postoje stripovi koji ni mene ne interesiraju,to je sasvim normalno.Cini mi se da je Porter spomenuo"šljem" iz dr.svj,rata da je prodan za 20 000.Ludo?-Meni je,ali razumijem onog kog to interesira.-Istina,na mojim aukcijama su poneki brojevi precjenjeni,ali nije prvi puta.Vjerojatno se radi o pozitivnom iskustvu u trgovini i povjerenju.Takoder je interesantno da se zbog tih aukcija logiraju novi clanovi.Dogodilo se nekoliko puta da se novajlije ne jave,a izbidaju strip.Ako se i dogodi,ne zabrinjavam se previše.Svatko ima svoje veselje.Evo,na ovim se aukcijama i danas pojavio novi clan,covjek podigao Zagorove stripove,a vjerojatno ce se javit.-Meni osobno su aukcije simpaticne i ne interesira me cijena,ukoliko želim osvojit odredeni strip.Možda se to nekome cini ludo,ali to je tako.-Najskuplji strip koji sam kupio je bio Mark br.127,a placen je 500 eurica!-Ludo,sigurno da je,ali se radilo o specificnim razlozima.-Uokvirio sam tog Marka.Svako jutro ga pogledam kada se probudim,uz komentar-e,jesi lud! !-Ima na forumu nekoliko clanova koji ovo mogu potvrdit jer su prisustvovali dogadaju.-Eto,zbog ovakvih prica je možda bezpredmetno raspravljat,ja ne bih dao ovo ili ono.Stvarno nebitno.-Sve je igra,i život je igra,pa su i ove aukcije,po meni,igra.Ništa više i ništa manje,samo igra! !-------Porter,kupujem ova dva primjerka,ukolko ih prodaješ.Cijena nije bitna,samo javi koliko bi ti za to tražio!?-Ozbiljno pitanjce,ne šalim se. .Pozdrav |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 10/01/2007 : 21:18:37
|
quote: Originally posted by Porter
3+ kad nategnes 
Porter
a glancer kad te nategnu  
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 10/01/2007 : 21:19:41
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
Vidio sam ZS13 kod Mirse ovdje u gradu bez zadnje korice i hrbata ali u celofanu cijeni ga 30 KM (15 eura, 120 kuna), pa ako je neko zainteresovan 
Imamo prostor, imamo domenu, samo nam trebaju vaši radovi: http://www.stripopeka.com/ ||| A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Lavirint in English: http://tinyurl.com/y93gym ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama.
120 kuna!?! Taj ne vrijedi niti 0.120kn!
|
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 10/01/2007 : 21:20:30
|
quote: Originally posted by dveribad
Dobro,postoje stripovi koji ni mene ne interesiraju,to je sasvim normalno.Cini mi se da je Porter spomenuo"šljem" iz dr.svj,rata da je prodan za 20 000.Ludo?-Meni je,ali razumijem onog kog to interesira.-Istina,na mojim aukcijama su poneki brojevi precjenjeni,ali nije prvi puta.Vjerojatno se radi o pozitivnom iskustvu u trgovini i povjerenju.Takoder je interesantno da se zbog tih aukcija logiraju novi clanovi.Dogodilo se nekoliko puta da se novajlije ne jave,a izbidaju strip.Ako se i dogodi,ne zabrinjavam se previše.Svatko ima svoje veselje.Evo,na ovim se aukcijama i danas pojavio novi clan,covjek podigao Zagorove stripove,a vjerojatno ce se javit.-Meni osobno su aukcije simpaticne i ne interesira me cijena,ukoliko želim osvojit odredeni strip.Možda se to nekome cini ludo,ali to je tako.-Najskuplji strip koji sam kupio je bio Mark br.127,a placen je 500 eurica!-Ludo,sigurno da je,ali se radilo o specificnim razlozima.-Uokvirio sam tog Marka.Svako jutro ga pogledam kada se probudim,uz komentar-e,jesi lud! !-Ima na forumu nekoliko clanova koji ovo mogu potvrdit jer su prisustvovali dogadaju.-Eto,zbog ovakvih prica je možda bezpredmetno raspravljat,ja ne bih dao ovo ili ono.Stvarno nebitno.-Sve je igra,i život je igra,pa su i ove aukcije,po meni,igra.Ništa više i ništa manje,samo igra! !-------Porter,kupujem ova dva primjerka,ukolko ih prodaješ.Cijena nije bitna,samo javi koliko bi ti za to tražio!?-Ozbiljno pitanjce,ne šalim se. .Pozdrav
ako mu nisu dupli, prije bi ti zenu dao 
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
|
Topic  |
|