forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Zanimljivosti s aukcija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 15/01/2007 : 20:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
-Strip je kod mene,ako se ne varam,k.miki?-Da,krivo sam pomislio.a što možeš,pa vas Crnogoraca ocito ima puno više!?--Što se tice aukcija,meni se cini da su se rasplesale!
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 15/01/2007 : 21:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message
quote:
Originally posted by dveribad

Mike-Sa stripovima je kao i sa ženama.Zamisli gospodu,dobro ocuvanu,onako,glanc utegnutu,napetu,a ima 40 godina,pa tko to nebi poželio!!!-Definitivno bi za tako nešto dao 1000 i više kuna,samo da je malo propustim kroz ruke,da ju onako "kolekcionarski" onjušim i ponjušim!!

jel pricaš o gospodi koja je "pobjegla" iz kafica nakon što je ušao stankodej u krznenoj bundi,sjeo za stol,izvadio škare i zavoje te ih poceo rezati na manje štrafte

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 15/01/2007 : 21:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
Da,vidiš kako starome becaru ništa ne promakne!-Jebeš li ga,jel ono scena iz "BURE BARUTA"......kako mi to IMPONUJEEEEE!!!!
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 15/01/2007 : 21:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message
nisam gledao nikakovo bure?

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts

Member since 04/06/2003

Posted - 15/01/2007 : 23:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DrB a Private Message
Ako je kod tebe nema problema !
Jos mi treba

a nas(Crnogoraca) i Rusa trista miliona !Minimum
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8151 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 16/01/2007 : 00:26:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
quote:
Originally posted by DrB

Ako je kod tebe nema problema !
Jos mi treba

a nas(Crnogoraca) i Rusa trista miliona !Minimum

Nema, samo oko 145 milijuna - skupa
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 16/01/2007 : 02:17:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
Da skratim muke onima koji zbrajaju.-A.Vukojevic(oko 5500 kn) i delboj(oko 10 ooo kn),trenutno,--,hvala momci,bez komentara!!
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 16/01/2007 : 03:48:49  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
hmmm, nestalo kompleta?
nekako nisam primetio, da su bili prodati

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 16/01/2007 : 03:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
da, da
pošto sam pre par meseci kupio tri tone potpuno glanz stripova od 1950 godine nadalje, pomislio sam na tren na aukcije
hvala bogu, samo na tren

Edited by - sigismundus on 16/01/2007 03:53:01
Go to Top of Page

DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts

Member since 04/06/2003

Posted - 16/01/2007 : 10:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DrB a Private Message
SPOCK :

pa to i kazem

oko 150 miliona,

al svaki vrijedi DUPLO
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 16/01/2007 : 10:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
-Ma vidi vraga,pojavio se tj.javio i najveci slovenski kolekcionar stripova-sigismundus,samo mi se cini ,ili griješim.da nisi fulao topic,Žiga?-Cestitam na kupljenim glancerima od 50-tih pa na dalje!-Ne shvacam baš ovaj ulet ili si htio nešto reci?-Što se tice kompleta,sigurno da se tope,ali evo baš finiširam jedan komplet ZS i LMS ,narucen iz Slovenije,stanje odlicno,cijena sitnica.-Ukoliko ti nedostaje nešto od kompleta,slobodno javi,sigurno bi se još nešto pronašlo.-Kad si vec imao potrebu za javljanjem,da priupitam,poznajemo li se nas dvojica,uopce?
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 16/01/2007 : 19:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message
quote:
Originally posted by sigismundus

da, da
pošto sam pre par meseci kupio tri tone potpuno glanz stripova od 1950 godine nadalje, pomislio sam na tren na aukcije
hvala bogu, samo na tren

to više nije u modi,sada se traže starije stvari

Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 16/01/2007 : 19:18:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
eh, veribadu. ne, ne poznajemo se. ali mislim, da nisam fulao topik. uredno, bar gledajuci pratim šta se prodaje. i vidio u svoje vreme, kako prodaješ zbilja fenomenalne komplete. kojih sad nema na prodaji. samo pojedine sveske, dapace, dosta tražene. tako da ni ne mislim, da sam fulao. a sa tim što sam kupio, htio sam samo kazati, da sam na tren pomislio i ja, da nešto prodam na aukcijama. jer uglavnom ionako imam sve duplo. zato moj komentar, ili ulet možda.
no, da li šta trebam?
pa, kad dobro razmislim, trebao bi plavi zabavnik, nemam kompleta cao, ni mika miša...
uh, malo je toga što nemam. uglavnom prije svetskog rata.
pozdrav

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 16/01/2007 : 22:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:
Originally posted by Humbert Coe

Fetišizam?
Totemizam?
Kapitalizam?
Jedinica iz matematike u osnovnoj?

Prije sam bio "Kuna" na forumu/aukcijama, za one clanove koji me znaju.
Promijenio sam nick iz prakticnih razloga.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 17/01/2007 : 01:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
-Sigismundus-Iskreno cestitam.Ukoliko posjeduješ sve ostalo,koliko sam ja upucen,to bi bilo u top pet kolekcionara sa ovih prostora(jezicno i pismeno razumjevanje)!-Mislim da komplet mika miša ima samo jedan,barem se nadam,ali ga je nemoguce kupit.-Kompleti na aukcijama nisu,jer osobno,nema potrebe.Ionako ne mogu pokriti tolike narudžbe.Reklama mi zaista više nije potrebna,a i vecina ljudi na ovom forumu je mlade dobi,pa se cesto iscudavaju cijenama(mislim na komentare u stilu-"hrpa starog papira").-Nisam mislio ništa loše,ali je ocito da se na aukcijama prodaju solidno samo komercijalne stvari,tipa-ZS,LMS,ALAN FORDA,STRIPOTEKE,EXA,HC ALBUMA.....itd.-U suštini,stripovi od 1965 godine.-Starijih edicija gotovo i nema.-E,da,ocito je da posjeduješ i druge interesantne edicije,tipa LALE,NIKAD ROBOM,..itd.,pa se može reci da sam zadivljen,stvarno cestitam!-Ako nije tajna,jedna me stvar interesira,jer ne poznajem nikog tko to ima u kompletu,da li možda imaš komplet "VANDROKAŠA",sigurno znaš na što mislim.-Pitam jer nikada nisam uspio doznati,ima li to netko u kompletu?-----Što se tice aukcija,imam obicaj pregledati aukcije prije postavljanja,da ne dolazi do poklapanja,dupliranja nekog rijetkog stripa,jer mi se cini da nije fer,primjer.da je netko postavio LMS 4,sigurno ga necu stavit na aukcije,pa ukoliko imaš za prodat kompleta-pucaj!--Pozdravljam
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 17/01/2007 : 01:39:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
pozdrav, veribad

meni je zapravo svejedno, da li me ko uvrstava medju top kolekcionare ili ne, jer mi to ništa ne znaci. biti kolekcionar znaci kupovati, kolekcionirati, citati i pisati o tome, znaci biti poznavaoc i strucnjak. ja to radim i uživam. covek, koji mi je za simbolne pare prodao tu velicastvenu kolekciju moj je prijatelj. prodao mi, jer je znao, da ja necu prodavati dalje. da uvek može doci kod mene i pogledati te stripove. kad mu dete poraste, da dodje s njim i pokaže kolekciju, koju je nekad imao. u toj kolekciji bilo je i stripova, koje sam mu ja poklonio pre dvadesetak godina. bilo mu je to jako zabavno. ovako. prvom rundom uspio sam prebaciti dve tone i 600 kilograma. velik je to bio kombi. veliki ford. više nije išlo, jer bi mogla puknuti osovina, jednom sam poslije prevezao još 300 kila osobnim kolima i još me 300 kila ceka. nisam još ni sve pregledao, kamoli posortirao. bio sam više nego zadovoljan kompletima horizontovog zabavnika, pa politikininog zabavnika i skoro kompletu plavog vjesnika. to sam vec popunjavao svojom kolekcijom, tako da tacno znam, da mi sada u prvih 150 brojeva plavca fali nekih 30 komada, i na kraju oko 100. tamo, kad je prerastao o muzicki casopis, redko ga je ko kupovao. jap, od nikad robom mi fali još nekih 40 komada, dok su lale i crtani romani pokompletirani više puta. zlatnu seriju i lunov strip imam ionako po nekih tri puta, ali mi ipak tu i tamo u kolekcijama fali po par brojeva. ali toga je toliko, da ni sam nisam siguran, jer me ceka još par paleta, koje nisam ni taknuo. drago mi je recimo za mickey strip, pa veliki format strip magazina, pa kekec(glanzer), za koji nisam mogao verovat. a ovako uzgred poduplirao i pegaze. i valiante, koje sam odmah poklonio dalje. i komplet, ama komplet miki mustra. neke edicije, kojih nisam imao. taj je momak imao obicaj, da je skupljao i razlicita izdanja. reprinte. znaci, recimo snežek od miki mustra. prvo, prvo izdanje, pa drugo izdanje, pa poslije izdanje sa audio kasetom. zanimljivo to trece je sasvim novo odštampano, druge boje je naslovnica. onda ima mikija, pa mikijevog zabavnika, pa mikijevog almanaha... glava boli, zbilja. no, znaci još me ceka 300 kila, znam da je vandrokaš tamo, ali isto znam, da nije komplet. zapravo su mi u toj poslednji pošiljci ostali još rariteti, koji nisu išli u kutije. casopisi i slicno. ali mada sam od svega toga imao sigurno tako oko 90 posto, ta je kolekcija bila bolje ocuvana od moje. recimo komplet asteriksov zabavnika je takav, da bi covek zaplakao. imam tri kompleta, ali ne ovakvog. bogami. jer momak to skoro nije citao. samo sakupljao. priznajem, da sam se toliko namucio prevozom i prenošenjem, da sam neko vreme imao otecene ruke. i jedva hodao.
poceo sam, da se štosiram. znaš, sada znam, koliko je dve toni i po stripova. jer sam jih doveo kombijem. i tako procenjujem, da imam oko 9 tona stripova. tako, nekad sam govorio o brojkama, potom u metrima, sada u tonama. veliki deo stripova, koji imam je engleski odnosno americki. i na drugim jezicima takodje. od prvih albuma, koji su izašli, od prvih trejdova, kao i zapanjujoci broj starih batmana i spidermana. i ja to sve citam. i ponovo citam. i pošto pravim stripografije, tako obnavljam podatke. non stop.
eh, težak je život nas kolekcionara.
budi dobro.

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 17/01/2007 : 03:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message
sigismundus,Svaka cast!!!Po neku grubu matematiku ti si se stvarno "namucio" dok si prevezao oko 40 000 stripova,slatke muke nema sta

ZIVELA STRIPOSLAVIJA
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 17/01/2007 : 05:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
dosta dobra procena kerberu
ja bih bio malo konzervativniji, a i celu sam kolekciju furao tamo amo
rekao bih 30.000 stripova +

dolly69
Starting Member

Slovenia
60 Posts

Member since 04/10/2004

Posted - 17/01/2007 : 08:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dolly69 a Private Message
jel to natezanje ko ima dužeg da i ja uskocim?
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 17/01/2007 : 08:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message
Najteže nabavljiv Zagor od 94. do danas broj 39 dosiže cijenu od vrtoglavih 10 kuna na aukcijama (ja sam ga u Libelusu nabavio s nekakvom naljepnicom 70.00 necega, tko zna od kud je došao) tako da me fascinira da za 1 strip, možda i zamusan, slabe grafike, prijevoda, netko daje vrijednost na razini kompleta SD/Ludens za tog junaka. No u pravu imamo pojam afekcione cijene, posebne subjektivne vrijednosti koja uopce nije mjerljiva objektivnim kriterijima.To je zajebano kad takvu stvar nekom uništiš jer pitanje je kako mu namiriti štetu (ako bi ti frikovi uopce preživjeli uništenje svojih fetiša). Sad mi je žao što kao klinac nisam sacuvao tu ZS/LMS krdu, tko je mogao znati.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 17/01/2007 : 09:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
delboje, delboje trebao si se zvati Baja Patak, Troteri su ipak siroti ljudi!
Salu na stranu, svaka cast na ponudama
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
927 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 17/01/2007 : 11:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Sigismundus...svaka cast i s moje strane..
Ali nešto bih ovde ipak pitao:ovo me muci vec dugo vremena: sa obzirom,da se ovde radi o verovatno velikoj vrednosti ovih kolekcija stripova,da li zna možda neko postoji li neko moguce osiguranje-novcano pak-ovde mislim na provalu (kradu stripova) i vatru...
Možda pitanje zvuci malo glupo,ali eto,može se dogoditi,da nam vatra može uništiti sve,što smo skupljali godinama...
Dobro,osim toga,da stripove namestimo u ustrezno za to pripremljenu prostoriju i osigurati je bravom protiv krade-ovde sam to izuzeo....
Možda neko zna Hvala na odgovoru i nadam se,da nisam previše skrenuo sa topika!!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/01/2007 : 12:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ja sam zadivljen, 9 tona stripova, pa stvarno svaka cast majstore, e kad cujem ovakve podatke, moram da se pokrijem ušima i cutim, cutim i zavucem se u mišju rupu.
Bravo, bravo, bravo!!!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 17/01/2007 : 23:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
http://www.stripovi.com/AuctionView.asp?ID=327471
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 18/01/2007 : 00:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by rocco21

http://www.stripovi.com/AuctionView.asp?ID=327471

Za ne povjerovati!

'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000