Author |
Topic  |
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 15/01/2007 : 20:00:00
|
-Strip je kod mene,ako se ne varam,k.miki?-Da,krivo sam pomislio.a što možeš,pa vas Crnogoraca ocito ima puno više!?- -Što se tice aukcija,meni se cini da su se rasplesale! |
 |
|
dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts
Member since 27/01/2004 |
Posted - 15/01/2007 : 21:04:57
|
quote: Originally posted by dveribad
Mike-Sa stripovima je kao i sa ženama.Zamisli gospodu,dobro ocuvanu,onako,glanc utegnutu,napetu,a ima 40 godina,pa tko to nebi poželio!! !-Definitivno bi za tako nešto dao 1000 i više kuna,samo da je malo propustim kroz ruke,da ju onako "kolekcionarski" onjušim i ponjušim! !
jel pricaš o gospodi koja je "pobjegla" iz kafica nakon što je ušao stankodej u krznenoj bundi,sjeo za stol,izvadio škare i zavoje te ih poceo rezati na manje štrafte
zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Posted - 15/01/2007 : 21:11:32
|
Da,vidiš kako starome becaru ništa ne promakne! -Jebeš li ga,jel ono scena iz "BURE BARUTA"......kako mi to IMPONUJEEEEE!!!!     |
 |
|
dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts
|
DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts
Member since 04/06/2003 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8151 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 16/01/2007 : 00:26:04
|
quote: Originally posted by DrB
Ako je kod tebe nema problema ! Jos mi treba
a nas(Crnogoraca) i Rusa trista miliona !Minimum
Nema, samo oko 145 milijuna - skupa    |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Posted - 16/01/2007 : 02:17:59
|
Da skratim muke onima koji zbrajaju.-A.Vukojevic(oko 5500 kn) i delboj(oko 10 ooo kn),trenutno,-- ,hvala momci,bez komentara!     ! |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 16/01/2007 : 03:52:36
|
da, da pošto sam pre par meseci kupio tri tone potpuno glanz stripova od 1950 godine nadalje, pomislio sam na tren na aukcije hvala bogu, samo na tren
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
Edited by - sigismundus on 16/01/2007 03:53:01 |
 |
|
DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts
Member since 04/06/2003 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Posted - 16/01/2007 : 10:46:58
|
-Ma vidi vraga,pojavio se tj.javio i najveci slovenski kolekcionar stripova-sigismundus,samo mi se cini ,ili griješim.da nisi fulao topic,Žiga?-Cestitam na kupljenim glancerima od 50-tih pa na dalje! -Ne shvacam baš ovaj ulet ili si htio nešto reci?-Što se tice kompleta,sigurno da se tope,ali evo baš finiširam jedan komplet ZS i LMS ,narucen iz Slovenije,stanje odlicno,cijena sitnica.-Ukoliko ti nedostaje nešto od kompleta,slobodno javi,sigurno bi se još nešto pronašlo.-Kad si vec imao potrebu za javljanjem,da priupitam,poznajemo li se nas dvojica,uopce? |
 |
|
dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts
Posted - 16/01/2007 : 19:13:17
|
quote: Originally posted by sigismundus
da, da pošto sam pre par meseci kupio tri tone potpuno glanz stripova od 1950 godine nadalje, pomislio sam na tren na aukcije hvala bogu, samo na tren
______________________ onaj, koji sniva tudje snove
to više nije u modi,sada se traže starije stvari
zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 16/01/2007 : 19:18:15
|
eh, veribadu. ne, ne poznajemo se. ali mislim, da nisam fulao topik. uredno, bar gledajuci pratim šta se prodaje. i vidio u svoje vreme, kako prodaješ zbilja fenomenalne komplete. kojih sad nema na prodaji. samo pojedine sveske, dapace, dosta tražene. tako da ni ne mislim, da sam fulao. a sa tim što sam kupio, htio sam samo kazati, da sam na tren pomislio i ja, da nešto prodam na aukcijama. jer uglavnom ionako imam sve duplo. zato moj komentar, ili ulet možda. no, da li šta trebam? pa, kad dobro razmislim, trebao bi plavi zabavnik, nemam kompleta cao, ni mika miša... uh, malo je toga što nemam. uglavnom prije svetskog rata. pozdrav
 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 16/01/2007 : 22:41:53
|
quote: Originally posted by Humbert Coe
Fetišizam? Totemizam? Kapitalizam? Jedinica iz matematike u osnovnoj?

Prije sam bio "Kuna" na forumu/aukcijama, za one clanove koji me znaju. Promijenio sam nick iz prakticnih razloga.  |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Posted - 17/01/2007 : 01:05:26
|
-Sigismundus-Iskreno cestitam.Ukoliko posjeduješ sve ostalo,koliko sam ja upucen,to bi bilo u top pet kolekcionara sa ovih prostora(jezicno i pismeno razumjevanje)! -Mislim da komplet mika miša ima samo jedan,barem se nadam,ali ga je nemoguce kupit.-Kompleti na aukcijama nisu,jer osobno,nema potrebe.Ionako ne mogu pokriti tolike narudžbe.Reklama mi zaista više nije potrebna,a i vecina ljudi na ovom forumu je mlade dobi,pa se cesto iscudavaju cijenama(mislim na komentare u stilu-"hrpa starog papira").-Nisam mislio ništa loše,ali je ocito da se na aukcijama prodaju solidno samo komercijalne stvari,tipa-ZS,LMS,ALAN FORDA,STRIPOTEKE,EXA,HC ALBUMA.....itd.-U suštini,stripovi od 1965 godine.-Starijih edicija gotovo i nema.-E,da,ocito je da posjeduješ i druge interesantne edicije,tipa LALE,NIKAD ROBOM,..itd.,pa se može reci da sam zadivljen,stvarno cestitam!-Ako nije tajna,jedna me stvar interesira,jer ne poznajem nikog tko to ima u kompletu,da li možda imaš komplet "VANDROKAŠA",sigurno znaš na što mislim.-Pitam jer nikada nisam uspio doznati,ima li to netko u kompletu?-----Što se tice aukcija,imam obicaj pregledati aukcije prije postavljanja,da ne dolazi do poklapanja,dupliranja nekog rijetkog stripa,jer mi se cini da nije fer,primjer.da je netko postavio LMS 4,sigurno ga necu stavit na aukcije,pa ukoliko imaš za prodat kompleta-pucaj!--Pozdravljam |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 17/01/2007 : 01:39:33
|
pozdrav, veribad
meni je zapravo svejedno, da li me ko uvrstava medju top kolekcionare ili ne, jer mi to ništa ne znaci. biti kolekcionar znaci kupovati, kolekcionirati, citati i pisati o tome, znaci biti poznavaoc i strucnjak. ja to radim i uživam. covek, koji mi je za simbolne pare prodao tu velicastvenu kolekciju moj je prijatelj. prodao mi, jer je znao, da ja necu prodavati dalje. da uvek može doci kod mene i pogledati te stripove. kad mu dete poraste, da dodje s njim i pokaže kolekciju, koju je nekad imao. u toj kolekciji bilo je i stripova, koje sam mu ja poklonio pre dvadesetak godina. bilo mu je to jako zabavno. ovako. prvom rundom uspio sam prebaciti dve tone i 600 kilograma. velik je to bio kombi. veliki ford. više nije išlo, jer bi mogla puknuti osovina, jednom sam poslije prevezao još 300 kila osobnim kolima i još me 300 kila ceka. nisam još ni sve pregledao, kamoli posortirao. bio sam više nego zadovoljan kompletima horizontovog zabavnika, pa politikininog zabavnika i skoro kompletu plavog vjesnika. to sam vec popunjavao svojom kolekcijom, tako da tacno znam, da mi sada u prvih 150 brojeva plavca fali nekih 30 komada, i na kraju oko 100. tamo, kad je prerastao o muzicki casopis, redko ga je ko kupovao. jap, od nikad robom mi fali još nekih 40 komada, dok su lale i crtani romani pokompletirani više puta. zlatnu seriju i lunov strip imam ionako po nekih tri puta, ali mi ipak tu i tamo u kolekcijama fali po par brojeva. ali toga je toliko, da ni sam nisam siguran, jer me ceka još par paleta, koje nisam ni taknuo. drago mi je recimo za mickey strip, pa veliki format strip magazina, pa kekec(glanzer), za koji nisam mogao verovat. a ovako uzgred poduplirao i pegaze. i valiante, koje sam odmah poklonio dalje. i komplet, ama komplet miki mustra. neke edicije, kojih nisam imao. taj je momak imao obicaj, da je skupljao i razlicita izdanja. reprinte. znaci, recimo snežek od miki mustra. prvo, prvo izdanje, pa drugo izdanje, pa poslije izdanje sa audio kasetom. zanimljivo to trece je sasvim novo odštampano, druge boje je naslovnica. onda ima mikija, pa mikijevog zabavnika, pa mikijevog almanaha... glava boli, zbilja. no, znaci još me ceka 300 kila, znam da je vandrokaš tamo, ali isto znam, da nije komplet. zapravo su mi u toj poslednji pošiljci ostali još rariteti, koji nisu išli u kutije. casopisi i slicno. ali mada sam od svega toga imao sigurno tako oko 90 posto, ta je kolekcija bila bolje ocuvana od moje. recimo komplet asteriksov zabavnika je takav, da bi covek zaplakao. imam tri kompleta, ali ne ovakvog. bogami. jer momak to skoro nije citao. samo sakupljao. priznajem, da sam se toliko namucio prevozom i prenošenjem, da sam neko vreme imao otecene ruke. i jedva hodao. poceo sam, da se štosiram. znaš, sada znam, koliko je dve toni i po stripova. jer sam jih doveo kombijem. i tako procenjujem, da imam oko 9 tona stripova. tako, nekad sam govorio o brojkama, potom u metrima, sada u tonama. veliki deo stripova, koji imam je engleski odnosno americki. i na drugim jezicima takodje. od prvih albuma, koji su izašli, od prvih trejdova, kao i zapanjujoci broj starih batmana i spidermana. i ja to sve citam. i ponovo citam. i pošto pravim stripografije, tako obnavljam podatke. non stop. eh, težak je život nas kolekcionara. budi dobro.
 |
|
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 17/01/2007 : 03:23:55
|
sigismundus,Svaka cast!!!Po neku grubu matematiku ti si se stvarno "namucio" dok si prevezao oko 40 000 stripova,slatke muke nema sta 
ZIVELA STRIPOSLAVIJA |
 |
|
sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts
Posted - 17/01/2007 : 05:18:03
|
dosta dobra procena kerberu ja bih bio malo konzervativniji, a i celu sam kolekciju furao tamo amo rekao bih 30.000 stripova +
 |
|
dolly69
Starting Member

Slovenia
60 Posts
Member since 04/10/2004 |
|
darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 17/01/2007 : 08:54:14
|
Najteže nabavljiv Zagor od 94. do danas broj 39 dosiže cijenu od vrtoglavih 10 kuna na aukcijama (ja sam ga u Libelusu nabavio s nekakvom naljepnicom 70.00 necega, tko zna od kud je došao) tako da me fascinira da za 1 strip, možda i zamusan, slabe grafike, prijevoda, netko daje vrijednost na razini kompleta SD/Ludens za tog junaka. No u pravu imamo pojam afekcione cijene, posebne subjektivne vrijednosti koja uopce nije mjerljiva objektivnim kriterijima.To je zajebano kad takvu stvar nekom uništiš jer pitanje je kako mu namiriti štetu (ako bi ti frikovi uopce preživjeli uništenje svojih fetiša). Sad mi je žao što kao klinac nisam sacuvao tu ZS/LMS krdu, tko je mogao znati. |
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
giant
Average Member

Slovenia
927 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 17/01/2007 : 11:23:26
|
Sigismundus...svaka cast i s moje strane..  Ali nešto bih ovde ipak pitao:ovo me muci vec dugo vremena: sa obzirom,da se ovde radi o verovatno velikoj vrednosti ovih kolekcija stripova,da li zna možda neko postoji li neko moguce osiguranje-novcano pak-ovde mislim na provalu (kradu stripova) i vatru... Možda pitanje zvuci malo glupo,ali eto,može se dogoditi,da nam vatra može uništiti sve,što smo skupljali godinama... Dobro,osim toga,da stripove namestimo u ustrezno za to pripremljenu prostoriju i osigurati je bravom protiv krade-ovde sam to izuzeo.... Možda neko zna Hvala na odgovoru i nadam se,da nisam previše skrenuo sa topika!!! |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 17/01/2007 : 12:30:32
|
Ja sam zadivljen, 9 tona stripova, pa stvarno svaka cast majstore, e kad cujem ovakve podatke, moram da se pokrijem ušima i cutim, cutim i zavucem se u mišju rupu. Bravo, bravo, bravo!!!!
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia