Author |
Topic |
sonor
stripovi.com suradnik
Vatican City
3846 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 16/01/2007 : 19:00:52
|
quote: Originally posted by dcopic
Odlicna i zanimljiva prica!
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
slažen se! ovo mi je jedna d boljih dilanovih pricica!
It's in my hands, the sky, so bright It's burning, it's for me to decide If flames will reach heaven tonight
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 16/01/2007 : 20:41:16
|
od ove epizode ocekujem da bude bezveze kao i sve ostale koje su imale veze s paklom i onim vragom sa dvi glave baš mi ne pašu takve epizode, a još crta i Ambrosini (ni njegov stil mi se baš ne svida) vidjet cemo...
Jel' tako šefe? |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 16/01/2007 : 20:46:28
|
Koliko se sjecam mislim da je to prvo pojavljivanje covjeka s dvije glave.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 16/01/2007 : 21:55:01
|
Curunir je zatrpan poslovima, nazalost vasih lisnica... ali, po analogiji s posao, kabao...isli bi PAKLOVI, makar bih pjesnickom slobodom vodjen odabrao kracu varijantu PAKLI... OVO JE INACE JEDAN OD RIJETKIH PRIMJERA KADA JE INTERVENCIJA ANE GASPAR SASVIM OPRAVDANA I NUZNA, naslov paklovi ili pakli je jednostavno uzasan... nemojte napadati samo da biste nesto rekli, ovdje je "krivi" prijevod opravdan iako malo mijenja bit...kako je bio srpski?...dva lica istine?...neloše i nereligiozno
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 16/01/2007 : 22:00:03
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by blueberry
Ne treba za svako izdanje otvarat novi topik...sa linkom na MC ili slikicom. Sve je to na stranici morecomics-a.Onaj koga zanima što je izašlo ide na MC sajt ili na pogleda na home page-u stripovi.com
Cemu onda uopce forum stripovi ako se na njemu ne raspravlja o stripovima, novim izdanjim i starim izdanjima? Onda najbolje da zatvorimo forum pa svi na pretraživanje u MC...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
ovo je sad druga krajnost. kako sam rekao stinkyju i pojedincima, nosite se kvragu s vasim serioznim pristupom forumu i stripu, ovo je isto bezveze, zapravo i gore, zasto novo izdanje ne bi imalo svoj topic?? koji ce mi qrac MC uopce za to i kakve veze ima to s forumom??
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7501 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 16/01/2007 : 23:43:45
|
quote: Originally posted by Curunir
Curunir je zatrpan poslovima, nazalost vasih lisnica... ali, po analogiji s posao, kabao...isli bi PAKLOVI, makar bih pjesnickom slobodom vodjen odabrao kracu varijantu PAKLI... OVO JE INACE JEDAN OD RIJETKIH PRIMJERA KADA JE INTERVENCIJA ANE GASPAR SASVIM OPRAVDANA I NUZNA, naslov paklovi ili pakli je jednostavno uzasan... nemojte napadati samo da biste nesto rekli, ovdje je "krivi" prijevod opravdan iako malo mijenja bit...kako je bio srpski?...dva lica istine?...neloše i nereligiozno
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
To sam ja pokušao objasnit, ali nisam tako rijecit kao ti |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 16/01/2007 : 23:55:45
|
covjece, mene zanima ono što me zanima a to svakako nisu pravopisni performansi, ti seriozni pristupatelju tak da ti je dobra fora ova sa serioznim haha
ubuduce, ako se ne možete ukljuciti u misaone teme lišene dogme na jedan suvisao nacin, vrli gospodine, nemojte ni pokušavati kvariti zadovoljstvo nama ozbiljnim intelektualcima. ionako Vam nece uspjeti. mi smo iznad toga, uvijek u službi intelekta.
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 17/01/2007 : 01:50:19
|
>a to svakako nisu pravopisni performansi
Hm, procitaj pazljivo Grad pet prstenova i onda mi odgovori na pitanje: Cega je gospodja Amaterasu premijer? Majko mila...
Sta bi sa Marinicem? Ne radi vise za Bernija?
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/01/2007 : 08:49:21
|
U biti je i u više paklova bit, a ne u jednom. Misliš da je u talijanskom govoru množina za pakao uobicajena pa super izgleda na naslovnici ili je s razlogom stavljen takav naslov? Ako je naziv knjige Paklovi i Orfeji, onda je naslov Paklovi i Orfeji. Cudno mi je to kako jezicari nisu za jezicne egzibicije?
Neloše, postoji li uopce ta rijec?
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7501 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
c64
Senior Member
Cuba
1694 Posts
Member since 15/03/2006 |
Posted - 17/01/2007 : 14:21:10
|
quote: Originally posted by sonor
quote: Originally posted by dcopic
Odlicna i zanimljiva prica!
slažen se! ovo mi je jedna d boljih dilanovih pricica!
It's in my hands, the sky, so bright It's burning, it's for me to decide If flames will reach heaven tonight
Potpisujem, i meni je jedna od boljih,
Sve što jesmo, rezultat je onoga što smo mislili. Um je sve. Ono što mislimo, to postanemo. BUDA |
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 17/01/2007 : 16:13:20
|
necu reci da je jedna od boljih, ali svakako je zanimljiva... ne znam zašto ljudi generalno imaju nešto protiv amborsinijevog crteža, meni skroz dobro paše uz dylana
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
c64
Senior Member
Cuba
1694 Posts
Member since 15/03/2006 |
Posted - 17/01/2007 : 17:05:42
|
quote: Originally posted by Constantine33
necu reci da je jedna od boljih, ali svakako je zanimljiva... ne znam zašto ljudi generalno imaju nešto protiv amborsinijevog crteža, meni skroz dobro paše uz dylana
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals.
To ni ja ne znam, pa tip fakat dobro crta! Ali ROI je do jaja, brrr.
Sve što jesmo, rezultat je onoga što smo mislili. Um je sve. Ono što mislimo, to postanemo. BUDA |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 17/01/2007 : 21:36:10
|
quote: Originally posted by prozirna senka
>a to svakako nisu pravopisni performansi
Hm, procitaj pazljivo Grad pet prstenova i onda mi odgovori na pitanje: Cega je gospodja Amaterasu premijer? Majko mila...
Sta bi sa Marinicem? Ne radi vise za Bernija?
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
ma da. lijepo sam tim vrlim filozofima napisao kako gasperova predstavlja misticnog zbunjivatelja citateljstva, cas je jedno cas drugo, al dobro, neki to valjda vole da ne razumiju bas svaku rijec koju procitaju tko uopce prevodi sad redovnog MM? Marinic je zatrpan poslom (biblioteka MM, MV, MMG...) kod libellusa a cujem i kod belog puta (SALA MALA)
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 17/01/2007 : 21:43:11
|
quote: Originally posted by DeeCay
U biti je i u više paklova bit, a ne u jednom. Misliš da je u talijanskom govoru množina za pakao uobicajena pa super izgleda na naslovnici ili je s razlogom stavljen takav naslov? Ako je naziv knjige Paklovi i Orfeji, onda je naslov Paklovi i Orfeji. Cudno mi je to kako jezicari nisu za jezicne egzibicije?
Neloše, postoji li uopce ta rijec?
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
daj, ne davi prevec (salim se) paklovi izgleda katastrofalno, mislim da je netko objasnio zasto kod srba i hrvata ta mnozina tako ocajno izgleda, zvuci i sve ino. ja ih nikad ne bih stavio kao naslov i quit. u texu sam "sedam mi paklova" (fujjjj!!!) prebacio u "devet mi krugova pakla!", i mislim da je to bilo dobro rjesenje, unatoc vaznosti broja sedam kod mefista... neloše naravno postoji. to ti je malo losije od dobrog svasta neces i ti pitati...zapravo, lagano provociras, pitas kao a sam odgovaras...sto mi ne smeta, ali ipak mislim da u jeziku ti mozes uciti od mene a ne obrnuto...
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 17/01/2007 : 21:55:21
|
quote: Originally posted by stinky
covjece, mene zanima ono što me zanima a to svakako nisu pravopisni performansi, ti seriozni pristupatelju tak da ti je dobra fora ova sa serioznim haha
ubuduce, ako se ne možete ukljuciti u misaone teme lišene dogme na jedan suvisao nacin, vrli gospodine, nemojte ni pokušavati kvariti zadovoljstvo nama ozbiljnim intelektualcima. ionako Vam nece uspjeti. mi smo iznad toga, uvijek u službi intelekta.
Tako je govorio Zagortustra.
vidis kak si usrano seriozan. ali ne zamjeram ti to. nego bi ti odredjivao sto se moze a sto ne. postavio bi figure kako ti hoces, i samo tako se mozemo igrati, da te citiram. ne dam to nikome, pa ni tebi. nek se svatko igra kako hoce, a druge ostavite na miru. misaone teme lisene dogme mene ne zanimaju, a ti bi da forum vrvi samo njima. meni je to ultradosadno, kad otpilis onaj humor kojim si prije sve prozimao. stinky je pojeo stinkyja, nazalost.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 17/01/2007 : 22:00:53
|
>tko uopce prevodi sad redovnog MM?
Nekakva Plisko, cini mi se.
>Marinic je zatrpan poslom (biblioteka MM, MV, MMG...) kod libellusa
Aaaa, ok.
>a cujem i kod belog puta (SALA MALA)
:-))))
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 17/01/2007 : 22:05:57
|
veselim se MM biblioteci, to ce stvarno biti vrijedno imati...prvih 80ak (izvorno) brojeva je prava poslastica za mene...
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 18/01/2007 : 13:15:48
|
quote: Originally posted by Curunir daj, ne davi prevec (salim se) paklovi izgleda katastrofalno, mislim da je netko objasnio zasto kod srba i hrvata ta mnozina tako ocajno izgleda, zvuci i sve ino. ja ih nikad ne bih stavio kao naslov i quit. u texu sam "sedam mi paklova" (fujjjj!!!) prebacio u "devet mi krugova pakla!", i mislim da je to bilo dobro rjesenje, unatoc vaznosti broja sedam kod mefista... neloše naravno postoji. to ti je malo losije od dobrog svasta neces i ti pitati...zapravo, lagano provociras, pitas kao a sam odgovaras...sto mi ne smeta, ali ipak mislim da u jeziku ti mozes uciti od mene a ne obrnuto...
Kako ne bi provocirao? Uvažam tvoje mišljenje, inace ne bi provocirao direktno tebe da mi odgovoriš. Cijenim tvoje mišljenje, a prije svega svoje još i više! No, skidam kapu, potkovaniji si od mene...
|
|
K.G. 21
Junior Member
Croatia
480 Posts
Member since 01/05/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 18/01/2007 : 14:20:18
|
quote: Originally posted by K.G. 21
Pa ne moze biti paklovi, zato sto postoji samo jedan pakao! Razumijete?
Ma kaj ti znaŠ?
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 18/01/2007 : 15:42:56
|
quote: Originally posted by Curunir vidis kak si usrano seriozan. ali ne zamjeram ti to. nego bi ti odredjivao sto se moze a sto ne. postavio bi figure kako ti hoces, i samo tako se mozemo igrati, da te citiram. ne dam to nikome, pa ni tebi. nek se svatko igra kako hoce, a druge ostavite na miru. misaone teme lisene dogme mene ne zanimaju, a ti bi da forum vrvi samo njima. meni je to ultradosadno, kad otpilis onaj humor kojim si prije sve prozimao. stinky je pojeo stinkyja, nazalost.
mislim da si se pogubio, carobnjace a tko ti je kriv kad se primaš ko pripravnik o cemu ti pricaš? kaj ti imaš kome davati ili ne davati? kao da sam te i pitao naravno da bih da je forum zatrpan temama koje mene zabavljaju (pa to je bar jasno ---sigurno se necu zalagati za teme koje su bezveze niti me zanimaju---, ali daleko je to od toga da bih prisiljavao ili smatrao da ljudi MORAJU mene zabavljati. to su samo tvoje deluzije, zablude i prišivena tumacenja koja su u svemirskom raskoraku sa stvarnim stanjem.
a kako ti /smiješni/ citati nisu jaca strana, dajem ti jednog na uvid (prožetog jebackim pravopisom): "ne smeta me što na pogrešna pitanja pogrešno odgovaraš, no sasvim je sigurno da u tumacenju bica i pojava ti možeš uciti od mene, a ne obrnuto..."
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
torca
Average Member
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 19/01/2007 : 05:36:13
|
tipicni dylanov "bosanski lonac" - malo humora, malo horora, malo krimica, malo seksa... al na kraju je ispala bas lijepa, melankolicna epizoda. iako nije najbolja, na mojoj listi bila bi visoko. crtez standardno dobar, u rangu s pricom. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 22/01/2007 : 09:28:44
|
Simpaticna pricica o adminstrativnom Paklu... Nakon izlaska specijalca Živi i mrtvi uvjerili ste me u verziju da je spomenuta prica samo kopija ove prve, "Inferni". Pa, nakon procitane, mogu reci da mi je specijalac bio puno zabavniji, kao i greška koja se desila u birokratskom sistemu u specu je znacajnija. Sclavi, nakon što nas je godinama uvjeravao da je normalan život svakodnevice užas, sad nas opet navodi kako je život poslije života u cistoj apatiji još bolji. Pakao je neka vrsta raja, ovisno o osobi. Hajdemo se lijepo svi ubiti, kako to kažu cure u "Suicide klubu", Pakao je mjesto baš za nas.
Glede naslova, Dnevnikov "Dva lica istine" uistinu je opravdan, cak je i jedna cjelina nazvana po tome, lik je takav, istina je takva, muškarac i žean su takvi. "Pakao", mada možda pravopisno suvisliji, po meni je puno lošiji nego "Pakli/Paklovi". Sorry Curunir, bez zamere ;) Evo što je Eržika stavila. "Ne postoji pakao. Postoje mnogi pakli.. Milijuni, milijarde raznih paklova. Neki su pakli ludi, neki normalni, neki besmisleni kao administracija. Smrt može biti oslobadanje, a život pakao... zapravo i gori od mnogih pakala."
Glede Ambrosinija, od ovog trenutka, odnosno stripa, dualizam i pakao, paklene kreature i adminstrativni pakao bit ce glavni elementi njegovih prica, a na tim temeljima ce nastati i njegov Napoleone. Jako zamjetan utjecaj. Ajde Carlo, lijepo se zahvali Sclaviju! ;)
Jel zna neko koji je film koji gleda Dylan u kinu?
Kad gledam onog birokrata sjetim se stinkyjeve teorije o faci Hitlera i Musollinija, a na pocetku ima lijepe slicica ala Hieronimus Bosch. U jednoj replici Bifronte (jel Dvolicni, ako to prevodimo na hrv?) veli samome sebi (;)) da je Dylan Dog jak katalizator okultnih sila. To su sljedeci put upotrijebili Sclavi/Castelli u svome team-upu "Posljednja stanica užas".
|
|
Topic |
|
|
|