Hermannov album „KRVNE VEZE“ u kojem je scenarist njegov sin, Yves H., pocetak je jedne, kako sami autori kazu ‚americke trilogije’, od koje su druga dva albuma vec objavljena na nasim prostorima, Manhattan Beach i The Girl From Ipanema.
Sam Leighton, mladic iz americke provincije, dosao je pedesetih godina u veliki grad kako bi postao policajac. Nakon ‚uobicajenog’ radnog dana vozivsi se podzemnom zeljeznicom kratko je zadrijemao, no nakon budjenja ustanovio je da se odjednom u dzepu njegovoga kaputa nalazi pozivnica za jedan nocni klub. Posjetivsi taj klub, inace sastajaliste podzemlja, upetljao je se u nesvakidasnju pricu u kojoj je jednom mocnom mafijaskom ‚Bossu’ zelio unistiti prljave poslove. Ali drzi li Leighton konce price u svojoj ruci?
Ovaj album Krvne Veze nema direktnu povezanost sa kasnija dva albuma, no neke veze itekako postoje... To su elementi dekora kao npr. crveno srce i crveni kamion, dok glavna uloga u sva tri albuma pripada policijskom sluzbeniku. Sa Krvnom Vezom radnja pocinje u jednom velikom gradu na istoku, da bi se preko ‚Manhattan Beacha’ selila zapadnije, od jednog naselja u sredisnjici drzave, protezuci se kroz pricu sve do Las Vegasa, te zavrsila u ‚The Girl From Ipanema’ skroz na zapadu, u Los Angelesu.
Album KRVNE VEZE ocekuje se krajem ovoga, odnosno pocetkom cetvrtoga mjeseca u prodaji. Tvrdokoricni uvez, 56 stranica u boji bit ce po cijeni od 75 kuna u Libellus striparnici. Prijevod Tatjane Jambrisak, lektura i redaktura je djelo Darka Macana, a upis teksta i priprema Studio grafickih ideja. Gaston i ja se zahvaljujemo svim suradnicima na sudjelovanju u ovom izdanju.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
ne znam koliko ljudi ovdje je upoznato sa situacijom u video izdavaštvu sredinom devedesetih u Hrvatskoj tko zna zna, a tko ne zna, ne zna no što god radili, nemojte preplacivati prava za stripove, i natjecati se tko ce što izdati i onda za to placati 5 puta vecu cijenu. Ne kažem da je ovdje 100% takav slucaj, ali imam neki osjecaj, s obzirom da je Bernard objavljivao Hermanna. Zbog takvih stvari su u Hrvatskoj propale videoteke, a posredno i izdavaci ne znam zašto sam uopce išao to spominjati, došlo mi :)
Usrdno se nadam da nije ovdje taj slucaj. od svih do sada najavljenih izdanja, ovo je prvo koje me zanima
Kico unatoc smajliju izjava ti je poprilicno besmislena. To sto radimo Krvne Veze ne znaci da nekome nesto otimamo, vrijeme ce to iteko pokazati. Ili ti mozda znas vise od mene? Primjerice Tex Willera osim Libellusa rade i drugi izdavaci u Hrvatskoj, te to ne znaci kako je netko nekome nesto "oteo".
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Kico unatoc smajliju izjava ti je poprilicno besmislena. To sto radimo Krvne Veze ne znaci da nekome nesto otimamo, vrijeme ce to iteko pokazati. Ili ti mozda znas vise od mene? Primjerice Tex Willera osim Libellusa rade i drugi izdavaci u Hrvatskoj, te to ne znaci kako je netko nekome nesto "oteo".
ajd ne pizdi. svi znamo da je bernard hermanna odveo doma nakon prvog mafesta te ga drzao zatocenoga u smocnici, a vi ste ga sad oteli komando akcijom s odredom supernarkoqoza i ucjenjujete valonce da se ne odcijepe. kico je samo to mislio, jel tako kico??
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Daj ljudi koji vam je vrag?! Pa samo sam se šalio!!!! Dado,nemoj se uvrijediti,nisam mislio ništa loše... Ako ste izdali Hermannov album,svaka vam cast. Ja to uzimam.Kupujem.Obavezno. Ovu paralelu sa Bernardom sam izveo cisto iz zezancije.
svaka cast, to bi rekao bilo kome ko bi izdao ovaj album, jer MB 1957 mi je jedan od najdražih stripova uopce, ipanema nije tako dobar, a za ovaj cemo vidjeti, važno da je sada cijela trilogija objavljena