forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Storm mitologija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Vladan
New Member

Serbia
109 Posts

Member since 19/04/2005

Posted - 16/03/2007 : 20:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Vladan a Private Message
Jedan od omiljenih strip junaka mi je svakako Lorensov STORM.
Na žalost ovog junaka sam citao tako parcijalno da nisam uspeo da pohvatam hronoloski desavanja u stripu.
Citao sam epizode sa Stormom i Crvenokosom koje su izlazile u Strip Artu. Kasnije je nesto izlazilo u Stripoteci ali na 4 strane, a kako nisam tad redovno kupovao istu, nisam usao u pricu sa Stormom.
U vreme pocetka skeniranja stripova, odmah sam nabavio sve sto sam mogao od Storma, ali to su isto tako razbacane price, da se ne može uhvatiti hronološki redosled. Pogotovo sam šiznuo kad sam video jednu relativno skorašnju naslovnicu, na kojoj je Storm tako loše nacrtan, a još se dešava koliko sam shvatio u komunistickoj Rusiji. Tu sam naslovnicu vido ovde na forumu koliko mi se cini.
Dakle Stormovci, a siguran sam da vas ovde ima, kako tece prica sa ovim junakom od pocetka do kraja.
Da li je njegov stalni pratilac kroz avanture Crvenokosa. (U nekim koje imam ona se i ne pominje, niti je ima)?
Znaci on je astronaut koji je se našao u Zemlji kakva ce biti u buducnosti. Varvarska i sa mnogo cudnih ljudi i stvorenja....Šta ide dalje?

Za razliku od Storma, drugi Lorensov strip, Daleka planeta (The Trigan Empire)sam mogao da pratim i da skapiram celu pricu. I dalje vodim polemiku u glavi, šta mu je bolje. Storm ili Daleka planeta.

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/03/2007 : 20:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Mislim da je Crvenokosa i dalje ostala prisutna ( u manjoj ili vecoj mjeri ) u epizodama Storma. Ako se dobro sjecam te spomenute naslovnice, mislim da to nije radija Don L. jer je odusta od serijala nakon 22 epizode. Opet, ovo pišem onako, iz glave a mislim da se do nekih podataka može doci na netu. Imam desetak albuma, uglavnom na engleskom a radi se o nekakvom vremenskom vrtlogu u koji je Storm upao na svemirskoj misiji i vratija se na zemlju u vrijeme dok nema oceana, bar ne u današnjem obliku. Odavno nisam cita te albume ali se ne sjecam da se spominje vrimenski period, tj. radi li se o povratku u prošlost ili odlasku u buducnost. Prvih devet epizoda ( cini mi se ) radnja je na zemlji a onda serijal postaje "space opera" i seli se sa zemlje na Pandarve. Zbog toga se taj "drugi" dio naziva "The Cronicles of Pandarve". Eto ukratko.

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/03/2007 : 21:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
U svim De kronieken van de diepe wereld ili na engleskom The Chronicles of the Deep World se pojavljuje Crvenokosa.

"Difficult takes a day, impossible takes a week."
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/03/2007 : 21:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
E da, "kod nas" su objavljene prve cetiri epizode a koliko znam Storm je razvijen iz stripa "Commander Grek" koji je Don radija sa Philip (Saul) Dunnom ali nije bija uspješan pa je ugašen. Isti dvojac koristi lik u prici "The Deep World" ali ovaj put to prerasta u megauspješan serijal.

www.gradac.hr
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/03/2007 : 21:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
U svim De kronieken van Panderve ili The Chronicles of Pandarve takoder.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/03/2007 : 21:09:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Eto, sve smo saznali a kad bolje promislim ima tu još podosta epizoda koje moram kupiti... što znaci da se odjavljujem i iden na posa. Triba štogod i zaradit da bi bilo za stripove.

www.gradac.hr
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/03/2007 : 21:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Zivis za stripove , je li? :-)

Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 16/03/2007 : 23:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message
www.donlawrence.co.uk

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know.
He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Go to Top of Page

Govinda
Junior Member

Croatia
372 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 17/03/2007 : 07:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Govinda a Private Message

Imamo sve skenirano. Mislim 23 ili 24 sa Commander Grek. Crvenokosa je uvijek tu. No, u zadnjih 2,3 godine, od kada je umro Lawrence, neke 3 jako cudne verzije Storma su izasle. Kao da ih je neko dijete crtalo. Jako nisko ispod prosjeka.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15641 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 17/03/2007 : 09:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by Govinda

Imamo sve skenirano. Mislim 23 ili 24 sa Commander Grek. Crvenokosa je uvijek tu. No, u zadnjih 2,3 godine, od kada je umro Lawrence, neke 3 jako cudne verzije Storma su izasle. Kao da ih je neko dijete crtalo. Jako nisko ispod prosjeka.

jel postoji kakva mogucnost da nekako to pošalješ pa da u miru svoga doma pogledam to skenirano

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

Govinda
Junior Member

Croatia
372 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 17/03/2007 : 17:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Govinda a Private Message

Treba vidit sa Zerom na Scan topicu sta vec ima na nalozima,a ostalo sam poskidao sa e-mula.
Ali nisu svi na engleskom; dosta ih je na dutch.I u PDFu, al mozda bi mogao nekako uploadat.
Javi sta treba poslat...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000