Author |
Topic |
|
Vladan
New Member
Serbia
109 Posts
Member since 19/04/2005 |
Posted - 16/03/2007 : 20:11:45
|
Jedan od omiljenih strip junaka mi je svakako Lorensov STORM. Na žalost ovog junaka sam citao tako parcijalno da nisam uspeo da pohvatam hronoloski desavanja u stripu. Citao sam epizode sa Stormom i Crvenokosom koje su izlazile u Strip Artu. Kasnije je nesto izlazilo u Stripoteci ali na 4 strane, a kako nisam tad redovno kupovao istu, nisam usao u pricu sa Stormom. U vreme pocetka skeniranja stripova, odmah sam nabavio sve sto sam mogao od Storma, ali to su isto tako razbacane price, da se ne može uhvatiti hronološki redosled. Pogotovo sam šiznuo kad sam video jednu relativno skorašnju naslovnicu, na kojoj je Storm tako loše nacrtan, a još se dešava koliko sam shvatio u komunistickoj Rusiji. Tu sam naslovnicu vido ovde na forumu koliko mi se cini. Dakle Stormovci, a siguran sam da vas ovde ima, kako tece prica sa ovim junakom od pocetka do kraja. Da li je njegov stalni pratilac kroz avanture Crvenokosa. (U nekim koje imam ona se i ne pominje, niti je ima)? Znaci on je astronaut koji je se našao u Zemlji kakva ce biti u buducnosti. Varvarska i sa mnogo cudnih ljudi i stvorenja....Šta ide dalje?
Za razliku od Storma, drugi Lorensov strip, Daleka planeta (The Trigan Empire)sam mogao da pratim i da skapiram celu pricu. I dalje vodim polemiku u glavi, šta mu je bolje. Storm ili Daleka planeta.
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 16/03/2007 : 20:57:43
|
Mislim da je Crvenokosa i dalje ostala prisutna ( u manjoj ili vecoj mjeri ) u epizodama Storma. Ako se dobro sjecam te spomenute naslovnice, mislim da to nije radija Don L. jer je odusta od serijala nakon 22 epizode. Opet, ovo pišem onako, iz glave a mislim da se do nekih podataka može doci na netu. Imam desetak albuma, uglavnom na engleskom a radi se o nekakvom vremenskom vrtlogu u koji je Storm upao na svemirskoj misiji i vratija se na zemlju u vrijeme dok nema oceana, bar ne u današnjem obliku. Odavno nisam cita te albume ali se ne sjecam da se spominje vrimenski period, tj. radi li se o povratku u prošlost ili odlasku u buducnost. Prvih devet epizoda ( cini mi se ) radnja je na zemlji a onda serijal postaje "space opera" i seli se sa zemlje na Pandarve. Zbog toga se taj "drugi" dio naziva "The Cronicles of Pandarve". Eto ukratko.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 16/03/2007 : 21:02:26
|
U svim De kronieken van de diepe wereld ili na engleskom The Chronicles of the Deep World se pojavljuje Crvenokosa.
"Difficult takes a day, impossible takes a week." |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 16/03/2007 : 21:03:30
|
E da, "kod nas" su objavljene prve cetiri epizode a koliko znam Storm je razvijen iz stripa "Commander Grek" koji je Don radija sa Philip (Saul) Dunnom ali nije bija uspješan pa je ugašen. Isti dvojac koristi lik u prici "The Deep World" ali ovaj put to prerasta u megauspješan serijal.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Posted - 16/03/2007 : 21:06:59
|
U svim De kronieken van Panderve ili The Chronicles of Pandarve takoder.
"Difficult takes a day, impossible takes a week." |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
|
Govinda
Junior Member
Croatia
372 Posts
Member since 10/06/2003 |
Posted - 17/03/2007 : 07:56:15
|
Imamo sve skenirano. Mislim 23 ili 24 sa Commander Grek. Crvenokosa je uvijek tu. No, u zadnjih 2,3 godine, od kada je umro Lawrence, neke 3 jako cudne verzije Storma su izasle. Kao da ih je neko dijete crtalo. Jako nisko ispod prosjeka. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15641 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 17/03/2007 : 09:52:55
|
quote: Originally posted by Govinda
Imamo sve skenirano. Mislim 23 ili 24 sa Commander Grek. Crvenokosa je uvijek tu. No, u zadnjih 2,3 godine, od kada je umro Lawrence, neke 3 jako cudne verzije Storma su izasle. Kao da ih je neko dijete crtalo. Jako nisko ispod prosjeka.
jel postoji kakva mogucnost da nekako to pošalješ pa da u miru svoga doma pogledam to skenirano
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
|
|
Govinda
Junior Member
Croatia
372 Posts
Member since 10/06/2003 |
Posted - 17/03/2007 : 17:09:34
|
Treba vidit sa Zerom na Scan topicu sta vec ima na nalozima,a ostalo sam poskidao sa e-mula. Ali nisu svi na engleskom; dosta ih je na dutch.I u PDFu, al mozda bi mogao nekako uploadat. Javi sta treba poslat... |
|
|
|
Topic |
|