Author |
Topic |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25570 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 22/03/2007 : 22:52:19
|
Hajde poznavaoci,mala pomoc, recite šta je od ovog vredno da se naruci?
The Exterminators Wormwood: Gentlemen Corpse Nightwing:Brothers in Blood Cerebus Rex Mundi:The Guardian of the Temple Batman:Face the Face The Fountain Testament: Akedah Astro City: Local Heroes
A inace sam se u ovom širem izboru vodio onom seljackom metodom "lepe naslovne strane", a sad mi treba malo pobliže.. thx!!
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you."
|
|
vang0gh24
New Member
Canada
207 Posts
Member since 17/01/2004 |
Posted - 22/03/2007 : 23:02:18
|
the exterminators!!!! kupio sam prvi trade i stvarno su super!!!! ostale nisam citao.
devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 22/03/2007 : 23:29:58
|
Cerebus je sjajan, samo ga ima mnogo i mnogo i kosta.... Rex Mundi je solidan stripic, za sad su izasla 3 trejda... alternativna istorija, pred drugi svetski rat, sveti gral, templari... bla, bla, bla, zabavno, a i lepo je nacrtano.... Eksterminatori i takodje odlicni, ostalo nisam citao, mad mozda ne bi bilo lose nabaviti Jaj Testament iz prostog razloga sto ce scenarista poceti saradnju sa nekim sa ovih nasih, balkanskih prostora....
________________________ "Nikad nisam mogao da utvrdim koja me je od padavicarskih ekipa najvise palila. Metalke, pankerke ili hipici. Mogao si medju njima da nadjes samo najruznije i najbolje ribe na svetu. Sredina nije postojala. Carobni svet rokenrola." |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 22/03/2007 : 23:31:18
|
quote: Originally posted by vang0gh24
the exterminators!!!! kupio sam prvi trade i stvarno su super!!!! ostale nisam citao.
hmmm... ja sam posle prve sveske mislio da je to opshta zakonchina al vetj negde kod chetvrte me smorio zestoko... prestao sam da chitam posle 7e ili 8e...
sretjom kod Testamenta tih problema nisam imao - odma mi je bio shit:) wormwood je oke ako volish templesmitha kao crtacha. nightwinga me mrzi da chitam kao i bilo shta drugo shto ima veze sa betmenom tako da ti tu ne mogu pomotji. fountin nisam chitao. rex mundi je dosadan ko smrt iako tje sad uleteti duh koji hoda i krenuti da ti prede prichu o najboljem stripu svih vremena.... ne veruj mu ni rechi:) Astro City ako idesh principom "lepih naslovnih" zaobidji... unutrashnjost je josh gadnija od rossovih nesretjnih naslovnica... al se lepo chita, ruku na srce...
**************** "It eats you starting with your bottom!" |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 22/03/2007 : 23:36:51
|
________________________ "Nikad nisam mogao da utvrdim koja me je od padavicarskih ekipa najvise palila. Metalke, pankerke ili hipici. Mogao si medju njima da nadjes samo najruznije i najbolje ribe na svetu. Sredina nije postojala. Carobni svet rokenrola." |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
984 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 23/03/2007 : 08:07:06
|
Mene je The Exterminators smorio vec nakon druge sveske. Testament djeluje zanimljivo, bar sa graficke strane
No one gets out of childhood alive. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25570 Posts
Posted - 23/03/2007 : 16:11:54
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
Cerebus je sjajan, samo ga ima mnogo i mnogo i kosta....
Video sam jedan tpb na 536 str. za 30€. Cisto da probam. Nego kakav je crtež, radnja i sl??
Rex Mundi je solidan stripic, za sad su izasla 3 trejda... alternativna istorija, pred drugi svetski rat, sveti gral, templari... bla, bla, bla, zabavno, a i lepo je nacrtano....
Lepo nacrtano?? Moore lepo nacrtano ili nešto stvarno dobro??
Može malo bliže, stil crtanja, radnja??
quote: Originally posted by BlekenDekara Astro City ako idesh principom "lepih naslovnih" zaobidji... unutrashnjost je josh gadnija od rossovih nesretjnih naslovnica... al se lepo chita, ruku na srce...
Vidiš, meni se naslovne baš svidjaju, pa ako je i unutra približan crtež, ja hepi. Prica ide u kom pravcu??
I hvala svima na odgovorima!!
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you."
|
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
984 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 23/03/2007 : 16:20:50
|
manhunter, najbolje bi bilo da probas naci skenove (dc+ hubovi ili rapidshare linkovi) i da bacis malo oko na crtez i na uvod svakog od ovih stripova, da ne ispadne da kupujes po naslovnici, a naslovnica u 99% slucajeva ne govori nista o stripu :)
No one gets out of childhood alive. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 23/03/2007 : 16:39:22
|
Hm, pa Cerebus je najdugovecniji nezavisni serijal... Ja sam za sad citao prva tri trejda i to je u pocetku parodija na Konana, Crvenu Sonju.... uopste epsku fantastiku... da bi kasnije prica krenula da se razvija i Cerebus upada u razne drustvene, politicke i koje jos ne prilike... naravno sve ovo je prozeto sa dosta humora... poprilicno zabavno... Crtez je sjajan, prav je uzivancija posmatrati pokrete i facijalne ekspresije jedne svinje u ljudskom svetu... svinje, ljudi, he, he, slucajno li je...
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25570 Posts
Posted - 23/03/2007 : 16:39:57
|
quote: Originally posted by SSM
manhunter, najbolje bi bilo da probas naci skenove (dc+ hubovi ili rapidshare linkovi) i da bacis malo oko na crtez i na uvod svakog od ovih stripova, da ne ispadne da kupujes po naslovnici, a naslovnica u 99% slucajeva ne govori nista o stripu :)
No one gets out of childhood alive.
Ma ne kupujem po naslovnici, naravno. Ja na odredjeno vreme odem na http://www.comicshop.de/inhalt.asp?rid=12514 pa pogledam cega ima. Ne gledam stvari koje poznajem vec nešto što je (meni) nepoznato. I od tih 10-20 naslova smanjim izbor na 5-10 i to onda narucim. E sad, pošto ja ništa od toga ne poznajem, odlucujucu ulogu u smanjivanju izbora imaju naslovnica.... I to je to. Pa sad pitam ljude koji poznaju ove naslove da mi malo pobliže objasne, cisto da znam bih mogao da ocekujem. A i da pricamo malo o necem drugom
A ne da mi se da lovim skenove po netu, ionako ne citam pricipijelno ništa skenirano. A da ne govorim o dc i hubovima, to mi je tek smor. Ali hvala na savetu!
|
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 23/03/2007 : 16:54:13
|
A sto se Rexa tice ne slusaj Dekaru, pa on voli TWD ... U prva dva trejda i na pocetku treceg ctao je Eric J i pokido je koliko njegov crtez zaista odise atmosferom 30ih godina XX veka... Inace radnja je smestene u Pariz... Posle u trecem trejdu, koji je za sada ujedno i poslednji i crtez preuzima Juan Ferreyra koji totalno koji totalno cepa >>>
Eric J
Juan Ferreyra
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25570 Posts
Posted - 23/03/2007 : 16:58:44
|
E vidiš ovo nije loše....thx!
|
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 23/03/2007 : 19:05:42
|
Komentirat cu ono šta mi je poznato.
quote: Originally posted by manhunter
Nightwing:Brothers in Blood
Sustav "lijepih naslovnica" je OK, ali te ponekad može lako zajebat. "Brothers in Blood" ti je vjerojatno najlošija prica o Nightwingu (Bruce Jones je kao scenarist nula). Za najbolje stvari rade naruci prve trejdove "Nightwing: Ties That Bind" i "Nightwing: A Knight in Blüdhaven" koje potpisuju Denny O'Neil i Chuck Dixon, koji su definirali lik Nightwinga.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dick_Grayson
quote: Cerebus
Tu ne možeš fulati, odlican strip.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cerebus
quote: Rex Mundi:The Guardian of the Temple
Jako dobar strip. Pogotovo ako voliš zavjere i alternativne povijesti.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rex_Mundi_%28Dark_Horse_Comics%29
quote: Batman:Face the Face
Nije loše. Ali iskreno, ima puno boljih prica o Batmanu.
quote: Astro City: Local Heroes
Odlican strip. Najbolji rad Kurta Busieka. Ali, "Local Heroes" ti je zadnji trejd. Prvo si naruci "Astro City: Life in the Big City" da bi se upoznao sa radnjom i likovima.
http://en.wikipedia.org/wiki/Astro_City
________________________ There are few wars between good and evil; most are between one good and another good. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25570 Posts
Posted - 23/03/2007 : 19:12:15
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Komentirat cu ono šta mi je poznato.
Sustav "lijepih naslovnica" je OK, ali te ponekad može lako zajebat. "Brothers in Blood" ti je vjerojatno najlošija prica o Nightwingu (Bruce Jones je kao scenarist nula). Za najbolje stvari rade naruci prve trejdove "Nightwing: Ties That Bind" i "Nightwing: A Knight in Blüdhaven" koje potpisuju Denny O'Neil i Chuck Dixon, koji su definirali lik Nightwinga.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dick_Grayson
OK, pogledacu, hvala na upozorenju!!
quote: Rex Mundi:The Guardian of the Temple Jako dobar strip. Pogotovo ako voliš zavjere i alternativne povijesti.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rex_Mundi_%28Dark_Horse_Comics%29
Ovo uzimam sigurno, tema me zanima, a valjda me i crtež nece razocarati
quote: Astro City: Local Heroes Odlican strip. Najbolji rad Kurta Busieka. Ali, "Local Heroes" ti je zadnji trejd. Prvo si naruci "Astro City: Life in the Big City" da bi se upoznao sa radnjom i likovima.
http://en.wikipedia.org/wiki/Astro_City
Video sam u medjuvremenu da ima trejdova pre ovog, a i on me je baš zaintrigrirao, tako da i njega narucujem! Hvala!!!!!!
|
|
|
Profesor
Average Member
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
Posted - 23/03/2007 : 19:49:06
|
Hm, pa Cerebus je najdugovecniji nezavisni serijal... Crtez je sjajan, prav je uzivancija posmatrati pokrete i facijalne ekspresije jedne svinje u ljudskom svetu... svinje, ljudi, he, he, slucajno li je...
Hm,hm... zar Cerebus nije mravojed?...ili se ja varam? |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 23/03/2007 : 21:14:08
|
Pa ako ti ovo licni na mravojeda >>>
|
|
vang0gh24
New Member
Canada
207 Posts
Member since 17/01/2004 |
Posted - 23/03/2007 : 22:54:42
|
The Exterminators
ako ti se svidja preacher, svidet ce ti se i exterminatori. znaci crna komedija - horor - misterija. prica je otkacena, nema krvi uglavnom ali ima odvratnih scena, psovki i to raznih kreativnih. meni uopste nisu dosadili i ima da uzmem i drugi trade. inace moje preporuke su: loveless, WE3, Batman - broken city i Ex machina.
devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25570 Posts
Posted - 23/03/2007 : 23:07:44
|
The Exterminators
ako ti se svidja preacher, svidet ce ti se i exterminatori. znaci crna komedija - horor - misterija. prica je otkacena, nema krvi uglavnom ali ima odvratnih scena, psovki i to raznih kreativnih. meni uopste nisu dosadili i ima da uzmem i drugi trade. inace moje preporuke su: loveless, WE3, Batman - broken city i Ex machina.
devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Ufff, sa Preacherom sam se baš namucio, nije mi baš legao(baš me briga što ga svi hvale). Nekako mi je isuviše americki. Ja sam ove exterminatore narucio ipak, pa cemo videti..;-)) Loveless mi je odlican strip, we3 nisam citao, a ex machina mi je onako..
Thx enivej!
|
Edited by - manhunter on 23/03/2007 23:11:02 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 24/03/2007 : 02:13:06
|
Pa ako ti ovo licni na mravojeda >>>
Puni naziv stripa je "Cerebus the Aardvark". "Aardvark" na engleskom znaci mravojed (ili barem sisavac koji pripada skupini mravojeda). Ljude lako zbuni cinjenica da je velicina njegove njuške varirala tijekom godina.
Radi usporedbe, na naslovnici prvog broja Sim prikazuje Cerebusa sa dugom nosinom, da bi je vec od drugog broja znatno smanjio, a kasnije ce je još i više nastaviti smanjivati.
________________________ There are few wars between good and evil; most are between one good and another good. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Posted - 24/03/2007 : 05:22:02
|
znam sta znaci Aardvark, ali za mene je to svinja, pa vi kako hocete...
|
|
|
Topic |
|