forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 hrt 2 16:15 Corto Maltese, crtani film
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 06/04/2007 : 00:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message

--
http://www.sesvete-online.info
http://www.paucina.com/

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 06/04/2007 : 09:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message
E to moram gledati,

preuzeto sa: http://www.hrt.hr/raspored/?raspored=1&mreza=3&datum=2007-04-06

Corto Maltese, crtani film

HTV2 06.04.2007. 16:15

Elegantan, odvažan i velikodušan Corto Maltese besciljno putuje svijetom. Na svakom egzoticnom mjestu na koje ga put nanese on casno staje u obranu siromašnih i nemocnih. Zahvaljujuci svojoj dosjetljivosti i neustrašivosti iz tih borbi Corto redovito izlazi kao pobjednik. Poput legendi o kojima su pisali Melville, Stevenson ili Conrad, Corto Maltese predstavlja slobodu i ono najbolje u covjeku.
Animirani filmovi Corto Maltese nastali su prema legendarnom junaku iz stripova, kojega je stvorio glasoviti talijanski umjetnik Hugo Pratt.

Urednik: Vesna Sudar
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 06/04/2007 : 13:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message
meni se nije dalo raditi c/p

--
http://www.sesvete-online.info
http://www.paucina.com/
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 06/04/2007 : 17:48:42  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Evo, film je završio. Nije loše, ali sam opet više ocekivao. Nekako se radnja sporo odvija.
Go to Top of Page

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 06/04/2007 : 17:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
quote:
Originally posted by wiskey

Evo, film je završio. Nije loše, ali sam opet više ocekivao. Nekako se radnja sporo odvija.

jesi li ti iakd citao Corta? i nije baš fast & furious tip stripa
odlicna je balada i jedna od najdražih mi prica uz san zimske noci
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 06/04/2007 : 20:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Takoder više ocekivao
al dobro je....
Glavno da se Corto makar i na ovakav nacin prezentira potencijalnim citateljima.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 06/04/2007 : 21:32:40  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
[/quote]

Nisam nikad, zar ima i roman Corto? Ili strip možda?
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 06/04/2007 : 22:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by HC

E to moram gledati,

preuzeto sa: http://www.hrt.hr/raspored/?raspored=1&mreza=3&datum=2007-04-06

Corto Maltese, crtani film

HTV2 06.04.2007. 16:15

Elegantan, odvažan i velikodušan Corto Maltese besciljno putuje svijetom. Na svakom egzoticnom mjestu na koje ga put nanese on casno staje u obranu siromašnih i nemocnih. Zahvaljujuci svojoj dosjetljivosti i neustrašivosti iz tih borbi Corto redovito izlazi kao pobjednik. Poput legendi o kojima su pisali Melville, Stevenson ili Conrad, Corto Maltese predstavlja slobodu i ono najbolje u covjeku.
Animirani filmovi Corto Maltese nastali su prema legendarnom junaku iz stripova, kojega je stvorio glasoviti talijanski umjetnik Hugo Pratt.

Urednik: Vesna Sudar

Ja taj crtani nisam gledao, ali ova najava je glupa do bola.
Go to Top of Page

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 06/04/2007 : 23:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message
crtic je jako dobar
jest, da je radnja spora, al to je smisao corto malteseja
boje su carobne, i montaža više nego solidna
takodje je do kraja sacuvana misterioznost i neizvesnost
kolko znam, to je drugi pokušaj, da se uradi crtic corto maltese, prvi su radili aziati, ali je bio odbijen, i mislim nikad prikazan
tako rijetko se nadju crtici za odrasle
imam crying freeman na 6 diska, ali nije cortu ni iz bliza dorastao
a šta se bunite? mili bože, pa gledanje onda cotoons, ili teletubies
najbrojte mi par takovih crtica, zapravo trebam samo jedan, koji je bolji od corta
molim, dajte, prosvetlite me

Wooo
Average Member

Croatia
580 Posts

Member since 02/11/2001

Posted - 07/04/2007 : 00:56:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Wooo an ICQ Message  Send Wooo a Private Message
Izvrsno.

Londo Mollari:
"There comes a time when you look into the mirror, and you realize that what you see is all that you will ever be. Then you accept it, or you kill yourself. Or you stop looking into mirrors."
Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 07/04/2007 : 08:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message
ja inace ne volim Corta (procitao sam samo 2 price), ali crtic mi je vrhunski
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12941 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/04/2007 : 13:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
quote:
Originally posted by diderot2

a šta se bunite? mili bože, pa gledanje onda cotoons, ili teletubies
najbrojte mi par takovih crtica, zapravo trebam samo jedan, koji je bolji od corta
molim, dajte, prosvetlite me

Nije mi baš jasan ovaj dio. Misliš na crtice iste tematike, za istu dobnu skupinu, adaptacije stripova, što?

A Crying Freeman OAV ti nije baš najbolji primjer za usporedbu sa bilo cime. Bolja adaptacija stripa ti je film Christophea Gansa, sa Markom Dacascosom u glavnoj ulozi.

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 07/04/2007 : 16:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
uz Corta koji je vrhunski adaptiran kao crtani film jedino što mu može doci blizu je Bruce Timmova BATMAN THE ANIMATED SERIES...ili dugometražni mask of Phantasm koji su sjajno uhvatili smisao svog strip predloška i dodali mu neo ghotic look...
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 07/04/2007 : 17:09:07  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message
ma meni je spiderman bio super :D

http://www.youtube.com/watch?v=ooshRABGReE
Go to Top of Page

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 07/04/2007 : 20:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by diderot2

Nije mi baš jasan ovaj dio. Misliš na crtice iste tematike, za istu dobnu skupinu, adaptacije stripova, što?

A Crying Freeman OAV ti nije baš najbolji primjer za usporedbu sa bilo cime. Bolja adaptacija stripa ti je film Christophea Gansa, sa Markom Dacascosom u glavnoj ulozi.

eh, da

ryochi ikegami, majstor urbanog crteža i novodobnih samuraja, jest The Crying Freeman, njegov je strip, sa scenaristom Lone Wolfa naravno.
i crtic je njegovo delo. adaptacija svih stripovskih prica na šest diskova. nije loše, al kortu ni do koljena.
a što se filma sa dacascosom tice, pa on je mit, legenda. i uopce mi nije žao, što se kraj razlikuje od onog u stripovima.

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 07/04/2007 : 20:31:39  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message
quote:
Originally posted by wiskey

Nisam nikad, zar ima i roman Corto? Ili strip možda?
[/quote]

ej, prijatelju, fali ti smajli

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 07/04/2007 : 20:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message
quote:
Originally posted by simi

uz Corta koji je vrhunski adaptiran kao crtani film jedino što mu može doci blizu je Bruce Timmova BATMAN THE ANIMATED SERIES...ili dugometražni mask of Phantasm koji su sjajno uhvatili smisao svog strip predloška i dodali mu neo ghotic look...

e sad smo nadrljali

simi je vrhunski strucnjak za filmove, a što se tice stripaša, Bruce Timm mu je specialnost

još malo pa menjamo naslov topika

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 07/04/2007 : 21:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Da, i mislio sam na neki smajli, ali mi se ucinio suvišnim. Cak i onaj komentar je bio suvišan.
Go to Top of Page

diderot2
Junior Member

467 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 07/04/2007 : 22:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Send diderot2 a Private Message
ma daj, budi bolje volje
od viška glava ne boli

Edited by - diderot2 on 07/04/2007 22:36:03
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6244 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 08/04/2007 : 17:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
quote:

Veliki sam fan Bruce Timmovog animiranog Batmana i potpuno se slažem sa ovim.Mask of Phantasm je odlican,Batman vs. Dracula je takoder dobar a ceka me još Mystery of Batwoman.Imam i (navodno)sve epizode animirane serije(imaš li možda popis,ja imam oko 120-ak epizoda),ali ono što nažalost nemam je slobodno vrijeme kad bi to sve pogledao.Cak mi je i Batman Beyond dobar iako sam stigao samo do 3.epizode prve sezone ali docekat cu i ja penziju jednog dana i na miru pogledat crtice..;-))

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17157 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 09/04/2007 : 10:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Spiderman

Taj crtani film je nedavno emitovan i na BHT1.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2368 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 09/04/2007 : 13:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Negde pocetkom osamdesetih,mislim 1981.godine,italijanski RAI je vodio pregovore sa Studiom za animirani film Zagreb filma,da se radi animirana serija Corto Maltese.Uradjena je tad i pilot epizoda,ali nije doslo do dogovora,nazalost.Tom prilikom je u Zagreb doputovao i Hugo Pratt licno,kako bi se uverio da ce njegov junak biti verno prenet u animaciju.Verujem da je ta pilot epizoda Corta pravi pravcati raritet,pa ako nesto zna vise o tome neka kaze...lets go...

...ah taj strip...
Go to Top of Page

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 10/04/2007 : 08:10:03  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

quote:

Veliki sam fan Bruce Timmovog animiranog Batmana i potpuno se slažem sa ovim.Mask of Phantasm je odlican,Batman vs. Dracula je takoder dobar a ceka me još Mystery of Batwoman.Imam i (navodno)sve epizode animirane serije(imaš li možda popis,ja imam oko 120-ak epizoda),ali ono što nažalost nemam je slobodno vrijeme kad bi to sve pogledao.Cak mi je i Batman Beyond dobar iako sam stigao samo do 3.epizode prve sezone ali docekat cu i ja penziju jednog dana i na miru pogledat crtice..;-))

Bond.James Bond.

batman the animated series ima orginalno 85 epizoda..to su bile prve 3 sezone...naknadno je dodana još jedna sezona koja se vodi kao NEW BATMAN ADVENTURES a na nju se nadovezuje Batman Beyond - sam Bruce Timm je rekao da je BB nastao jer su se vec zasitili standardnog Batmana i htjeli su nešto novo....to zasicenje se vec vidi i na New Batman A. jer su u globalu dosta slabije od originalne serije...mada se i tu zalomila pokoja izvrsna poput Mad Love - a kako je ovih bilo 24 epizode + prijašnjih 85 - BATMAN:TAS ima 109 epizoda
popis slažem vec neko vrijeme (u stvari tekst jer je popis gotov) za specijal na popcornu...ali ako ti bude trebao meilam ti ga od doma...

Edited by - simi on 10/04/2007 08:13:15
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6244 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 10/04/2007 : 10:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Ne moraš mailati,pogledat cu ga sa zadovoljstvom kad bude objavljen.Hvala ti na infomracijama,na moje veliko oduševljenje imam sve epizode Batman:TAS;-))!Batman Beyond imam samo prvu sezonu,koliko je nakon toga objavljeno nemam pojma.
Jel postoji još koji dugometražni Batmanov crtic uz ove koje sam naveo u prošlom postu?

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 10/04/2007 : 11:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

Ne moraš mailati,pogledat cu ga sa zadovoljstvom kad bude objavljen.Hvala ti na infomracijama,na moje veliko oduševljenje imam sve epizode Batman:TAS;-))!Batman Beyond imam samo prvu sezonu,koliko je nakon toga objavljeno nemam pojma.
Jel postoji još koji dugometražni Batmanov crtic uz ove koje sam naveo u prošlom postu?

Bond.James Bond.

iz serijala Batman Beyond - imaš izvrsni dugometražni Return Of Joker
psa i Batman Beyond - The Movie
pa Batman & Mr. Freeze: SubZero
Batman/Superman THE MOVIE: Legends of the World finest...
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6244 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 10/04/2007 : 11:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Podsjeti me da popijemo nešto kad se vidimo.Hvala,majstore.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000