Author |
Topic |
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
Posted - 06/04/2007 : 09:29:16
|
E to moram gledati,
preuzeto sa: http://www.hrt.hr/raspored/?raspored=1&mreza=3&datum=2007-04-06
Corto Maltese, crtani film
HTV2 06.04.2007. 16:15
Elegantan, odvažan i velikodušan Corto Maltese besciljno putuje svijetom. Na svakom egzoticnom mjestu na koje ga put nanese on casno staje u obranu siromašnih i nemocnih. Zahvaljujuci svojoj dosjetljivosti i neustrašivosti iz tih borbi Corto redovito izlazi kao pobjednik. Poput legendi o kojima su pisali Melville, Stevenson ili Conrad, Corto Maltese predstavlja slobodu i ono najbolje u covjeku. Animirani filmovi Corto Maltese nastali su prema legendarnom junaku iz stripova, kojega je stvorio glasoviti talijanski umjetnik Hugo Pratt.
Urednik: Vesna Sudar |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
|
simi
Average Member
812 Posts
Member since 07/09/2005 |
Posted - 06/04/2007 : 17:59:23
|
quote: Originally posted by wiskey
Evo, film je završio. Nije loše, ali sam opet više ocekivao. Nekako se radnja sporo odvija.
jesi li ti iakd citao Corta? i nije baš fast & furious tip stripa odlicna je balada i jedna od najdražih mi prica uz san zimske noci |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
Posted - 06/04/2007 : 21:32:40
|
jesi li ti iakd citao Corta? i nije baš fast & furious tip stripa odlicna je balada i jedna od najdražih mi prica uz san zimske noci [/quote]
Nisam nikad, zar ima i roman Corto? Ili strip možda? |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 06/04/2007 : 22:51:38
|
quote: Originally posted by HC
E to moram gledati,
preuzeto sa: http://www.hrt.hr/raspored/?raspored=1&mreza=3&datum=2007-04-06
Corto Maltese, crtani film
HTV2 06.04.2007. 16:15
Elegantan, odvažan i velikodušan Corto Maltese besciljno putuje svijetom. Na svakom egzoticnom mjestu na koje ga put nanese on casno staje u obranu siromašnih i nemocnih. Zahvaljujuci svojoj dosjetljivosti i neustrašivosti iz tih borbi Corto redovito izlazi kao pobjednik. Poput legendi o kojima su pisali Melville, Stevenson ili Conrad, Corto Maltese predstavlja slobodu i ono najbolje u covjeku. Animirani filmovi Corto Maltese nastali su prema legendarnom junaku iz stripova, kojega je stvorio glasoviti talijanski umjetnik Hugo Pratt.
Urednik: Vesna Sudar
Ja taj crtani nisam gledao, ali ova najava je glupa do bola. |
|
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 06/04/2007 : 23:57:43
|
crtic je jako dobar jest, da je radnja spora, al to je smisao corto malteseja boje su carobne, i montaža više nego solidna takodje je do kraja sacuvana misterioznost i neizvesnost kolko znam, to je drugi pokušaj, da se uradi crtic corto maltese, prvi su radili aziati, ali je bio odbijen, i mislim nikad prikazan tako rijetko se nadju crtici za odrasle imam crying freeman na 6 diska, ali nije cortu ni iz bliza dorastao a šta se bunite? mili bože, pa gledanje onda cotoons, ili teletubies najbrojte mi par takovih crtica, zapravo trebam samo jedan, koji je bolji od corta molim, dajte, prosvetlite me
_______________________ onaj, koji ne cita stripove |
|
|
Wooo
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 07/04/2007 : 00:56:42
|
Izvrsno.
Londo Mollari: "There comes a time when you look into the mirror, and you realize that what you see is all that you will ever be. Then you accept it, or you kill yourself. Or you stop looking into mirrors." |
|
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12941 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 07/04/2007 : 13:28:48
|
quote: Originally posted by diderot2
imam crying freeman na 6 diska, ali nije cortu ni iz bliza dorastao a šta se bunite? mili bože, pa gledanje onda cotoons, ili teletubies najbrojte mi par takovih crtica, zapravo trebam samo jedan, koji je bolji od corta molim, dajte, prosvetlite me
Nije mi baš jasan ovaj dio. Misliš na crtice iste tematike, za istu dobnu skupinu, adaptacije stripova, što?
A Crying Freeman OAV ti nije baš najbolji primjer za usporedbu sa bilo cime. Bolja adaptacija stripa ti je film Christophea Gansa, sa Markom Dacascosom u glavnoj ulozi.
________________________ There are few wars between good and evil; most are between one good and another good. |
|
|
simi
Average Member
812 Posts
Posted - 07/04/2007 : 16:23:59
|
uz Corta koji je vrhunski adaptiran kao crtani film jedino što mu može doci blizu je Bruce Timmova BATMAN THE ANIMATED SERIES...ili dugometražni mask of Phantasm koji su sjajno uhvatili smisao svog strip predloška i dodali mu neo ghotic look... |
|
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Posted - 07/04/2007 : 20:30:49
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by diderot2
imam crying freeman na 6 diska, ali nije cortu ni iz bliza dorastao
Nije mi baš jasan ovaj dio. Misliš na crtice iste tematike, za istu dobnu skupinu, adaptacije stripova, što?
A Crying Freeman OAV ti nije baš najbolji primjer za usporedbu sa bilo cime. Bolja adaptacija stripa ti je film Christophea Gansa, sa Markom Dacascosom u glavnoj ulozi.
________________________ There are few wars between good and evil; most are between one good and another good.
eh, da
ryochi ikegami, majstor urbanog crteža i novodobnih samuraja, jest The Crying Freeman, njegov je strip, sa scenaristom Lone Wolfa naravno. i crtic je njegovo delo. adaptacija svih stripovskih prica na šest diskova. nije loše, al kortu ni do koljena. a što se filma sa dacascosom tice, pa on je mit, legenda. i uopce mi nije žao, što se kraj razlikuje od onog u stripovima.
|
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Posted - 07/04/2007 : 20:31:39
|
quote: Originally posted by wiskey
jesi li ti iakd citao Corta? i nije baš fast & furious tip stripa odlicna je balada i jedna od najdražih mi prica uz san zimske noci
Nisam nikad, zar ima i roman Corto? Ili strip možda? [/quote]
ej, prijatelju, fali ti smajli
|
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Posted - 07/04/2007 : 20:35:29
|
quote: Originally posted by simi
uz Corta koji je vrhunski adaptiran kao crtani film jedino što mu može doci blizu je Bruce Timmova BATMAN THE ANIMATED SERIES...ili dugometražni mask of Phantasm koji su sjajno uhvatili smisao svog strip predloška i dodali mu neo ghotic look...
e sad smo nadrljali
simi je vrhunski strucnjak za filmove, a što se tice stripaša, Bruce Timm mu je specialnost
još malo pa menjamo naslov topika
|
|
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Posted - 07/04/2007 : 22:35:24
|
ma daj, budi bolje volje od viška glava ne boli
Edited by - diderot2 on 07/04/2007 22:36:03 |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6244 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 08/04/2007 : 17:00:17
|
uz Corta koji je vrhunski adaptiran kao crtani film jedino što mu može doci blizu je Bruce Timmova BATMAN THE ANIMATED SERIES...ili dugometražni mask of Phantasm koji su sjajno uhvatili smisao svog strip predloška i dodali mu neo ghotic look...
Veliki sam fan Bruce Timmovog animiranog Batmana i potpuno se slažem sa ovim.Mask of Phantasm je odlican,Batman vs. Dracula je takoder dobar a ceka me još Mystery of Batwoman.Imam i (navodno)sve epizode animirane serije(imaš li možda popis,ja imam oko 120-ak epizoda),ali ono što nažalost nemam je slobodno vrijeme kad bi to sve pogledao.Cak mi je i Batman Beyond dobar iako sam stigao samo do 3.epizode prve sezone ali docekat cu i ja penziju jednog dana i na miru pogledat crtice..;-))
Bond.James Bond. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17157 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 09/04/2007 : 10:34:04
|
quote: Originally posted by Spiderman
hrt 2 16:15 Corto Maltese, crtani film
Taj crtani film je nedavno emitovan i na BHT1. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2368 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 09/04/2007 : 13:50:18
|
Negde pocetkom osamdesetih,mislim 1981.godine,italijanski RAI je vodio pregovore sa Studiom za animirani film Zagreb filma,da se radi animirana serija Corto Maltese.Uradjena je tad i pilot epizoda,ali nije doslo do dogovora,nazalost.Tom prilikom je u Zagreb doputovao i Hugo Pratt licno,kako bi se uverio da ce njegov junak biti verno prenet u animaciju.Verujem da je ta pilot epizoda Corta pravi pravcati raritet,pa ako nesto zna vise o tome neka kaze...lets go...
...ah taj strip... |
|
|
simi
Average Member
812 Posts
Posted - 10/04/2007 : 08:10:03
|
quote: Originally posted by Aco
Veliki sam fan Bruce Timmovog animiranog Batmana i potpuno se slažem sa ovim.Mask of Phantasm je odlican,Batman vs. Dracula je takoder dobar a ceka me još Mystery of Batwoman.Imam i (navodno)sve epizode animirane serije(imaš li možda popis,ja imam oko 120-ak epizoda),ali ono što nažalost nemam je slobodno vrijeme kad bi to sve pogledao.Cak mi je i Batman Beyond dobar iako sam stigao samo do 3.epizode prve sezone ali docekat cu i ja penziju jednog dana i na miru pogledat crtice..;-))
Bond.James Bond.
batman the animated series ima orginalno 85 epizoda..to su bile prve 3 sezone...naknadno je dodana još jedna sezona koja se vodi kao NEW BATMAN ADVENTURES a na nju se nadovezuje Batman Beyond - sam Bruce Timm je rekao da je BB nastao jer su se vec zasitili standardnog Batmana i htjeli su nešto novo....to zasicenje se vec vidi i na New Batman A. jer su u globalu dosta slabije od originalne serije...mada se i tu zalomila pokoja izvrsna poput Mad Love - a kako je ovih bilo 24 epizode + prijašnjih 85 - BATMAN:TAS ima 109 epizoda popis slažem vec neko vrijeme (u stvari tekst jer je popis gotov) za specijal na popcornu...ali ako ti bude trebao meilam ti ga od doma...
|
Edited by - simi on 10/04/2007 08:13:15 |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6244 Posts
Posted - 10/04/2007 : 10:42:37
|
Ne moraš mailati,pogledat cu ga sa zadovoljstvom kad bude objavljen.Hvala ti na infomracijama,na moje veliko oduševljenje imam sve epizode Batman:TAS;-))!Batman Beyond imam samo prvu sezonu,koliko je nakon toga objavljeno nemam pojma. Jel postoji još koji dugometražni Batmanov crtic uz ove koje sam naveo u prošlom postu?
Bond.James Bond. |
|
|
simi
Average Member
812 Posts
Posted - 10/04/2007 : 11:05:17
|
quote: Originally posted by Aco
Ne moraš mailati,pogledat cu ga sa zadovoljstvom kad bude objavljen.Hvala ti na infomracijama,na moje veliko oduševljenje imam sve epizode Batman:TAS;-))!Batman Beyond imam samo prvu sezonu,koliko je nakon toga objavljeno nemam pojma. Jel postoji još koji dugometražni Batmanov crtic uz ove koje sam naveo u prošlom postu?
Bond.James Bond.
iz serijala Batman Beyond - imaš izvrsni dugometražni Return Of Joker psa i Batman Beyond - The Movie pa Batman & Mr. Freeze: SubZero Batman/Superman THE MOVIE: Legends of the World finest...
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6244 Posts
|
Topic |
|