Author |
Topic |
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 30/05/2007 : 20:55:32
|
Western mi je omiljeni žanr u stripu ali i jedan od omiljenih na filmu. I mislim da nece nestati sve dok ima neko ko ce to da cita/gleda. Western rules!!!
Every man dies. Not every man really lives. |
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 30/05/2007 : 21:37:31
|
western je, nažalost, vec odavno mrtav... to što se godišnje (eventualno) pojavi jedan film, nije dovoljno da bi se govorilo o žanru, da je ne znam koliko dobar. u stripu je situacija još gora. dobro, imate texa. koji mene vec odavno ne može zabaviti na onaj nacin na koji bi western trebao. tu i tamo iskoci neki album, kao bouncer, i to je to. najbolji western strip koji sam citao u posljednje vrijeme je loveless u izdanju dc/vertiga, a uostalom to je manje više sve što postoji. ako amerika, kao domovina westerna, bez obzira koliko se on poslije proširio, više ne njeguje ovaj žanr, nema smisla ocekivati da ce ga netko drugi uspjeli oživjeti
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 30/05/2007 : 23:27:27
|
DEADWOOD je odlicna western serija najnovijeg datuma....gruba, puno golotinje, pijanki... 36 zakon epizoda. šteta što nece snimati dalje |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27118 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 31/05/2007 : 00:10:02
|
Jonah Hex,Lone Ranger...
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 31/05/2007 : 00:58:56
|
Ima li mozda Deadwood za kupiti na DVDs? Cini mi se da je to islo na HTVu nedavno?
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 31/05/2007 : 01:03:26
|
Najbolji western je "High noon" ("Tocno u podne"). Svaka minuta u filmu je ekvivalentna s onom u stvarnosti, a film traje 01:45h (filmsko vrijeme od 10:40h do 12:25h). A tu je još i legendarna minuta prije podne kada svira napeta (gotovo pogrebna) glazba, a u isto vrijeme se vrtu scene koje predstavljaju sumu sumarum zbivanja u prethodnih sat i po vremena. Od svih vrlih gradana jedino su pijanica i djecak ponudili pomoc Willu Kaneu (Gary Cooper) u konacnom obracunu s bandom Franka Millera. Fim ujedinjuje i jedinstvo vremena i jedinstvo mjesta radnje. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 31/05/2007 : 01:22:58
|
Malo sam se pozabavio odakle su crpljene ideje (barem elementi)za Texa. TEX: 1)Topeka = Rio Bravo 2)Skriveni pištolj = Law and Jake Wade (u nas: "Zakon prerije") 3)Render u opasnosti = Komancerosi (uloga jednog Komancerosa me podsjeca na ulogu Lee Marvina) 4)Zlato juga = Dobar, loš i zao, Duh Konfederacije 5)Oluja na stjenovitom gorju = Posljednja kola 6)Nepobjedivi = Profesionalci, Divlja horda 7)Na stazi osvete = Hondo
Recimo i to da je Shane utjecao na NN "Izgorena zemlja" Na ZAG "Komanci" je ocito utjecao film Komancerosi. Na ZAG "Krv Apaca" je utjecao "Posljednji Apac" (...) |
|
|
simi
Average Member
812 Posts
Member since 07/09/2005 |
Posted - 31/05/2007 : 08:02:53
|
quote: Originally posted by Dado
Ima li mozda Deadwood za kupiti na DVDs? Cini mi se da je to islo na HTVu nedavno?
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
ima u more comicsu.... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 31/05/2007 : 09:14:28
|
quote: Originally posted by Dado
I prva i druga sezona se može kupiti u RH, treca je još prošle godine završila u SAD-u, pa se valjda izvan RH može nabaviti dvd. I to je kraj serije, buduci da ne ide dalje.
Btw. To mi je prava western serija... Sa ogromnom dozom vulgarnosti kojoj su ljudi s granice naklonjeni i prikaz jednog pravog divljeg skoro pravog neukrotivnog zapada. Blato, zlato, postanak demokracije i borba za preživljavanje u malom gradicu!
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC! |
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 31/05/2007 : 11:40:19
|
quote: Originally posted by fantom
quote: Originally posted by dsormaz1
Western mi je bio i ostao najdrazi zanr u stripovima.
I meni...
I meni... |
|
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 31/05/2007 : 22:54:33
|
Ljudi, nije western strip umro. Samo se poceo mješat sa hororom. Jonah Hex, koji je vec pomenut, njegova nova serija stvarno je novi horor western. Jedna je epizoda uzeta pravo iz serije Deadwood. Ili obratno, ko zna. Onda su tu Desperadosi. Šta znam tri, cetiri trade, odlicna, kažem vam. I jedna specijalka. Boljeg skoro nema. Pa IDW izdanja novog Cisca Kida i Wyata Earpa. Krajne realisticki westerni. A i John Severin je uradio još barem dva sjajna westerna. Jedan je imao junaka, koji je bio gay, pa su ga svi pljuvali. Ali strip je zbilja dobar.Pa ne zaboravimo Loveless. Opet mješanica western i horor. Kao da bi gledao Joe Lansdala, pisca ZF i horora u stripu. Dakle, nije za ocajavat. Mada je nekad toga bilo mnogo više. Ne zaboravimo još Apache Skies od Marvela (max) ili radove Timothyja Trumana. Scout recimo. To su fenomenalne stvari. Ima i Snake od Bernetta, dobra western parodija. No, najbolje od svega ovoga su sigurno Desperadoes. Potražite to, molim vas.
_______________________ onaj, koji ne cita stripove |
Edited by - diderot2 on 31/05/2007 23:02:39 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 01/06/2007 : 08:09:58
|
quote: Originally posted by Thommo
I meni...
I meni...
I meni...
Monster Factory Mertojak |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 01/06/2007 : 11:58:52
|
quote: Originally posted by lwood
I meni...
I meni...
I meni...
Monster Factory Mertojak
Amin! |
|
|
K.G. 21
Junior Member
Croatia
480 Posts
Member since 01/05/2006 |
|
DannyTrejo
Junior Member
344 Posts
Member since 20/09/2006 |
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 01/06/2007 : 13:50:40
|
quote: Originally posted by Inferno
Najbolji western je "High noon" ("Tocno u podne"). Svaka minuta u filmu je ekvivalentna s onom u stvarnosti, a film traje 01:45h (filmsko vrijeme od 10:40h do 12:25h). A tu je još i legendarna minuta prije podne kada svira napeta (gotovo pogrebna) glazba, a u isto vrijeme se vrtu scene koje predstavljaju sumu sumarum zbivanja u prethodnih sat i po vremena. Od svih vrlih gradana jedino su pijanica i djecak ponudili pomoc Willu Kaneu (Gary Cooper) u konacnom obracunu s bandom Franka Millera. Fim ujedinjuje i jedinstvo vremena i jedinstvo mjesta radnje.
Svakako, jedan od najboljih vesterna uopce...Berardi ga je reciklirao u Kenu-br.6 |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 01/06/2007 : 14:51:50
|
Najbolji western je "High noon" ("Tocno u podne"). Svaka minuta u filmu je ekvivalentna s onom u stvarnosti, a film traje 01:45h (filmsko vrijeme od 10:40h do 12:25h). A tu je još i legendarna minuta prije podne kada svira napeta (gotovo pogrebna) glazba, a u isto vrijeme se vrtu scene koje predstavljaju sumu sumarum zbivanja u prethodnih sat i po vremena. Od svih vrlih gradana jedino su pijanica i djecak ponudili pomoc Willu Kaneu (Gary Cooper) u konacnom obracunu s bandom Franka Millera. Fim ujedinjuje i jedinstvo vremena i jedinstvo mjesta radnje.
Svakako, jedan od najboljih vesterna uopce...Berardi ga je reciklirao u Kenu-br.6
Mogao bi se ja baciti na Kena (kad skupim love). Jel dobar broj 6? |
|
|
Herr BIG BAD WOLF
Junior Member
Croatia
332 Posts
Member since 27/04/2007 |
Posted - 01/06/2007 : 17:14:49
|
ja sam taman bio malo ohladio od westerna (zadnjih par godina, što se stripova tice, žderem uglavnom SF i kojekakve Gaimane, Mystere i Hugo Prattove)...i onda sam u zadnjih 2 tjedna pogledao 3 filma od Sergia Leonea, Rio Bravo, ali i Deadwood (onu novu americku, HBO seriju koja je skroz naskroz ok, a izmedu ostalog zato jer je u njoj Wild Bill Hickock i Calamity Jane - na stranu što su povijesne licnosti, oni su bili u TEXU ludens br. 67 i 68, ako se ne varam, dakle WILD WEST SHOW).
Pa sam se bacio na Tex Gigante i Ken Parkera od system comicsa i ovo malo Blueberrya koje imam doma...
...i sve što mogu reci je da ja obožavam western.
"The sun is sinking in the west The cattle go down to the stream The redwing settles in the nest It's time for a cowboy to dream
Purple light in the canyons That's where I long to be With my three good companions Just my rifle, pony and me..."
"Judo plesacu!" |
|
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 01/06/2007 : 18:14:43
|
quote: Originally posted by vope
quote: Originally posted by lwood
I meni...
I meni...
I meni...
Monster Factory Mertojak
Amin!
Kaze se: "I meni..." |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 01/06/2007 : 18:17:39
|
Svakako, jedan od najboljih vesterna uopce...Berardi ga je reciklirao u Kenu-br.6
Mogao bi se ja baciti na Kena (kad skupim love). Jel dobar broj 6?
To ti nece biti promasena investicija jer svaka epizoda je dobra. Neka vise, neka manje, ali dobra. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 01/06/2007 : 20:18:47
|
Malo zanimljivosti... Wild Bill Hickock je na dan vlastitog ubojstva igrao poker u saloonu. To je bio prvi put da je sjedio ledima okrenutim prema vratima, a razlog tome je slucjna gužva i popunjenost svih stolova u poledini (samo taj dan). Kad ga je ubojica upucao s leda pao je na stol. Legenda kaže da je u jednoj ruci držao futrolu i colt, a u drugoj 4 karte i to 2 asa i 2 osmice. Svjedoci su rekli da bi 5. karta, da je došlo do izvlacenja, bila as, koja bi s prethodnim kartama cinila full house (3+2). Zbog tog dogadaja danas imamo naziv za kombinaciju od dva asa i dvije osmice "Dead man's hand" ("Mrtvaceva ruka") iz razloga što je te karte Wild Bill Hickock držao u ruci nakon ubojstva. Evo malo i katarze... Ubojica Jack McCall je obješen zboh ubojstva Hickocka i njegovo ime je postalo sinonim za kukavicu (koja napada s leda - najgori tip kukavicluka) Danas se imamo puno western prica koje pomalo preuvelicavaju neke dogadaje i karakteristike Divljeg Zapada. Takav je slucaj i s dvobojem. Jedini registrirani klasicni dvoboj izmedu dvije osobe na ulici koje moraju povuci revolver iz futrole brže od protivnika, veže se za dvoboj Bill Hickocka i još jednog tipa. Navodna svada je bila kockarski dug. Dakle, samo se jedan jedini dvoboj dogodio na Divljem Zapadu. Onaj obracun ("troboj") kojeg smo vidili u "Dobar, loš i zao" je meksickog podrijetla i zove se Mexican standoff ili šah mat. Oznacava, zapravo, situaciju u kojoj se nikome ne garantira pobjeda. |
|
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 01/06/2007 : 20:37:02
|
quote: Originally posted by K.G. 21
Dobar, los, zao mi je jedan od najboljih filmova uopce!
Jel se sjeca tko kako se zvala ona western serija koja je prikazivana na HRT- u prije par godina?
eh da ovo su bila vremena - http://www.youtube.com/watch?v=mJ0bZfvexLE
Potpuno se slažem
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Topic |
|