Author |
Topic |
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 01/06/2007 : 00:31:14
|
Pošto imam orginal, možda ce nekoga zanimati šta sve ima unutra osim stripa. Ima tu raznoraznih prica vezanih uz film, strip i povjesne dogadaje, pa tako imamo desetak stranica o avanturama u knjigama, clanke gdje se spominju razni dogadaji iz prošlosti, napisao je Boselli. Zatim imamo oko 16 stranica o avanturi na filmu, to je pisao Colombo, gdje možemo procitati kratke clanke i vidjeti slike iz mnogih poznatih filmova, a zatim slijedi strip. Nakon stripa imamo opet Bosellijev clanak sa mnoštvom slika, o poznatim pobunjenicima iz Kanade (ako sam dobro preveo), na dvadesetak strana, a nakon toga ponovno piše Colombo, ovaj puta o Indiani Joneseu. (10 stranica) Zadnjih 14 stranica popunio je Graziano Frediani, koji je napisao zanimljivi clanak o Robertu Ravioli Magnusu, sa mnogo slicica iz njegovih stripova. I to je to...
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/06/2007 : 00:36:10
|
quote: Originally posted by dcopic
Pošto imam orginal, možda ce nekoga zanimati šta sve ima unutra osim stripa. Ima tu raznoraznih prica vezanih uz film, strip i povjesne dogadaje, pa tako imamo desetak stranica o avanturama u knjigama, clanke gdje se spominju razni dogadaji iz prošlosti, napisao je Boselli. Zatim imamo oko 16 stranica o avanturi na filmu, to je pisao Colombo, gdje možemo procitati kratke clanke i vidjeti slike iz mnogih poznatih filmova, a zatim slijedi strip. Nakon stripa imamo opet Bosellijev clanak sa mnoštvom slika, o poznatim pobunjenicima iz Kanade (ako sam dobro preveo), na dvadesetak strana, a nakon toga ponovno piše Colombo, ovaj puta o Indiani Joneseu. (10 stranica) Zadnjih 14 stranica popunio je Graziano Frediani, koji je napisao zanimljivi clanak o Robertu Ravioli Magnusu, sa mnogo slicica iz njegovih stripova. I to je to...
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
ak se ne varam, izbaceno je dosta toga zato što više nije aktuelno. sve ovo što si ti naveo nema veze sa nekakvom " aktuelnom " situacijom iz tog doba, odnosno, bez beda su to mogli sad objaviti i tekst bi bio zanimljiv i interesantan
nije mi jasno... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 01/06/2007 : 00:41:40
|
quote: Originally posted by HC
jel se može ocekivat HC?
ne tako skoro,ali oce...
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 01/06/2007 : 00:43:11
|
Istina, ali opet ti tekstovi o Magnusu i o npr Indiani Jonesu stvarno nisu potrebni da budu u Ludensovom izdanju o Zagoru, kao i tekst o filmu, gdje se spominju filmovi tipa: Allarme rosso, Broken arrow, Prašcic babe, Ace Ventura itd... Tih 40 stranica samo bi dodatno poskupile strip.
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 01/06/2007 : 10:06:23
|
hebeš tekstove, strip je odlican, kako boselli tako i fenomenalni della monica!
mi smo obojica skakaci. on skace po krovovima, a ja preskacem obroke. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17160 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 01/06/2007 : 10:22:28
|
Pa kao je vec bilo neizvodljivo da se objavi cijeli originalni tekst, onda bi možda bolje bilo da su obajvili neke tekstove od domacim strip aktuelnostima. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/06/2007 : 10:55:18
|
Mdah, ta stvar sa stripovima je ista kao i kod filmova. Zašto onda kupuju ljudi kolekcionarska ili obicna izdanja filmova na dvd-ima, sa izbacenim scenama, dodacima, intervjuima, svim žbrljovima i mrljovima? Doduše, uvijek mogu nabaviti i jeftinu alternativu, poput divxa.
Al ajde, Bernie je valjda napravio selekciju izmedu tekstova i odabrao najznakovitije. Ma, to je ionako Zagor, tako da nije šteta...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC! |
|
|
Stockbrooker
Junior Member
Slovenia
420 Posts
Member since 09/12/2006 |
Posted - 01/06/2007 : 14:55:19
|
Ja se osecam prevarenim!!!Veselio sam se tome almanahu baš i zbog toga što nije samo strip ko strip nego ima i "nešto više",bar bi trebao imati-to i jest bit almanaha.Šta ima netko da izbacuje?!!? koji ku..c!!Tako dobivamo još jednu obliku stripa o Zagoru(special,maksi,almanah,...)gdje je samo strip.JA hocu originalan Almanah i onda cu ja odluciti za sebe jel meni teks interesantan ili nije,a ne da to netko drugi odlucuje umjesto mene.Ako mi nije tekst interesantan onda ga necu citati ali to je moja stvar,a ne da netko to izbaci ma koliko god aktualan bio.Pa u tome i jest fazon almanaha da ponudi nešto više od samog stripa.A sad dobivamo još jednu obliku stripa o Zagoru i samo to,stvarno sam ljut!!!!Almanah možda nije za one kojima je samo za strip pricu,ali ima nas i onih koji volimo neke informacije u vezi stvari koje se dešavaju oko stripa,a to ce sad netko da izreže,pa f..k off!!!!
This is madnes!!??THIS IS SPARTA!!!! |
|
|
premujanin
Junior Member
Croatia
378 Posts
Member since 01/05/2003 |
|
sonic
Starting Member
51 Posts
Member since 09/11/2005 |
Posted - 01/06/2007 : 15:55:46
|
Ja se baš ne slažem. Šta ce mi tekst o Indiana Jonesu u Zagorovom almanahu (ili neke 10 godina stare stvari..). Važno, da je u Almanahu tekst, koji se navezuje na Zagora. |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 01/06/2007 : 17:00:13
|
Mislin da se u ovom almanahu pojavljuju neki likovi iz "Povratka Kadraxa"
If I could be you I will take the world and hold it in my hand If I could be you I will bring the sunshine after rainy day |
|
|
Stockbrooker
Junior Member
Slovenia
420 Posts
Member since 09/12/2006 |
Posted - 01/06/2007 : 17:34:06
|
quote: Originally posted by sonic
Ja se baš ne slažem. Šta ce mi tekst o Indiana Jonesu u Zagorovom almanahu (ili neke 10 godina stare stvari..). Važno, da je u Almanahu tekst, koji se navezuje na Zagora.
Pa izbaceno je oko 60 strana!!Nije valjda sve samo o Indiani Jonesu
This is madnes!!??THIS IS SPARTA!!!! |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 01/06/2007 : 20:44:13
|
pa nemoj ga kupiti ne zanima me ovaj almanah, ali u usporedbi s 75 kuna prema ostalim almanasima, ovo je mila majka. Cak ima nešto i tog originalnog teksta ( svi placu za tim tekstovima kao da ih je u najmanju ruku Umberto Eco pisao )
Vidio danas u MC-u. Ljubiteljima Zagora ce sigurno biti zanimljivo ( i to je to )
if you only knew the power of the dark side |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29448 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/06/2007 : 22:57:04
|
quote: Originally posted by darth-vader
pa nemoj ga kupiti ne zanima me ovaj almanah, ali u usporedbi s 75 kuna prema ostalim almanasima, ovo je mila majka.
75 kuna za 2 almanaha! Stoga je razlika u cijeni, s obzirom na korice i papir kod Libellusa, zaista razumna.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
sonic
Starting Member
51 Posts
Member since 09/11/2005 |
Posted - 01/06/2007 : 23:12:34
|
Em, koliko razumijem, almanah još nije na kioscima? Varam li se? Da ne trošim uzalud vrijeme sutra, jer po stripove moram u drugu državu. :) |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 01/06/2007 : 23:23:31
|
quote: Originally posted by DeeCay
Mdah, ta stvar sa stripovima je ista kao i kod filmova. Zašto onda kupuju ljudi kolekcionarska ili obicna izdanja filmova na dvd-ima, sa izbacenim scenama, dodacima, intervjuima, svim žbrljovima i mrljovima? Doduše, uvijek mogu nabaviti i jeftinu alternativu, poput divxa.
Al ajde, Bernie je valjda napravio selekciju izmedu tekstova i odabrao najznakovitije. Ma, to je ionako Zagor, tako da nije šteta...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC!
Sve si rek'o
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 01/06/2007 : 23:39:46
|
Kako se u nas prevodi termin Mestizo? Mestis ili ima i neki drugi izraz? Kao to bi se rabilo kod miješanja Europljana i americkih domorodaca... Mestik je za bijelo-žutu rasu. Kako se kaže kombinacija bijelo-crvene rase?
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 01/06/2007 : 23:50:58
|
Kako se u nas prevodi termin Mestizo? Mestis ili ima i neki drugi izraz? Kao to bi se rabilo kod miješanja Europljana i americkih domorodaca... Mestik je za bijelo-žutu rasu. Kako se kaže kombinacija bijelo-crvene rase?
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;) HC! je zakon, živijo HC!
mislim da je melez |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 01/06/2007 : 23:53:40
|
Mislim da je u almanahu spominjano mestis, mestisi...
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27084 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 02/06/2007 : 08:12:27
|
Panceta!
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Aftermath
Junior Member
Croatia
420 Posts
Member since 30/06/2006 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 02/06/2007 : 13:50:38
|
quote: Originally posted by jang
u slovenskom jeziku su MESTICI
Nije li mestik za žuto-bijele? U Zagrebu ih je sve više... Mulat je crna - bijela, Zambo crna - žuta.
|
|
Topic |
|